Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (1662. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir (8 Mobil) - 9 Masaüstü8 Mobil
5 sn
66.595
Cevap
438
Favori
2.639.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
77 oy
Giriş
  • 5x3 ile ilgili anlamadığım bir kısım var.

Şu King's Landing'teki doktor gibi bi eleman var ya yaşlı. Hatta bu bölümde Cersei, Baelish'e mektup yollamasını istedi ondan. Orada mektubu yazarken arkada ki ceset hareket falan etti ya. Orasını anlamadım işte. Ne ayak bu adam ? Önceden bahsedildiyse de unuttum açıkçası.

Orijinalden alıntı: Rhaegar Targaryen

söylersek spoiler olur.

Oberyn'i öldüren dev değil mi o ?

+ No ?

https://www.youtube.com/watch?v=-JhwxTen6yA&index=5&list=LLART4yp8vq14RENlpQZMRtA
    R7 265 GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon EKRAN KARTI | Amd Fx X6 6300 3.50 gHz İşlemci | 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz RAM | ASGARD 382 500W MidT ATX SİYAH KASA | 970A-G46 AMD 2133 MHz(oc) ANAKART | 3.5" 1TB Barracuda 7200Rpm HARDDISK

• quote:

Orijinalden alıntı: farti

O spoilerda çok feci olaylar var eğer onlar olursa aman allah heleki Sansa ile Ramsay evlendikten sonraki olaylar onları merak ediyorum bu sansa ne yapıyor anlamış değilim resmen ihanet olcak gibi.

valla o sansadan hersey beklenir hem güzel hem kurnaz

• maalesef.

Orijinalden alıntı: WuFuu5

quote:

O spoilerda çok feci olaylar var eğer onlar olursa aman allah heleki Sansa ile Ramsay evlendikten sonraki olaylar onları merak ediyorum bu sansa ne yapıyor anlamış değilim resmen ihanet olcak gibi.

Ben beklemem ama olursada hayır demem Sansayı öyle bir tanıttılarıki pısırak gibi bir şeydi arya bile daha iyiydi ondan şimdi kızıl saçlı gibi olursa fena olur diyebilirim baştan çıkarmalar falan. Eğer kitaptaki uyarlama olursa gerçekten surpriz olur bence.

• Türkçe özet geçermisin merak ettim.

quote:

quote:

Ben beklemem ama olursada hayır demem Sansayı öyle bir tanıttılarıki pısırak gibi bir şeydi arya bile daha iyiydi ondan şimdi kızıl saçlı gibi olursa fena olur diyebilirim baştan çıkarmalar falan. Eğer kitaptaki uyarlama olursa gerçekten surpriz olur bence.

valla o şekılde olursa dört gözle beklıyoruz o zaman hatun iyi iş cıkarır

• Spoiler'ı beğenmedim ben. Hani ne kadar daha saçmalayabilirler diye düşünüyordum ancak bu kadarını beklemiyordum. Spoiler doğru ise bu sezon eldekileri tüketmiş oluyorlar.

Martin altıncı kitabı, dizinin altıncı sezonundan önce çıkarmak için çabalıyorum demişti. Diziden bir beklentim yok benim, şu kitap gelse yeter.

''Umuyorum ki beni hatırlarsınız. Eniştenizi yakından tanıdığım gibi kız kardeşinizi de iyi tanırdım ve en az sizin kadar ben de onların yasını tutmaktayım. Ancak söylenildiği gibi ölmüş değilim, tıpkı sizin yiğeniniz gibi. Hayatta kalmasını sağlamak için onu gizlemiştik lakin gizlenme dönemimiz sona erdi. Ejder, hakkı olan taht ve babası ile annesinin intikamı için Westeros'a geri döndü. Kardeşinizin hatrına yüzümüzü size döndük. Bizi yalnız bırakmayın..''
    Sör Uzun Duncan ile Egg'in Westeros'taki maceralarını okumak istiyorsan TIKLA.

