Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (3289. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.494.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32873288328932903291
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onda bir kabahat yok ki.Birçok oyuncunun bu sezondaki performansları düşüktü.Çünkü hiçbiri bu senaryoyu severek ve isteyerek oynamamış.Hatta oyuncuların sezonu dalgaya aldıkları bile söylenebilir.Diziyi rezil edenler senaristler.Üstelik HBO bir sezon daha devam etmesini istedikleri halde,her türlü imkanı sunacağını söylemesine rağmen diziyi alelacele bitirenler senaristler.

Açıkçası oyuncuların bir suçu yok.Hatta Jaime Lannestır'ı canlandıran oyuncu bile senaristleri dizi senaryosu hakkında birçok defa uyardığını fakat senaristlerin ''Görüşlerine saygılıyız fakat bizim yazdığımız replikleri söyleyeceksin'' diyerek başlarından savdıklarını söylüyor.Hatta ''Aslında bana .iktir olup gitmemi ve yazdıklarını oynamamı söylediler ama tabi bunu açıkça söylemek yerine böyle kibar birşekilde söylediler'' diyordu.

İddiaya varım ki bir çok oyunca bu senaryoyu gülerek ve istemeyerek oynamıştır.Tyrion reisi bile ne hale düşürdüler.Onu canlandıran Peter'ın söylediklerini görsen hak verirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 21 Mayıs 2019; 4:27:3 >

• Son bölümde tek bir sahne güzeldi. O da ejderhanın, Dany'nin arkasında iken kanatlarını açması oldu. Hoş bir görüntü oluşturmuşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bölümde tek bir sahne güzeldi. O da ejderhanın, Dany'nin arkasında iken kanatlarını açması oldu. Hoş bir görüntü oluşturmuşlar.
  • Hala daha fan boylar ''Teorileriniz tutmadığı için diziye b.k atmayın'' diyorlar.Yahu kardeşim burada teorilerden bahseden var mı?Bir iki tane sayayım;

1)3.Bölümde ak gezenlerle olan nihai savaşta süvarilerin önden gönderildiği bir savaş stratejisi nerede görülmüş?Çok merak ediyorum bırakın dizi tarihini Dünya tarihinde herhangi bir savaş sahnesinde süvarilerin önden doğrudan saldırtıldığı hangi savaşlar olmuş?Dahası yine 3.bölümde mancınıkların en önde piyadenin yanında konuşlandırıldığı nerede görülmüş?Bunun teorilerle ne alakası var?

2)Ölüleri kaldırdığı bilinen Night King gerçeği varken nasıl olur da kadınlar ve çocuklar Stark hanesinin mezarlarının bulunduğu yer altı mezarlığına saklanırlar?Yahu Tyrion'ı canlandırlan Peter bile bu durumla dalga geçerken ''Demek ki kimse bu adamın mezardaki ölüleri de diriltebileceğini düşünmemiş.Anlaşılan Tyrion sandığımız kadar zeki değilmiş'' diyerek senaristlere laf atarken siz neyi savunuyorsunuz?Bu mezardaki canlanma sahnesini eleştirmenin teorilerle ne alakası var?

3)4.Bölümün başında Kralın Şehrini denizden de kuşatma planları yapıldığı bize gösterildiği halde,Demir filodan bahsedildiği halde Dany nasıl olurda Ejder kayasına hiç savunma önlemi almadan gider?Hadi gittim diyelim dalgalı denizde Demir Filo nasıl kocabir ejderhayı bir değil,iki değil tam üç kez ıskalamadan peş peşe vurup indirebilir?

4)Önceki bölümde bir ejderhayı dalgalı denizde suyun üzerindeyken demir filonun öldürdüğünü gördük.Hem de tek bir okla değil üç okla beraber hiç ıskalamadan vurup öldürdüğünü gördük.Peki nasıl olur da 5.bölümde Dany hiçbir savunma önlemi almadan bu demir filoya saldırır?Önceki bölümde Demir filodan kaçtığını gördük.Peki bu bölüm ile önceki bölüm arasında ne fark vardı?Ejderha zırh mı giymişti de bu kadar bodoslama demir filoya dalıyor?Hadi daldı diyelim önceki bölümde ejderhayı o kadar uzaktan vurup indiren demir filo nasıl olurda tek bir oku bile isabet etmez?Hadi etmedi diyelim nasıl olur da sabit durumda surlarda bulunan akreplerden biri bile ejderhayı vuramaz?Hadi yaralasa birşey demeyeceğim fakat o bile yok.Bunu eleştirmek ''teorileri tutmadığı için b.k atmak'' mı oluyor?

5)Son bölümde Jon Dany'i öldürdüğünde nasıl olurda lekesizler ve dotrakiler jonu sağ bırakır?Neden Jonu rehin alsınlar?Hadi rehin aldılar diyelim neden bütün 7 krallık onlar karşısında aciz kalıyor?Dany'nin ordusuna güç katan ana unsur ejderhaydı.Ejderhada anası Dany alıp gitmişken neden 7 krallık gri solucandan çekiniyor?Nasıl olur da tahtın gerçek varisi olan Jon üstelik tahtta kardeşi Bran geçtiği halde sürgün edilir?Yahu gri solucanın pazarlık yapma şansı yok etrafı 7 krallıktan gelen ordular tarafından kuşatılmış,herhangi bir ters hareketinde tüm lekesizlerin ve dotrakilerin katledilmesi ihtimali varken nasıl olur da pazarlık masasında güçlü konumda olur?

