Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (3179. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
66.592
Cevap
452
Favori
2.447.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31773178317931803181
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tacimmüdür

    arkadaşlar 4.bölüm yayınlanmdı mı internet te bulamiyorum
    hayır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine güzel bir inceleme. Dizi harbi çok boka sardı ya.

    "gençler dizi geçen hafta bitmemiş miydi yahu? insanlığı yok etmeye gelen tanrısal tehtidi ortadan kaldıran iyi adamlar kazanmadı mı? o tanrısal tehditten daha da tehlikeli bir güç mü varmış? alkolik teyze ve onun korsan erkek arkadaşı mı dediniz?

    6. sezonun son sahnesini hatırlıyorsunuzdur. hani, dany, meereen'den westeros'a donanmasıyla beraber yola çıkmıştı. oradan beri 13 bölüm izledik ama bir an için aradaki bütün bölümler yokmuş gibi düşünün ve 8x4 yayınlamış olsun. son 13 bölümde olan olayların şu an geldiğimiz noktaya herhangi bir etkisi oldu mu?

    dany'nin westeros'a ilk indiği anda yapması gereken şey olan king's landing istilasına nihayet geldik ve night king ve kuzeyden gelen ölülerin istilasının bütün işlevi, dany'nin ordusunun cersei'ninki ile benzer bir güç seviyesine indirmek oldu. tabi bu arada dizi, cersei'ye damdan düşer gibi bir donanma ve 20bin kişilik bir ordu getirdi. yani son 13 bölümde yapılan tek şey op olan daenerys targaryen'i nerfleyip, alkolik teyzeyi de bufflamaktan ibaretmiş.

    op demişken hemen değinmek istiyorum. daha 15 dakika önce insanlığı yok etmeye gelen white walker lordu night king'i tek başına katletmiş, yüzü değişebilen ve faceless men tarikatı üyesiyken gördüğümüz 30 saniyelik rocky 4 antreman sahnesi sayesinde yenilmez bir savaşçıya dönüştüğünü öğrendiğimiz arya stark gibi bir karakter var elimizde. peki bu karakterin, tek başına king's landing'e gidip cersei ve euron'un fişlerini çekmesinin önünde nasıl bir engel var? arya, başkente gidip qyburn'ü öldürse, onun yüzünü alıp cersei'i ve cersei'nin yüzüyle de euron'u kesse ve hayat bayram olsa ya. neden uğraşıyoruz abi kuşatmayla, donanmayla? şimdi ortada böyle bir saçmalık varken, bu saatten sonra dizinin tatminkar bir senaryo yazması mümkün mü? arya'yı, her sorunu çözme kapasitesi olan bir süper kahraman yaparsanız, bu noktadan sonra orduyla, kılıçla sorun çözmeye çalışmanın bir anlamı olur mu? bu dizinin senaryo yazarlığı öylesine boktan ki, son 3 bölümü tamamen anlamsız hale getirecek bir son yazmayı başardı adamlar.

    arya'nın yeteneklerinin görmezden gelinmesinin üstüne bir de bölümün yarısında, king's landing'i yakarak mı alalım, yoksa kuşatarak mı tartışması var. güya, bu şehirde yaşayan insanların iyiliğini isteyen tyrion, şehrin yakılmasına karşı ama bunu alternatif olarak bu insanların aç bırakılmasını öneriyor. arkadaşım, eğer masum insanların ölmesini istemiyorsanız, elinizdeki yüz değiştirebilen süper kahramanı yollayın işte, sadece 2 kişiyi öldürmek suretiyle savaşı daha başlamadan bitirsin. hadi onu yapmıyorsunuz, ejderhayla tepeden red keep'e inip cersei'nin bulunduğu kuleyi yakmak mı daha çok masum insanın ölümüne neden olur, yoksa bu şehri kuşatıp aylarca halkı aç bırakmak mı? "aç kalırsa halk ayaklanır" diyorsunuz da, halk demokratik protesto yaptı diye cersei iktidarı bırakacak mı sanıyorsunuz? şehirde şu an 20bin zırhlı asker ve euron'un donanması var. olası bir halk ayaklanmasının sonuç alabilmesi için kaç kişinin ölmesi gerekecek farkında mısınız?