• Lan bi diriltme hakkınız varsa Cofri'yi diriltin, sıkıldık dizinin bu halinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 1 Mayıs 2015; 2:48:55 >
    R7 265 GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon EKRAN KARTI | Amd Fx X6 6300 3.50 gHz İşlemci | 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz RAM | ASGARD 382 500W MidT ATX SİYAH KASA | 970A-G46 AMD 2133 MHz(oc) ANAKART | 3.5" 1TB Barracuda 7200Rpm HARDDISK
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aegon VI Targaryen

GELECEK BÖLÜMLERDE OLACAKLAR YAZIYOR AĞIR SPOILER.
    MERAK EDENLER AÇSIN SADECE KİTAP OKUYUCULARINA DA TAVSİYE ETMEM AÇMAYI

Meereen:

>Yes Barristan and Greyworm are both dead. That shot of Missandei kissing Greyworm in the trailer takes place on his deathbed.
    >Daenerys agrees to reopen the fighting pits to invoke peace between the slaves and masters.
    >Tyrion and Jorah get captured by slave traders and brought to their leader Yezzan. He sells them both to the newly reopened fighting pits in Meereen.
    >Daenerys recognizes them both, frees Tyrion, but makes Jorah stay in the pits.
    >Tyrion convinces Dany to let him join her council because of his knowledge of Kings Landing and those in power there.
    >Daenerys agrees to have some of the old masters forced into the pits as well (I thought you hated slavery Khaleesi! Mercy! Mercy!)
    >In ep.10 Sons of the Harpy invade the pits and try to assassinate Daenerys.
    >Daario kills Hizdahr zo Loraq
    >Drogon swoops in and burns the fuck out of everything and everyone. Dany climbs on his back and they fly away.
    Braavos:
    >Arya spots Meryn Trant while chasing a cat and kills him with a little trickery.
    >"Cunt" witnesses this and goes to tell Jaqen. He says "I see" and then slits her throat. (Did I miss something?)

>Jaqen tells Arya she has to let go of "Arya Starks grievances" if she wants to become no one.

>He has her drink from the well like that dude in episode 3. She passes out.
    >Next morning she wakes up blind and the House of Black and White is empty.
    >Final time we see her she is laying down on a cold floor, eyes wide open, repeating her kill list names once again.
    Dorne:
    >Ellaria continues to pester Doran about going to war. He bans her from visiting him.

>Sand Snakes duel with Areo Hotah for fun in a scene that doesn't really go anywhere.

>Myrcella and Trystane discuss their future (Trystane is a smug little bitch).

>Sand Snakes catch Jaime and Bronn lurking outside the water gardens. Fight breaks out. Bronn injures Tyene. Nym traps him in her whip. Obara disarms Jaime. Both are about to be killed but Areo Hotah spots them and puts an end to the fight.

>Jaime is brought to Doran, Bronn is taken prisoner.

>Jaime pleads to Doran to allow him to take Myrcella home. He refuses because she's betrothed to his son.

>Snakes/Ellaria want Jaime killed - Doran shuts them up and reminds them they have zero authority.
    >Jaime admits Myrcella is a bastard and not worth anything to them, Doran still says no because Trystane loves her.

>Jaime is allowed to visit Myrcella and Trystane. She refuses to leave. He notices Myrcella still has her necklace and realizes Cersei manipulated him into going to Dorne.

]>Jaime receives a letter from Cersei begging for him to return and help her. After a heartfelt fireside conversation with Bronn, Jaime burns the letter and ignores her call.

>Jaime and Bronn are freed and told never to return.
    >Sand Snakes/Ellaria chase after them and ambush them at night.
    >Obara kills Bronn
    >They let Jaime go only because Doran would not allow them to murder him. Ellaria makes it clear that their feud is not over.

Kings Landing (p1):
    >Cersei uses Littlefinger's help to frame Margaery for adultery, claiming she sometimes visits Baelish's brothel

>The Faith Militant throw her in prison - Tommen is devastated and sends for his Uncle Kevan to return and help.

>Cersei visits Margaery and they argue. Margaery calls Cersei a "lying, cheating, brother-fucking bitch." Cersei laughs, spits on her and leaves.
    >Loras has Olivar threaten Lancel and force him to admit all of his and Cersei's actions to the Faith.
    >Cersei is thrown in prison. She has Qyburn send a letter to Jaime asking him to come save her
    >Kevan is now Tommen's hand, and has managed to fix many of the things that Cersei fucked up. Littlefinger has also rejoined the council temporarily.
    >The Tyrells are freed

Kings Landing (p2):

>Cersei is given two options: Be killed, or admit to her sins and crimes, and perform a walk of penance. She admits to sleeping with Lancel, but not Jaime. She also does not admit to framing Margaery, so there will be a trial.
    >The Faith Militant cut and rip out her hair, strip her naked, and whip her through the streets chanting "sinner". People scream and throw shit and rocks at her. She cries a lot. (This scene is very well done besides a few weird green screen shots where you can tell she isn't in front of a real crowd of people. Amazing acting by Lena Headey too!)

