Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (3300. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32983299330033013302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen arkadaşlar küçük dağları da Bran yarattı geçmişe gidip evet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sezon finaliyle televizyon tarihinin en büyük hayal kırıklıklarından birisini yaşattı GoT.

Gerçi 5. sezondan itibaren düşüşteydi dizi, geldiği bu noktaya şaşırmamak gerek.
  • Game of Thrones (2011 - 2019)
  • ben lost için sormuştum. arkadaş losttan bahsediyorduda
  • "Dany ölür ölmez yaşanan ilk saçmalık, drogon'un ortama gelmesiyle yaşandı. bu noktada, dizinin tamamen unuttuğu, jon'un bir targaryen olduğu gerçeğinin devreye gireceğini ve jon'un bir şekilde drogon'un kontrolünü alacağını filan düşündüm ama tabi ki senaristler tamamen anlamsız bir sahne yazmayı tercih etmişler. drogon, ya inanılmaz felsefik bir mesaj vererek, "jon, dany'i sen değil bu çürük sistem öldürdü. sistem eleştirimi de bu tahtı yakarak yapacağım" dedi ya da "dany'i öldüren kılıç, bu tahtta da bir sürü kılıç var, o zaman dany'i de bu taht öldürmüş olmalı" diyerek mükemmel bir dedektiflik başarısına imza attı. hangisinin gerçekleştiğini sizin yorumunuza bırakıyorum.

bu sahneden sonra senaryo iyice yokuş aşağı gitmeye başladı ve tyrion'un yargıç grey worm tarafından yargılandığı sahneye geldik. westeros'un 7 krallığının lordları ortama gelmiş ama yargıçlık yapma yetkisi hale grey worm denilen ne idüğü belirsiz adamda öyle mi? 2 sezondur girdiği 15 tane savaşta bir türlü azalmayan ordusuyla mı elinde tutuyor bu yetkiyi grey worm? öyleyse bile 7 krallığın birleşen orduları geri alamıyor mu king's landing'i bu elemanlardan? grey worm, neden teslim olan askerleri kasap gibi öldürürken, kraliçesini öldüren kişiyi ve onun azmettiricisini yargı önüne çıkarmayı tercih ediyor? eğer, tyrion, grey worm'ün tutsağıysa, nasıl oluyor da kral seçmesine izin veriliyor? grey worm, binlerce kişinin ölümünden sorumlu olmasına rağmen, gemilerini de alıp tatile gidebiliyor öyle mi? "grey worm, kraliçen öldü ve teslim olan askerleri öldürme suçundan yargılanacaksın" diyen bir tane bile lord yok mu?

edmure tully'i bilmem kaç bölüm unuttuktan sonra rezil etmek için neden geri getirdiniz? dany ile birlikte 1 milyon kişinin de öldüğü, westeros'un başkentinin dümdüz olduğu bir olaydan sonra nasıl oluyor da komiklik yapma derdinde olabiliyorsunuz? son 3 bölümde çok üzüldük e biraz da gülelim diye mi yazdınız bu comic relief sahneleri? dizinin "bittersweet" olması gereken tonunun anasını bellediğinizin farkında mısınız?

sam, herkesin oy kullanarak kral seçmesini teklif ettiğinde, yara greyjoy neden gülüyor? yara, ironborn'un kingsmoot geleneğini unuttu mu?

tyrion, "en iyi hikayesi olanı kral yapalım!!" diye saçmaladığında, neden en iyi hikaye bran'a ait oluyor? bran'ın hikayesinin anlamı ne? bran neden kuzeye gidip three eyed raven oldu? bu değişim ona hangi gücü kazandırdı? neleri görüp neleri göremiyordu? eğer bran geleceği görebiliyorsa, kral olmak için dany'nin 1 milyon kişiyi yakmasına göz mü yumdu? eğer göremiyorsa onu özel yapan ne? daha 3 bölüm önce "ben winterfell lordu olamam, artık başka bir şeyim" dediğinde kendini demir taht için mi saklamıştı? "buraya neden geldim sanıyorsun?" diyerek, herşeyi bilerek yaptığını itiraf mı etti? böyle bir planı bilerek uyguladıysa kendisini idam etmemiz gerekmez mi? bran ölüp geriye bir varis bırakmadığında, bütün lordlar gelip paşa paşa yeni bir kral mı seçecek sanıyorsunuz? herkesin kendi istediği adayı direttiği bir iç savaş daha olası gözükmüyor mu size?

