Şimdi Ara

Gaming Mouse ile 5-10TL lik dandik mouse arasindaki farklar? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
7.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TÜRK YABGU

a4 tech'in hangi modelini kullanıpta uzak durun dediniz bilmiyorum ama a4 tech'in Oscar yazılımı kadar gelişmiş bir macro yazılımı, 3 haneli fiyat etiketiyle satılan oyuncu farelerinin hiç birinde yok. a4 tech alırken "F" serisinden bir fare alın. -Tabi bulabilirseniz-

Oscar macro yazılımı aynı zamanda hile olarak görünüyor bir sürü oyunda ve üye olurken kabul ettiğiniz şeylere bakarsanız gameplay automation her zaman banlanabilir diye görürsünüz. Zaten bunlarda böyle macro yok dediğiniz şirketlere bir mail atarsanız neden diye, hile olarak göründüğü için koymuyoruz diye bir cevap alırsınız.
    x7 nin bir kaç çeşit modelini kullandım. (yaklaşık 4 çeşit x7 mouse.) Ancak doğruya doğru, en son oscar macro kullandığım da Knight efsane oyundu.

Bir mouse'u mouse yapan şey, oyunu sizin yerine oynama ihtimali ise, bir şey diyemem. Oscar kullancağıma başka bir macro yazılımı kullanıp, klavyeden hotkey atardım açıkçası. - Eğer ki amaç o ise, tekrar ediyorum.
    Ama amaç, mouse düzgün takip edebilsin ise, A4 Tech gayet kötü.

Merak ediyorum, başka hangi mouseları kullandınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 11 Aralık 2014; 3:03:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

quote:

a4 tech'in hangi modelini kullanıpta uzak durun dediniz bilmiyorum ama a4 tech'in Oscar yazılımı kadar gelişmiş bir macro yazılımı, 3 haneli fiyat etiketiyle satılan oyuncu farelerinin hiç birinde yok. a4 tech alırken "F" serisinden bir fare alın. -Tabi bulabilirseniz-

Oscar macro yazılımı aynı zamanda hile olarak görünüyor bir sürü oyunda ve üye olurken kabul ettiğiniz şeylere bakarsanız gameplay automation her zaman banlanabilir diye görürsünüz. Zaten bunlarda böyle macro yok dediğiniz şirketlere bir mail atarsanız neden diye, hile olarak göründüğü için koymuyoruz diye bir cevap alırsınız.
    x7 nin bir kaç çeşit modelini kullandım. (yaklaşık 4 çeşit x7 mouse.) Ancak doğruya doğru, en son oscar macro kullandığım da Knight efsane oyundu.

Bir mouse'u mouse yapan şey, oyunu sizin yerine oynama ihtimali ise, bir şey diyemem. Oscar kullancağıma başka bir macro yazılımı kullanıp, klavyeden hotkey atardım açıkçası. - Eğer ki amaç o ise, tekrar ediyorum.
    Ama amaç, mouse düzgün takip edebilsin ise, A4 Tech gayet kötü.

Merak ediyorum, başka hangi mouseları kullandınız?

Diğer oyuncu farelerinde macro olmadığını, hile olarak göründüğünü bu yüzden koymadıklarını da nereden çıkardınız. Diğer oyuncu farelerinde de macro yani bir tuşa çoklu komut atamak için yazılımları vardır ancak hiçbiri Oscar yazılımı kadar gelişmiş değildir. Ayrıca hiçbir fare, oyunu bizim yerimize oynamaz sadece bizim oyunumuza yardımcı olur. ki alınma amaçları da budur zaten.

• quote:

Mouse alırken dikkat etmen gereken 2 tane ve sadece 2 tane şey var.

1. Ergonomi. Kesinliklikle en önemli olay bu. Hangi marka, hangi model diye bir cevabı yok ve kişiden kişiye değişen bir şey. Mümkün ise deneyip alırsanız daha iyi olur. Değil ise yapılacak pek bir şey yok, bununla rahat ederim sanki diyip alırsınız.

2. Sensör kalitesi. Sensör kalitesi de araştırması ve hakkında konuşması zor bir şey. Ama genel olarak optik sensörlerin lazer sensörlerden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Lazer sensörlerde ivmelenme dediğin olay vardır, kısaca anlatmak gerekir ise, mousepad üzerinde aynı mesafeyi hızlıca götürmen ve yavaş götürmen arasında ekranda fark oluyor ise, ya windows ya da mouseda bir ivmelenme vardır diyebilirsin. Sensör kalitesi demeek sadece ivmelenme demek değil tabi ki, hatta ivmelenmeyi seven insanlar da tanıyorum. Ama basit olarak mouse un ne kadar düzgün takip edebildiği sensör kalitesine bağlıdır diyebiliriz. - Sensör kalitesi hakkında yapabileceğin tek şey ilgilendiğin mouse hakkında araştırma yapmak. Teknik bilgileri bulmak epey zor oluyor bu konuda, ama insan yorumları da yeterli olur.

