Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2219. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.491.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22172218221922202221
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TTumen

quote:

Orijinalden alıntı: Dürüstİnsan

Beyler benjen amcamız sonunda teşrif ediyor

http://www.imdb.com/title/tt4283054/fullcredits?ref_=tt_cl_sm#cast

Benjen amcaya nolmustu? Nereye gitmisti?

Görev için gitti sonra bir daha geri dönmedi kayboldu yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesala şöyle;
    Sen geçmişte bir döküman okuyorsun ve videoya çekip birisine veriyorsun. Bu biriside bu okuduğunu yazıyor ve sen geçmişe gitmeden önce sana veriyor bu okuduklarını.
    İlk sen mi okudun yoksa ilk birisi mi yazdı?
  • Hocam damgalama olayı bana kalırsa sadece ruhani bağ durumunda olabiliyor.Gerçek hayatta deydim damga olmaz bence.Çünkü bran o aldığı göruntulerde gerçek vucudunu kullanmiyor

• Biri şu bran in olayına kör, cahil birine anlatır gibi tane tane anlatsın. Bi halt anlamadım ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

quote:

Orijinalden alıntı: Devan Seaworth

quote:

Orijinalden alıntı: Icefyre

quote:

Orijinalden alıntı: Devan Seaworth

quote:

Orijinalden alıntı: Icefyre

Bloodraven ya da Three Eyed Crow'un gerçek adı Brynden Rivers. Yani Bran olması imkansız fakat ben bizim Bran'in Brandon the Builder ile bir alakası olduğunu düşünüyorum.

Bran'in kolunda hala Night King'in damgası var ve çok büyük ihtimalle Duvar'a gidecekler. Eğer Duvar'a gidebilirlerse Night King de buradan geçebilir ve savunmasız olan Castle Black'i çok kolayca yok edebilir. Bence sezon finalinde Duvar yıkılacak. Jon'un, Edd'e gitmeden önce "Ben yokken yıkmamaya çalış." demesi ileriki bölümlere göndermeydi..

Birini damgalamakla sur yıkılıyorsa neden Bran'ı beklediler? O kadar korucu var öldürmek yerine vururlardı damgayı yıkarlardı suru.

Hayır öyle değil. Ak Gezenler geçemiyor çünkü büyülü. Bloodraven'ın mağarasına bu yüzden giremiyorlardı ki sonra açıkladı zaten damgası var artık girebilir diye. Hatta büyünün etki etmediğini görünce sırıtıyor kısa bir süre Night King dikkat ettiysen.

Tamam sur büyülü hatta sende biliyorsundur kitapta Melisandre sura ilk geldiğinde buradaki gücü hissediyorum gibisinden şeyler söylüyordu. Aynı şekilde Kankuzgunu ve Branın bulunduğu mağarada büyülü ve Bran vücudundaki damgayla mağaranın içinde bulununca büyü bozuluyor buraya kadar tamam. Şimdi surdan geçerse surdaki büyüde bozulacak. Benim anlamadığım bu gece kralı neden özellikle Branı damgalıyor, o mağara için konuşursak Brandan başka damgalayabilecek kimse yok diyebiliriz ama surda bir sürü korucu var, mesela Efkarlı Edd korucu olarak surun ötesine geçtiğinde vursaydı damgayı ona olmaz mıydı? Dizinin açılış sahnesinde birkaç korucuyu öldürüyordu biri kaçıyordu hatta sonra firari diye Ned idam ediyordu mesela onu damgalasalardı.

Senin mantığınla hareket edecek olursak yaşlı dayı neden 1000 yıldır bran'ı bekliyor ki? gitsin başka köyden bir çocuk bulsun çok mu zor? ya da melisandre büyü yapmak için neden robert'ın piçinin kanına ihtiyaç duyuyor ki ya da neden kral kanında güç var diyor? gidip başka birinin kanını da alabilir?