demir tahtın varisi olarak doğtuktan sonra bütün hayatını bir piç olduğunu zannederek yaşayan, westeros tarihinin en onurlu insanlarından birisi tarafından yetiştirilmiş, diyara lord commander olarak hizmet etmiş, wildlinglere yardım etmek uğruna hayatını vermiş, ölümden geri gelip önce kuzeyi boltonların elinden alıp sonra da night king tehlikesine karşı savaşmış, targaryen ve stark gibi diyarın en köklü ailelerinin çocuğu olan jon snow'un hikayesi "beyin özürlü ergen" bran'dan daha iyi değil mi sizce? bu kitabın en kritik gizemlerinden birisi olan jon'un targaryen olmasının hikayeye nasıl bir etkisi oldu?

jon'un kral olmasını engelleyen ne? grey worm mu? jon'un night's watcha yollanması kararını grey worm hangi yetkiyle diretebiliyor? grey worm gittikten sonra seçimi tekrar yapıp tahtı jon'a versek? bu arda night's watch diyarı kimden koruyor? tormund'tan mı?

sansa, tahta bir stark çıkmışken neden kuzeyi bağımsız yapmak istesin? eğer sansa bunu yapabiliyorsa, yüzyıllardır bağımsızlık peşinde koşan iron islands ve dorne lordlarının eli armut mu topluyor? dorne lordu, hiç tanımadığı özürlü bir gencin kral olmasını nasıl hiç bir soru sormadan kabul ediyor? sam, davos ve brieene hangi yetkiyle bu seçimde oy kullanıyorlar?

süper-akıllı-kral bran, para için yedi sülalesini satacak bir adam olan bronn'a önce westeros'un en verimli topraklarını verip sonra da kraliyet hazinesini emanet etmenin bir hata olabileceğini düşünüyor mu? teknik olarak hala night's watch'a yeminli olan sam'in king's landing'te ne işi var?

inceleme diye başlayıp çok saçma sapan sorular bütünü olarak bitirdiğim için kusura bakmayın ama tüm bu soruları alt alta yazmak beni çok mutlu ediyor. çünkü dizi o kadar saçma sapan bitti ki, kitabın sonu hakkında spoiler yemiş olma olasılığımız yok. dany'nin öldüğü, jon'un kuzeye gidip bran'ın tahta çıktığı bir son pek tabi ki mümkün ancak dizi o kadar baştan savma yazıldı ki, son 2 kitabın diziyle hiç bir alakası olmayacak. "

• dizi çok güzeldi ama final hoşuma gitmedi.

not: cersei ve jaime sarılırken ki resimlerini attığım için ban atan adminlere selamlar

burda nelerin spoilerları paylaşıldı ben diziden hata paylaştım 1 hafta ban yedim
  • Ya arkadaşlar Toplam 7 sezon ve Tüm bölümleri morrentledim sorunsuzca izledim ama 8. sezonun hangi bölümünü indirip izlesem video sorunlu ilerliyor yani sanki x2 x3 hızına almişimda öyle izliyorum gibi sorunlular.. Bu sizlerde böyle mi çok saçma bi sorun. 7 sezon boyunca tek bi sorun yaşamadim hepte PopHD ve MULTi sürümleri indirdim ve misler gibi izledim ama 8. sezon hem PopHd ve Multi yok hemde diğer 1080p indirdiklerim sorunlu ve indirdikten sonra mecbur siliyorum.. Daha 8.sezonu izleyemedim bu yüzden..