Bunun dışında DPI'dır, Ağırlık koyabilmektir, 1000hz ve 500hz farkıdır önemli değil. Ha, dersen ki ben bugün 5gr ağır, yarın az istiyorum, evyallah. Ya da 1ms yerine 2ms de bir data yollanması, büyük ihtimal ile 2msden fazla yenilenme süresi olan ekranında fark yaratıcak sanıyorsan o da iyi. DPI konusuna hiç girmiyorum zaten, kaliteli mouse un amacı, el hareketlerini düzgün takip etmesidir. Özellikle CS gibi aniden 180 dönmenin çok gerekli olmadığı, adam arkandaysa zaten öleceğin bir oyunda, bence yüksek DPI tamamen gereksiz. Hayatım boyunca 1600 DPI'ın üstüne çıkmam gerekmedi hiç bir şey için. 800-1200 candır. Öyle gidip 90000 DPI! diye para vermeyin mouselara.

Tavsiyem A4 tech, Trust gibi markalardan uzak durman. Onlar gaming falan değil, üstüne alev çizince mouse kaliteli olmuyor. Eğer ki imkanın var ise, az daha ekle G400s falan al Logitechten.

işte... işten anlayan belli oluyor. şu dpi mevzusunu diye diye dilimde tüy bitti. şu an sıradan kullanım ofis farelerinde bile 800 dpi sensör standartlaştı ve bu değer bile fazlasıyla yetiyor fps için. eğer 2cm de 360 derece dönmek gibi anormal yüksek sens oynamıyorsanız 800 dpi ile bile skipping yapmaz. şu anki uçuk dpi değerleri sensör firmalarının bak biz daha yükseğini yaptık sidik yarışının ve ne kadar yüksek dpi o kadar iyi diyen sayısal konuları pek düşünmeyen müşteri kitlesinin sonucu... mesela cs deki pro oyuncuların çoğu ilk optik fare intellimouse tan kalma alışkanlıklarından olsa gerek halen 400 dpi kullanıyolar. bu değerli yeterli olmasa yükseğe geçerlerdi. reklamını yaptıkları markalar ise farelerini uçuk dpi değerleriyle pazarlamaya çalışıyorlar :) razerin son çıkarttığı deathadder 10000 dpi :) sırf bunun için eski faresini bırakıp bunu alanlar olacak.. :)

bence sensörden beklenen önemli özellikler şunlar

- prediction yapmaması (drift control veya angle snapping olarak da geçiyor. yatay veya dikeyde doğrusal bir yol izlendiği zaman sensör diğer eksendeki küçük hareketleri algılamıyor. yani düz çizgi çekmek kolaylaşıyor. = fare hareketi ile bunun bilgisayardaki çıktısı arasındaki birebirlik bozuluyor.

- yüksek hızlarda negatif ivmelenme yapmaması (pozitif ivmelenme donanımsal değil yazılımsaldır)

- max hızın yüksek olması (düşük sens ler için önemli)

ve kasanın şekli tabi ki. ben mesela elime hangi ebatın en konforlu geldiğini biliyorum. fare bakacağım zaman da ona göre bakıyorum. 35 mm yükseklik 95-100 mm uzunluk mesela...

• bu konuyu makroya çekmemek lazım.. fareden fareye tabiki fark var en önemlisi farenin elinde yarattığı his ve tepkilerine olumlu sonuç vermesi diyebilirim bir fps oyuncusu bunu hisseder zaten ama aşırı para verilmemeli "bence".. ben mesela geçen yıl forumdan bir arkadaştan 50 liraya g400 almıştım teknosa stok bitiriyordu alıp göndermişti sağolsun ondan önce de a4tech x7 750bf yine ondan da önce logitech g500 eskitmiştim çok uçuk fiyatları yoktu şu an için yine herkese g400 tavsiye ederim eski bir mouse zaten hala kullanan pro oyuncular var lan turnuvalarında gözüme çarptı bi kaç defa kısaca ucuza değil f/p a yönelmek lazım
  • can_celik kullanıcısına yanıt
    Ne boş herifsin sen ya, yok fps için 800 dpi yetiyormuş yukarısını almamıza gerek yokmuş yüksek dpi sadece firmaların sidik yarışımıymış, yüksek dpi olması düşük sensler için önemliymiş, hangi uydurduğunu düzelteyim...

Bakın beyler "Ekran çözünürlüğü arttıkça piksel değeri de artar, bu yüzden dpi değerinizi de arttırmanız gerekeceğinden geleceğe dönük olarak en az 3200 dpi fareleri tercih edin" diye yukarıdaki adam çok güzel açıklamış. Yüksek dpi firmaların sidik yarışı yapmak için arttırdığı bir şey değildir. Şuan millet 4k oyun oynamaktadır. 4k çözünürlüğü karşılamak içinde yüksek dpi değerleri kullanmak gerekir. Ağzı olan konuşmasın, bilgi verirken az araştırın hiç olmazsa yav
  • Beyler yatın uyuyun yav başlıcam mouse'unuza şimdi Ben gerekli cevabı aldım, daha tartışmaya gerek yok. Teşekkürler
  • quote:

Diğer oyuncu farelerinde macro olmadığını, hile olarak göründüğünü bu yüzden koymadıklarını da nereden çıkardınız. Diğer oyuncu farelerinde de macro yani bir tuşa çoklu komut atamak için yazılımları vardır ancak hiçbiri Oscar yazılımı kadar gelişmiş değildir. Ayrıca hiçbir fare, oyunu bizim yerimize oynamaz sadece bizim oyunumuza yardımcı olur. ki alınma amaçları da budur zaten.

