Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (250. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Renly'nin hatun vaktinde The Tudors'ta da oynamıştı.
  • Bu arada 3. bölümde khaleesi hiç yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qsen14 -- 17 Nisan 2012; 18:39:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Renly'nin yanındaki ablayı ben de çok beğenmedim. Ama sıradışı, ilginç bir yüzü olduğu kesin.

Herkesin aksine Asha/Yara karakterinden baya hoşlandım. Sert görünen dişiler çekici geliyor bana.

+ bilmem kaç hocam :))
  • Natalie Dormer'i ben çok sevdim.Dediğiniz gibi pek güzel değil ama baştan çıkarıcı bir bakışı var.İnsanında nutku tutulur onun karşısındayken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fujitora -- 17 Nisan 2012; 19:26:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Targaryenler mi hak ediyor ? Fatih Aegon gelmiş mevcut krallıkları yenmiş Starklarada diz çöktürmüş ve 7 krallığın kralı olup taht yaptırmış. Yani güç ile kazanmış. Stark-Baratheonlarda güç ile kazanmışlar o tahtı savaş ile bu durumda Targaryenlerin herhangi bir hakkı olabilemez bence. Kim güçlüyse diğerlerini yenebiliyorsa taht onun hakkıdır Targaryenlerin yaptığı gibi.

Ned Stark tahtı devretti filan diyorsunuzda adam hiç aklında geçirmemiş savaşırkende taht odasına girip Jamie yi tahttan kaldırırkende. Yani bir "devretme" söz konusu değil. Tahtı istiyerek savaşmıyor zaten. Savaşta bildiğiniz gibi Rhaegar ın Nedin kardeşi, Robertin aşık olduğu Lyanna nın kaçırması ile patlıyor. Bir nedende deli kralın nedin abisi ve babasını yakması.

Robert sonuçta bileğinin hakkı ile kazanıyor tahtı. Rhaegar ı öldürebildiğine göre gayette güçlü bir adam.

Baratheon ailesi zaten tarihi çok eski olan bir aile değil. Yani Starklar kadar köklü değil.

Bence hakediyorlar.Sadece onlar ejderhaları kontrol edebiliyor kanları buna izin veriyor.7 krallıkta hangi ev ejderhalara sahip olsa o hakediyor bence.Sonuçta en büyük güç ejderhalar.Onlarla beraber büyü doğuyor ormanın çocukları etrafta gözüküyor devler ortaya çıkıyor .Ejderhalar tamamen topraklardan silindiğinde bütün bu mistik güçler de yok oluyor topraklarda.Bence o toprakların tek hakeden Targaryenler.Kaldı ki Starklar ve Baratheonlar isyan ediyor haklı ya da haksız.Aynı Greyjoyların yaptığı gibi ama Greyjoylara herkese kötü krallık diye bakıyor kimse starklara ve baratheonlara bakmazken.

Bu arada ben Jon Snow'un Ned in kız kardeşinin oğlu olduğunu düşünüyorum.Çünkü erkek çocuklar dayılarına daha çok benzer yani Ned Stark.Stark Jon'un annesinden kesinlikle söz etmiyor ve duygusallaşıyor.Fahişe bile olsa Ned stark bunu yapmayacak birisi.Bakalım bekleyip göreceğiz.

kitapları okuduğuna eminmisin ?

Ormanın çocuklarıda devlerde hepsi zaten vardı ve ejderhalarla alakalı değiller. Ormanın Çocukları zaten o topraklarda vardı sonra ilk insanlar geliyor güneyden ve sonra andallar geliyor. Binlerce yılda bu şekilde yaşadıktan sonra ejderhalarıyla targaryenler geliyorlar. Ve 7 krallığı tek tahtta birleştiriyorlar. Starklarda ejderhalara karşı savaşmayıp bağlılık yemini ediyorlar (bknz diz çöken kral) Yani ejderhalar ormanın çocukları ile devlerle filan alakası yok. İlk kitapta ilgili bölümleri tekrar okumanı öneririm. Ki zaten robertin isyanında ortada ejderha filan yoktu. Ölmüştü hepsi.

Snowun targaryen olması zaten olabilitesi yüksek bir seneryo.

Tyrion un yaptığı güzeldi gerçekten

Greyjoylar korsan insanlar. Yani birşeyi elde etmek için zorla almak yolunu seçiyorlar. Denizcilerin genel özelliği olarak sadakatleri yok.

2. kitapta Üstat pycelle için bilgi varmı ? Yani ilk sezonda bir sahnede gösterilmişti sağlıksız kambur numarası yaptığı esme bianco (ros) ile olduğu sahne filan.

Tagaryenler sonra geliyor doğru ama ejderhalarla beraber sonra gelmiyor ejderhalar ormanın çocukları ve devleler beraber zaten var ilk çağdan beri.Çılgın kral kafayı sıyırana kadar ve onun bir kaç nesil ötesindeki soyuna kadar ejderhalar başına buyruk vari ortalıkta dolaşırlarken targaryenlerle beraber bir disipline sokulup 7 krallık alınıyor.Yani demek istediğim elbette kitaplarına okudum dizi ile birlikte gidiyorum sayılır ama kitaplardan önce ve diğer kitaplarla beraber birleştirilen westeros 7 krallık tarihini de okudum.Fazlam burada zaten Ejderhalar kaybolana dek ormanın çocukları devler de ortalıkta cirit atarlarken ejderhalar koybolmaya başlamadan önce ormanın çocukları ve ak yürüyenler ortalıktan kayboluyor sonra devler ve en sonunda ejderhalar.Bizim dizimizde bu dönemin sonra ermesinden bir kaç yüzyıl sonra başlıyor.Asıl patlak veren ve mistik güçlerin uyanması gökteki kızıl yıldızın belirmesiyle başlıyor.Bran'a hikayeler anlatan kadın bu kızıl yıldızdan bile bahsediyor.KAldı ki en uzun kışlardan bir kaçını görmüş yanlış hatırlamıyorsam o kadar yaşlı

