Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2238. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.491.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22362237223822392240
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NeyimVarKi?

quote:

Orijinalden alıntı: Lord of Atlantis

Hiçbir şey anlayamazsın. Okuma yazması olan her insan altyazılı dizi/film izleyebilir. Başta zorluk çekilebilir ama zamanla da alışılır.

hocam bazı insanlarda göz bozukluğundan ötürü öyle oluyor mesela benim bir arkadaşım var adam seni beni normal görüyor televizyonuda normal görüyor ama yazıları okuyamıyor göremediği tek şey yazılar

Bende yatağa yatıp uzanınca göremiyorum alt yazıları dev gibi yapıyorum rahatça izliyorum

• aç kapıyı veysel efendi
  • Nehoo kullanıcısına yanıt
    dönüyosa durduralım hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeyimVarKi?

quote:

Orijinalden alıntı: Lord of Atlantis

Hiçbir şey anlayamazsın. Okuma yazması olan her insan altyazılı dizi/film izleyebilir. Başta zorluk çekilebilir ama zamanla da alışılır.

hocam bazı insanlarda göz bozukluğundan ötürü öyle oluyor mesela benim bir arkadaşım var adam seni beni normal görüyor televizyonuda normal görüyor ama yazıları okuyamıyor göremediği tek şey yazılar

benzerim benim arkadaşta da var. normalde gözlük takmaz ama altyazılı film-dizi izlerken gözlüksüz izleyemez.

• Jofreyy i kim zehirlemişti ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hodor neden İngilizce'den geliyor? Hikayenin geçtiği dünyada İngilizce diye bir dil yok, herkesin konuştuğu ortak dil var ama onun da adı yok yanlış bilmiyorsam, peki İngilizce ne alaka? Neden İtalyanca değil ya da Türkçe, Japonca, Rusça, Felemenkçe? Kitap o noktaya geldiğinde "Hold the Door", bizde "Kapıyı Tut" veya "Orada dur" seçeneklerinden biri olacak, o empatiyi nasıl kuracağız? Kapıyı tut, Kap tut, kapytu, kapt, Hodor... Duygusallık yaratmak adına ayak üstü düşünülmüş uyduruk bir fikir gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

quote:

Orijinalden alıntı: Helcarax

quote:

Orijinalden alıntı: Urjiko

herkes khaleesime bok atmis da ayiptir soylemesi kadin Real Madrid gibi her sey onun hakki +krala ihanet edip oldurduler ama krallik sistemi aileye bagli bir sey, e baska targeryan kalmadigi icin khaleesimin hakki tabii krallik+ kral olcaksa kral, yenilmemesi lazim (beyler kari yanmiyor yanmiyor!!!)+dizideki en guzel kari zaten+1 degil 3 tane ejderyasi var ulan 3!!! + ozgurlukcu somurgecilege karsi + koskoca kalp yigen baska tanidiginiz varsa onu da kral olarak gosterebilirsiniz + daha ne olsun be kadin 4 4luk yasasin Targeryanlar yasasin Khaleesi!!!!

Hangi dilde yazıyorsun?

Khalesi için targeryan yerel dili öğrenmiş sanırım

bana c++ gibi geldi

• OkanDRDYK kullanıcısına yanıt
    kardes on gorun muhtesemmis tebrik ederim

• Nehoo kullanıcısına yanıt
    joffrey i serce parmak ve tyrellerin nenesi zehirledi ihale sansaya ve tyrion a kaldi ama :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Hodor neden İngilizce'den geliyor? Hikayenin geçtiği dünyada İngilizce diye bir dil yok, herkesin konuştuğu ortak dil var ama onun da adı yok yanlış bilmiyorsam, peki İngilizce ne alaka? Neden İtalyanca değil ya da Türkçe, Japonca, Rusça, Felemenkçe? Kitap o noktaya geldiğinde "Hold the Door", bizde "Kapıyı Tut" veya "Orada dur" seçeneklerinden biri olacak, o empatiyi nasıl kuracağız? Kapıyı tut, Kap tut, kapytu, kapt, Hodor... Duygusallık yaratmak adına ayak üstü düşünülmüş uyduruk bir fikir gibi geldi.

Kitabın yazarı ingilizce konuşuyor o yüzden.