Demek istediğimi anlamadınız sanırım. Macrodan macroya fark var tabi ki. Ekranda px boyutunda ölçüm yaparak kullanıyorsanız o benim kafamda hile oluyor, herhangi bir tuş kombinasyonu basmak ile oscar ın yapabildiği şeyler arasında fark yok diyorsanız, ya yazılımı kullanmadınız ya da iyi niyetli bakmaya çalışıyorsunuz.

Ama aldığınız şeyin bir hardware olduğunu, sadece yazılım ile değerlendirilmemesi gerektiğini söylüyeyim. 5TL lik mouse'a, yanında internette bedavaya ya da daha ucuza bulabileceğiniz macro programı ile geliyor diye fazladan para vermek "bana göre" saçma. Size göre o kadar değerli ise Logitech macrosu ile yapamayıp, Oscar ile yapabildikleriniz ve hile sayılmayan şeyler, bana göre hava hoş, bol şans. - Oscar macro ile silah spray patternlerini ayarlayıp otomatik hepsinin ilk hedef aldığı yere gitmesini sağlamanız falan mümkün. Aynısını yapan diğer yazılımlara hile diyoruz kısaca.

Soruma da cevap vermemişsiniz, ilginç olmuş. Meraktan sormuştum hangi markaları denediniz diye, kötü bir niyetim yoktu açıkçası.
    Ve orjinal mesajımda da dediğim gibi, mouse'un üstüne alev çizince ya da yanında aslında mouse'dan bağımsız da olabilecek bir yazılım verince mouse kaliteli olmuyor.

quote:

Orijinalden alıntı: x7 Oyuncu Fareleri

Ne boş herifsin sen ya, yok fps için 800 dpi yetiyormuş yukarısını almamıza gerek yokmuş yüksek dpi sadece firmaların sidik yarışımıymış, yüksek dpi olması düşük sensler için önemliymiş, hangi uydurduğunu düzelteyim...

Bakın beyler "Ekran çözünürlüğü arttıkça piksel değeri de artar, bu yüzden dpi değerinizi de arttırmanız gerekeceğinden geleceğe dönük olarak en az 3200 dpi fareleri tercih edin" diye yukarıdaki adam çok güzel açıklamış. Yüksek dpi firmaların sidik yarışı yapmak için arttırdığı bir şey değildir. Şuan millet 4k oyun oynamaktadır. 4k çözünürlüğü karşılamak içinde yüksek dpi değerleri kullanmak gerekir. Ağzı olan konuşmasın, bilgi verirken az araştırın hiç olmazsa yav

4K için 1500 yeterli, en azından bana göre. 2.5K için 800dpi kullanıyorum ben. 8200 falan için gerekli olacak monitörler şu an piyasada yok. Onu da geçtim, 4K monitöre para verirken, 70 lira daha verip mouse alırsınız demek ve şu an için en azından 800dpi yeterli demek saçma değil sanırım.

e: Max hız ile düşük hız direkt olarak bağlı değil bu arada, o konuda haklısınız.

Şimdi inanmayan olur, matematiksel de açıklayalım.
    1920pixel yatay geçiş için, 800dpi ya da 315dpcm ile mouse u oynatmanız gereken seviye 6cm'dir. Sanırım herkes 6cm'in ne kadar olduğunu az çok biliyordur, bileğinizi kaldırmanız büyük ihtimal ile gerekmez. -Windows ayarları vs fark yaratabilir tabi ki. Ama standart kabul edelim bunu. Benim windows ayarlarım ile 5.5cm sürüyor yaklaşık. Cetvel koyup ölçtüm.-

Bu mesafeyi 1600 DPI ile gitmek istiyorsanız mouse kıpırdatmanız gereken seviye, 3cm olur.

Mouse'u tam ekranın ortasına oynatmak istediğinizi var sayalım, 1e 1 px getirmek için birisinde tam anlamıyla 1.5 cm diğerinde ise 3 cm oynatmanız gerekir. 800 dpi 1mm fazla oynatırsanız oynatırsanız, 0.03% hata oranınız olur, 1600 dpi ile 1mm fazla oynattığınızda bu oran 2 katına çıkar. 3200 ile 4 katı gibi artar. Tabi gerçek dünyada bu hata 1mm değil de, .5 cm seviyesini bulabilir. Bu yüzdendir ki FPS prolarının çoğunu 400 DPI kullanırken görürsünüz.

Diyebileceğim şey şu, insan hatası her zaman olucak ve her zaman yakın bir seviyede olucak (.1 - .5cm) bu hatanın kullanımına olan etkisini azaltmak istiyor isen, yapabileceğin şey 1. Kaliteli sensör, 2. düşük dpi. Düşük DPI'ın daha etkili olma sebebi sadece bu.

8200 DPI ile 1920px ilerlemek .5 cm sürüyor. Hedef alırken bol şans.

Sensör kalitenizden veya ayarlarınızdan emin değilseniz, paint açıp içten dışa doğru spiral çizmeyi deneyin. Şahsen benim şu ara Taipan kullanmamın tek sebebi g402 almamış olmam. Leş gibi sensörü var ancak elime rahat geliyor diye kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 11 Aralık 2014; 6:37:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x7 Oyuncu Fareleri

hile satıcısı noldu kötü mü gidiyo satışlar sinirlisin :D :D :D :D :D

yazık la kimin çocuğuysa...