Demek ki bazı kilit ve önemli karakterler var. Sonuçta adam varg hatta varg'ın da ötesi yeşil gören. Sen kalkıp da ''yıaa neden bran ki gidip korucunun birini de damgalayabilirdi'' dersen saçmalarsın ki saçmaladın da zaten.

Yaa neden ejderhalar dany i yakmıyor ki yani neden diğerlerini yakıyor da dany i yakmıyor. Eee dany nin kanında var bu güç onun için doğmuş, bu isimle anılan ilk kraliçe, Meereen kraliçesi, Andalların, Rhoynarların ve ilk insanların kraliçesi,Yedi krallık lordu Diyarın koruyucusu Büyük Çim denizinin Khaleesi'si nam-ı diğer FIRTINADADOĞAN , ATEŞ GEÇİRMEZ , ZİNCİRKIRAN , EJDERHALARIN ANASI, GÜMÜŞ KRALİÇE

Velhasıl bran da aynı belli bir gücü var. Sen kalkıp köylü takımıyla branı kıyaslamışsın resmen Şimdi yok kıyaslamadm onda oluyorsa onda neden olmuyor dedim vs diyeceksin de işte bu kıyaslamak çünkü biri köylü, sıradan biri diğeri de özel, belli bir güce sahip biri. Bu farkı anlarsan zaten neden onda değil de onda oluyoru çok rahat anlayabilirsin.

Hepsini özetleyecek olursak senin mantığınla; neden sur joramun'un borusuyla yıkılıyor da sıradan bir boruyla yıkılmıyor? Aynı buna benzer bir soru sordun

Kral kanından büyü yapılması olayı bir teoriye göre sadece gösteri, Melisandrenin asıl olayı ateşlerden geleceği görmek, ateşe bakıp geleceği gören Melisandre 3 kralın öldüğünü görüyor ve Stannis'i etkilemek için böyle bir "şov" yapıyor. Ayrıca bu teori dizi için konuşursak Shireen Baratheonun yakılması hadisesiyle oldukça mantıklı bir hal alıyor zira Kral kanı bir işe yaramıyor.

Daha önce konuda da konuşulmuştu Dany'nin genel olarak ateşe karşı direnci olsada tamamen yanmaz değil, ejdarhaların doğumu sırasındaki yanmama nedeni de ona yapılan büyü deniyordu. Kitapta Dany'nin ateşe teması nedeniyle elinde su toplaması gibi ayrıntılar vardı diye hatırlıyorum.

Bazı kilit insanlar olduğuna katılıyorum sizin dediğinizde mantıksız değil ama böyle bir ayrıntıyı "Sen seçilmiş kişi" diye açıklayacaklarsa bu açıklama beni tam olarak tatmin etmez Buz ve Ateşi Şarkısı serisini en güzel yapan şey ayrıntıların mantıklı ve şaşırtıcı olması yani ilgi çekici olması, sen bu duruma sadece "ama o seçilmiş kişi" diye açıklama getirirsen tüm dünya tarafından bu kadar sevilen hikayeyi basitleştirmiş olursun, mantıksız olur demiyorum bak ama bizim köy masallarından ne farkı kaldı o zaman? Dany zor duruma düşer tüm khalları yakar "seçilmiş kişi" Bran'ın başına bir iş gelir "seçilmiş kişi" tekrar ediyorum söylediğin mantıksız değil benim fikrime karşı mantıklı bir fikir koyan insana gereksiz yere çemkirmem sonuçta fantastik bir dünya herşey olabilir ama dediğim gibi böyle bir açıklamayı ben George Martin ve Buz ve Ateşin Şarkısı evrenine yakıştıramam demek istediğim buydu.

Ayrıca Brynden Nehir kitapta 125 yaşında bin yıldır yaşamıyor ve yabanılların arası Warg dolu, adamların arasında istemediğin kadar Warg var, hani şu köylü olanlar birde ölü dirilten Myrli Thoros'ta bir köylü hatta köleydi yanılmıyorsam.

Ayrıca Wikide şöyle bir bilgi buldum "Her bin kişiden biri varg, ve her bin vargdan sadece biri yeşilgörendi." Yani bu bilgiye göre o "köylü"lerin arasında her türlü branda da olan warg ve yeşilgören özellikli insanlar var.

