< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Game of Thrones (2011 - 2019) (3321. sayfa)

-
-
-
Arkadaşlar diziye yeni başladım. 1 bölümü şimdi bitirdim. Dizide çok fazla karakter var. Bu kadar ismi ve karakteri nasıl hafızada tutacaz? Bir de dizi nerede geçiyor? Galiba Kuzey Avrupada geçiyor. Petnos diye bir yere geçtiler, orası da sıcak ve siyahi olduklarına göre herhalde Afrikada bir yer.
-
O kadar karakteri hafızanızda en az 4,5 bölüm izledikten sonra yavaş yavaş tutmaya başlarsınız hocam, dediğiniz gibi çok fazla karakter var dizide.
-
Arkadaşlar 1. sezon 3. bölümü bitirdim. Bazı sorularım olacak.
Dizide geçen "Winter is Coming" cümlesi tam olarak neyi ifade etmektedir?
Diğer sorum ise, dizide geçen "sur" ifadesi neyi ifade etmektedir? Tahta asansörle gibi çıkılan yer mi? Orası insan yapımı bir sur mu, yoksa doğal bir dağ mı, yoksa kale mi. Bu sur denilen yerin dizideki önemi nedir?
-
boyle epic bir dizi bir daha GELMEZ ..
EFSANEEEEEEEE
-
Keşke hiç izlemeseydim, yeni başlayacak olsaydım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HainKost0k -- 13 Aralık 2020; 14:7:52 > -
2.sezonu bitirdim. Bu sezon 1. sezona göre sönük kaldı.
-
izlemeyen kaldımı
-
Şu diziye ilk başladığımda ne heyecanlıydım be. Arkadaşım yanımda spoiler vermişti ilk sezondan, ne sövdüydüm. En kızdığım spoiler'ı bunda yedim. Öbür dizilerde o kadar koymadı. Keyfimin içine sıçtıydı resmen.
Ha şimdi hatırladım. Vikings'te de internetten spoiler yemiştim. Ona da baya bi bozulmuştum. Dizinin en önemli dönüm noktasıydı, izleyenler bilir dediğim konuyu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-368EFBB24 -- 21 Aralık 2020; 14:11:22 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
3.sezondayım. Bu sezonda Daenerys Targaryen'ın beleşe 8.000 kişilik orduya çökmesi olayı çok saçma oldu. 2 dakikada orduyu bedava aldı, senarist burada neyi amaçlamış anlamadım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tek Yol Erken SeçimArkadaşlar 1. sezon 3. bölümü bitirdim. Bazı sorularım olacak.
Dizide geçen "Winter is Coming" cümlesi tam olarak neyi ifade etmektedir?
Diğer sorum ise, dizide geçen "sur" ifadesi neyi ifade etmektedir? Tahta asansörle gibi çıkılan yer mi? Orası insan yapımı bir sur mu, yoksa doğal bir dağ mı, yoksa kale mi. Bu sur denilen yerin dizideki önemi nedir?
spoiler var
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.winter is coming in 3 anlamı var dizide ilki bildiğin kış geliyor çünkü mevsimler dizide belirsiz yazın kışın ne zaman geleceği belli değil ikincisi starkların her şeye dikkatli olmalıyız manasında üçüncüsü aslında dizide kullanılan anlamı da kışın karanlık dönemi temsil ettiği kıyamet vs. bu kış neymiş arkadaş vs diyorsan hala son sezonlara doğru anlarsın. sur ise kabaca kuzeyde bulunan buz dağı kütlesi vs. bu buz dağının öte kısmında yabaniler var obür taraf ise bildiğimiz westeros. ayrıca bu buzdağı ötesinde akgezenler geçemiyor. bunların sur ötesine geçmesi ancak surun yıkılmasına bağlı. sur da ancak bir şey ile yıkılabiliyordu ama ne ile unuttum ayrıca starklar buranın koruyucusu. dizide cezalandırılanlar seçilenler vs buraya ömür boyu gönderiliyor. bu spoiler sistemini kim bozduysa sevgilerimi iletiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 21 Aralık 2020; 22:34:43 >
-
kadının elinde 3 ejderha var ve herkes korkuyor. adamın biri 1 ejdarha için 8k lık ordu takası yapıyor ki bu ordu evrendeki en güclü ordulardan.