• quote:

quote:

Demek istediğimi anlamadınız sanırım. Macrodan macroya fark var tabi ki. Ekranda px boyutunda ölçüm yaparak kullanıyorsanız o benim kafamda hile oluyor, herhangi bir tuş kombinasyonu basmak ile oscar ın yapabildiği şeyler arasında fark yok diyorsanız, ya yazılımı kullanmadınız ya da iyi niyetli bakmaya çalışıyorsunuz.

Ama aldığınız şeyin bir hardware olduğunu, sadece yazılım ile değerlendirilmemesi gerektiğini söylüyeyim. 5TL lik mouse'a, yanında internette bedavaya ya da daha ucuza bulabileceğiniz macro programı ile geliyor diye fazladan para vermek "bana göre" saçma. Size göre o kadar değerli ise Logitech macrosu ile yapamayıp, Oscar ile yapabildikleriniz ve hile sayılmayan şeyler, bana göre hava hoş, bol şans. - Oscar macro ile silah spray patternlerini ayarlayıp otomatik hepsinin ilk hedef aldığı yere gitmesini sağlamanız falan mümkün. Aynısını yapan diğer yazılımlara hile diyoruz kısaca.

Soruma da cevap vermemişsiniz, ilginç olmuş. Meraktan sormuştum hangi markaları denediniz diye, kötü bir niyetim yoktu açıkçası.
    Ve orjinal mesajımda da dediğim gibi, mouse'un üstüne alev çizince ya da yanında aslında mouse'dan bağımsız da olabilecek bir yazılım verince mouse kaliteli olmuyor.

Burada sizin kafanızı baz alarak hile olup olmadığına karar vermiyoruz. Benim aldığım fare, bana ekranda relatif koordinatta belirlediğim zaman aralıklarıyla hareket etme imkanı sunuyorsa bende bu imkanı sonuna kadar kullanırım. Zira hile koruma programları da böyle düşünüyor olmalı ki, oyuncu farelerindeki çoklu komut atamayı yasaklamıyorlar. Farenin yazılımsal ve donanımsal özelliklerini bilmeden sadece şekline ve dış yüzeyde kullanılan doku kalitesine göre değerlendirip aman a4 tech bloody farelerinden uzak durun diyen zihniyete şimdi hem yazılımsal hemde donanımsal özelliklerini kısaca değineyim;

a4 tech Bloody faresinin yazılımsal faydaları:

Gaming Mouse ile 5-10TL lik dandik mouse arasindaki farklar?

Oyunlarda dikkatinizi çekmiştir. Normal hedef hassasiyeti ile dürbünü açtığımızdaki hassasiyet farklıdır. Bunun nedeni dürbünü açtığımızda hedef büyüdüğü için hedefi vurmak için daha az hassasiyetle hareket ettirmemiz gerekmektir. Bloody burada bize dürbün açtığımızda, piksel tarama hızını bile otomatik düşürmemize olanak sağlıyor.

Burada dpi değerini geçişli veya sabit olarak ayarlayabildiğimiz gibi 1 ile 16 ms arasında tepki süresini ve fare bildirim değerini değiştirebiliyoruz. Ayrıca kalibre ayarları yaparak, fareyi zeminden kaldırdığımızda hareket etmesini önleyerek hedefi ıskalama şansını düşüyor ve küçük titreşimleri engelliyor.

Burada sol tuşa iki farklı macro atamamızı sağlıyor. Sol tuş bir farenin en çok kullanılan temel tuşu olduğu için, normalde sol tuşa macro atadığımızda sorunlar çıkar. (Örneğin programa bir defa sol tuşla tıkladığımızda, macro yüzünden bir sürü tıklama yapar ve aynı programdan bir sürü açarak bilgisayarı kilitler vs..) Burada N ve 3 alında iki tane geçiş tuşuna macroları atıyoruz ve bu tuşlara tıkladığımızda otomatikman sol tuşun işlevini değiştiriyor. İstediğimiz zamanda ise 1 tuşuna basarak, sol tuşu temel işlevine geri gönderebiliyoruz.

Burası meşhur, oscar macro yapma arayüzü. Gelişmiş arayüz sayesinde, istediğimiz komutları fareye kolayca yaptırmamıza olanak sağlıyor.

a4 tech Bloody faresinin donanımsal faydaları:

Metal fare ayakları sayesinde, 100 kat daha uzun ömürlü ve sıradan plastik fare ayaklarına göre %20 daha hızlı kullanım olanağı.

Omron Micro switcher sayesinde, sıradan switchlere göre 20 milyon fazladan tıklama ömrü ve daha iyi vuruş hissiyatı sağlıyor.

Kısacası, a4 tech markası kesinlikle kötü bir marka değildir. Onu kötüleyenler, farenin özelliklerini kullanmasını bilmeyenlerdir.

Çok merak ediyorsan söyleyeyim; ilk oyuncu farem a4 tech X7-750bh idi halen çalışıyor, daha sonra yine a4 tech F5 V-track kullandım. Oyuncu farelerini araştırırken logitech g300'ü çok övmüşlerdi aldım ve aldığım gibi iade ettim yazılımı beş para etmezdi. Daha sonra Bloody v7m ve Bloody Blazing A9 satın aldım. Fakat ilk mesajımda belirttiğim gibi x7 lerdeki o minik 7. tuşu kaldırmalarına alışamadım ve F5'i kullanmaya devam ediyorum.