    biz diziyiz abi bize mantıklı sorularla gelme artık. senaryoyu mürekkep bir dolu bir kovaya götümüzü daldırıp sonra a4'e oturmak suretiyle yazıyoruz. dany çok güçlü olmuştu; ondan bir ejderhayı geçen seneki mükkkemmel ötesi "cersei'yi ikna etmek için wight yakalama" planı sayesinde harcamıştık. bu sezon, öyle komplike planlar yapma gereği de duymuyoruz. ikinci bir ejderhayı öldürmemiz gerekti bunu da karayip korsanı'nın dahiyane fikri ballista ile ok atarak hallettik.

    westeros'ta 300 senedir ejderhaya ballista atmayı akıl edebilen bir tek euron var öyle mi? aegon targaryen, westeros'u 3 ejderha ile aldığında, 7 krallığın tamamının eli armut topluyordu zaten. 300 yıllık targaryen tarihinde, buna benzer bir şekilde öldürülmüş tek bir ejderha var. o da, dorne ile yapılan savaşta ölen, aegon'un kardeşi rhaenys targaryen'in ejderhası maraxes ki, o olayda ballista, ejderhanın tek zayıf yeri olan gözüne isabet ediyor. eğer ejderhalar, bu kadar kolay öldürülebilseydi, targaryenler 300 yıl bu topraklara hükmedebilir miydi? 20 tane ballistayı yanyana koyup bir tanesinin ejderhayı vurmasını sağlayabilecek bir akıllı yok muydu? hatırlarsanız, qyburn, cersei'ye yapılan ballistaları ilk gösterdiğinde, orada yapılan atış, balerion'un kafatasının gözüne isabet ediyordu. yani dizi, ejderhanın nasıl öldürülebileceğinin işaretini orada vermişti. gel gör ki, kendi verdikleri işareti bile unuttu adamlar heralde.

    illa ki, euron'un ejderha öldürmesi gerekiyorsa, bari attığı ok rhaegal'in gözüne isabet etsin yahu. çok şanslı bir atış olur ama en azından hikayenin tarihçesi ve dizinin işlenişiyle tutarlı olur. şimdi, ballistaların ejderhaları bu kadar rahat öldürdüğünü işledik, bir sonraki bölümde drogon'un king's landing'in amına koyduğu sahneleri göreceğiz ve şehrin etrafına dizilen yüzlerce ballista'dan tek bir tanesi bile drogon'u vuramayacak. çünkü plot bunu gerektiriyor. eğer bu bölümde, rhaegal gözünden vurulsaydı, önümüzdeki bölümde drogon'un vurulamamasının açıklaması da, bu atışın çok zor olması olabilirdi. ancak yapımcılar artık izleyiciyi tamamen aptal yerine koyuyorlar. bak aptal demişken, euron'un 10 tane gemiyi, gökte uçan 2 ejderha ve dany'den nasıl gizlediği meselesine bile girmiyorum. adam kayanın arkasına park etmiş abi bence dany'nin 10 tane gemiyi görmemesi çok mantıklı. bu artık kötü yazarlığın da çok ötesinde, yapımcılar artık kasten izleyiciyle taşak geçmeye başladılar.