Son sezondaki karakter katliamından bahsetmiyorum bile.Alakasız karakterlerin ön plana geçmesini kitabın yazarı bile eleştirmişken nasıl olur da ''Sizin teorileriniz tutmadığı için diziye b.k atıyorsunuz'' dersiniz?Bu ve benzeri yazarlar sizlerden cesaret alarak böyle güzelim dizilerin içine ediyorlar farkında mısınız?

• Uzun uzun yazmaya gerek yok, tek kelimeyle berbat ve anlamsız bir finaldı. Lost'un finalini mumla arar olduk, o derece kötüydü. 2 yıl boşuna beklemişiz.
  • Konuyu üstlerde gördükçe aklıma geliyor bölüm daha bir kötü hissediyorum. Keşke seri tamamlandıktan sonra dizi projesi başlasaydı en azindan büyük tutarsızliklar olmazdı. 7.sezona kötü diyordum bu sezonun yanında şaheser kalabilir. Şuradaki bir çok insan senaristlerden daha iyi sezon yazarmış diyecek bir şey yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Ciddi ciddi IMDB'de sezon finaline 10 üzerinden 10 veren ciddi bir kesim var Kim lan bunlar
    Youtube'da "Game of Thrones Bar Reaction" tarzı şeyler yazarsanız cevabı orada yatıyor aslında. Tyrion'un yalnız başına yürümesine dahi ağzı açık "OMG!!" diye tepki veren vasat sevici ABD izleyicisi.

• Got evreninin abdesti tutmayan adamı yüzünden ölen ejderha kızı unutmayacağız seni
    Bir yerden bakarsak her şey jonun suçu. Gelip Dany kuzeye gidelim diye gazlamasa, Dany gidip 2 günde kralın şehrini alacaktı ve bu kadar adamı yakacak bir psikolojiye sahip olmayacaktı. En azından askerleri yakar sivil halka zarar vermezdi. 3 ejderhası ve sevdikleriyle alırdı tahtı. Dany kuzeye gitmediği için night king ejderha öldürmeyecek ve lpgli bir ejderhası olmadığı için duvarı yıkamayacaktı. Ölürler kuzeyde kalacaktı.
    Danynin delirmesi ve şehri yakmasının nedeni Jon snowdur.

• Bunca yolu ne için geldim sanıyorsunuz xdxdxdxd

• Daha kötü senaryo yazmayı deneyin yapamazsınız. İnternette ki son sezon yeniden çekilsin kampanyasına da imza attım.

• Final fena degildi ama herkesin de dedigi gibi cok daha guzel olabilirdi.Belirli bir yerden sonra kitaptan uzaklasilmasinin olumsuz etkisini gorduk.
    Gelecek zamanda spin-off olacagi haberlerini gormustum umarim gelir de bu Dunya dan uzak kalmayiz.
  • GOT güzel bir diziydi. Ne zaman senaryo kaynağı kitaplar bitti malesef GOT da bitti. Çok kötü ve planlanmış bir sezon izledik, inşallah bir daha senaryo yazmazlar. Bu kadar bütçeye yapılabilecek en kötü final sezonu çekilmiş yazık.

• Tolkien'e selam olsun

• dizinin 5.sezonu gayet iyiydi 6 nında gideri vardı boşuna bk atmayın. yanlız 7. ve bu sezon iyi sıçtı.

• 8 sezonda dizide kendi eceliyle ölen bir tek master aemon var galiba.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bran'e kışyarında diyorlar ki artık buranın lordu sensin, o da ben üç gözlü kuzgunum dünya işleri sizin olsun...
    Bran'e kingslandingde diyorlar ki artık kral sensin, o da diyor ki ya nolacaaaadııı yienim boşa mı çile çektik.
    efso sezon, efso senaryo.

ekleme:
    s7:
    bran:he is rightful one to the throne, king of 7 kingdom! (jon için tahtın hakeden varisi, 7 krallığın kralı diyor, malum targeryan olduğunu öğrenince)

s8:
    bran:you belong to where you are, the nightwatch. (olduğun yere aitsin (layıksın) yani gece nöbetine)

böyle bariz saçmalıklar olmamalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakkr -- 21 Mayıs 2019; 9:0:14 >

• Dizinin sonuna ailecek gözümüzle (!) güldük.
  • İyi başlayıp b.ka saran dizilere bakıyorum.

Lost, Revolution, Fringe, Alcatraz, Almost Human...

Hepsi JJ Abrams kazmasindan çıkma, sonra rezalet Star Wars'lar, Netflix dizisinin yanına bile yaklaşmayacak Star Trek ler filan hep ondan.

Şimdi D&D malları da Star Wars için belki de GoT u boşladı. Star Wars kimin oldu, Disney in. Marvel i de aldıktan sonra çıkan Avengers malum. Dönüp dolaşıp Disney saçmalığına geliyor herşey. Para kazanmak için kalite düşüyor iyice.

Kesin Electronic Arts ta bu Disney in filandir. Aynı kalitesiz seri üretim onlarda da var.

Böyle nasıl bir dolmuşum. İlk çıktığı günden beri diziyi izleyen, Ned Stark'a, Red Wedding'e ağlayan essek kadar adamdım ben. İçine s.ctiniz geçmiş anılarımın...

• Kaçıncı sezona kadar dizi kitaptan uyarlanmıştı ?
  • Final aklıma geldikçe küfür ediyorum resmen güzelim seriyi batırdılar

Martin kitabı çıkarsada kendimize gelsek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimitradon -- 21 Mayıs 2019; 8:56:4 >
  • 
Sayfa: önceki 32873288328932903291
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.