• anti-recoil makrosuna hile değil diyen çıktı la bu forumda... :D :D :D :D :D

ekranın ortasına markerla nokta yapıp fareye de zoomshot makrosu eklemişsindir sen :D sonra vay önüne çıkana :D yazılımsal tahrifat yoksa yani hack yoksa anti-hileye takılmıyosa yapabilirsin di mi... hack değilse hile de değildir...
  • can_celik kullanıcısına yanıt
    bu kendi kendine konuşan veledin, velisi kimse gelsin alsın göz kirliliği yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TÜRK YABGU -- 11 Aralık 2014; 7:18:23 >
  • Yazılımdan ve hangi maddeden yapıldığını bilmediğiniz "metal boot" dan başka bir şey koymamışsınız. Zaten sıradan bir "oyuncu mouse'u" 200km den daha yukarı ölçülüyor, tabi bu testlerin tamamen tozsuz ve düzgün yüzeylerde yapıldığı, gerçek hayat ile ilgili pek bir şey ifade etmediği ve 200km'ye gelene kadar mouse'un üstündeki kaplamaların elindeki ter ya da yağdan dolayı soyulmaya başlayacağını söylemiyorlar sana. Logitech diyor gerçi düzelttik diye de, o da ne kadar doğru bilmiyorum. - Kullanılan teflonun mouse un alıcısıyla o kadar da bir ilgisi yok bu arada, yüksek hız sensör problemi, ayak değil. G402 özellikle bu yüzden denemek istiyorum, gerçek anlamda bu tarz şeyleri düzeltebildiler mi diye. -Yüksek hız sorunu da ivmelenme, px atlama falan yapıyor bu arada, senin mouse'da zaten olan şeyler, hiçbir şey düzelttikleri yok yani.

OMRON switch de süper bir şey değil, ortalama denebilir. Ha A4 Tech vs nin kendi yapabileceği şeylere kıyasla gayet iyi, ona bir şey diyemem. - 2$ a değiştirebiliyorsun bu arada o switchleri, bilgiye falan gerek yok, yapboz yapabilen herkes yapabilir yani.

Ve ben yazılımı kötülemedim dikkat ettiyseniz, yazılım mouse'u iyi yapmaz dedim ve diğer firmaların o derece detaylı macro kullanmama sebeplerinin daha önce banlanan insanlar olduğunu söyledim. 7-8 yıl önce sormuştum logitech'e, neden yok bunlar diye, gelen cevap buydu ve bana göre mantıklı.
    Neler yapabildiğini bildiğimi de söyledim zaten, avantajımı sonuna kadar kullanırım demek, ben programlama biliyorum benim mouse'um kafana otomatik geliyor demekten farklı değil bana göre. Ki benzer işi yapan diğer yazılımlara, hile diyoruz zaten.

Şimdi tekrar soruyorum, başka hangi mouseları kullandınız? Ya da sadece 5 tane isimsiz 2 tane A4 tech mouse deneyip burada en ideali bu oscar macro var mı diyorsunuz? Ayrıca kullandığınız bilgisayarı da merak ediyorum, zira 30 FPS 60Hz ile 200 FPS 144Hz arasında baya bir fark var cihazların davranışını hissedebilmek adına.

Rica ediyorum VRAM için ekran kartı alıp, 4K ya geçince gerekir diyen insanlardan farkınız olsun. 4K monitör kaç para bir daha bakın yani. Onu alırken alırsınız VRAM'i yüksek ekran kartını, ya da siz 4K alana kadar o future proof gördüğünüz ekran kartının işlemcisinin çöp oluşunu izlersiniz.

Not: Aklınıza gelebilecek tüm mouse üreten, turnuvalara sponsor olup oyunlar için para harcayan ve reklamını her yolla yapmaya çalışan ve A4 Tech den epeyce daha büyük onlarca şirketlerin neden o tarz bir macro sağlamadığını bir daha düşün derim. A4 Tech süper zeki hiç kimsenin düşünemediğini düşünen bir üretici değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 11 Aralık 2014; 7:41:21 >

• quote:

Yazılımdan ve hangi maddeden yapıldığını bilmediğiniz "metal boot" dan başka bir şey koymamışsınız. Zaten sıradan bir "oyuncu mouse'u" 200km den daha yukarı ölçülüyor, tabi bu testlerin tamamen tozsuz ve düzgün yüzeylerde yapıldığı, gerçek hayat ile ilgili pek bir şey ifade etmediği ve 200km'ye gelene kadar mouse'un üstündeki kaplamaların elindeki ter ya da yağdan dolayı soyulmaya başlayacağını söylemiyorlar sana. Logitech diyor gerçi düzelttik diye de, o da ne kadar doğru bilmiyorum. - Kullanılan teflonun mouse un alıcısıyla o kadar da bir ilgisi yok bu arada, yüksek hız sensör problemi, ayak değil. G402 özellikle bu yüzden denemek istiyorum, gerçek anlamda bu tarz şeyleri düzeltebildiler mi diye. -Yüksek hız sorunu da ivmelenme yapıyor bu arada, senin mouse'da zaten olan şey, hiçbir şey düzelttikleri yok yani.