Bilgisi olanlar veya ayni şeyi yaşayanlar var mi nasil çözdünüz veya bilginiz var mi bu yazdiğimla alakali..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 22 Mayıs 2019; 20:23:25 >
  • adminler kitleyin şu çöp dizinin konusunu
  • Diziyi sıçarak bitirmeye karar vermişler, bu ishal senartistleri tebrik ediyorum !
  • Son sezonu son bölüm çıkana kadar bekleyip hiç izlememiştim. Bölüm çıkar çıkmaz pazartesi 3 salı günü 3 bölüm şeklinde yapıştırdım. Millet son sezonu çok gömmüş, şaşırdım yahu! Tamam bazı aksaklıklar vardı da o kadar da değil gayet sürükleyici bölümlerdi ben hatta bu kadar aksiyon da beklemiyordum. Ritmi yükselmişti dizinin. Neyse gelelim son sezon yorumlarıma.
    8. sezon.

Night King' daha fazla aksiyon içinde görmek isterdim ama yine de hoştu. Night King' in yaverlerinin numaralarını hiç göremedik. Onları da görseydik güzel olurdu. Gece Kralı'nın ölümü basit olsa da ben yine de Arya'nın onu öldürebilmesini sevdim. Çünkü birebir çarpışmada şansları pek yok gibi bir şeydi. Arya'nın sinsi atağı güzel olmuş. Ama daha iyi bir ölüm olabilirdi. Misal Jon Snow ile bir çarpışma yaşamasını beklerdim, olmadı.

3. bölümdeki savaş sahneleri güzel olsa da ve ejderhalarla mentollüleri cızbız yapsalar da yine arada mal gibi bekledikleri oldu. Abi neyi bekliyorsunuz, durmaksızın kızartmaya devam edin ne bekliyorsunuz harekete geçmelerini mi, dedirtti.

Bu arada 3. bölümde bir kurgu hatası yakaladım. Tazı ile Arya akgezenlerden kaçarken koridorda adını unuttuğum eleman kendini akgezenlere karşı siper edip koridoru tutuyor. O sıra akgezenleri bunu bi 10-15 kez deşiyorlar, kılıç, bıçak vs ile. Alınan yaralar da ölümcül ki o yaralarla değil hareket etmesi yaşaması bile zor. Hareket edemiyor orada kalıyor. 10 saniye sonra Tazı ile Arya'yı bir odaya girerken başka bir açıdan görüyoruz. Bizim kendini akgezenlere karşı siper eden fedakar dostumuz da gelmiş bunlarla. Sen o ölümcül yaralarla ne ara geldin, nasıl geldin? Kıpırdayamıyordun. Hepsini geçtim bu dur-durak bilmez, yorulmaz akgezenler sen mucizevi şekilde bu salona gelirken onlar nerdeydi? Işınlandın mı odaya dedirtti.

Greyjoy'a da yazık oldu. Gerçi asıl yazık Ramsey'in ona yaptıkların sonra olmuştu ama yine de üzdü. O da mal gibi öleceğini bile bile öne atıldı. Jet hızıyla da öldü.

Son savaşta Daenerys'ın masum insanları katletmesine bir türlü anlam veremedim. Ulan şehir düşmüş, düşman teslim olmuş daha ne. He hıncını alacaksan sevdiğinin kafasını kestiren Cercei'den al, yıkacaksan onun sarayını yık. Masumları niye yakıp kavuruyorsun. Bir de 7 Krallığın Kraliçesi olacaksın güzelim şehri niye harabeye çeviriyorsun? Paket yap Cercei'yi sonra işkence ede ede öldürürsün. Kendi aldığın mis gibi şehri yok etmek de neyin kafası!

Şehri yarım saat alevlere boğduktan sonra da hanım ablamızın da saçları, örgüsü filan hiç bozulmamıştı, üstü başı tertemiz ütülü gibi. Sanki yarım saat boyunca havada ejderhanın sırtında olup debelenen kendisi değildi de podyumdan gelmiş gibiydi. Burası tam bizim Türk dizilerine benzemiş.

