Şimdi Ara

Gandalf vs Dumbledore (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
3
Favori
10.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Akşam akşam yarıldım gülmekten.(geç oldu ama)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 14 Aralık 2011; 22:06:31 >
  • ben alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Akşam akşam yarıldım gülmekten.(geç oldu ama)

jeton baya bi köşeli senin heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mağara...

Gandalf alir
    ..

Bir kac aydir bilgisayarimda var bunun videosu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slp

quote:

Gözler miyop galiba ?

Yok asası uzun olan alırmış yok melkordan sonra en güçlü olanmış burda tartışanların eminim ki 1-2 uyduruk siteden bilgileri alıp buraya kopyalayıp yapıştırmasıdır o kadar zaten makaraya vurulmuş konu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Oha ciddi ciddi tartışılmış lan Oturup ciddi ciddi dambıldor gandalfı döver, hayır efenim gandalf yarı tanrı 2. kitabın 28. sayfasının 3. paragrafının a bendine bakacak olursak gandalf bıdı bıdı demiş falan diye tartışanlar var.

Neyse son sözüm şudur ki Raistlin ikisininde ruhunu döver. Ayık olsunlar.

Gandalf vs Dumbledore

Eyvallah

• quote:

quote:

quote:

Gözler miyop galiba ?

Yok asası uzun olan alırmış yok melkordan sonra en güçlü olanmış burda tartışanların eminim ki 1-2 uyduruk siteden bilgileri alıp buraya kopyalayıp yapıştırmasıdır o kadar zaten makaraya vurulmuş konu.

kendin hakim olmadığın konularda fazla konuşma. gerçek lotr hayranları zaten bütün olayları karakterlerin özelliklerini bilir. senin uyduruk dediğin sitelere girmeye gerek yoktur. o uyduruk sitelerde yazanlar da benim tolkienin kitaplarını okyarak öğrendiğim şeyler.

onların kaynak aldığı kitabı okumuş birisi olarak niye o sitelere girip gandalfın maia olduğunu yazıyım ki buraya?

ki zaten tartışma çok saçma farklı iki kitabın karakterlerini karşılaştırmak saçma. aynı kitaplardan iki farklı karakter getirin tartışalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Man Of War

quote:

quote:

quote:

Gözler miyop galiba ?

kendin hakim olmadığın konularda fazla konuşma. gerçek lotr hayranları zaten bütün olayları karakterlerin özelliklerini bilir. senin uyduruk dediğin sitelere girmeye gerek yoktur. o uyduruk sitelerde yazanlar da benim tolkienin kitaplarını okyarak öğrendiğim şeyler.

onların kaynak aldığı kitabı okumuş birisi olarak niye o sitelere girip gandalfın maia olduğunu yazıyım ki buraya?

ki zaten tartışma çok saçma farklı iki kitabın karakterlerini karşılaştırmak saçma. aynı kitaplardan iki farklı karakter getirin tartışalım.

Sizin gibilere sadece gülüyorum daha da başka bir şey söylememem gerek neyin ne olduğunu bilmeden 2 seriye dokanmamış adamlar vaaz alacak değilim halen çocuk kitabı diyen falan var inanamıyorum bunları gördükçe o kitaplar saçma olamaz Sen Rowling'in hangi durumda o kitabı çıkarttığına bak istersen ki buraya gelip bana Tolkien felsefe yapma hoca.Ayrıca benim eleştirmem konu hakkında bilgisi olmayanlara eğer ilk başta yazılanları okursan görürsün.(kangalf nedir ? )Görüyorum ki bi ton cahil toplanıp onun bunun hakkında atıp tutmuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 15 Aralık 2011; 14:49:39 >

• You Shall Not Pass!!!

Lan Gandalf tabikide merlin olsa yine gandalf derdim.
  • Dudu peri

• Sabrina alır
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gözler miyop galiba ?

Sizin gibilere sadece gülüyorum daha da başka bir şey söylememem gerek neyin ne olduğunu bilmeden 2 seriye dokanmamış adamlar vaaz alacak değilim halen çocuk kitabı diyen falan var inanamıyorum bunları gördükçe o kitaplar saçma olamaz Sen Rowling'in hangi durumda o kitabı çıkarttığına bak istersen ki buraya gelip bana Tolkien felsefe yapma hoca.Ayrıca benim eleştirmem konu hakkında bilgisi olmayanlara eğer ilk başta yazılanları okursan görürsün.(kangalf nedir ? )Görüyorum ki bi ton cahil toplanıp onun bunun hakkında atıp tutmuşlar.

terbiyesizlik yapma. iki seriyi de okudum.