    bana en çok gelen soruların başında "bran ne ayak abi?" sorusu var. bu diziyi yazan embesiller de keşke bu soruyu 1 kereciğine olsa kendilerine sormuş olsalar. geçen bölüm, bran, "dünyayı yok etmeye gelen dark lord'un hedefindeki tek kişi" idi, bu bölüm "kızıl saçlı güzel kızın beyin özürlü kardeşi" olarak işlendi. henüz bran karakterinin verdiği bir nasihatın, yaptığı bir uyarının bir sikime yaradığını görmüş değiliz. ama dizi her bölüm, bran'a amdan götten aforizmalar yazıyor. arkadaş artık 2 bölüm kaldı dizinin bitmesine bırakın artık şu "çok gizemli matrixoğlan" geyiğini de, söyleyin bakalım nedir bu elemanın işlevi. her şeyi görüyorsa, bu her şeye "kayanın arkasındaki euron" da dahil mi? yoksa, "bütün insanlığın hafızası" olan bu arkadaşımızdan kaçmak için kayanın arkasına saklanmak yeterli mi? bence, bran'ın professor x, arya'nın da mystique olduğu bir ekip şu anki sorunlarımızı çözmekte çok faydalı olabilir. ha bu belki magneto'nun çok hoşuna gitmeyebilir ama sonuça ghost'un wolverine rolüne bürünmesinden iyidir bence. sizce bu yazdığım cümle mi daha saçma yoksa bu dizinin senaryosu mu?

    bu kitaplar üzerine yıllardır kafa yorduktan sonra, bu hikayedeki en iyi işlenmiş karakterin jaime lannister olduğuna kanaat getirmiştim. en azından şu ana kadar yazılmış materyal içerisinde, jaime kadar değişime uğrayan ve her yazılan bölümde daha da derinleşen bir karakter var mıdır, bilmiyorum. bu görüşümde haklı olmuş olsam gerek ki, diziyi yazan embesiller, henüz jaime lannister karakterini piç etmeyi başaramadılar. bunun en önemli sebebi, kitap materyali bittiğinden beri jaime'ye çok önemli bir şey yaptırmamış olmaları. ancak, bu bölümde gördük ki, jaime, kitaplarda da gideceğini tahmin ettiğim yöne doğru gidiyor. cersei'yi öldürmeye.

    her ne kadar dizi, jaime'nin "için nefret dolu" lafını, brienne'i terk etmesinin bir sebebiymiş gibi göstermeye çalışıp ters köşe yapma derdine düşse de, biz jaime'nin en çok, hırsı ve beyinsizliği yüzünden 3 çocuğunun ölümüne neden olan ve son olarak jaime ve tyrion'un ölüm emrini veren cersei lannister'dan nefret ettiğini biliyoruz. eğer jaime, gerçekten cersei'nin peşinden gidiyorsa, bizim "fanboy service" hastası yapımcılar, büyük ihtimal jaime'nin geçmişinin bir yansımasını işlemek isteyeceklerdir. tywin lannister, robert'ın isyanının sonunda king's landing'i kuşattığında, "bütün şehri yakın" emrini veren aerys "deli kral" targaryen'ı öldüren jaime, o olaydan 20 sene sonra yine benzer bir göreve mi gidiyor dersiniz? cersei, "eğer benim olmayacaksa alevlerin olsun" diyerek başkenti yakmaya çalışacak ve onu durduran yine kingslayer mı olacak? çok şiirsel bir son değil mi? (keyfinizi kaçırmak gibi olmasın ama jaime'nin böyle bir riski alması için hiç bir sebep yok çünkü elimizde süper kahraman arya var. diyorum size bak, dizide bundan sonra olacak her olayı "neden arya'yı kullanmadık?" sorusunu sorarak piç etmeniz mümkün.)