son 1-2 sezona kadar dizi güzel ilerliyor 5 sezondan itibaren nitelik %90-85 lere düşüyor, son sezon ise %10 a felan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 21 Aralık 2020; 22:31:12 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Winter Is Comingkadının elinde 3 ejderha var ve herkes korkuyor. adamın biri 1 ejdarha için 8k lık ordu takası yapıyor ki bu ordu evrendeki en güclü ordulardan.
son 1-2 sezona kadar dizi güzel ilerliyor 5 sezondan itibaren nitelik %90-85 lere düşüyor, son sezon ise %10 a felan
Korktukları için orduyu vermediler. Takas yaptılar. Orduyu aldığında ejderhalar daha yavru sayılır. Ejderhası olması kadını ölümsüz yapmaz. 2 dakikada orduyu almasını mantıklı yapmaz. Bazı şeyler için emek verilmesi gerekir. Kölelerin sahibi adam orduyu alırken ne ejderhalarından ne de Targeydan'dan korkmadı. Sadece saygı duyuyorlar.
-
ben korktukları için verdiler demedim ki zaten. yavru olması durumu değiştirmez. tek yavru mevzilerdeki tüm askerlerin içinden geçti mesela. 3 ejderha da kadına bağlı yani bunları köle gibi eğitemezsin.
takas da daenerys in niyeti önemli. takas gerçekten olacakmıydı yoksa adam saygısızlık yaptığı için mi adamı öldürdü bunu bilemiyoruz.
40 dk lık dizide 30 dk takas görüşmesi olmaz. türk dizisi mi zannettin sen bunu.
-
herkesin korkması genel bir ifade. westerostun her ne ücrasına gidersen git genel olarak bir korku var ejderhalara karşı. çünkü milletin en son asırlar önce gördüğü katliamların baş rolü olan bir canavardır ejderhalar
attığın videoda 3:43 deki askerler bal mumu mu ?
ben sana bunların hiç birini dedin demedim ki kendi kendine gelin güvey olmuşsun.
dizi ister 40dk olsun ister 50dk ne değişecek ? sezon başına 10 bölüm olan hatta son 2 sezon 7 ve 6 bölüm olan bir durumda uzun uzun bu takas görüşmesini yapmaları mümkün değil, bunu türk dizisi edasıyla saçma sapan uzatmak da mantıklı değil. oluru yok yani bu işin.
evet fanboy olduğum için dizi 5. sezondan sonra düşüşe geçiyor diyorum hocam çok doğru bildiniz. hatta son sezon tam çöp.. nasıl fanboyum ama..
hocam sen en iyisi akasya durağı, kurtlar vadisi, ezel felan izle tam sana göre bu diziler.
edit: bol bol da kitap oku.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 22 Aralık 2020; 0:30:28 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Winter Is Comingherkesin korkması genel bir ifade. westerostun her ne ücrasına gidersen git genel olarak bir korku var ejderhalara karşı. çünkü milletin en son asırlar önce gördüğü katliamların baş rolü olan bir canavardır ejderhalar
ben sana bunların hiç birini dedin demedim ki kendi kendine gelin güvey olmuşsun.
dizi ister 40dk olsun ister 50dk ne değişecek ? sezon başına 10 bölüm olan hatta son 2 sezon 7 ve 6 bölüm olan bir durumda uzun uzun bu takas görüşmesini yapmaları mümkün değil, bunu türk dizisi edasıyla saçma sapan uzatmak da mantıklı değil. oluru yok yani bu işin.
evet fanboy olduğum için dizi 5. sezondan sonra düşüşe geçiyor diyorum hocam çok doğru bildiniz. hatta son sezon tam çöp.. nasıl fanboyum ama..
hocam sen en iyisi akasya durağı, kurtlar vadisi, ezel felan izle tam sana göre bu diziler.
edit: bol bol da kitap oku.
Çevir kazı yanmasın. Şimdi genel ifade mi oldu. Sorduğum soruya cevap olarak cümle, şimdi genel ifade oldu. Bilerek yazdığın her mesajı alıntı yapıyorum çünkü ne yazdığını bile bilmiyorsun.
Fanboyu olduğun diziden bile haberin. 3:43 dediğin yerde ejderha askerlere saldırmıyor. Bahsettiğin askerler zaten düşman asker değil, ejderhanın saldırması için bir sebep yok. Videoda bahsettiğin yerde askerlere değil, evlere, duvarlara ateş püskürtüyor. Diziyi nerenle izledin bilmiyorum.
