Şimdi Ara

Gandalf vs Dumbledore (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
3
Favori
10.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

quote:

Orijinalden alıntı: siyahgözlübezelye

quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Orijinalden alıntı: husonman

dumbledore şatonun tepesinden düştü mort oldu gandalf taa dünyanın dibine kadar düştü orta dünyadan bizim dünyaya kadar geçti sonra tekrar döndü adam

en iyi kiyaslama bravo..

Adam gerekli cevabı vermiş beyler

Harry potter'ın son filmini izlemediniz galiba ? (Eğer izlediyseniz zaten ne demek istediğimi anlamışsınızdır.İzlemeyenler için daha fazla bilgi verirdim fakat film daha yeni olduğu için gidecek kişilerin spoiler yemesini istemiyorum.)

Neyse konuya gelirsek cevapların bir çoğu fanatik kişilerden çıkmış bir cevap.Bırakın yarı tanrıyı öğretmeni.Şimdi iki seriyi de özet geçtim.(İkisini de çok sevdiğim için Blu-ray şekilde saklarım.)Fakat gandalfın öyle ahım şahım bir büyü yaptığını göremedim.Eğer çok iyi bir büyücü olsaydı canavarlara kılıçla dalmazdı ateş topu yollayıp dururdu.Ama bu gandalfın kötü büyücülüğünden değil filmlerin farklı kulvarda olmasından kaynaklanıyor.Balrogu evet yendi ama kullandığı sadece ışıktı.Sarumanla dövüşürken birbirlerini itip durdular.Yanlış anlamayın filmi kötülemiyorum, bir filmde kılıç ve az miktarda büyü kullanılırken diğer filmde sadece büyü kullanılıyor.Harry potter'da savaşta sadece büyü üzerine durulduğu için büyülerin daha iyi olması normal.Ve karşılaştırmanın manasız olduğunu söyleyerek yine de tercihimi dumbledore tarafına kullanıyorum.

Gayet güzel bir açıklama olmuşAMA şöyle bir durum yokmudur hani birşeyi çok kullanırsn b.ku cıkar ama az ve öz kullanırsan bi asilliği olur..Dombldor herşeyin büyüyle halledildiği herkesin belli bir eğitimle(daha nice potterler var ) o seviyeye gelebilir ama gandalf doğuştan bi maima dır yani öğrenilemez.Balgoğu yenmesine sadece ışık demişsin ki balrogu ışıkla yenmedi elektrikle yendi...

Ve ayrıyetten gandlf bilgeliğinden dolayı yüzüğü takmadı ama fakir dombldor lanetli yüzüğü görünce atladı hemen

• quote:

Orijinalden alıntı: CookieMonster

dumbledore çocuk romanı karakteridir , gandalf ise orta dünya , bu bile kimin galip oldugunu soylüyor :)

İşte senin gibi düşünenler olduğu sürece durumumuz vahim .. Çocuk romanı dediğin , Türkiye hariç özellikle İngiltere ve ABD ' de ne kadar çok sattığını biliyor musun .? Sonuçta bunlar hayal ürünü şeyler . Sanki Harry Potter ' daki büyüler gerçek dışı da Yüzüklerin Efendisi ' ndeki olan olaylar gerçek mi .? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DFurkaNH

quote:

dumbledore çocuk romanı karakteridir , gandalf ise orta dünya , bu bile kimin galip oldugunu soylüyor :)

İşte senin gibi düşünenler olduğu sürece durumumuz vahim .. Çocuk romanı dediğin , Türkiye hariç özellikle İngiltere ve ABD ' de ne kadar çok sattığını biliyor musun .? Sonuçta bunlar hayal ürünü şeyler . Sanki Harry Potter ' daki büyüler gerçek dışı da Yüzüklerin Efendisi ' ndeki olan olaylar gerçek mi .? :)

Bana vahim demissin fakat senin durum daha vahim bence :) Ne kadar cok sattıgı umrumda degil ben kategorisini soyledim Dünya'nın heryerinde aynı kategoride gecer COCUK ROMANI diye . Harry Potter'ın hikayesiyle Yüzüklerin Efendisini karsılastırmak bile en büyük aptallık . Harry Potter insanların zaten bildigi tarzdaki şeyleri kullanmıstır yani daha oncedende filmlerde kullanılan büyü,sihir falan filan . Yüzüklerin Efendisi ise bambaskadır yepyeni bir soluk getirmistir . Orta Dünya denilen şey J.R.R Tolkien'den once yoktu 0 dan yaratılmıstır . Şimdi forumda kullandıgımız TROLL kelimesini bile o yaratmıştır anlıyacagın . %100 orjinaldir yani HP gibi sagdan soldan alıntı degildir.