Ben bu olanlardan sonra Jon Snow'un tahtta hak iddia etmesini beklerken o çok pısırık ve pasif çıktı. Ulan şehir katloldu adamda tık yok. Bizim cüce olmasa halen da aptal aptal etrafında dolanacak Daenerys'ın. Dedim Daenerys gider halkının önünde bunun üzerine ateş saçar ejderhasıyla ve aynı kandan aynı soydan olduğu için Jon Snow yanmaz ve tahta geçer ama babayı geçti. Jon Snow yine de son anda güzel bir hareket yaptı. Baktı olmayacak bu kadın zalimliklerine, başına buyrukluklarına devam edecek "Sen benim her zaman kraliçem olacaksın." diyip şişledi. Bence bu güzel bir hareketti. Ejderhanın da ölen Daenerys'i görüp Jon'u kavurmasını bekledim. Ama gitti demir tahtı ateşiyle eritti ya la. Çok manidar he! Ejderha bile lanet etti. Hay sizin, güç savaşınıza da, iktidarınıza da, hırslarınıza da der gibi. Bildiğin sosyal mesaj var burada. Haliyle Jon da tahta oturamadı.

Son bölüm zaten dramatize olmuş iyice ama evet yine de izlettirdi.

Fısıltıların Efendisine üzüldüm. Durduk yere bok yoluna gitti. Zaten kendisi de demişti "umarım ben suçluyumdur, umarım ölümü hak etmişimdir." diye. Maalesef boşu boşuna öldü yazık oldu tontişe.

Yav yalnız şu dizide uyuz olduğum tek şey hak edenlerin bir türlü hak ettikleri kaderi yaşamamaları. Bir türlü iyile intikamın tadını alamıyor abi. O Cercei cadısının ölümü öyle kale taşlarının altında kalarak ölmek değildi. Hakkı değildi o ölüm. Onun acı çekerek ölmesi gerekirdi, hatta sadece acı çekmesi gerekirdi. Ama çok basit bir şekilde öldü. Tabi bunda Daenerys karakterinin mallığı söz konusu. Arya bir türlü intikamını alamadı az kalsın ölüyordu da.

Tazıya da yazık oldu, canavar abisini öldürecek diye kendisi de ölüme gitti. Abisinin Cercei'nin emrine uymaması şaşırttı.

Jon Snow yine başladığı çöplüğe geri döndü. Bu sefer daha da kötü. Ailesi diye benimsediği kimse yok çevresinde. Sansa belki, Arya uzak diyarlara gidiyor zaten. Anne, baba, diğer kardeşler, Greyjoy filan. Hiçbiri yok. Ne koyar adama bee! Neyse ki kuzeydeki vahşiler vardı da bir nebze kendini iyi hissedebildi. Jon'un kaderinda tahta oturmak yokmuş. Çünkü taht artık yok. Jon Snow'un tahta geçmesini her ne kadar çok istesem de bacakları sakat oğlanın kral olmasını benimsedim.

Bu dizide sevişilmedik karakter kalmadı sanırım. Erkek Fatma Brienne bile işi pişirdi. Jamie'de de ne mide varmış be. Jamie de az ... değil. Hem hatuna asılıyorsun hem yatağına giriyorsun sonra da kızkardeşinin ynın gidiyorsun Brienne'yi terk edip. Bir de kendini kötülüyor. Tam dayaklık. Gerçi o da hak ettiğini buluyor.

Arya'ya da bir sevişme sahnesi koymaları şaşırttı. Hem küçük-çocuk hem de o tipte bir kız değil. Öyle bir tip yok, öyle bir yatkınlık yok, en önemlisi seyircinin de böyle bir beklentisi yok. Zaten yatağa girdiği eleman da abisi gibi ondan çok daha büyük. Ben şahsen o sahneyi görünce iğredim. Yakışmıyor, yakıştıramıyorum o karaktere. Bu sevişme sahnesini Arya karakterini canlandıran Maisie Williams mı istemiş. Dizideki canlandırdığı karakter erkeksi ve zerre kadar feminen olmadığı için başka yapımlarda başka rollerde de şans yakalayabilmek için istemişmiş. Var mı bunun aslı astarı?

Bence güzel bir sezondu, hiç sıkmadı. Ben sevdim. Mükemmel değildi ama güzeldi. Sezonun yeniden çekilmesi için imza kampanyası gibi hareketleri çok yersiz buluyorum. Aynı kadroyu toplarmak zor, bir daha çekmek zor. Aynı motivasyonu yakalamak zor. Yapmaya güçleri olsa da yapmazlar. Bence bunu böyle kabullensek daha iyi olur.