Dizinin kaç dakika olduğunun bir önemi yok. Devamlı tartışılan konu haricinde alakasız şeylerden bahsediyorsun. Bahsettiğin konularda bile hatalısın. Hatanı düzeltince, 40 dakika olsa ne fark eder, 50 dakika olsa ne fark eder. Bu iddia ortaya atan sensin, fark etmiyorsa niye attın.
Haksızlığını gizlemek için konuyu devamlı başka yönlere çekme çabasındasın. 30 dakika takas görüşmesi yapılsın diyen kim? Türk dizilerinden bahseden kim? Haksızsın. Cevap veremiyorsun. Konuyu Türk dizilerine mi bağladın? Dizi 5. sezondan sonra düşüşe geçmiş. Banane. Burada tartıştığımız konu bu mu? Yoksa konuyu saptırma çaban mı? Fanboy değilim diyorsan, tamam derim geçerim.
-
okuduğunu anlamamışsın. bu sefer teker teker cevap veriyorum. uzun olacak ama bu son kez benden alacağın cevap o yüzden anlasan iyi edersin.
3:43 de askerlere değil de evlere duvarlara diyorsun öyle mi :)
3:20 de daenerys in dracarys diye adını söyleyerek "komut" verip aksiyona geçmesi sana cevap olarak yeterli bence.
yetmedi mi al bunu izle o zaman. doğru düzgün diziyi izlemeden bilgin olmadan konuşma bir daha
ayrıca bana nerenle izliyorsun deyip gözün kapalı diziyi izlemen cidden ironi gerçekten.
hala ısrarla fanboy diyorsun çünkü diyecek hiç bir şeyin yok
"3.sezondayım. Bu sezonda Daenerys Targaryen'ın beleşe 8.000 kişilik orduya çökmesi olayı çok saçma oldu. 2 dakikada orduyu bedava aldı, senarist burada neyi amaçlamış anlamadım. "
burada yazdığın yorumla orduyu 2dk da bedava aldı diyerek hem takas işlemini kısa bulduğunu hem de mantıksız kaldığını kendin yazmadın mı ?
sana ilk cevabım ne idi peki
kadının elinde 3 ejderha var ve herkes korkuyor. adamın biri 1 ejdarha için 8k lık ordu takası yapıyor ki bu ordu evrendeki en güclü ordulardan.
diziyi gözlerin açık izlesen herkesin genel olarak korktuğunu zaten anlardın. çünkü ejderhalar dizi de asırlar önce soyu tükenen mistik yaratıklar got evreninde cehennemin dibine de gidersen git ejderhalardan korkmayan yoktur. öncelikle bunu anlayabilmelisin.
Korktukları için orduyu vermediler. Takas yaptılar. Orduyu aldığında ejderhalar daha yavru sayılır. Ejderhası olması kadını ölümsüz yapmaz. 2 dakikada orduyu almasını mantıklı yapmaz. Bazı şeyler için emek verilmesi gerekir. Kölelerin sahibi adam orduyu alırken ne ejderhalarından ne de Targeydan'dan korkmadı. Sadece saygı duyuyorlar.
verdiğin cevap ise bu
öncelikle cümlelerimin hiç bir tanesinde ölümsüz kelimesi kullanmadım.
good masterler yani kraznys mo nakloz daenerys e felan saygı duymuyorlar. hatta bunlar kimseye saygı duymazlar bunlar kölelerin efendisidir. kimse saygı duyduğu kişiye "tell the bitch" diye hitap etmez. sizin oralarda böyle mi hitap ediliyor yoksa ?
bir önceki cümlelerimde dediğim gibi 2dk da ordunun alınması olayını hem kısa hem de mantıksız bulmuşsun bunu kendin de doğrulamışsın. ,
bende bu yoruma ithafen şu şekilde cevap vermişim
ben korktukları için verdiler demedim ki zaten. yavru olması durumu değiştirmez. tek yavru mevzilerdeki tüm askerlerin içinden geçti mesela. 3 ejderha da kadına bağlı yani bunları köle gibi eğitemezsin.
takas da daenerys in niyeti önemli. takas gerçekten olacakmıydı yoksa adam saygısızlık yaptığı için mi adamı öldürdü bunu bilemiyoruz.