Hadi şimdi git sopana bin uç falan takıl oyle

• bir tarafta yaratilan mailarin en bilgesi ve kudretlisi digeri ise bir anadan babadan dogma bir fani. Mailar valar-tanri-dan sonra yaratilmis ve onlarin ozelliklerinin bir kismini tasir. Ayrica gandalf buyu yapmiyor diyenlere gandalf buyucu degildir ama isterse dambildorun aklina bile gelmeyecek seyler yapabilir.

Ayrica lotr ile hp yi karsilastiranlara guluyorum
    Ve ayrica lotr kitabini okuadan yorum yapmayin yerin dibine giriyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tormintor -- 18 Temmuz 2011; 13:26:00 >
  • quote:

quote:

quote:

Bana vahim demissin fakat senin durum daha vahim bence :) Ne kadar cok sattıgı umrumda degil ben kategorisini soyledim Dünya'nın heryerinde aynı kategoride gecer COCUK ROMANI diye . Harry Potter'ın hikayesiyle Yüzüklerin Efendisini karsılastırmak bile en büyük aptallık . Harry Potter insanların zaten bildigi tarzdaki şeyleri kullanmıstır yani daha oncedende filmlerde kullanılan büyü,sihir falan filan . Yüzüklerin Efendisi ise bambaskadır yepyeni bir soluk getirmistir . Orta Dünya denilen şey J.R.R Tolkien'den once yoktu 0 dan yaratılmıstır . Şimdi forumda kullandıgımız TROLL kelimesini bile o yaratmıştır anlıyacagın . %100 orjinaldir yani HP gibi sagdan soldan alıntı degildir.

Hadi şimdi git sopana bin uç falan takıl oyle

Herşeyi sen kendi çevrende olup bitenlerle sınırlı mı tutarsın .? Burada belki sana göre Yüzüklerin Efendisi , HP ' den daha iyi gelebilir . Olaylara öznel yaklaşma haline vahim dedim ben .. Daha önceki yorumlarımı okursan ben de bu iki romanı karşılaştırmanın saçma olduğunu belirtmiştim .. Billindik şeyler demişsin buna birkaç örnek verir misin .? Rowling ' de bizzat kendisi herşeyini kurgulamış ve yazmıştır .. Ha yani belki dersin LOTR' e karşı bir antipatin mi var diye .. Kesinlikle yok sevdiğim en iyi filmler arasındandır . Vurgulamak istediğim en başta yazdıklarımdı sadece ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sunset...

Kangalf alır

Bunu demek için girmiştim ...
  • en büyük benim benden sonra gandalf gelir. dumbledore bize hizmetçilik yapar ancak. mesela balrog artık bizimle fakat sadece ocakçı olarak görev yapıyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Orijinalden alıntı: husonman

dumbledore şatonun tepesinden düştü mort oldu gandalf taa dünyanın dibine kadar düştü orta dünyadan bizim dünyaya kadar geçti sonra tekrar döndü adam

en iyi kiyaslama bravo..

Adam gerekli cevabı vermiş beyler

Harry potter'ın son filmini izlemediniz galiba ? (Eğer izlediyseniz zaten ne demek istediğimi anlamışsınızdır.İzlemeyenler için daha fazla bilgi verirdim fakat film daha yeni olduğu için gidecek kişilerin spoiler yemesini istemiyorum.)

Neyse konuya gelirsek cevapların bir çoğu fanatik kişilerden çıkmış bir cevap.Bırakın yarı tanrıyı öğretmeni.Şimdi iki seriyi de özet geçtim.(İkisini de çok sevdiğim için Blu-ray şekilde saklarım.)Fakat gandalfın öyle ahım şahım bir büyü yaptığını göremedim.Eğer çok iyi bir büyücü olsaydı canavarlara kılıçla dalmazdı ateş topu yollayıp dururdu.Ama bu gandalfın kötü büyücülüğünden değil filmlerin farklı kulvarda olmasından kaynaklanıyor.Balrogu evet yendi ama kullandığı sadece ışıktı.Sarumanla dövüşürken birbirlerini itip durdular.Yanlış anlamayın filmi kötülemiyorum, bir filmde kılıç ve az miktarda büyü kullanılırken diğer filmde sadece büyü kullanılıyor.Harry potter'da savaşta sadece büyü üzerine durulduğu için büyülerin daha iyi olması normal.Ve karşılaştırmanın manasız olduğunu söyleyerek yine de tercihimi dumbledore tarafına kullanıyorum.