Tabi bütün bunlara karşın seni "ama o seçilmiş kişi" açıklaması tatmin ediyordur ne mutlu sana, şahsen beni böyle "basit" bir açıklama tatmin etmiyor, he bu yanlıştır demiyorum sadece böyle güzel bir hikayede çok sırıtan ve abes bir ayrıntı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Stannis -- 24 Mayıs 2016; 1:07:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LordMorpheus

Mesala şöyle;
    Sen geçmişte bir döküman okuyorsun ve videoya çekip birisine veriyorsun. Bu biriside bu okuduğunu yazıyor ve sen geçmişe gitmeden önce sana veriyor bu okuduklarını.
    İlk sen mi okudun yoksa ilk birisi mi yazdı?

Aciklanan mantıklı bir cevabı var mı, onu soruyorum zira Bran hakkındaki teori için dediklerim de bu yönde, soz konudu paradoks için verilen örnekler de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tru****

quote:

Benjen Stark kurtaracak Bran ve Meerayı ama imdb kaynak olamaz. Resmiyeti yok. Orda yazanlar kesin değil yani.

Ayrıca büyük ihtimal toj sahnesinin devamını göreceğiz. Çünkü genç ned starkı oynayan karakterde castta gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 24 Mayıs 2016; 1:06:18 >

• Hocam ne yaptın öyle 9 dk dır düşünüyorum basıl bi paradox olduysa

• Paradox sonuçta cevabı yok, ama genellikle işi ilk yapanın ilk olduğunu düşünülüyor (geçmişte dökümanı okuyup videoya çeken kişi yani)
  • Teşekkürler. Zaten Bran'in, Üç Gözlü Kuzgun olamayacağını yukarıdaki arkadaşlar kanıtladıkları için bu konuda rahatız.

• Yalnız şu akgezen dörtlüsü ölümsüz galiba,daha önce Jon'un kılıcıyla patlattığı eleman gece kralının yanında sapasağlam duruyor,heralde gece kralı yokedilmeden bunlar tamamen yokedilemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoracle -- 24 Mayıs 2016; 1:18:27 >
  • quote:

Hmm.. Samwell'in ailesine de baya değinecekler anlaşılan. Cast Tarly dolu.

• quote:

Orijinalden alıntı: redoracle

..

Onlardan 12 ya da 13 tane var, geçmiş sezonlarda bir bebeği kendilerine dönüştürürken sanıyorum ki hepsi sıralanmıştı ve 12-13 kisiydiler. Bence hepsi birbirine benziyor, karıştırmış olmayasınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: LordMorpheus

Etmeseler nolacak ki? Bloodraven zaten kaçamıyor, Hodor desen oda bıraksa herkes ölecek başka kim var ki

O ormanın çocukları mıdır nedir, onlar da feda etti kendini. Hikayeye tam hakim olmadığımdan soruyorum, eleştirmek için değil. Jojen ve Meera'da takıldılar Bran'in peşine, biri öldü, biri arkasında bırakmadı kızakla çeke çeke uzaklaştırdı onu oradan.

• Bu iyice çorba oldu arkadaş.
    Özellikle bu arada bizim ufak lannister ile konuşan büyücü kimdi bu arada ? Kitaplarda geçiyormuydu ilk defa görüyoruz. Bu brande çok aptal çıktı sen mal gibi durmadan warg ol adam seni böyle işaretler işte.

Hodor ölüyormu artık diziden ayrılcakmı acaba yoksa son bir hamle ile kurtulcakmı çözemedim.? Bu Nıghtkingde şimdi yeşil gören çıktı.

• Valla şimdi tekrar baktım 5. sezon 8. bölüme tepedeki 4 lü ile bu son bölümdeki 4 lü aynı,ve o elemanda aynı eleman
  • Alp kullanıcısına yanıt

O çocuklar kaçmaya çalışıyordu işte son kalanda zaten her türlü ölücem bari bi işe yarıyayım dedi
  • Dizide şu ana kadar birçok şoke edici, üzücü, küfür ettirici olay oldu ama en hüzünlü olay bu bölümdeydi.