>She arrives at the Red Keep. Qyburn cloaks her and brings her inside. He introduces her to The Mountain, her champion for the upcoming trial, alive and completely covered in armor. (No "Ser Robert Strong" rename, but Qyburn does explain he is a different man now.)

>Kevan and Littlefinger have a well written conversation about the state of affairs in Westeros. They enter the tower of the hand together and find a dead Pycelle with a bolt in his chest. Varys enters the room behind them with a crossbow. He shoots Kevan, then Littlefinger as he tries to escape.

>Varys explains to a dying Littlefinger that what he just did will throw the seven kingdoms into chaos and open a window for Daenerys to take the throne.
    >As he's walking out he says "You were right about chaos you know. It is a ladder. I'm afraid you've just fallen from it, my friend."

Winterfell (p1):

>Sansa spots Reek and recognizes him as Theon. She's terrified and asks what happened to him, he runs away, trips in the mud, then gets up and runs to the heart tree. She follows him.
    >Reek is hiding by the heart tree when he hears a child's voice (Bran maybe?) say "I know what you did Theon Greyjoy." He touches the tree and sees visions flash for about a second. The images he sees are a weirwood tree, Robb Stark smiling, the fake burned bodies of the stark boys, and a direwolf snarling. When they stop he immediately says "I'm Reek."

>Sansa finds him and tries to talk to him and ask what they did to him. He is unresponsive and completely paranoid that it's a trick by Ramsey. He says "I'm Reek" again (we get it, you're Reek!) and runs off.

>Sansa is married to Ramsey. The Wedding is gross and unprofessional. Very different from her Kings Landing wedding.
    >Ramsey invites Myranda to the bedding ceremony and makes Sansa watch them have sex. Both girls are very uncomfortable. After a few minutes, Ramsey passes out because he's too drunk.
    >Roose tells Ramsey about Stannis and his plans to take the north. He reiterates how important this marriage is in solidifying their stance at Winterfell. He's suspicious that Ramsey didn't consummate the marriage because he was found passed out in his bed with Myranda, and Sansa was still clothed on the other side of the room. Ramsey lies and says he did.

Winterfell (p2):
    >Ramsey prepares to actually consummate the marriage, and once again forces Sansa to watch him fuck Myranda, as if it will make her more excited to have sex with him. When it obviously isn't working because Sansa is crying, Ramsey forces Reek to strip her naked and "get her warmed up" (Yes, we see a fully nude Sansa for the first time. It almost feels wrong to look.)

>Ramsey pulls Reek off and throws him on the ground. He then forces himself on Sansa. She's begging him to stop and bawling. Myranda is crying in a chair.

>Ramsey is annoyed by Sansa's screaming and clutches her throat. He tells Reek to bring a cast iron bar (fire stoker I think) over and choke Sansa with it to keep her quiet.

>He brings it over and stalls for a second. Ramsey says "What are you waiting for? Reek?"

>Reek looks at him, then swings the bar into the side of Ramsey's head, HARD. Ramsey collapses to the floor.

>Sansa and Theon steal a horse and escape Winterfell (No guards on duty that night? lol)

>They come across Brienne and Podrick. The four of them decide to ride for the wall where Jon Snow is.

>Ramsey is pissed and Roose is even more pissed because Stannis is on his way.
    >Ramsey flays Myranda

The Wall:
    >Tormund and the wildlings still refuse to bend the knee, even if Stannis gives them the Gift as their home.

>Melisandre tells Jon about more of her fire visions. She says he is very important, but he will die if he helps the wildlings. He doesn't believe her.

>Jon leads the wildlings to Hardhome, a bay in the north for food. supplies, and a way south.

>Stannis marches south, leaving Selyse, Shireen, and Melisandre at the wall.

>The battle at Hardhome is fantastic. The most intricate and visible (woohoo!) battle on the show to date. No significant deaths though.

>When Jon returns to Castle Black, many of his sworn brothers are upset at his choice to abandon the wall to help the wildlings.

>Several of them ambush Jon one night, surrounding him with knives in their hands. They stab him to death while repeating "For the watch." (This scene is really eerie and depressing. Very well done.)

>Melisandre burns Shireen alive in order to resurrect Jon. Selyse is crying and begging on the ground.
    >Jon, surrounded by fire, opens his eyes which are now a piercing light blue. The season ends with this shot.

Daenerys'in hikayesi çok iyi kurgulanmış bence.
    Ayrıca LF'nin ölmesine çok çok şaşırdım cidden.Varys iyi oynuyor oyununu.
    opens his eyes which are now a piercing light blue.Azor Ahai'de belli oldu diyebiliriz artık.Ayrıca tam olarak düşündüğüm gibi olmuş kitap bölümüne de yazmıştım bunu.