Gayet güzel bir açıklama olmuşAMA şöyle bir durum yokmudur hani birşeyi çok kullanırsn b.ku cıkar ama az ve öz kullanırsan bi asilliği olur..Dombldor herşeyin büyüyle halledildiği herkesin belli bir eğitimle(daha nice potterler var ) o seviyeye gelebilir ama gandalf doğuştan bi maima dır yani öğrenilemez.Balgoğu yenmesine sadece ışık demişsin ki balrogu ışıkla yenmedi elektrikle yendi...

Ve ayrıyetten gandlf bilgeliğinden dolayı yüzüğü takmadı ama fakir dombldor lanetli yüzüğü görünce atladı hemen

Ya ışık dememin sebebi öyle yüzlerce büyü yapmadı.Balroğun zayıf yönünü kullandı demek istedim.Ki zaten dediğin gibi öyle yüzlerce büyü yapsa normal olarak filmin anlamı kalmazdı.Gandalf geldi olay bitti olurdu.Bu sebeple hala bu iki seriyi farklı kulvarlarda görüyorum.Ha iki büyücününde tüm özelliklerini bilsek tamam belki biraz karşılaştırabiliriz fakat iki büyücünün de daha tüm özelliklerini ortaya çıkarmadığını düşünüyorum.(Filmde)

Bu konuda haklısın her ikisininde tüm özellikleri gözükmedi böyle olarakda iyi oldu çünki bütün film büyücüler etrafında dönerdi yoksa..Ama söyle birşeyde var kitaplarda gandalfın daha güçlü bir geçmişi var mesela gandalfın nerden nasıl geldiği belli ama dombldor filmde direk okul hocası olarak gözüküyor geçmişi biraz meçhul(kitabında ne yazıyor hatırlamıyorm)

• quote:

Orijinalden alıntı: Einsteiin

Dumb. Voldemort'u almış adam Gandalf da kim?

Dumbledore ne zaman Voldemort'u almış?Gördük Sihir bakanlığında Dumbledore zor yırttı o günden sonra kendine gelemedi zaten.Mürver asanın gücü Voldemort'ta olsaydı görürdüm Dumbledore'u.
  • Dumbledore denen adamın laftan başka bir icraatı yok filmlerde. Doğal olarak Gandalf alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Regionella

Dumbledore denen adamın laftan başka bir icraatı yok filmlerde. Doğal olarak Gandalf alır.

Filmlere bakarsak asıl Gandalf'ın hiç şansı yok. Önemli olan kitaplar.
  • Kimin şeyi uzunsa o kazanır

Asası tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sariemir06

Kimin şeyi uzunsa o kazanır

Asası tabi

kaçın
  • quote:

quote:

Yüzüklerin Efendisi yirminci yüzyılın en çok okunan yüz kitabı arasında en başta geliyor.

Kaynak:DR

• quote:

Orijinalden alıntı: Darthblast

quote:

quote:

Yüzüklerin Efendisi yirminci yüzyılın en çok okunan yüz kitabı arasında en başta geliyor.

Kaynak:DR

İyide kardesim sen simdi niye onunla onu kıyaslıyosun ki ? Ben sadece o arkafasin dedigine karsilik yazmistim .. Şunu da belirteyim bir arkadas yazmis yine kendince biseler ama .. Voldemort denilen sahıs zaten normal bi buyucu degil yani sonucta buyuk buyuk babasi Salazar Slytherin . Kadavra lanetini icat eden kisi .. Ama yinede Dumbledore dan korktugu soylenir kitabinda .. Bilmem iyice aciklayabildim mi ..?

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurWho

Dumbledore liselileri koruyor, Gandalf evreni.

EEE İşte kendinde yazmışsınnn.Dumbledore liselilerle uğraşıyor...Evrende neymiş.Liselilerle her baba yiğit uğramaşaz
  • staff > asa
    gandalf ezer
  • quote:

Orijinalden alıntı: American_Muscle

quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

o değil de bu süper

Darth Vader'in girişini sevdim cidden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bicerdover -- 19 Temmuz 2011; 1:34:27 >

• Gandalf bir numara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

bir tarafta yaratilan mailarin en bilgesi ve kudretlisi digeri ise bir anadan babadan dogma bir fani. Mailar valar-tanri-dan sonra yaratilmis ve onlarin ozelliklerinin bir kismini tasir. Ayrica gandalf buyu yapmiyor diyenlere gandalf buyucu degildir ama isterse dambildorun aklina bile gelmeyecek seyler yapabilir.

Ayrica lotr ile hp yi karsilastiranlara guluyorum
    Ve ayrica lotr kitabini okuadan yorum yapmayin yerin dibine giriyorsunuz.

Yiyorsa Sauron vs Dumbledore karşılaşması yapsınlar
    Asıl o zaman maia ne demekmiş görürler

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.