Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (535. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.491.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 533534535536537
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diziye henüz yeni başladım,keşke daha önceden başlasaymışım gerçekten.Çok geç kalmışım ...
  • Beşinci kitap beklediğinize değecek merak etmeyin. Diziye geri sayım yapmak lazım kitaptan önce.. Umarım ilk sezon gibi güzel bir şekilde yaparlar. Zaten kitap ikiye bölündü uydurma şeyler yerine daha detaylı bir uyarlama göstermeliler. Sonuçta serinin en baba kitabı üçüncü kitap. Onu anlatan sezonu da en baba sezon olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Can sıkıntısına ikinci sezonu baştan izliyorum ve dördüncü bölümdeki olayların karmaşıklığı beni benden aldı.

Dizideki olay.

Şimdi bilindiği üzere Catelyn Renly'nin yanına geliyor. Konuşuyorlar. Daha sonra ise hop diye Stannis ortaya çıkıyor. Nasıl geldi, niye geldi, niye kimse görmedi vs hiçbir bilgi yok. Konuşuyorlar ve Stannis bir günün var düşün diyor Renly'ye. Sonra hop tekrar Stannis'i görüyoruz ancak bu sefer geminin güvertesinde ve denizin ortasında. Davos'a kızıl büyücüyü al gizlice koya sok diyor. Davos denileni yapıyor. Bir mağaraya giriyorlar. Mağranın sonu da demirlerle kapalı. Bu mağara neresi söylenmiyor. Neden o mağaraya gittikleri söylenmiyor.

Kitapta ise şöyle oluyor.

Catelyn Renly ile konuşmaya geliyor. Konuşurlarken bir asker gelip Stannis Fırtına Sonu kalesini kuşattı diyor. Renly orduyu Kaleye çekiyor ve burada konuşuyorlar. Konuşmanın sonunda Stannis Renly'ye bir günün var düşün diyor. Ertesi sabah güneş doğarken bir gölge gelip Renly'yi öldürüyor. Neredeyse bütün ordu Stannis'in safına geçiyor. Ancak Fırtına Sonu kalesinin lordu kaleyi teslim etmiyor. Stannis kaleyi almadan Kral'ın Şehri'ne yürüyemem diyor ve lordla pazarlık etmeye çalışıyor. Lord, Stannis'i ölümüne bir kılıç düellosuna davet ediyor. Stannis kabul edip etmemek arasında kalınca Davos'a Kızıl büyücüyü al Kalenin altındaki mahzenlere götür o gerisini halledecek diyor. Davos hatunu götürüyor sonrası malum gölgenin doğumu.

Aralarında pek bir fark yok lakin olayın gidişatının anlaşılacağı bütün noktalar dizinin senaryosundan çıkarılmış. Ki bunlar öyle aman aman bir görsellik ve çok bir sahne zamanı taşımayan bölümler. Lakin senaryonun akıcılığı için önemli sahneler. Neden bunları çıkarmışlar anlamış değilim.

Elbette ki bütün kitabı olduğu gibi aktaramazlar sonuçta dizi bu belirlenmiş bölüm sayısı ve zamanı var lakin kitapta olmayan konuları koyarak harcadıkları zaman yerine hikayeyi derinleştiren detayları neden koymak istemiyorlar benim merak ettiğim şey bu.

nasıl fark yok ya iyi ki yazdın böyle bir şeyi sağolasın. 2. sezonun bana en saçma gelen yeri zaten

4. bölümdeki stannis ile renly'nin bir anda karşılaşıp konuşmasıydı. şimdi açıklığa kavuşmuş oldu.

Neye niyet neye kısmet Kitabı okuyunca dizi biraz yavan geliyor detaysızlıktan dolayı lakin bu ilk sezonda rahatsız etmiyordu izleyeni. İkinci sezon apayrı birşey olmuş. Bütün konular birbirne girmiş, önemli yerleri kırpılmış, üzerine saçma bir doldurma hikaye eklenmiş. Daenerys'in Ölümsüzler Evi'ndeki gördüğü imgeleri tee ilk sezondan beri bekliyordum nası yapacaklar diye. Ama bize gösterilen katıksız uydurmasyon. Gel de delirme.