OMRON switch de süper bir şey değil, ortalama denebilir. Ha A4 Tech vs nin kendi yapabileceği şeylere kıyasla gayet iyi, ona bir şey diyemem. - 2$ a değiştirebiliyorsun bu arada o switchleri, bilgiye falan gerek yok, yapboz yapabilen herkes yapabilir yani.

Ve ben yazılımı kötülemedim dikkat ettiyseniz, yazılım mouse'u iyi yapmaz dedim ve diğer firmaların o derece detaylı macro kullanmama sebeplerinin daha önce banlanan insanlar olduğunu söyledim. 7-8 yıl önce sormuştum logitech'e, neden yok bunlar diye, gelen cevap buydu ve bana göre mantıklı.
    Neler yapabildiğini bildiğimi de söyledim zaten, avantajımı sonuna kadar kullanırım demek, ben programlama biliyorum benim mouse'um kafana otomatik geliyor demekten farklı değil bana göre. Ki benzer işi yapan diğer yazılımlara, hile diyoruz zaten.

Şimdi tekrar soruyorum, başka hangi mouseları kullandınız? Ya da sadece 5 tane isimsiz 2 tane A4 tech mouse deneyip burada en ideali bu oscar macro var mı diyorsunuz? Ayrıca kullandığınız bilgisayarı da merak ediyorum, zira 30 FPS 60Hz ile 200 FPS 144Hz arasında baya bir fark var cihazların davranışını hissedebilmek adına.

Rica ediyorum VRAM için ekran kartı alıp, 4K ya geçince gerekir diyen insanlardan farkınız olsun. 4K monitör kaç para bir daha bakın yani. Onu alırken alırsınız VRAM'i yüksek ekran kartını, ya da siz 4K alana kadar o future proof gördüğünüz ekran kartının işlemcisinin çöp oluşunu izlersiniz.

Not: Aklınıza gelebilecek tüm mouse üreten, turnuvalara sponsor olup oyunlar için para harcayan ve reklamını her yolla yapmaya çalışan ve A4 Tech den epeyce daha büyük onlarca şirketlerin neden o tarz bir macro sağlamadığını bir daha düşün derim. A4 Tech dahi hiç kimsenin düşünemediğini düşünen bir üretici değil yani.

Yine iddia edecek bir yer bulursun diye "Yazılımsal hemde donanımsal özelliklerinden kısaca değineceğim"i söylemiştim. Ben fare alırken dikkat edin diye 6-7 tane madde saymama rağmen, sen "fare alırken dikkat etmen gereken 2 tane ve sadece 2 tane şey var" demiştin sonrasında ise a4 techle aklınca dalga geçmiştin hatırladın mı ? Neydi o dikkat edilmesi gereken iki şey -ergonomi ve sensördü dimi. Şimdi ya kendinle çelişeceksin, yada boşu boşuna sabahın bu saatinde diretmeye devam edeceksin.

Ergonomi kişiden kişiye göre değiştiği için onu saymıyorum, o yüzden sensöre geçelim. Çünkü sensör ya iyidir yada kötüdür kişiden kişiye göre değişmez. İlk önce fare alırken sensörüne dikkat edin dediğin, sonrada cahilce a4 tech'den uzak durun dediğin farede deliksiz (Holeless) sensör bulunuyor.

Peki nedir bu deliksiz sensörün faydası ?

Şeffaf zarla toza, suya ve dış etkenlere karşı korunan sensör gözünün içindeki 5mm'lik delik, ince bir plastik zar ile kapatılmış ve bu sayede sensörün algısı normalden 54 kat artmıştır. Yani a4 tech'in sadece yazılımı değil, senin çok önem verdiğin -önem verilmesi de gereken- sensörüde iyidir. Tavsiyem önce bilgi sahibi olun, sonra bir ürünün alınıp alınamayacağı hakkında bir şey söyleyin. Ben a4 tech markasının, oyuncular için ürettiği serilerin çoğunluğu hakkında bilgi ve tecrübeye sahip bir kullanıcı olarak diyorum ki, a4 tech markası öyle hafife alınacak dalga geçilip uzak durun denilecek ürünler üretmiyor. Ürettiği ve kullandığım ürünlerin kendi içlerinde artısı veya eksisi olabilir ancak genel itibariyle verdiğiniz paranın hakkını veren -bana göre mükemmel- oyuncu fareleridir.

• Hayatimda ogrenemedigim mouse bilgilerini ogrendim şu konuda

A4tech neden bu kadar iyi macroya sahipse neden turnuvalarda kullanilmadiginida anladim. Bildigin hileli kart bu.

Neyse ben deathadderimle mutluyum. 2000 dpi kullaniyordum onu bi 400 e dusureyim bakalim. Alisiriz umarim.

Teşekürler beyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yine iddia edecek bir yer bulursun diye "Yazılımsal hemde donanımsal özelliklerinden kısaca değineceğim"i söylemiştim. Ben fare alırken dikkat edin diye 6-7 tane madde saymama rağmen, sen "fare alırken dikkat etmen gereken 2 tane ve sadece 2 tane şey var" demiştin sonrasında ise a4 techle aklınca dalga geçmiştin hatırladın mı ? Neydi o dikkat edilmesi gereken iki şey -ergonomi ve sensördü dimi. Şimdi ya kendinle çelişeceksin, yada boşu boşuna sabahın bu saatinde diretmeye devam edeceksin.