    dizi bu bölümde, dany vs sansa vs arya vs jon gerilimini işlemeye devam etti ve jon'un daha iyi bir kral olacağını düşünen karakterlere varys de eklendi. tam 350 bölümdür hiç bir işlevi olmayan varys karakterinin, bir anda daenerys'i öldürme planları yapar gibi işlenmesi tam da bu dizinin yapacağı bir iş. ne yapacak abi varys? ne eski istihbarat ağı kaldı, ne kankası ilyrio mopatis'ten 350 bölümdür haber alan oldu, ne de daha 2 gün önce tanıştığı dany ve jon'dan hangisinin daha iyi hükümdar olacağına sağlıklı karar verebilecek veri var elinde. jon'un daha iyi bir kral olacağına emin misin varys? çünkü, en son baktığımda kendisi ölüydü ve şu anda yürüyen bir undead. kimin, ne amaçla geri getirdiği belli olmayan bir undead'i kral yapmak istediğine emin misin. eh hadi bakalım. sok planını devreye de devir dany'i o zaman. 350 bölümdür mal gibi dolaşmaktan başka hiç bir şey yapmadın, heralde inanılmaz kompleks bir ihanet planı hazırlamışsındır bu süre içerisinde. sok bu planı uygulamaya da biraz eğlenelim. yalnız dikkat et, "çok gizli" planını paylaştığın tyrion'un da seni düdüklemesin.

    tyrion demişken, sizinle çok özel bir teoriyi paylaşmak istiyorum. bu teoriyi, son 3 sezonda izlediğimiz tyrion karakteri üzerinde düşünürken geliştirdim. bakın tane tane anlatayım çünkü bayağı bir kompleks bir kurgu var. hatırlıyor musunuz joffrey'nin düğünü sonrası, tyrion ve varys bir gemiyle essos'a kaçıyordu ve tyrion o gemide bir kutunun içine saklanıyordu. işte tyrion, o kutunun içinde öldü ve onun yerini yahudi iş adamı yossi kohen aldı. o günden beri tyrion'un tam bir gerizekalı gibi hareket etmesinin sebebi, kohen'in israil'den westeros'a nasıl geldiğini bile bilmeyen bir embesil olması. bu teori kesin doğru ve kitaplarda da olayların böyle gelişmesini bekliyorum çünkü cersei'den sürekli kazık yiyen tyrion'un inatla cersei'ye laf anlatmaya çalışmasının başka bir açıklaması olamaz. bu bölümde yine kendisini, cersei'nin şefkatli tarafına hitap ederken gördük. "ablacağım gel çocuklarının hatrına yapma delilik" diye dil döktü ve sonuç beklenildiği gibi oldu ve missandei'nin kafası uçtu. tyrion, ikna çabalarına başladığı andan missandei heralde sonunun geldiğini anlamıştır sanırım. tyrion konuşmaya başladığı anda "tyrion allaşkına konuşma ben atlıyorum duvardan aşağı arkadaşlar zahmet etmeyin" diyerek intihar etmesini bekliyordum ama olmadı.

    bu arada, cersei 10 dakika önce tyrion'u öldürmesi için bronn'a riverrun'ı teklif etmişti ama götünün dibine kadar gelen tyrion'un ağzına ballista yollamayı nedense akıl edemedi. hazır ballistalar varken, dany, drogon, gray worm hepsi mal gibi dizilmişler kalenin önüne, neden ateş etmiyorsun sayın cersei? o ballistalar, euron'un gemilerinden, dany'nin gemilerine s400 füzesi gibi atılıyordu, şimdi menzilleri 50 metreye mi indi? ne oldu s400 almana karşı çıkan nato mu girdi devreye, kullansana bacım füzeleri.

    bu boktan entryi kapatmadan önce son bir detaya parmak basayım. (parmak deyince de aklıma euron greyjoy geliyor nedense). bu bölümdeki savaş konseyinde, varys "yeni dorne prensi bize desteğini açıkladı" diyor. dorne abi!! dorne lan!! dizi dorne diye bir yer olduğunu hatırladı arkadaşlar. bu çok gereksiz bir detay gibi işlendi ama dorne prensinin desteği ne demek biliyor musunuz?

