Şimdi Ara

Gaming Mouse ile 5-10TL lik dandik mouse arasindaki farklar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
7.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar gerçekten merak ediyorum. Şuan a4 tech 2x click mouse kullaniyorum, 200 liralik razer deathadder veya logitech vs. Gibi kaliteli gaming mouselar arasinda gerçekten oynayisi etkileyecek adam vurmayi kolaylaştıracak bir fark varmi?
    mesela dandik bir kulaklik ile kaliteli bir kulaklık, gercekten cok fark ediyor ama mouse da bu durum nasildir? Dandik mouse kullanip sonra kaliteli gaming mouse kullanan tecrubeli kisiler aradaki farki rahatca belirtebilirler diye dusunuyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mouse'un dandikliğine bağlı yani kablosuz 30 40tl'lik bir mouse bu dandik sınıfına giriyor oyunlarda tepkimeleri problem oluyor ama yine 30 40 liralık kablolu markalı bir fare profesyonel farelere göre fark yaratmaz bu benim görüşümdür gaming mouse kullanıyorum ve en çok işimi gören kısmı windows kısayolları
  • quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

mouse'un dandikliğine bağlı yani kablosuz 30 40tl'lik bir mouse bu dandik sınıfına giriyor oyunlarda tepkimeleri problem oluyor ama yine 30 40 liralık kablolu markalı bir fare profesyonel farelere göre fark yaratmaz bu benim görüşümdür gaming mouse kullanıyorum ve en çok işimi gören kısmı windows kısayolları

Orada kullandigim mouse u yazdim a4 2x click diye 5 10tl tlik kablolu vir mouse dur ve aradaki farklari sordum iki mouse da kullanmis kişiler icin tesekkurler

• Trust kablosuz dandik bir mousedan deathaddera gecip altina bide goliath control aldim

Farklar

El oturmasi
    elini yapisik kullanman.
    dpi ayarlamasan bile hassasiyet
    dpi ayarladiktan sonra kendi elinmis gibi oyun oynaman

250 500 1000 hz vardi sanirim. 1000 yapinca 1ms oluyor.
    acceration diye bilmedigim birsey var. Bende 10 yani maximumda. Heralde donus refleksini artiriyor. Yani senin o anlik reflekine aynen uyum gosteriyor.

Kisacasi evet. Fark var ozellikle sniper kullanirken cok etkili oldu

Bide macro olaylari var ama hile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha iyisi nasıl olabilir ki acaba demen normal kullanmadan anlamak güç biraz aslında. Teknik özellik farklarını sıralamak basit ama mesele o değil.

Kaliteli mouselerde genellikle ufak ayarlamalarda daha iyi ve doğru tepki veriyorlar. Ucuz mouselerde özellikle minik oynatmalarda bazen tam olarak algılayamıyor. Pekte anlatılabilecek birşey değil açıkçası kendin deneyimlemen gerek. Laptopumda kullandığım kablosuz mouse var 4 ay boyunca bu masaüstü bilgisayarımı almadan onu kullandım internet gezinmelerinde vs. gayet rahat geliyordu. Ne zaman şu masaüstü bilgisayarım ve mouse geldi 2-3 ay kullanıp alıştıktan sonra kablosuz fare biraz garip geliyor kullanmakta zorlanıyorum.
    Özetle yapmak istediğini daha doğru biçimde oyuna yansıtabiliyorsun diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 9 Aralık 2014; 1:56:01 >
  • Bana da pek fark yokmuş gibi geliyor. Logitech g100 kullanıyorum şuan 25 liraya almıştım zamanında. Başka bir mouse um daha var cyborg ekstra tuşları var işte ancak oyunda flashdan silaha yada hızlı flash çıkartmak için falan kullanırsın yani başka da farkını ben anlayamadım.

He tamam sürüyle hassasiyet ayarı var taraması zartu zurtu da, bilmiyorum fark yok gibi geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeyikSebastian

Trust kablosuz dandik bir mousedan deathaddera gecip altina bide goliath control aldim

Farklar

El oturmasi
    elini yapisik kullanman.
    dpi ayarlamasan bile hassasiyet
    dpi ayarladiktan sonra kendi elinmis gibi oyun oynaman

250 500 1000 hz vardi sanirim. 1000 yapinca 1ms oluyor.
    acceration diye bilmedigim birsey var. Bende 10 yani maximumda. Heralde donus refleksini artiriyor. Yani senin o anlik reflekine aynen uyum gosteriyor.

