Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (218. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

Yukarda arkadaş demir taht ve targanyenler hakkında bir şey yazmışta aklıma bir şey geldi.Targanyenler demir tahtta iken ejderhalar falan vardı sanırım veya yoktu,lannister ve baratheronlar onları yenerek tahta geçtiler.Deli kral öldürüldü,kralkatili jammie oluyor.Yani demek istediğim Targanyenler başta iken ejderhalar yokmuydu? daha önce mi yok edildiler sadece o yumurtalar falan mı kaldı,cypon bir açıklık getir şu işe,karışık oldu ama olsun anlamışsınızdır

Kitaptan spoiler -Ejderha tarihi hakkında

bölüm ler hakkında bilgi içermez

Yaklaşık iki yüz yıl önce görülmüş en son ejderha o da siyahlardan bir tane.Ancak oldukça kuvvetli olduğu söyleniyor.Targaryenler tahta iken bu ejderhalar var ancak üç tane kalmış bütün ejderha ırkından ve bu ejderhalaraı kullanarak 7 krallığı ele geçirip tek bir krallık altında topluyorlar Targaryenler.Krallığı emri altına alırken ejderhaları yaklaşık 150 yıl boyunca tutuyorlar ve bu arada 19 tane ejderha oluyor ellerinde.(bu 19 ejderha kızıl kaledeki iskeletlerin sayısından biliniyor) bu üç ejderhadan sonra.Ancak bu ejderhalar Targearyenlere karşı çıkan isyan da güçsüz oldukları için kolayca öldürüyorlar.Sadece ejderha yumurtaları kalıyor fakat yıllar da onları taşa dönüştürdüğünden ejderha ırkı sona eriyor ve efsaneye dönüşüyor.

Aynen öyle. Ancak belirtmekte yarar var
    o isyan Baratheon isyanı değil. Başka bir isyan. Deli kral zamanında birçok deney yapıyor ejderhaları tekrar diriltebilmek için ama başarısız oluyor hepsi..

• bence kötü olmuş 2.bölüm şimdi izlicem 2 hafta boşum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Norolim

2.bölüm düsmüs bu ne böyle 2.bölümü simdi izleyip 16 nisanda 3.bölümü izlemek sıkıntı Yalnız ilk bölümde Skins'te ki Cassie Got'ta Gilly dizide kalıcı olucak mı?

Skins'ten gelen diğer oyuncunun gayri meşru çocuğu oynadığını ve de ilerleyen bölümler de baya sahne alıcağını düşünürsek Hannay Murray'in daha fazla görünmesi de sürpriz olmaz herhalde zira ilk bölümde özellikle replik vermeleri Jon Snow'un ona bakması da özellikle göze sokuldu zaten aralarında birşeyler geçmesi muhtemel gözüküyor.

• İlk bölüme göre bence daha iyiydi yalnız Daenerys'in sahnesine Dothraki altyazılarını koymamışlar ve encode açıkçası pek kaliteli değil. Adam gibi çıkınca bir daha izlemek gerekebilir.

Ghost çok sağlam olmuş, Grey Wind'e göre daha da doğal geldi gözüme. Melisandre'e de bu bölümden sonra olmamış diyen kalmaz sanırım.
    Ayrıca bizim imp'e çok güldüm ya, direk koydu lafı Cersei'e
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

bence kötü olmuş 2.bölüm şimdi izlicem 2 hafta boşum

kötü olan kısım nedir? kitaptan bağımsız mı gidiyor dizi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

Yukarda arkadaş demir taht ve targanyenler hakkında bir şey yazmışta aklıma bir şey geldi.Targanyenler demir tahtta iken ejderhalar falan vardı sanırım veya yoktu,lannister ve baratheronlar onları yenerek tahta geçtiler.Deli kral öldürüldü,kralkatili jammie oluyor.Yani demek istediğim Targanyenler başta iken ejderhalar yokmuydu? daha önce mi yok edildiler sadece o yumurtalar falan mı kaldı,cypon bir açıklık getir şu işe,karışık oldu ama olsun anlamışsınızdır