    bütün westeros krallıkları, son 3-4 senedir birbirinin boğazını sıkıp, onbinlerce asker kaybederken, zaten alemlerin en güçlü ordularından birisi olan dorne, bu dönemi sıfır kayıpla geçti. şu an ellerinde 40-50bin askerlik bir güç olması gerekiyor ki, geleneksel olarak dorne'un, inanılmaz dirençli, hem düzenli, hem de gerilla taktikleriyle savaşabilen bir orduya sahip olması gerekiyor. aegon ve 3 ejderhasına boyun eğmemiş dorne ordusundan bahsediyoruz. eğer gerçekçi bir savaştan bahsedeceksek, 40-50bin kişilik dorne ordusunun, başka hiç kimsenin yardımı olmadan king's landing'i alabilecek kapasitede olması lazım. yani, "dorne destek verdi" demek, "savaş kazanıldı" anlamına gelmeli. tabi, dizinin böyle bir orduyu sahaya indirme gibi bir niyeti yok, o yüzden "dorne desteğini verdi" lafı bir sonraki bölüm tamamen unutulmuş olacak ya da 300 tane dorne bayraklı ekstra gösterecekler.

    bu haftaki incelemenin çok gayri-ciddi olduğunun farkındayım ama artık aktif olarak benimle taşak geçtiğine inandığım bu diziyi oturup ciddi ciddi konuşmanın bir anlamı kaldı mı bilmiyorum. eğer yapımcıların amacı bizimle taşak geçmekse, bizim de aynı şekilde cevap vermekten başka çaremiz yok."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 8 Mayıs 2019; 22:11:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bucephalas

    Aryayi eğiten yüzsüz adam Jaqen H'ghar ın akıbetini bilen varmı? O adam cevapsız kaldı niye aryayı eğitti Jaqen H'ghar'ı aryayı eğitmesi için kiralayan yüzsüzlerin başında kim vardı?

    Dizide her zıkkıma b.ka sardı. Misal Qyburn, Lannister askerleri tarafından öldürülmeye çalışılmış, hatta Sansa sanırım winterfell'e geldiğinde tek yaşayan onu görüp yardım etmiş, iyileşen Qyburn kralın topraklarına gitmişti. Jaime'nin kolunu geri kazanması ile Cersei'nin en güvendiği adamların başında geldi.

    Oysa Qyburn'ün hayatındaki en önemli rol Cersei ve Lannister'ları bitirmek. Ama ne hikmetse Cersei'nin elini güçlendiriyor Qyburn. Tüm karakterler resmen çöp oldu.

    NK'nin çizdiği semboller bile anlamdırılmadı. Öldürüldü olay oldu bittiye getirildi. Dizi çok mıçtı çok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImPerspektif -- 8 Mayıs 2019; 23:25:26 >




  • Arkadaşlar 1. sezon türkçe dublaj, nerden izleyebilirim, adam akıllı bi yer bulamadım?
  • 5.bölümde olacaklar.
    savaşı tam kaybederken bran malı cercianın orsunu varklayacak savaş bitecek bu kadar basit.
    gg iyzi.
  • Vallaha sırf 8 sezonun hatrına artık bitsin diye izliyorum, güzelim dizinin içine bu kadar sıvanırdı tebrikler. Kış tepesi olmuş aşk tepesi...
  • Senaristlerin kısacası D&D aptallarının ne kadar saçmaladığını anlatan en iyi videolardan biri:

    (Son bölümü hala izlemeyen varsa spoiler içerir)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 9 Mayıs 2019; 1:31:26 >
  • Hayat Cersei'ye güzel.Bütün gün elinde içkiyle camdan bakıp tehdit savuruyor alüminyum
  • D&D resmen HBO'un içine sızmış ajanlar. İçeriden sabotaj yapıyorlar kanala.

    4.bölüm imdb 6.7'ye kadar düşmüş. 6 ya kadar yolu var.

    8 sezon boyunca imdb puanı 8 in altına düşen bölümü olmadı game of thrones 'un... Rekor kırdılar.

    Sızan senaryo doğruysa çöp bir sezonla final yapacağız demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 9 Mayıs 2019; 2:28:34 >
  • 2 bölüm kaldı ve akıllarda bir çok soru işareti var. Her şey oldu bittiye getiriliyor. Bu Bran ne iş yapar kardeşim ? Böyle önemli bir karakteri gözleri kaydırıp milleti dikizleyen bir ergen yaptılar. Geçmişte yaşıyorum bana bulaşmayın yeaa.