Kisacasi evet. Fark var ozellikle sniper kullanirken cok etkili oldu

Bide macro olaylari var ama hile

dönüş refleksini arttırmak? :D :D :D :D :D

bence aç bi bak mouse acceleration ın ne olduğuna, maus ivmelenmesinin pozitifi de negatifi de maus yeteneğini azaltır. eğer iyi bir maus tekniği inşa etmek istiyorsan kapalı olmalı.

bu arada artık DPI değerleri gereksiz seviyelere çıktı. standart farelerin bile 800 DPI sensörü var. yani çok çok çok yüksek sens kullanmıyorsanız hiç bir şekilde pixel atlama olmaz.

polling rate dediğimiz bilgisayara raporlama sıklığı ise 8 ms ile 1 ms arasında hiçbirşey farkedemezsiniz zaten. saniyenin 1000de birinden bahsediyoruz. o da çok gerekli değil.

standart farelerle farkı yaratan, prediction yapmaması ve maks hızın yüksek olmasıdır. ki kinzu gibi maks hızı düşük gamer mauslar da var piyasada...

gamer mausların şekli ele daha iyi oturur dersen de, kime göre neye göre?... bana göre de deathadder, rival gibi tuğla gibi mauslar çok rahatsız mesela...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    0-2000TL Mouse önerisi!!
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kötü oyuncu farkı hissetmez ama spray yaparken awp ile zoom açıp vururken daha iyi olduğu kesin dpi olayı başka zaten ekran döndürdükçe farkı anlıyor insan ekran geçişlerin hassasiyetin titrememesi ve ya kaymaması oynamaması vs

• Önemli olan fiyatı değil kalitesidir.
    https://geekhack.org/index.php?topic=56240.0

buradan bakabilirsin, ben 10 sene civari wheel mouse optical 1.1a kullandım, microsofyun ve inanılmaz iyiyid. Artık tarama hızı yetersiz kalınca zowie FK ye geçtim. Önemli olan özellikleri parası değil, yoksa 10bin tlye de özel yapım bok gibi mouse bulabilirsin.
  • can_celik kullanıcısına yanıt
    Accelationun ne oldugunu bilmedigimi daha ilk mesajimda belirttim. Sadece onu 10 yapinca daha akici oynayayabiliyorum. Ama çok zararli birşey se kapatayim sagol bilen kişi

• Şuan Steelseries Rival kullanıyorum. Bundan önce 10 liralık markasını dahi hatırlamadığım bir mouse kullanıyordum. Eski mouse ele oturmuyordu, dpi ayarı yoktu, malzeme kalitesi berbattı ve makro tuşları diye tabir edilen ek tuşlar yoktu. Rival'ı ilk elime aldığımda kaliteyi hissettim açıkçası. Üstündeki kaplaması filan ele hoş ve sağlam bir hissiyat veriyor. Mouse'un yanlarındaki tırtıklı alanlar ise fareyi daha rahat kavramaya yarıyor. Bu tür detay avantajları olsa da atıyorum CS'de 10 liralık mouse ile 10 adam vuruyorsan kaliteli bir mouse aldığında 20-30 adam vuracağın anlamına gelmiyor :) Mouse kabiliyetimin arttığını söyleyebilirim ama bence daha da önemlisi kalite ve ergonomi.

Aslında İstanbul'daysan Gameekstra'ya filan gidip bir deneme yapabilirsin. Böylece kararını kendin verebilirsin.
  • 159 TL'ye Logitech G500s aldim oncesinde az bir sure SS Kinzu Pro V2 kullandim (hic ama hic begenmedim) asil almak istedigim Razer dA 2013 idi civarda bulamadigimdan alamadim 2 gun boyunca kullanma firsati bulmustum simdiye kadar denediklerimin en iyisiydi ele oturmasi hassasiyeti vs. 300TL'ye bulsam alirdim. Suan G500s kullaniyorum G500'un bir ust modeli 1.6 oynayanlar falan bilir zaten bir ara efsaneydi her neyse yine cok begeniyorum 10TL'lik mouse ile MMO falan oynanirsa fark pek hissedilmez ama FPS oynaninca asiri derecede fark hissediliyor. Oyun ici kullandigim mouse ayarlarim DPI 650 - Sensivity Windows 6/11 Oyunda 1.4 Hz 500 mousepad Steelseries Qck+ XXL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PUT THAT COOKIE DOWN NOW -- 9 Aralık 2014; 14:18:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jASPER1US