40 dk lık dizide 30 dk takas görüşmesi olmaz. türk dizisi mi zannettin sen bunu.
ben korktukları için verdiler demedim ki zaten.
burada ısrarla anlamadığın cümleyi üzülerek tekrar belirtmek zorunda kalmışım. cidden üzüldüm.. ben x diyorum sen xy anlıyorsun. üstüne kendi yorum ve düşüncelerini katıyorsun.
canavarın yavru olup olmaması bir şey değiştirmiyor ejderhalar evrende game changer konumunda.
ejderhaları köle olarak eğitemezsin bağlayamazsın. dizide bize gösterilen ve izleyicinin anlaması gereken bu.
farazi olarak ben burada bir örnek verdim sezon başına 10 bölümlük bir dizide 5dk dan fazla takas olayının gerçekleşmesini beklememek gerekir diziyi boş yere uzatmak ancak türk dizilerinde olur demek istedim burada ya da aman ya istediğin yere çekebilirsin umurumda değil.
bana verdiğin cevabı yazıyorum şimdi ;
Hafızanda bir sorun var galiba.
Yavru ejderha askerlere saldırmadı. İleri ki bölümlerde böyle bir olay oluyorsa bilemem.
Ejderhalar köle gibi eğitilir demedim.
Dizi 40 dakika değil, ortalama 50 dakika.
30 dk takas görüşmesi yapsınlar nerede dedim?
Fanboyluktan kendini kaybetmişsin, biraz dinlen, istirahat et.
"Yavru ejderha askerlere saldırmadı. İleri ki bölümlerde böyle bir olay oluyorsa bilemem. "
allah allah bak sen bu işe peki attığın video montaj mı oluyor şimdi.
"Ejderhalar köle gibi eğitilir demedim."
yahu kimse zaten sana dedin demedi, dizi hakkında izleyicinin bilmesi gereken genel şey bu. izlediysen bilmen gerekiyor.
"Dizi 40 dakika değil, ortalama 50 dakika."
ha 30dk ha 50 dk ne farkedecek ? böyle bir kısıtlı sürede dizinin finalinde dahi işlenmemiş bir ton konu varken herkesin beklediği savaş sahnesi 1 bölüme sığdırılmışken basit bir takas görüşmesini mantıken 5 dk dan uzun olamaz. bunu anlaman gerekiyor.
"Fanboyluktan kendini kaybetmişsin, biraz dinlen, istirahat et.
dizinin 5-6-7-8 sezonunu gömen birisine sırf diyecek farklı bir şeyin olmadığını için fanboy diyorsun ya güldürdün. nasıl bu kanıya vardın söylermisin.
sana verdiğim cevap ise bu;
herkesin korkması genel bir ifade. westerostun her ne ücrasına gidersen git genel olarak bir korku var ejderhalara karşı. çünkü milletin en son asırlar önce gördüğü katliamların baş rolü olan bir canavardır ejderhalar
2-3. defa söylüyorum bunu umarım anlamışsındır artık
fotoda kırmızı cerceve içine aldığın kısıma ithafen yazdığım
hayır değil görme de rahatsızlık yoksa asker oldukları oldukça belli
son kez senin verdiğin cevaba gelelim
Çevir kazı yanmasın. Şimdi genel ifade mi oldu. Sorduğum soruya cevap olarak cümle, şimdi genel ifade oldu. Bilerek yazdığın her mesajı alıntı yapıyorum çünkü ne yazdığını bile bilmiyorsun.
Fanboyu olduğun diziden bile haberin. 3:43 dediğin yerde ejderha askerlere saldırmıyor. Bahsettiğin askerler zaten düşman asker değil, ejderhanın saldırması için bir sebep yok. Videoda bahsettiğin yerde askerlere değil, evlere, duvarlara ateş püskürtüyor. Diziyi nerenle izledin bilmiyorum.
Dizinin kaç dakika olduğunun bir önemi yok. Devamlı tartışılan konu haricinde alakasız şeylerden bahsediyorsun. Bahsettiğin konularda bile hatalısın. Hatanı düzeltince, 40 dakika olsa ne fark eder, 50 dakika olsa ne fark eder. Bu iddia ortaya atan sensin, fark etmiyorsa niye attın.
Haksızlığını gizlemek için konuyu devamlı başka yönlere çekme çabasındasın. 30 dakika takas görüşmesi yapılsın diyen kim? Türk dizilerinden bahseden kim? Haksızsın. Cevap veremiyorsun. Konuyu Türk dizilerine mi bağladın? Dizi 5. sezondan sonra düşüşe geçmiş. Banane. Burada tartıştığımız konu bu mu? Yoksa konuyu saptırma çaban mı? Fanboy değilim diyorsan, tamam derim geçerim.
Çevir kazı yanmasın. Şimdi genel ifade mi oldu.