Kitaptan spoiler -Ejderha tarihi hakkında

bölüm ler hakkında bilgi içermez

Yaklaşık iki yüz yıl önce görülmüş en son ejderha o da siyahlardan bir tane.Ancak oldukça kuvvetli olduğu söyleniyor.Targaryenler tahta iken bu ejderhalar var ancak üç tane kalmış bütün ejderha ırkından ve bu ejderhalaraı kullanarak 7 krallığı ele geçirip tek bir krallık altında topluyorlar Targaryenler.Krallığı emri altına alırken ejderhaları yaklaşık 150 yıl boyunca tutuyorlar ve bu arada 19 tane ejderha oluyor ellerinde.(bu 19 ejderha kızıl kaledeki iskeletlerin sayısından biliniyor) bu üç ejderhadan sonra.Ancak bu ejderhalar Targearyenlere karşı çıkan isyan da güçsüz oldukları için kolayca öldürüyorlar.Sadece ejderha yumurtaları kalıyor fakat yıllar da onları taşa dönüştürdüğünden ejderha ırkı sona eriyor ve efsaneye dönüşüyor.

Aynen öyle. Ancak belirtmekte yarar var
    o isyan Baratheon isyanı değil. Başka bir isyan. Deli kral zamanında birçok deney yapıyor ejderhaları tekrar diriltebilmek için ama başarısız oluyor hepsi..

Doğru baratheon isyanı değil.Kitap tarinhinde Civil Warr yazıyor.Bir nevi iç isyan diyebiliriz türkçeleştirdiğimizde ki bu baratheonların isyanından önce oluyor.

• 2. bölüm düşmüş
  • İkinci bölüm çıkmış. Çabucak göz gezdirdim bölüme..

Evet Arya ve çetesini gördük sonunda.. Yoren Gece Bekçilerinin ne olduğunu hatırlattı Altın Pelerinlilere.. Gendry'nin ''my lady'' deyip eğilmesi biraz şakayla karışık olmuş. Ben beğenmedim pek.

Kitaptan;

Çünkü kitapta Duyar duymaz direkt eğilip daha önceki davranışları için af diliyordu ciddi bir şekilde. İşte burada soylu ile alt tabaka insanlar arasındaki farkı görüyorduk. Öyle yansıtılmamış ama.

Tyrion her zamanki Tyrion.. Cercei ile iyi bir ikili oldular. Slynt'in Duvar'a gönderilmesi iyi oldu. Yaptığı hainliğin en hafif cezası buydu zaten.

Dany için umutlar biraz daha azaldı. Gönderdiği 3 kişiden birinin kellesi gitti. Diğer ikisi ne yapacak bakalım.

Stannis için hala olmamış diyorum. Odun gibi adam resmen dalasım geldi ekrandan.. Mel' ile de böyle bir yakınlaşma içinde olması işleri daha da ileriye götürecek.

Kitaptan;

Lakin kitapta Böyle bir sahne yok. Daha doğrusu Stannis ailesine aşırı derecede bağlı. Aşırı muhafazakar biri. Böyle bir hareketi asla yapmayacak bir adam. Yine garip bir ekleme olmuş.

Theon ise evine Demir Adalara döndü. Kaleye gidişte ablası da hoşgeldin hediyesi verdi resmen.. Balon Greyjoy'un çok farklı planları var heralde. Geçen seferki isyan gibi bu isyanda da döneklik yapacak belli.. Ancak beğenmediğim şey yine bu baba-oğul arasındaki konuşmalar.. Konuşmanın büyük bölümüne yer vermişler ancak

Kitaptan;

Balon, Theon'a karşı daha agrasif bir tutum içinde orada. Ayrıca Theon kurtuluşun Robb'da olduğunu şimdi çıkıp kendine kral dese bile Robb olmadan onu kimsenin takmayacağını söylüyor. Öyle mi deyip kağıdı yırttığında ise Theon; Deli misin sen yahu diyor. Bunun üzerine de okkalı bi şamar yiyor babasından

Jon ise kendi başına işler karıştırıyor. Üstelik Mormont yapma demesine rağmen. Eleman erkek çocuklarını kimlere veriyor anlaşıldı. Bakalım Jon'a ne yapacaklar..