159 TL'ye Logitech G500s aldim oncesinde az bir sure SS Kinzu Pro V2 kullandim (hic ama hic begenmedim) asil almak istedigim Razer dA 2013 idi civarda bulamadigimdan alamadim 2 gun boyunca kullanma firsati bulmustum simdiye kadar denediklerimin en iyisiydi ele oturmasi hassasiyeti vs. 300TL'ye bulsam alirdim. Suan G500s kullaniyorum G500'un bir ust modeli 1.6 oynayanlar falan bilir zaten bir ara efsaneydi her neyse yine cok begeniyorum 10TL'lik mouse ile MMO falan oynanirsa fark pek hissedilmez ama FPS oynaninca asiri derecede fark hissediliyor. Oyun ici kullandigim mouse ayarlarim DPI 650 - Sensivity Windows 6/11 Oyunda 1.4 Hz 500 mousepad Steelseries Qck+ XXL.

Biraz karanlik cikti ama idare et
     Gaming Mouse ile 5-10TL lik dandik mouse arasindaki farklar?

• KacaKTV kullanıcısına yanıt
    çakma parlament
  • quote:

Orijinalden alıntı: faşoağa

çakma parlament

• Fare oyundaki sanal kolumuzdur. Rahat kullandığınız fareler oyununuzu büyük ölçüde etkiler.

Fare alırken fazla bilgisi olmayan Türk oyunculara yardımcı olmak için bir kaç tiyo vereyim;

1- Ergonomi. Fare tercihinizdeki en büyük etken kullanım kolaylığı olmalıdır. Bir farenin popüler veya pahalı diye rahat edemediğiniz bir şeyi kullanmayın. Kullanılabilirlik kişiden kişiye göre değişebilir, imkanınız varsa satın almadan önce deneyin.
    2- En az 3000 veya 3200 dpi'lı fareleri tercih edin. 1024x768 , 1280x960 gibi ekran çözünürlüklerinde 1600 dpi işinizi görecektir. Ekran çözünürlüğü arttıkça piksel değeri de artar, bu yüzden dpi değerinizi de arttırmanız gerekeceğinden geleceğe dönük olarak en az 3200 dpi fareleri tercih edin.
    3- Ayarlanabilir tepki süresi. Oyun - ofis - tasarım gibi farklı kullanım türlerine göre ayarlabileceğiniz tepki süresi işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.
    4- Atabilir tuş ve yazılım desteği. Alacağınız farede atabilir tuşların farede doğru konumlandırılması ve bu tuşları istediğiniz gibi ayarlabileceğiniz gelişmiş bir yazılım desteği olması önemlidir. Örneğin: x7 farelerin sol tuşun üzerinde bulunan minik tuş çok doğru şekilde konumlandırılmıştı. Fakat gelişmiş bloody modellerinde bu tuş kaldırıldı. Benim gibi o tuşa alışmış kullanıcılar için bu büyük bir eksiydi. Sırf bu sebepten v7 faremi bir kenara bırakıp x7 faremi kullanıyorum.
    5- Farenin dışı kadar içide önemlidir. İçinde kullanılan teknolojiyi de araştırın. Fare lenslerinde V-track teknoloji barındıran yada normal lenslere nazaran daha gelişmiş algılama sunan lenslere sahip fareleri satın alın.
    6- Fare tuşlarının, normal mi yoksa omron mu olduğunu araştırın. Fare tuşlarındaki omron switch teknolojisi daha uzun ömür vaad ediyor ve vuruş hissiyatını daha iyi yaşatıyor.
    7- Fare altında bulunan ayakların, rahat hareket etmesini sağlayıp sağlamadığına dikkat edin. Ve mutlaka Fare altlığı kullanın.

• TÜRK YABGU kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler, takipte kalmak için yazıyorum.

Şu an elimde logitech'in 30 liraya satılan kablosuz mouselarından var, başka oyunlarda pek farketmiyor ama cs için yetersiz kaldığını düşünüyorum ki açıklamanıza da bakılırsa 17" laptopum için dpisi düşük kalıyor.