şu an için hayır olmadı çünkü ben dizi hakkında bilgi verirken sen kendini haklı çıkarmak için veriyorsun.
ne yazdığını bile bilmiyorsun.
ne yazdığımı gayet iyi biliyorum
Fanboyu olduğun diziden bile haberin.
üzülerek 2.-3. kez yazıyorum ama fanboy dediğin kişiye bir dikkat et derim sırf bir şey diyebilmek için deme. ayrıca her sezonu döneminde izlediğim dizide eminimki diziye yeni başlayan senden fazla haberin (artık haberin ne demekse :) )
3:43 dediğin yerde ejderha askerlere saldırmıyor.
www.dunyagoz.com sağlık olarak rahatsızlığınız yoksa bile bir uğramanızda fayda var. iletişim bilgilerini siteden bulabilirsiniz. ben her yıl düzenli olarak test yaptırırım mesela.
Bahsettiğin askerler zaten düşman asker değil
kimin askeri bunlar çıkar göster !!!! daenerys dosta güven düşmana korku salmak için kendi askerlerini öldüyordur bence.
ejderhanın saldırması için bir sebep yok.
var daenerys in dracarys diye ismini söyleyerek komut vermesi yeterli.
Videoda bahsettiğin yerde askerlere değil, evlere, duvarlara ateş püskürtüyor.
aynen hocam dracarys atış talimi yapıyor duvarlara. ne kadar ateş püskürttüğünü görmek istiyor yavrucağız.
Diziyi nerenle izledin bilmiyorum.
gözlerimle izledim siz nerenizle izlediniz ?
tamam bende bir önemi yok diyorum zaten ha 30dk ha 50dk. ısrarla anlamayan tartışmayı alakasız bir şekilde uzatan bir kişiye cevap veriyorum sırf anlasın diye fakat görüyorum ki değmezmiş.
hatamı da düzeltmedin malesef. hata düzeltecek bir durumda da değilsin. yorumları yapıldığı şekilde oku ve anla.. üzerlerine ekstra bir anlam ve yorum yükleme. (yükleme derken katma manasında şimdi farklı bir şey anlarsın aman diyeyim sadece olduğu gibi oku)
Haksızlığını gizlemek için konuyu devamlı başka yönlere çekme çabasındasın.
hıhı bilgi edinmek isteyen birisine sırf haksız olayım diye cevap verip uğraşmak için başka yönlere çekiyorum nerden bildin
30 dakika takas görüşmesi yapılsın diyen kim?
bunun cevabını 15 tem... üste verdim ama tekrar vereyim takas görüşmesini mantıksız ve kısa bulmuşsun. ben farazi olarak örnek vererek atmasyon bir rakam söylemişim. önemsiz bir takas görüşmesinin uzun tutulması saçma.
Türk dizilerinden bahseden kim?
sana bahsettin demedim :) sizin seviyenize uygun olarak bazı dizileri önerdim.
Haksızsın.
i'm pretty sure i'm right
Cevap veremiyorsun.
bu kadar cevabı kim veriyor çıksın ortaya.
Dizi 5. sezondan sonra düşüşe geçmiş. Banane. Burada tartıştığımız konu bu mu?
bana fanboy deyip farklı bir konuya girerken sıkıntı yok ama benim sırf fanboy olmadığımı belirtmem için dizinin 5. sezondan sonra düşüşe geçtiğini söylemem ve diziyi gömdüğümü söylemem farklı bir konu oluyor... hmm anladım. yazık.
Fanboy değilim diyorsan, tamam derim geçerim.
hah sonunda bir noktada anlaşacağız... umarım.. inşallah... (anlaşamadılar)
bende hata winter is coming nedir bilmeyen, ilk sezonda sur u defalarca gösterdikleri halde anlamayana ne cevap veriyorsun kimse takıp da cevap vermemiş bana mı düştü sanki.
beni bloklarmısın, yoksa durduğun yerde sinirden tepinirmisin bilmem ama sana daha fazla cevap vermeyeceğim hem harcanılan vakitte yazık hem de değmez. farklı bir konuda canım isterse cevap veririm ya da vermem kim bilir :)
*ufak yazım hataları olabilir.
** umarım şikayet edip sildirmezsin yorumu o kadar yazdım darılırım sonra
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 22 Aralık 2020; 19:53:45 >
-
animasyon mu bu animasyon gibi duruyor. bayadır takip etmiyorum en son arya dizisi gelecek diyorlardı.
-
Hayır animasyon değil, Targaryenleri konu alan yeni dizi üzerinde çalışıyorlarmış
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X