• arkadaş 3 bölümdür ne oluyorsa hep son dakikalarda oluyor ya özellikle de
    aryanın olduğu sahnelerde... adama yem attı ama bakalım yiyecekler mi pek sanmıyorum çünkü aradıkları p.çler siyah saçlı esmer olanlardı öldürülen çocuk sarışındı... yalnız bu tyrionun ne yapmaya çalıştığını bir türlü anlayamadım sanırım o sahneleri bir daha izlemem gerek

bu diziyi bana göre 3 isim götürüyor kim ne derse desin birincisi tabiki tyrion lennister ikincisi arya stark, üçünsü de deanerys targaryen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muvaZaa xD -- 17 Nisan 2012; 20:30:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuruncuSite

Natalie Dormer'i ben çok sevdim.Dediğiniz gibi pek güzel değil ama baştan çıkarıcı bir bakışı var.İnsanında nutku tutulur onun karşısındayken.

kimisininde midesi bulanır
  • Bazı karakterleri unutmuşum sürekli bu kimdi diye bakınıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qsen14

Bu arada 3. bölümde khaleesi hiç yoktu

ben de çok bekledim ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

Orijinalden alıntı: qsen14

Bu arada 3. bölümde khaleesi hiç yoktu

ben de çok bekledim ama

ben robb reyizide göremedim çok boş bi bölümdü bence

• bölüm güzeldi de,çok kötü yerlerde kesiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nihilous

quote:

Orijinalden alıntı: arapnasri

quote:

Orijinalden alıntı: gs-okan

3. bolum yine durgundu... bu filme biraz heyecan gerek ...
    bide birsey ekleyecem adam kendi oz kizlarila yatiyor yahu insanin midesi bulaniyor :(

Adam da suç yok kitabi yazanda sapıklık var ne gerek varsa bu olaylara.

Sapıklık değil bu dostum. Eski devirlerde soyu korumak için ensest yaygındı. Hayatın farklı yönlerini sunuyor diye sapık diyemezsin.

Sapıklık dostum hayatın başka yönü diye savunulmaz. Tarihte bu yüzden yaradan koca bir kavmi yok etmiştir. Nese bu tür sapıklıklar için uzatıp konuyu rayından çıkarmayalım.

• güzel bölümdü valla tyriona zaten hayranım cüce müce zeka küpü tek sevdiğim lannister o yalnız savaş sahnelerinde neden bu kadar kısıntıya gidiyorlar tamam öyle miğfer dibi istemiyorum ama şu son bölümde oradaki çatışmayı biraz kitaba göre yapabilirlerdi neyse.. Brienne yi tam bulmuşlar yani helga gibi avrat..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusei

ben robb reyizide göremedim çok boş bi bölümdü bence

Robb reyiz bakış açısı karakteri değil zaten ve kitaba göre giderlerse maalesef uzun bir süre daha göremeyeceğiz.

quote:

Orijinalden alıntı: arapnasri

Sapıklık dostum hayatın başka yönü diye savunulmaz. Tarihte bu yüzden yaradan koca bir kavmi yok etmiştir. Nese bu tür sapıklıklar için uzatıp konuyu rayından çıkarmayalım.

Bir yazar olarak bunları yazmasına "sapıklık yapıyor" demek sığ görüşlülüğün âlâsıdır. Yapılan davranış sapıklık mı değil mi orasını bilmem ama gerçeğin ta kendisi. Tarihi geç, günümüzde ensest ve homoseksüel ilişkilerin ne boyutta olduğundan haberin var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkiin -- 17 Nisan 2012; 22:09:42 >

• Tyrion zekasını konuşturdu yine.

Brann, tıpkı kendi anlattığı gibi bir şey olacak diye düşünüyorum.
  • Fena bölüm değildi ama hala beklediğimiz gibi bölüm gelmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Bir yazar olarak bunları yazmasına "sapıklık yapıyor" demek sığ görüşlülüğün âlâsıdır. Yapılan davranış sapıklık mı değil mi orasını bilmem ama gerçeğin ta kendisi. Tarihi geç, günümüzde ensest ve homoseksüel ilişkilerin ne boyutta olduğundan haberin var mı?

+1
    Dizinin keyfi bu kadar gerçeğe yakın olmasıyla alakalı. Yoksa Merlin gibi çocuk dizisi olmaktan öte gitmezdi. Kaldı ki bizim tarihimizde bile oğlancılığın ne kadar yaygın olduğu aşikar.
    "Sapıklık mı değil mi" den öte konuya bu açıdan bakmak lazım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

Game of Thrones (2011 - 2019)

Natalie Dormer' i güzel bulmayan tek kişi benmiyim yahu

ben de beğenmiyorum.

• robb a pek önem verilmiyor gibi geldi bana ilk 3 bölüm için
    1.sezonun sonlarında baya etkiliydi
  • Bu 3 bölüm cidden kötüydü. Aksiyon umurumda değil ama ilk sezonun gölgesinde kalmaya başladı dizi. Umarım sonradan düzelir.
  • 
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.