Güzel bir ikinci bölümdü.. Ancak işler biraz hızlı ilerliyor. Belki araya bir iki bölüm doldurma konu yaparlar ya da sezon sonundaki süprizleri daha detaylı göstermek için hızlı gidiyorlardır.. İnşallah ikincisidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 3 Nisan 2012; 17:01:26 >

• Hayda 2 ne ara çıktı yav ?
  • 1 nisan şakası geç geldi.
  • 2. Bölümün çıkması bence iyi olmadı ya o 1 hafta beklemenin bile heyecanı var ins 3. Bölüm olması gerektiği zaman yayınlanır
  • izlememek en iyisi 2.bölümü vaktinden önce

bu arada ben genelin aksine stanis karakterini gayet begendim,mistik bi havası var zaten ses tonu kurtarıyor olayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicomedia66 -- 3 Nisan 2012; 17:17:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia66

quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

bence kötü olmuş 2.bölüm şimdi izlicem 2 hafta boşum

kötü olan kısım nedir? kitaptan bağımsız mı gidiyor dizi?

yok hocam nete düşmesi kötü olmuş
  • 2x2 spoiler

Kitaptan muhafazakar biri olarak bildiğimiz Stannis, Melisandre'yi götürdü. Kitapta böyle bir şey yoktu ki? "Benim karım var." diyordu, yapmayacak herhalde, bağlılığını göstermek için koymuşlar bu sahneyi dedim, Melisandre buna bir erkek çocuk vaadetti hemen lafını unuttu ve icraata geçti adam. Böyle bir şey yoktu ama sonradan diziye ekleyelim demişler herhalde. Bu bölümde de bütün sezona yetecek kadar sevişme sahnesi vardı bu arada.

Bir de ilk bölümde

Kitabı okumayan izleyenler için Üstat Cressen'in Stannis için önemini ve yerini belirtseler, kitapta hakkında derinlemesine çok bilgi olmasa da Melisandre'yi, Davos'u hafif bir tanıtsalar fena olmazdı sanki. Kitabı okumamış insanlar ilk bölümden Melisandre, Davos, Cressen görünce "bunlar da kim?" diye sorabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 3 Nisan 2012; 17:43:19 >

• ya bir çıkmadı şu altyazıda ha hadi eşek çıkar şunu
  • quote:

Stannis için hala olmamış diyorum. Odun gibi adam resmen dalasım geldi ekrandan.. Mel' ile de böyle bir yakınlaşma içinde olması işleri daha da ileriye götürecek.

Sırf erotik sahne olsun diye kitapta olmayan saçma sapan şeyler ekliyorlar ya, hem de karaktere çok ters bir olaydı Stannis'inki.
    İlk sezondaki Renly Baratheon, Loras Tyrell sahnesi de kitapla son derece alakasızdı. Yine sırf erotik sahne olsun diye Baelish'in genelevini gösterip duruyor. Şu ana kadar bir tek Greyjoy'un gemideki olayı kitapta geçiyor heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

quote:

Sırf erotik sahne olsun diye kitapta olmayan saçma sapan şeyler ekliyorlar ya, hem de karaktere çok ters bir olaydı Stannis'inki.
    İlk sezondaki Renly Baratheon, Loras Tyrell sahnesi de kitapla son derece alakasızdı. Yine sırf erotik sahne olsun diye Baelish'in genelevini gösterip duruyor. Şu ana kadar bir tek Greyjoy'un gemideki olayı kitapta geçiyor heralde.

Renly ile Loras arasında birşeyler olduğu ima ediliyor sadece. İcraat yok kitapta. Theon gemide götürüyor orası doğru Stannis'inki ise yuh dedirtecek cidden. Yani adam genelevleri kapatıyor gittiği yerde burada başkasına yan gözle bakıyor olarak gösteriyorlar. Martin nasıl izin veriyor buna anlamış değilim.

• Öff izledim 2. bölümü şimdi 2 hafta bekle bekleyebilirsen.

Stannis olayı kitapta yoktu.Korsan komikti
  • Ben 1.Sezonu bitirdim 2 günde hayran kaldım.
    Az öncede 2.Sezonun 1.Bölümü izledim.

Esmé Bianco bu oyuncudanda gözümü alamıyorum ayrı bi güzel
  • 2 gündür içim dışım bu dizi oldu. 2x2 yi yarın falan izlerim herhalde.

Joffrey ölsün gebersin ne salak bi çocuktur... Bu arada favori karakterim Arya ve Khaleese. Arya ilerde çok pis dövüşecek.
  • 
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.