Konu kilit üye ban

• trufily T kullanıcısına yanıt
    Mantikli hocam ins oyle olur

• 742793 kullanıcısına yanıt

Yazarın hangi dilde konuştuğunun bir önemi yok ki; Hodor isminin İngilizce'den gelmesi mantıklı değil diğer ülke dilleri için, çünkü aynı empatiyi kuramıyorsun, gayet açık bir ifade kullanıyorum. Hodor ismi GOT dünyasına özel bir şeyle betimlenmeliydi, o dünyada olmayan İngilizce dili ile değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Hodor neden İngilizce'den geliyor? Hikayenin geçtiği dünyada İngilizce diye bir dil yok, herkesin konuştuğu ortak dil var ama onun da adı yok yanlış bilmiyorsam, peki İngilizce ne alaka? Neden İtalyanca değil ya da Türkçe, Japonca, Rusça, Felemenkçe? Kitap o noktaya geldiğinde "Hold the Door", bizde "Kapıyı Tut" veya "Orada dur" seçeneklerinden biri olacak, o empatiyi nasıl kuracağız? Kapıyı tut, Kap tut, kapytu, kapt, Hodor... Duygusallık yaratmak adına ayak üstü düşünülmüş uyduruk bir fikir gibi geldi.

hodor=kaput olarak çevirebiliriz

kapıyı tut alsana kaput

• Belki bilmeyenler vardır.; 1.sezonda bran la ilgili;

Bran dustukten sonra odaya bran'i öldürmeye gelip yaz tarafından öldürülen adamı yollayan;

Joffrey.

• o instagram hesabı çok tehlikeli

www.instagram.com/ertacaltinoz/]

örneğin
    https://www.instagram.com/p/7ILYsbA9YV/?taken-by=ertacaltinoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForceOfMature -- 26 Mayıs 2016; 15:29:22 >

• Spoiler'lar geldi.
    Çok fazla önemli tahmin içeriyor. Çok fazla keyif kaçırabilir. Benden söylemesi.

OKUMAYIN!

- Uncle benjen gelip bran and meera'yu kurtaracak
    - Bran sezon finalinde yine geçmişe gidecek. Tower of Joy'da Ned'i lyanna ile konuşurken göreceğiz. Bebek doğacak ve bu bebek Jon Snow'un ta kendisi.
    - Sansa ve Jon, Ramsay ile savaşırken, kuzeydeki lordlar savaş esnasında Ramsay'i satıp Jon'un tarafına geçecek. Böylece Jon savaşı kazanacak. Fakat Rickon Jon'a doğru koşarken arkasından ok atan Ramsay Rickon'u öldürecek.
    - Final bölümünde çok önemli karakterlerden bazıları ölecek
    - Tommen Baratheon pencereden atlayacak ölecek
    - Mountain cerceiye işkence eden rahibeyi öldürecek
    - Arya tiyatrocu hatunu öldürmeyi reddedecek. Onu sopalayan kıza Arya'yı öldürme izni verilecek.
    - Yara gemilerle Euron'dan önce Dany'i bulmaya gidiyor
    - Jaime kuzeye gidip riverrun'ı almaya çalışacak ve burada brienne ile karşılaşacak.
    - Davos Shireen'e hediye ettiği oyuncağı bulup Melisandre ile konuşacak
    - Samwell'in babası Gilly ile evlenmesine izin vermeyecek
    - Jon enayisi Ramsay'i öldürmeyip hapse atacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 26 Mayıs 2016; 15:48:08 >

• Okudum bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merdomable

Okudum bile

hadi ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: tru****

quote:

Orijinalden alıntı: 742793

Belki bilmeyenler vardır.; 1.sezonda bran la ilgili;

Bran dustukten sonra odaya bran'i öldürmeye gelip yaz tarafından öldürülen adamı yollayan;

Joffrey.

Joffrey neden yollamış olsun ki. Cercie ve Jaime den biri sanıyordum ben.

Bu Joffrey babasının ; "biri çocuğa merhamet edip işini bitirmeli" dediğini duyuyor Bran düştükten sonra. Dizidede geçiyordu galiba Cersei falan söylüyordu.

Joffrey'de zamanında Tywin'in Rhaegar'in cocuklarini beze sarip Robert'in önüne serdiğini falan da biliyor; bi gebe kedinin karnini desip enikleri Robert'e gösteriyor.Robert te joff u dövüyor.

Neyse bu eleman sürekli babasinin gozune girmeye calistigi icin, babasinin soyledigi sozu duyup onun koleksiyonundan valyri celiginden olan hançeri araklıyor. (littlefinger'in tyrion a kaptirdim diye yalan soyledigi hançeri. aslında robert e kaptırıyor) . Adamı yollayıp öldürtmeye çalışıyor.

3.kitapta Joffrey dugununde valyria celigi ile ilgili birşeyler söylüyor. Tyrionda ordan anlıyor Joffrey'in Bran'i öldürtmeye çalıştığını. Sansaya falan soruyor hatta kışyarında bran le joffrey arasinda tartisma vs oldumu diye.

• 
Sayfa: önceki 22362237223822392240
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.