Altta Edit: Mart'ın sonunda başlıyor hocam yeni sezon.

O sahnede ben de acayip hayal kırıklığı yaşadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa1802

Game of Thrones (2011 - 2019)

bu ne ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 31 Aralık 2012; 12:03:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yav şu dizilerin bu kadar büyük aralar vermesine uyuz oluyorum. Diziyi unutuyoruz karakterlerin çoğunu unuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 31 Aralık 2012; 13:39:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Yav şu dizilerin bu kadar büyük aralar vermesine uyuz oluyorum. Diziyi unutuyoruz karakterlerin çoğunu unuttum.

2 sezonu bastan izle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Yav şu dizilerin bu kadar büyük aralar vermesine uyuz oluyorum. Diziyi unutuyoruz karakterlerin çoğunu unuttum.

Aynen. Keşke ayda 1 tek bolum çoksa ne güzel olurdu.
  • FOR GONDOR ! Beyler çok arada kaldım ya Merlin mi bumu Spartacus mü veya başka bi dizimi napsam bilemedim tavsiyelere açığım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jinora

FOR GONDOR ! Beyler çok arada kaldım ya Merlin mi bumu Spartacus mü veya başka bi dizimi napsam bilemedim tavsiyelere açığım

Bence direk buna başla derim.Bu dizinin üstüne tek dizi var benim gözümde oda Breaking Bad onada başlıyabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brolaf

quote:

FOR GONDOR ! Beyler çok arada kaldım ya Merlin mi bumu Spartacus mü veya başka bi dizimi napsam bilemedim tavsiyelere açığım

Bence direk buna başla derim.Bu dizinin üstüne tek dizi var benim gözümde oda Breaking Bad onada başlıyabilirsin.

Peki hikaye akışı nasıl geçiyor LOTR gibi savaşlar falan mı yoksa bizim muhteşem yüzyıl gibi paso evin içindemi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Brolaf

quote:

Peki hikaye akışı nasıl geçiyor LOTR gibi savaşlar falan mı yoksa bizim muhteşem yüzyıl gibi paso evin içindemi

Hikaye baya bir dallı budaklı böyle çok geniş bir sürü karakter falan var.Savaş olayı öyle çok savaş yok sadece bir bölümde baya güzel bir savaş bölümü var diğer bölümler de işte ara ara sahneler var ama kitabı okuyanların dediklerine göre önümüzdeki sezon büyük savaşlar falan olcakmış.Dizi muhteşem yüzyıl gibi değil o konuda rahat ol.Tamam bundada entrika falan var ama öyle amatörce değil ve ful ev içinde falan değil yani gayet zevk alarak izletiyor kendini dizi Ben kesinlikle tavsiye ederim

• http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vsmUpYIA99o
    arkadaşlar şu fragmanın çevirisini yapacak varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.can.tas -- 1 Ocak 2013; 11:19:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qökalp58

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vsmUpYIA99o
    arkadaşlar şu fragmanın çevirisini yapacak varmı

''Hayat ve ölüm arasında ve buz ve ateşin ararasında büyük bir savaş vardır. Eğer kaybedersek, gece hiç sona ermeyecek. ''

Selyse Baratheon (Stannis'in eşi)
  • quote:

Hic dusunmeden basla
  • Artık başlasada izlesek baya ara oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi diziyi unuttum
  • Diziyi unutanlar için ilk sezon ile ilgili küçük hatırlatmalar içeren iki video:

(SPOILER İÇERİR BİLGİLERİNİZE)

Kısa olan:

Uzun olan:

İkinci sezon için olanı bulamadım bulursam paylaşırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 1 Ocak 2013; 15:29:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: F-G

Vallahi diziyi unuttum

Kitaplara basla
  • İlk sezonu bitirdim; ikinci sezona başladım harika bir dizi.
    Ama ölmesini istemediğim 2 karakter de yalan oldu. ( özellikle Conan'da oynayan çocuk ve Winterfell lideri )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VII_outLaw -- 1 Ocak 2013; 19:51:08 >
  • 
Sayfa: önceki 533534535536537
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.