Hodor'un hikayesi çok vurucu bitti. Hodor'un çocukluğunu oynayan kişi de harikaydı. Hold the door'u Hodor olarak güzel yutturdu. Bran bu olaydan kendini sorumlu hissedip vicdan yapar bundan sonra. Yalnız Bran'ın kurdu Summer çok bedavadan gitti. Ama en azından diğer kurt kardeşleri gibi kalleşçe öldürülmedi. Bu arada benden niye yazar veya senarist olmaz söyleyeyim. Kurtların hiçbirini öldürtemezdim ben olsam. George RR Martin'de gram vicdan yok.

Greyjoyların taç giyme ritüelleri de güzelmiş. "Boğulmuş Tanrı", "Ölmüş olan bir daha ölemez" lafları boş değilmiş. Kral seçimindeki delegeler de yaman adamlarmış. Kimseye gram yalakalıkları yok. Kimse de 'dur ben şu kaçan Greyjoy çocukları yakalayayım da yeni krala sunayım da bana torpil geçsin' demiyor.

Bu arada son bölümlerle ilgili gözüme batan birşeyi eleştirmek istiyorum. Jon Snow herkesin gözü önünde öldü de dirildi yahu. Birşey olmamış gibi devam ediyorlar yaşamaya. Jon'un ölümü ve dirilene kadarki kısmı oldukça etkileyiciydi ama dirildikten sonrasını iyi anlatamadılar gibi geliyor bana. Kızıl kadının, Ser Davos'un tepkilerini bile alamadık. Kızıl kadın büyülü sözleri söyledikten sonra bir daha konuşmadı bile galiba.

• redoracle R kullanıcısına yanıt

Açıkçası ölümsüzler midir, bilmiyorum fakat hiç sanmıyorum. Night's King ve saz arkadaşları toplam 13 kişiler, en azından şurada 13 kişiler:

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

quote:

Orijinalden alıntı: zafer00

quote:

Orijinalden alıntı: 742793

quote:

Orijinalden alıntı: zafer00

Bence 3 ejdere şunlar olucak

1i Daenerys yanında savaşcak
    diğerini bran kontrol edicek
    son olanında ölücek ve ak ejderha falan olcak diye düşünüyorum. Atlar reanimate ediliyorsa ****rde edilir.

Bu arada Night King tamamen WoWdaki lich king çakması olduğunu söylememe gerek yok (Ordan araklanmış olması hoşuma gitmiyor değil lich king favori karakterlerimdendir. Coolluğu yeter)

Oyun cikis tarihi 2004 bide kitabin cikis tarihine bak bakalim kim araklamis.

Ah güzelim World Of Warcraft hikayesi sen world of warcraft oyunuylamı başlıyor sanıyorsun 1990lara kadar gider Warcraft hikayesi. Warcraft 1 2 3 ne ? Warcraft 3 çıkış tarihine bak bide sırf lich king zaten o,

EDIT: Ayrıca sanki kitabın ilk sayısında direk night king vardı

Evet ilk sayfada ww vardi (nights king falan gec hersey ww lere bagli) tamam oyundan arakladi martin oyle evet

Kendine göre avutucam derken cümleyi şaşırmışşın mübarek. Ben ww lere laf mı attım ? WWler ilk adı geçti evet geçmedi mi diyoruz ama night king tamamen sonradan ortaya çıktı ve buda Lich King çakması olduğunu söyledim neredeyse tüm özellikleri duruşu şekli amacı vs. aynı neyin kafasındasın. Night King wiki bulursan lich king araklaması olduğu yazılan metnide görürsün canım. Ben sana White Walkerların adı geçmedi gibi bir şey söylemedim Night King lich king çakması olduğunu söylüyorum sen bana ww diyorsun banane wwden abi.

• 
Sayfa: önceki 22172218221922202221
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.