Rowlingin hşkayesi boşluklarla dolu. tolkienin de hikayesinde boşluklar var. ancak rowlinginki kadar derin değil. ayrıca tolkien in de eserlerini tam olarak bitirmeden ölmesi etkiliyor bu durumu. kitapları basaken orda olsa belki düzeltebilirdi hataları ancak adam öldükten sonra oğlu bastırıyo kitapları.

kangalf falan yazanlar işin geyiğinde onlara takılcaksan takıl ama buraya gelipde gerçekten bilgisi olup yorum yapanlara saygısızlık ediyosun.

•  Gandalf vs Dumbledore
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dathka Graush

İkisi aynı kategoride değil bence. Gandalf Dumbledore gibi büyüler yapmıyor.
    Şurdaki gibi.

Veya

Önceden de denilmiş zaten birisi Maia diğeri büyücü diye.

Kitapta, Eregion civarlarında 2ci videodaki gibi büyü yapıyor. gri gandalf olarak.

+ ikisinin karşılaştırılmasına karşıyım. Gandalf orta-dünyayı yaratmada Valar'a yardım etmiş bir maiadır. maia haliyle kalsa, tanrıdan bir farkı olmuyor. Ortadünyaya gelirken güçlerinin bir kısmından arıldırılıyor. Alemleri farklı yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5899691A1 -- 15 Aralık 2011; 15:53:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MirabLe

İlk vuran alır.

Gandalfa vursalar nolur adam kendini korumasını biliyor (bkz. Balrogun kılıcına yaptığı savunma) Dumbledor'a avada kedavra diyorlar 300metre uçuyor.

Karşılaştırmak Gandi reyize hakaret
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gözler miyop galiba ?

terbiyesizlik yapma. iki seriyi de okudum.

Rowlingin hşkayesi boşluklarla dolu. tolkienin de hikayesinde boşluklar var. ancak rowlinginki kadar derin değil. ayrıca tolkien in de eserlerini tam olarak bitirmeden ölmesi etkiliyor bu durumu. kitapları basaken orda olsa belki düzeltebilirdi hataları ancak adam öldükten sonra oğlu bastırıyo kitapları.

kangalf falan yazanlar işin geyiğinde onlara takılcaksan takıl ama buraya gelipde gerçekten bilgisi olup yorum yapanlara saygısızlık ediyosun.

Bak ben ilk postumda Lotr hayranlarını alaya alcak bir şey yapmadım sen geldin bana cevap yazma istediği duydun benim her ikisinede saygım var zaten ikiside büyük insanlar Tolkien çok büyük bir şey yaratmış Silmarillion okuyan bilir.Rowling ise hiç kimsenin el atmış olmadığı bir dünya yaratmış ki beni kendisine hayran bırakan özellik diğer mesajımda dediğim gibi çok zor durumda böyle bir eser çıkartıyor inanılmaz bir şey.Benim gözümde Lotr serisi o kadar büyük değil şuan okuyorum hatta ama Silmarillion bam başka bir şey tamamen her şeyin kökeni anlatılıyor.O yüzden Lotr'u gözümde büyütmüyorum.

Ayrıca karşılaştırma yapılacaksa yapılsın ama kime ve neye göre olan karşılaştırmalar bu biri demiş liseli çocukları yöneten bir müdürle Gandalf'ı karşılaştırıyorsun gülmemek elde değil böyle düşünürseniz çok saçma şeyler ortaya çıkar.Karşılaştırmaya gelince mesela Gandalf çok büyük ilim irfan sahibi biri Orta Dünyanın en önemli 5 büyücüsü arasında Balrog denen mahlükatı zorda olsa yenmiştir.Dumledore Büyü dünyasının en güçlü büyücüsüdür yaptığı büyülerle sınır tanımaz tahmin edildiğinden çok akıllıdır elinde Mürver Asa vardır bir duelloda karşına kim çıkarsa çıksın ölür.

Yani böyle unsurlar sunarak karşılaştırılmalı dalga geçerek değil.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.