Ergonomi kişiden kişiye göre değiştiği için onu saymıyorum, o yüzden sensöre geçelim. Çünkü sensör ya iyidir yada kötüdür kişiden kişiye göre değişmez. İlk önce fare alırken sensörüne dikkat edin dediğin, sonrada cahilce a4 tech'den uzak durun dediğin farede deliksiz (Holeless) sensör bulunuyor.

Peki nedir bu deliksiz sensörün faydası ?

Şeffaf zarla toza, suya ve dış etkenlere karşı korunan sensör gözünün içindeki 5mm'lik delik, ince bir plastik zar ile kapatılmış ve bu sayede sensörün algısı normalden 54 kat artmıştır. Yani a4 tech'in sadece yazılımı değil, senin çok önem verdiğin -önem verilmesi de gereken- sensörüde iyidir. Tavsiyem önce bilgi sahibi olun, sonra bir ürünün alınıp alınamayacağı hakkında bir şey söyleyin. Ben a4 tech markasının, oyuncular için ürettiği serilerin çoğunluğu hakkında bilgi ve tecrübeye sahip bir kullanıcı olarak diyorum ki, a4 tech markası öyle hafife alınacak dalga geçilip uzak durun denilecek ürünler üretmiyor. Ürettiği ve kullandığım ürünlerin kendi içlerinde artısı veya eksisi olabilir ancak genel itibariyle verdiğiniz paranın hakkını veren -bana göre mükemmel- oyuncu fareleridir.

Ehm, 54 kat fazla iyi yazısının geldiği bir yer, test var mı? Açıkçası bana baya bir sallama geldi. Çünkü ben kendim ve internette daha fazla çeşit mouse denemiş insanların tecrübelerine dayanarak o sensörün daha dandik olduğunu düşünüyorum. - Zar'ın algı arttırcağını düşünüyorsan zaten yanılıyorsun bu arada, hatalı sensörün daha az hata yapmasını sağlayabilir sadece o zar, başka bir şey vardır da siz zar diyorsanız onu bilemem. Orjinal, 2013 öncesi diyeyim Deathadder sahiplerine sor, onlar bilir sensörün önüne zar çekmeyi. - Ki kendim de dahil olmak üzere bir çok kişinin övdüğü bir mouse'dur deathadder. (Dediğiniz şey doğru olsaydı, tüm yüksek seviye kameralar aynı "zar" ile kaplanırdı.)

Objektif bakmak isterseniz de G402 için şöyle bir test yapılmış, adamlar profesyonel değil ancak tarafsız ve yapılan test gayet yeterli duruyor.http://www.youtube.com/watch?v=rGvWzN_wBuU (ingilizce bilmeyenler için oturup çeviririm bir ara).

Sizin iddialarınız için bu tarz bir şey mevcut mu yoksa çat pat bilgisi olan herkesin dalga geçtiği mouse gerçekten o derece komik mi diye merak ediyorum. Kaliteli mouse gerektiren hiç bir işte kullanılmayan bir markaya gelip de "ama iyi!" demek komik. League proları içinde toplu mouse kullanan çıktı da A4 Tech kullanan çıkmadı be dostum.

Diyorum ki başka ne mouselar kullandınız, cevap yok.
    Objektif bir şey var mı diyorum mouse hakkında, bana reklam sayfasını copy paste atıyorsunuz.
    Teknik bilgi diyorum, yine reklam konuşması geliyor.

Sonra bir de bilmeyen kişi olarak beni gösteriyorsunuz. İlginç.

İngilizce terk değil iseniz biraz araştırın derim. Ben pahallı mouse iyidir diyen biri değilim, hatta isterseniz, razer'ın steelseries'in sensör problemleri konusunda da tartışırız. Ama A4 Tech iyi demek cidden komik. Fiyatı uygun diyebilirsiniz, o da gidip dandik mouse'a 2 tane macro ve çizgi için verdiğiniz para.

Not: Video yu izleyince yine Oscar Macro! diye geri gelmezsiniz umarım. O konuda fikirlerimizi paylaştık. Benim mouse'um tek tuş ile tüm spray pattern kontrol ediyor ise ben kendimi hile yapıyor hissederim. VAC yakalamıyor diye program kullancaksak, bedava olmayan her türlü hack serbest o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 11 Aralık 2014; 9:07:24 >

• PhTx3 P kullanıcısına yanıt
    Holeless HD Engine diye arat yeterli teknik bilgiyi bulursun, sabahın körü olmuş halen şuna laf anlatmaya çalışıyorum birde "ehm", "terk", "be dostum" gibi değişik değişik konuşup beni tav ediyor
  • quote:

Holeless HD Engine diye arat yeterli teknik bilgiyi bulursun, sabahın körü olmuş halen şuna laf anlatmaya çalışıyorum birde "ehm", "terk", "be dostum" gibi değişik değişik konuşup beni tav ediyor

