Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (831. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
66.595
Cevap
438
Favori
2.639.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
77 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: MALTHAEL

quote:

Orijinalden alıntı: Valar Dohaeris

valyria dili uydurma mı yoksa eski zamanlara ait bir dil mi?

Valar morghulis , Valar dohaeris ulque thoendorabo kelbirenno desundaoo Throros kendianno dixa booktisielalo eksirtepmptas robertizigariti tuuldicemagon scori masidas ? kirintonta .... allirariodomasida siquda heximu dasidu ....

Ahurusti ziribiri cibiya senyo horsi zeniricibi ... qunto kenshindo urdashis ?

Bunları nasıl söylemişler akıl almıyor

Dovaogēdys! Āeksia ossēnātās, menti ossēnātās, qilōni pilos lue vale tolvie ossēnātās, yn riñe dōre ōdrikātās. Urnet luo buzdaro tolvio belma pryjātās!
    Unsullied! Slay the masters, slay the soldiers, slay every man who holds a whip, but harm no child. Strike the chains off every slave you see!

Tüylerimi diken diken eden konuşma

All men must serve
    All men must die

• quote:

Orijinalden alıntı: PlayerX

Dark Knight Rises'ın açılış sahnesindeki Bane ile konuşan adamın Lord Baelish olduğunu fark eden var mı ?

Abi bane ya Crashing this plane diyen ses

• Bir şey aklıma takıldı.

2. sezon sonunda Akgezenlerin ortalıkta takıldığını görüyoruz. İlerledikleri kısım Sur'dan geçip güneye doğru mu yoksa surun ötesindeki Ygritte'lerin olduğu mekan mı? Çünkü Samwell'in öldürdüğü Komutan Akgezen Sur'un Güney tarafındaydı diye anlamıştım.

Orijinalden alıntı: Odaxre

Bir şey aklıma takıldı.

2. sezon sonunda Akgezenlerin ortalıkta takıldığını görüyoruz. İlerledikleri kısım Sur'dan geçip güneye doğru mu yoksa surun ötesindeki Ygritte'lerin olduğu mekan mı? Çünkü Samwell'in öldürdüğü Komutan Akgezen Sur'un Güney tarafındaydı diye anlamıştım.

Yanlış anlamışsın. Sur'un ötesine geçilmedi hiçbir zaman. İlk sezonda olaylar baş gösterince, Jon ve Gece Bekçileri Kuzey'de neler oluyor diye Sur'un Kuzeyine doğru ilerlediler. Sonra Craster'ın yani yabanilerden birinin barakalarının olduğu yere geldiler. Sonra ordan ayrılıp daha da ilerleyerek İlk İnsanın Yumruğu'na geldiler. Orada Yarımel ile buluştular. Yarımel yanına Jon'u alarak Mance'in ordusunun bulunduğu yeri araştırmaya gitti. Mance'in gözcüleri ile karşılaştılar. Sonrasında yakalandılar. Bu arada grubun geri kalanı Yumruk'ta hazır bekliyordu. O bekleyen gruba Ak Gezenler saldırdı. Saldırı sonunda Gece Bekçileri tekrar geri çekildiler ilk durdukları Craster'ın mekanına. Sonrası malum zaten.

Bütün bu olaylar Sur'un kuzeyinde yaşandı. Sam ve Gilly de hala Sur'un kuzeyindeler.

Jon ise Ygritte ile birlikte Sur'u kuzeyden aşıp güney tarafa yani Yedi Krallık tarafına geçtiler. Oradan da Karakale'ye gitmeyi planlıyorlar.

''Umuyorum ki beni hatırlarsınız. Eniştenizi yakından tanıdığım gibi kız kardeşinizi de iyi tanırdım ve en az sizin kadar ben de onların yasını tutmaktayım. Ancak söylenildiği gibi ölmüş değilim, tıpkı sizin yiğeniniz gibi. Hayatta kalmasını sağlamak için onu gizlemiştik lakin gizlenme dönemimiz sona erdi. Ejder, hakkı olan taht ve babası ile annesinin intikamı için Westeros'a geri döndü. Kardeşinizin hatrına yüzümüzü size döndük. Bizi yalnız bırakmayın..''
    Sör Uzun Duncan ile Egg'in Westeros'taki maceralarını okumak istiyorsan TIKLA.

• quote:

Orijinalden alıntı: Odaxre

Bir şey aklıma takıldı.

/>

En üst kısımda "the fist of the fir man" yazan yerin orada oluyor. Orada kamp kurmuşlardı akgezenler oraya saldırıda bulundu.
    Sam'in olayı da yine haritada "craster's keep" yazan yer ile surun arasında bir yerde oldu. Yani akgezenler surun kuzeyindeler. Hiç güneye geçmediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zUbE -- 29 Mayıs 2013; 19:52:27 >

• Benide ekleyin

Orijinalden alıntı: Ramsay Bolton

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa1248

Bu sezon boş geçti diye düşünüyorum ki hiçbir tat alamadım... Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum.