    Night King 2 dakikada öldü gitti. Bu adam kimdi, amacı neydi, o sembolleri niye çizdi vs. yani dile kolay 7 sezondur şişir şişir milleti bir güzel hypela sonra tek bölümde olayların üstünü kapat.

    Ejderhaymış cerceimiş euronmuş bunlar heyecan vermiyor artık. Arya'nın Nymeria ve sürüsü ne oldu mesela ? Yüzsüz adam ne oldu ? Hani vakitleri yok desen tamam, adamlar bir sene ara verdiler diziye. Kafayı yedirtecekler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DİZİ DEDİĞİN 4 veya 5 sezon olur 8 sezon olursa sonu böyle olur
    tarihte örnekleri var
    kurtlar vadi gbi arka sokaklar gibi d.v.dd gibi
    iyi güzel getirdiler finiş i yapamadılar
  • Bitse de kurtulsak. Arada nette eski videolar öne çıkıyor. Neydi ne oldu dizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daario naharis nerede ? Kahrından öldü mü bu adam ne yaptı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Merdomable

    daario naharis nerede ? Kahrından öldü mü bu adam ne yaptı?
    Mereen'de gününü gün ediyor vur patlasın çal oynasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    Mereen'de gününü gün ediyor vur patlasın çal oynasın

    Alıntıları Göster
    Belki son bölümlerde görürüz, sonuçta ordu felan kalmadı ortada. Kraliçesine bağlılık yemini de etti, zaman atlaması zaten mevcut dizide, kraliçesinin zorda olduğunu duyarsa gelir belki :P




  • 3.bölüme alternatif son:

    NK ak gezenlerle birlikte Branı öldürmeye giderken, karşılarına Jorah çıkar. İki ak gezen Jorahla dövüşmeye başlar. Jorah iki ak gezeni de öldürür. 3. ve son ak gezen Jorahla kıyasıya bir dövüş sonrası, jorahı öldürür. Tam o sırada Jon Jorah'ın yanına ulaşır. Bu sefer Jonla 3. ak gezen dövüşmeye başlar. Jon ak gezeni öldürür, koşarak Bran'a doğru yol alır. NK ve jon arasında amansız bir kılıç dövüşü başlar. Ne yazık ki NK, Jondan daha üstün gelir. Jonu yaralayıp, yere düşürür, Jon dizleri üstünde NK'in kafasını kesmesini beklerken Arya kızımız aynı şekilde NK'in arkasından atlayarak NK'i bıçakla öldürür.

    edit: deve dişi gibi ak gezenlerin bir kılıç bile sallayamadan tuzla buz olması faciaydı. dünkü sidikli Arya oldu başımıza kahraman. Star Wars'ta Darth Maul gibi süper karakteri nasıl basitçe harcadılarsa, aynı şekilde de NK'i harcadılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 9 Mayıs 2019; 12:41:19 >




  • Yapımcıların kendilerinin kıyasladığı helms deep ve battle of winterfell.kalite farkına bakın.
    GoT'un bütçesi düşük olabilir ama zamanında battle of bastarda veya loot train battle gibi kaliteli bölümleri de çekti bu dizi.ve biri 2000'lerde biri 2019'da,arada 20 yıl fark var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Targaryen96 -- 9 Mayıs 2019; 12:16:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda küçük çocuk Ekrem gibi itilmiştir, ülkemiz taht oyunlarının yüzme yarışlarına yansımasıdır, tesadüf kimse diyemez,

    Game of Thrones (2011 - 2019)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • daikataNa~ kullanıcısına yanıt
    Bekliyoruz da uzun zamandır haber yok kendisinden :) Bence çıkıp gelse vs hoş bir aksiyon olur.
  • biri 2000li yılların parasıyla 100 milyon öteki 2018 parasıyla 10 milyon.
  • 
Sayfa: önceki 31773178317931803181
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.