• Final kalite olarak dizinin geneline yaklasmadi, tatmin etmedi bizleri ama abartmaya gerek yok. Bitti işte dizi, finalini bu kadar kotu gormemizin sebeplerinden birisi de diziyi gozumuzde cok buyutmemiz. İnsan yapımı bu da. Izledik ve bitti, keyfini cikarin işte

• SonJnow kullanıcısına yanıt
    Zaten olması gereken bu. Kitapta olup dizide olmayan birçok önemli karakter var. Ama dizinin süresi belli. Daha iyi olabilirdi ama artık yapacak bir şey yok.
  • Game of Thrones bizim evde sıcak süt ve Nutella'yla beslediğimiz, en başından beri en iyi özel okullara gönderdiğimiz, sürekli ders çalışan 0.75 miyop gözlüğü kullanan, sarışın mavi gözlü, hafif çilli çocuğumuzdu.

Üniversiteye gitti, arkadaş grubuna takıldı, dersleri boşladı, sigaraya başladı, en sonda " okulu bıraktım ben " diye bize mesaj attı.

Ne kadar sövsekte, kızsakta, yine de seviyoruz onu. Keşke diyoruz, ama yine de seviyoruz...
  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt
    işte kitap bitmedi, sikinti o. Kaldi ki kitapta bile finalini yapmak zor olur yazar için, adam bir kitabi 5 6 yilda yaziyor. Kitaplarin hepsi cikmis olsaydi %100eminim ki cok efsane bi final olurdu ama onun icin en az 5 6 yil beklemeleri lazimdi

Kitabin sonunu baglamak daha zor olur cunku orda cok daha fazla karakter var. Buyuculer var, akgezenler warglar fln biraz daha önplanda, daha cok lord var. Biraz enteresan gidiyor orasi

• O degilde jon snow karakteri gibi baska bi karakter daha var mi dizi/film aleminde?

• quote:

Orijinalden alıntı: SonJnow

O degilde jon snow karakteri gibi baska bi karakter daha var mi dizi/film aleminde?
    jesse pinkmanla benzeşiyorlar aslında

zeki varlıklar tarafından manipüle edilen 2 mal
  • Drogo kızgın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 22 Mayıs 2019; 23:43:50 >
  • Sansayı canlandıran oyuncu “seyirci saygısızlık etmesin. Çok büyük emek verdik. Bu kadar eleştirilmesi çok saçma” benzeri açıklamalarda bulunmuş.
    Allahın mimik özürlüsü diziyi kraliçe bitirince köpek gibi savunuyor önümüze koyduğunuz bu iğrenç şeyi beğenmek zorunda mıyız lan biz? Yapımcıları yalamaya devam et sen.

• age of empires köylüsü kullanıcısına yanıt
    Marvel’dan film başı 20 milyon yuro almaya başladı kadın. Havalanmamaları mümkün değil. Güzellikleri sayesinde dizi-film yıldızı olamasalar ezik kalacaklar gelmişler burada rezaletlerini koruyorlar. Biz bu işi beceremiyoruz arkadaşlar sırf son bir vole vurmak için de diziyi devam ettirmek istemiyoruz bu diziye final yapmayacağız de o zaman saygı duyarım. Ama para için kazanç için dizi çekecem niyetine ortaya kakanı yapıyorsansa adama “bi .... git” derler.

Ben bizim ülkemizdeki hiçbir yapıma neden saygı duymuyorum mesela? Çünkü hepsi para için yapılıyor. Sen iyi bir iş yaparsın o iş sana para kazandırır kimse gıkını çıkaramaz ama sen para kazanmak için boktan olduğun bir iş hakkında “harika oldu” deyip insanları dolandırırsan saygıyı hak etmemiş olursun. Benim yönetiyor olsaydım bu dünyayı bu tip işlerde “dolandırıcılık” yargılaması yapardım. O derece... Bu bildiğin dolandırıcılık çünkü... Hiçbir fark göremiyorum. 4. sezonda bıraktım çok da iyi yaptım. Allah akıl vermiş kullanıyorum...

• 
Sayfa: önceki 32983299330033013302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.