Hatta kullanılmış

• Benim bi sorum var. 1.sezondan:

Jon Snow niye duvara gitmişti? Ne güzel Winterfell de oturacaktı.Ömür boyu durulur mu be duvar da

Orijinalden alıntı: by__onder

Benim bi sorum var. 1.sezondan:

Jon Snow niye duvara gitmişti? Ne güzel Winterfell de oturacaktı.Ömür boyu durulur mu be duvar da

sanırım catelyn stark tarafından sürekli dışlandığı için.

• Game of Thrones Beşiktaş

alıntı @tâlâ

Robb Kışyarı Lordu olacaktı Brandon onun kolu kendisi bir piç olduğu için kendine bir şey kalmayacağını düşündüğü için Sura giderim yükselirim orada diye düşünüyor.

Birde Catelyn kezbanı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhaegar Targaryen

quote:

Robb Kışyarı Lordu olacaktı Brandon onun kolu kendisi bir piç olduğu için kendine bir şey kalmayacağını düşündüğü için Sura giderim yükselirim orada diye düşünüyor.

Yazık lan

Bu arada herkes hata yapıyor.O Robb un biraderinin adı Brandon değil Bran.Brandon denilen eleman, suru inşa eden bi moruk.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rhaegar Targaryen

quote:

Yazık lan

Bu arada herkes hata yapıyor.O Robb un biraderinin adı Brandon değil Bran.Brandon denilen eleman, suru inşa eden bi moruk.

Brandon onun adı zaten Nedd'in ölen abisinin adı veriliyor.Brandon'un kısaltılması Bran.Michael'a Mike demek gibi.

• Kaldı 4 gün

Orijinalden alıntı: Narthyard

quote:

Orijinalden alıntı: eexpert

quote:

Beyler kitapları okumadım, sadece dizi izleyicisiyim ve geriden gelen bir yapım yok. s3e8 geçen hafta izledim. Kafama takılan şey, izlediğimden anladığım kadarıyla ve hayal gücümün yettiğince, bu ışık Tanrı'sıyla, Ned Stark yani Sean Bean abimizin geri gelme ihtimali var mı? Arya Stark bu bilgiyi 3. sezonda öğreniyor biliyorsunuz ki. Belki bir şeyler yapabilir. Sonuçta Sean Bean sadece bir sezonluk adam değil.

Evet bu soruyu sormamam gerek ama merak ediyorum. Eğer cevap evetse, smile atın yeter.

Cevabi bilmiyorum ama kisisel dusuncem

bildigim kadariyla isign tanrisi bu hediyeyi istedigine veriyo, yani bi kizil rahip kafasina gore gidip birini canlandiramiyo, eddard starkin o sekilde hayata geri donecegini dusunmuyorum cunku sirf kemiklerden ibaret

Mantıklı bir yaklaşım yapmışsın. Yani doğru, sonuçta kafa da gitti adamda, nasıl birleştirilecek. Bunu düşünemedim işin büyüsüne kapılıp. Sanırım bölümde de bunla ilgili bir şey diyordu, yani bedeninin olması gerektiği konusunda. Ama bence tahminim ileride önemli bir roldeki birine yansıtılacak gibi, ben sadece aceleten düşündüğümden Sean Bean abimiz diye düşündüm. Keşke geri gelse ama. Adam bu temaya çok uyuyor, tıpkı yüzüklerin efendisindeki gibi. Ama üstteki bir arkadaş smile atmış, yine de belli olmaz. Kurgu sonuçta ama haklısın.

Diziye stark hanedanı ile başlandığı için bir çok kişi türk dizisi mantığıyla ''starklar başrol'' diye düşünüyor fakat GOT'da başrol diye birşey yok yada başrol oynayan bir hanedan. Sean bean çok önemli bir oyuncu bunu inkar eden yok fakat bazı kesimler bu kadar önemli bir oyuncuyu 6-7 bölüm oynatıp bir anda yok etmezler mantığıyla hala geri dönebileceğini düşünüyor. Zaten kadroya baktığın zaman araların da en ünlü isim sean bean. Ben dahil bir çok kişinin düşüncesi sean kesin başroldür yönündeydi fakat ne oldu? en erken o gitti. Yani boşuna geri dönecek diye umutlanmayın. Bu dizi de ölmicek karakter kesinlikle yok! ve bildiğim kadarıyla önemli karakterlerden ölüp de geri dönicek sadece 1 kişi var fakat o da malesef ki eddart stark değil :) Şimdi çıkıp jon snow, dany, arya ölmez diyen olucaktır fakat onların bile garantisi yok Hele bir dizi 6-7 sezon görsün bakalım işte o zaman bu dediklerimi daha iyi anlarsınız. Hele dany hayranı bir kesim var ki onlar dizi finalin de dany demir tahta oturup 7 krallığı yöneticek diye bekliyorlar

Ha buraya yazıyorum dizi finalin de dany ölmesse bende hiç birşey bilmiyorum Yıllar sonra finali görebilirsek ve dediğim çıkarsa hiç üşenmicem bu post'u arıyım bulacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madécassol -- 30 Mayıs 2013; 4:39:26 >