Ancak yeni bir mouse almadan deneme şansına sahip değilim, kampanya zamanlarında 30-50 lira aralığında türlü türlü gamer mouse bulunabiliyor ancak nasıl bir seçim yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Eğer vakti olup da bilgilendirme amaçlı yardım edebilecek biri varsa PM üzerinden veya imzamdan iletişime geçerse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim ilginiz için.
  • Öncelikle oyun için fare alacaksanız, dizüstü veya masaüstü fark etmez kesinlikle kablolu tercih etmelisiniz. Dizüstü bilgisayar kullanırken, normal işlerinizi görmek için idareten ucuz bir kablosuz fare kullanabilirsiniz ancak oyun oynarken kablolu oyuncu farelerini takmalısınız. Ayrıca fare kullanırken, farenin temas edeceği yüzeyde önemli olduğundan mutlaka fare altlığı kullanmalısınız. 3-5 liralık fare altlığı bile işinizi görecektir fakat imkanınız varsa oyuncu fare altlıklarını almalısınız. El yapınız ve kullanım şekliniz (parmak ucu - pençe tutuşu - avuç içi) nasıl bilmiyorum ama Bloody V3 alırsanız memnun kalacağınızı umuyorum. Bloody farelerinin, çekirdeğini aktif etmek için ayrı bir ücret ödemeniz gerektiğini hatırlatayım. Eğer illa 30-50 TL arası bir şey istiyorsanız, 50 TL sekmentinde gigabyte firmasının GM-M8000 model faresi var. Kullandıkları yazılım nasıldır bilmiyorum ama, farenin özellikleri bana iyi gibi geldi o fareyi de incelemenizde fayda var.

• Mouse alırken dikkat etmen gereken 2 tane ve sadece 2 tane şey var.

1. Ergonomi. Kesinliklikle en önemli olay bu. Hangi marka, hangi model diye bir cevabı yok ve kişiden kişiye değişen bir şey. Mümkün ise deneyip alırsanız daha iyi olur. Değil ise yapılacak pek bir şey yok, bununla rahat ederim sanki diyip alırsınız.

2. Sensör kalitesi. Sensör kalitesi de araştırması ve hakkında konuşması zor bir şey. Ama genel olarak optik sensörlerin lazer sensörlerden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Lazer sensörlerde ivmelenme dediğin olay vardır, kısaca anlatmak gerekir ise, mousepad üzerinde aynı mesafeyi hızlıca götürmen ve yavaş götürmen arasında ekranda fark oluyor ise, ya windows ya da mouseda bir ivmelenme vardır diyebilirsin. Sensör kalitesi demeek sadece ivmelenme demek değil tabi ki, hatta ivmelenmeyi seven insanlar da tanıyorum. Ama basit olarak mouse un ne kadar düzgün takip edebildiği sensör kalitesine bağlıdır diyebiliriz. - Sensör kalitesi hakkında yapabileceğin tek şey ilgilendiğin mouse hakkında araştırma yapmak. Teknik bilgileri bulmak epey zor oluyor bu konuda, ama insan yorumları da yeterli olur.

Bunun dışında DPI'dır, Ağırlık koyabilmektir, 1000hz ve 500hz farkıdır önemli değil. Ha, dersen ki ben bugün 5gr ağır, yarın az istiyorum, evyallah. Ya da 1ms yerine 2ms de bir data yollanması, büyük ihtimal ile 2msden fazla yenilenme süresi olan ekranında fark yaratıcak sanıyorsan o da iyi. DPI konusuna hiç girmiyorum zaten, kaliteli mouse un amacı, el hareketlerini düzgün takip etmesidir. Özellikle CS gibi aniden 180 dönmenin çok gerekli olmadığı, adam arkandaysa zaten öleceğin bir oyunda, bence yüksek DPI tamamen gereksiz. Hayatım boyunca 1600 DPI'ın üstüne çıkmam gerekmedi hiç bir şey için. 800-1200 candır. Öyle gidip 90000 DPI! diye para vermeyin mouselara.

Tavsiyem A4 tech, Trust gibi markalardan uzak durman. Onlar gaming falan değil, üstüne alev çizince mouse kaliteli olmuyor. Eğer ki imkanın var ise, az daha ekle G400s falan al Logitechten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 11 Aralık 2014; 2:43:01 >

• PhTx3 P kullanıcısına yanıt
    a4 tech'in hangi modelini kullanıpta uzak durun dediniz bilmiyorum ama a4 tech'in Oscar yazılımı kadar gelişmiş bir macro yazılımı, 3 haneli fiyat etiketiyle satılan oyuncu farelerinin hiç birinde yok. a4 tech alırken "F" serisinden bir fare alın. -Tabi bulabilirseniz-
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.