Şimdi de dediklerimi yanlış yapan şey üslubum mu oldu? Baya bilgilisiniz konuştuğunuz konuda demek ki.
    Holeless HD Engine diye arattığımda karşımahttp://www.youtube.com/watch?v=uDHvY6OVLM8 (Harley-Davidson Evolution Engine (1990)) diye videolar gelmese zaten sizde var mı bilgi diye sormazdım. Firmanın kendi yayınladığı değil de 3. şahıslar tarafından yapılan testler arıyorum objektif olması adına. :)

• Dünden beri konuyu takip ediyorum ama kafam iyice karışmış durumda. Öncelikle bu konu hakkında bilmediğim bir sürü özellik hakkında fikir sahibi olmamı sağladığınız için teşekkürler. Ancak ben sizin kadar detayına inemeyeceğim malesef, o yüzden kendi durumumdan bahsedip aklımdaki şeyleri paylaşıp değerli görüşlerinizi belirtmenizi rica edeceğim. Bütçe olarak mouse için en fazla 70 lira verebilirim, tabi daha ucuz olanlara göre fiyat farkına değerse. Mousepad'in çok önemli olduğunu düşünmüyorum ona da 30 lira ayırdım.

Öncelikle alacağım mouse-mousepad'i cs:go ve diğer fps oyunlarında kullanacağım. Alacağım mouse'un özellikli olmasından çok işimi kolaylaştırmasını önemsiyorum çünkü ne kadar çok özelliği olsa da hepsinden anlamadığım için kısıtlı yararlanabileceğim özelliği olacak benim için. Yukarıda Türk Yabgu arkadaşın anlattığı özellikler gayet çekici geliyor ancak yine de bloody mouseları için birkaç yerdeki yorumlar kafamı karıştırdı. Şunu da belirteyim makro gibi hile riski taşıyan işlere de hiç bulaşmak istemiyorum. Bloodylerin bu özelliği önce çıksa da sıkıntı yaşayacağım bir duruma düşmek istemiyorum.

Aşağıdaki bilgisayarı kullanıyorum;
    http://www.toshiba-turkey.com/laptops/satellite/satellite-s70-a/satellite-s70-a-11e/
    Görebileceğiniz gibi 17.3" ve 1.600 x 900 bir ekranı var, dpi ile ilgisi var mı bilmem.

Etrafa bir bakınayım dedim öncelikle aklıma şu modeller takıldı:

Gigabyte Gm-M8000
    http://www.gigabyte.sg/products/product-page.aspx?pid=2944#ov

Logitech g300
    http://support.logitech.com/tr_tr/product/8551

Bloodyler için çok seçenek olduğundan kararsız kaldım
    http://www.vatanbilgisayar.com/arama/a4-tech/?tip=U&text=gaming%20mouse

Hangisini alırsam benim için daha iyi olur bilmiyorum ilk gaming mouse tecrübem olacak. Dediğim gibi mouse yazılımlarının gelişmişliğinden çok benim işime daha çok yaracak olanla ilgileniyorum. Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkürler.

Mousepad olarak Bloody B-071 modelini düşünüyorum fiyatı uygun geldiği için.

Hepsiburada şu iki ürünü buldum eğer tavsiye ediyorsanız hemen alacağım. İletişim için imzamdaki linki de kullanabilirsiniz teşekkür ederim iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chiwawa33 -- 11 Aralık 2014; 15:36:47 >

• Dürüstçe söylemek gerekir ise oscar yüzünden ban yediğim oldu - 5 yıldan fazla olmuştur, dandik dundik free MMO dönemiydi, adını bile hatırlamıyorum açıkçası oyunun. Ha, bu ne kadar hak edildi, ne kadar edilmedi. Hile miydi değil miydi falan filan uzun konu. Ama oscar macro ile yapabildiğiniz şeylerin hile derecesine varabileceğine olaya objektif bakan kimse karşı çıkmaz sanırım.

Ben olsam, gigabyte hakkında bilgim pek olmadığı için Logitech G300 alırdım. Ama dediğim gibi, Gigabyte mouse kullanmadım. Belki benim bilmediğim efsane bir mouse üretmişlerdir. - Tabi o tarz bir durum olsa, en azından adını daha fazla duyardım diye düşünüyorum ama sonuçta karar vermesi gereken kişi sizsiniz. - G300 mü G400 mü diye de tartışabiliriz, onlar baya kıyaslanan ürünlerdi zamanında. Ben G400'ü daha çok seviyorum, her ikisini de kullandım. Ancak benzer durumda olup G300'ü seven kişi sayısı yeterince fazla.

Mousepad her ne kadar mouse kadar olmasa da önemli bir seçim, öncelikle şunu söyleyeyim, bloody mousepad de kullanmadım. Ancak SteelSeries QcK serisi mousepadler fiyat olarak uygun ve iyi diyebileceğim bir mousepaddir. Tek sorunu dayanıklılık, o da biraz dikkat ederek kullanma ile çözülebilecek bir şey. Onun dışında fiyatı da uygundur, boyut boyut var zaten, bakarsınız hangisi uygun bir boyuta sahip diye.

• Bende razer deathadder var. CS:GO oynarken 400 dpi'da oynuyorum. aim'i aşırı derecede kolaylaştırıyor. Hata payı yok. her oyun için ayrı dpi ayarı yapıp maksimum başarı elde ediyorum. Dandik mouse ile bu iş olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.