• jon snowa what we do diyen turuncu saçlı yabani adamın sesi cok sağlam değilmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Cutnawall

jon snowa what we do diyen turuncu saçlı yabani adamın sesi cok sağlam değilmi

You know nothing Jon Snow
  • quote:

Orijinalden alıntı: biohard35

quote:

Orijinalden alıntı: Cutnawall

jon snowa what we do diyen turuncu saçlı yabani adamın sesi cok sağlam değilmi

You know nothing Jon Snow

what we doo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Madécassol

quote:

quote:

quote:

Beyler kitapları okumadım, sadece dizi izleyicisiyim ve geriden gelen bir yapım yok. s3e8 geçen hafta izledim. Kafama takılan şey, izlediğimden anladığım kadarıyla ve hayal gücümün yettiğince, bu ışık Tanrı'sıyla, Ned Stark yani Sean Bean abimizin geri gelme ihtimali var mı? Arya Stark bu bilgiyi 3. sezonda öğreniyor biliyorsunuz ki. Belki bir şeyler yapabilir. Sonuçta Sean Bean sadece bir sezonluk adam değil.

Evet bu soruyu sormamam gerek ama merak ediyorum. Eğer cevap evetse, smile atın yeter.

bildigim kadariyla isign tanrisi bu hediyeyi istedigine veriyo, yani bi kizil rahip kafasina gore gidip birini canlandiramiyo, eddard starkin o sekilde hayata geri donecegini dusunmuyorum cunku sirf kemiklerden ibaret

Mantıklı bir yaklaşım yapmışsın. Yani doğru, sonuçta kafa da gitti adamda, nasıl birleştirilecek. Bunu düşünemedim işin büyüsüne kapılıp. Sanırım bölümde de bunla ilgili bir şey diyordu, yani bedeninin olması gerektiği konusunda. Ama bence tahminim ileride önemli bir roldeki birine yansıtılacak gibi, ben sadece aceleten düşündüğümden Sean Bean abimiz diye düşündüm. Keşke geri gelse ama. Adam bu temaya çok uyuyor, tıpkı yüzüklerin efendisindeki gibi. Ama üstteki bir arkadaş smile atmış, yine de belli olmaz. Kurgu sonuçta ama haklısın.

Diziye stark hanedanı ile başlandığı için bir çok kişi türk dizisi mantığıyla ''starklar başrol'' diye düşünüyor fakat GOT'da başrol diye birşey yok yada başrol oynayan bir hanedan. Sean bean çok önemli bir oyuncu bunu inkar eden yok fakat bazı kesimler bu kadar önemli bir oyuncuyu 6-7 bölüm oynatıp bir anda yok etmezler mantığıyla hala geri dönebileceğini düşünüyor. Zaten kadroya baktığın zaman araların da en ünlü isim sean bean. Ben dahil bir çok kişinin düşüncesi sean kesin başroldür yönündeydi fakat ne oldu? en erken o gitti. Yani boşuna geri dönecek diye umutlanmayın. Bu dizi de ölmicek karakter kesinlikle yok! ve bildiğim kadarıyla önemli karakterlerden ölüp de geri dönicek sadece 1 kişi var fakat o da malesef ki eddart stark değil :) Şimdi çıkıp jon snow, dany, arya ölmez diyen olucaktır fakat onların bile garantisi yok Hele bir dizi 6-7 sezon görsün bakalım işte o zaman bu dediklerimi daha iyi anlarsınız. Hele dany hayranı bir kesim var ki onlar dizi finalin de dany demir tahta oturup 7 krallığı yöneticek diye bekliyorlar

Ha buraya yazıyorum dizi finalin de dany ölmesse bende hiç birşey bilmiyorum Yıllar sonra finali görebilirsek ve dediğim çıkarsa hiç üşenmicem bu post'u arıyım bulacam

Lütfen kitapları okumadım de bana, spoiler'ın şahını verdin de. Tüm hevesim kaçtı. Ayrıca ben de senin gibi düşünüyorum eğer Ned Stark olmayacaksa, final asıl tahtın sahipliğini hak eden(babadan oğla mantığı) dany'e gitmeli ve o da artık ölsün yani mantığı. Ama umarım kitapları okuyup bize spoiler vermemişsindir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Madécassol

quote:

quote:

quote:

Lütfen kitapları okumadım de bana, spoiler'ın şahını verdin de. Tüm hevesim kaçtı. Ayrıca ben de senin gibi düşünüyorum eğer Ned Stark olmayacaksa, final asıl tahtın sahipliğini hak eden(babadan oğla mantığı) dany'e gitmeli ve o da artık ölsün yani mantığı. Ama umarım kitapları okuyup bize spoiler vermemişsindir.

spoiler olur mu bilmem ama kitaplarda galip o
    . ayrıca hala karıştırıyorum şu dizide kim kim eğer görmezsem, amma karakter var

edit: karıştırdığım çok belli. yanlış vermişim cevabı başta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 30 Mayıs 2013; 11:26:13 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.