Oh be Jon Snow'da ölecek diye izleyesim gelmiyordu çok iyi geldi bu haber

• Bravo gerçekten bravo. Khaleesi khaleesi diye diye diziyi brezilya pembe dizisine çevirttirdiniz.

• 5x1de Tyrion kellesi geldi hani o sahne biterken ''şu kelleyi yok edin'' dedikten sonra o doktor kılıklı ''bana lazım olabilir'' dedi ve kelleyi aldı. Sanırım o kelleyi bir adama takacak :) yani öyle düşündüm, takıp ne yapacaklar bilmiyorum ama sanırım öyle birşey.

• Kesin sabahlar olmasın yapacak :) Ramseyin bir 2 bölüm içeresinde öleceğini düşünüyorum, mekanı basacaklar gibi duruyor Ramseye özel bir ölüm sahnesi hazırlamışlardır umarım, hakediyor itne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: Aegon VI Targaryen

quote:

Orijinalden alıntı: axeles

Kim sızdırıyor bunları ya ? Bu sezon hep sızıntı yaşandı içine ettiler dizinin. Yalnız sağlam değişiklikler var hoşuma gitti.
    Barristan hariç.

Bu olacaklar sallamasyon da olabilir ama bazı yerler bana cidden çok mantıklı geldi.Yazılanlarda olmayacak bir şey yok.

zaten zar zor ingilizce var bu kadar uzun şeyi okuyamadım halbukı o kadar spoiler yemek istiyordum

Ben üşenmeyip hepsini tek tek çevirdim. Yalnız spoiler içerisinde vereceğim yazı, her ne kadar doğruluğu kesinleşmese de sezonun sonuna kadar olacak şeylerin bir özetini sunmaktadır. Ona göre okuyup okumamak konusunda dikkatli olun.

Meereen:
    - Evet, Barristan ve Gri Solucan, ikisi de ölüyor. Fragmanda gördüğümüz Missandei’nin Gri Solucan’ı öpme sahnesi, Gri Solucan ölüm döşeğindeyken gerçekleşiyor.
    - Daenerys, köleler ve efendiler arasında barışı sağlamak için dövüş çukurlarını açıyor.
    - Tyrion ve Jorah, köle tacirleri tarafından ele geçiriliyor ve liderleri Yezzan’a satılıyorlar. O da bu ikisini Meeren’de tekrar açılan yeni dövüş çukuruna satıyor.
    - Daenerys, bu ikisini tanıyor, Tyrion’ı serbest bırakırken, Jorah’ı dövüş çukurundan çıkartmıyor.
    - Tyrion, King’s Landing’deki tecrübelerinden yola çıkarak Dany’yi ikna edip konseyde yerini alıyor.
    - Daenerys bazı eski köle efendilerini dövüş çukurlarına göndermeyi kabul ediyor. (Kölelikten nefret ettiğinizi sanıyordum Khaleesi! Merhamet! Merhamet!)
    - 10. bölümde, Harpiya’nın Çocukları dövüş çukurunu basıp Daenerys’e suikast girişiminde bulunuyor.

Braavos:
    - Arya bir kediyi kovalarken Meryn Trant’ı görüyor ve küçük bir hileyle onu öldürüyor.
    - “Cunt (Üçüncü Bölümde Arya’ya Vuran Kız)” bu duruma şahit olup bunu Jaqen’e söylemeye gidiyor. Jaqen “anlıyorum” deyip kızın boğazına kesik atıyor. (Bir şey mi kaçırdım?)
    - Jaqen Arya’ya eğer hiç kimse olmak istiyorsan, Arya Stark’ın dertlerini bırakman gerek diyor.
    - Üçüncü bölümde adamın su içtiği kuyudan, Arya da su içiyor Jaqen’in telkiniyle. Bayılıp kalıyor.
    - Ertesi sabah kör bir şekilde uyanır ve Siyahın ve Beyazın Evi boştur.
    - Son olarak Arya’yı soğuk bir zeminde uzanmış, gözleri açık bir şekilde, bir kez daha ölüm listesini tekrar ederken görüyoruz.

Dorne:
    - Ellaria, Doran’ı savaşa girmek konusunda zorlamaya devam ediyor. Doran, Ellaria’nın kendisini ziyaret etmesini yasaklıyor.
    - Bir yere ulaşmayan bir sahnede Kum Yılanları (Oberyn’in kızları) Areo Hotah ile eğlence amaçlı düello ediyor.
    - Myrcella ve Trystane geleceklerini tartışıyor (Trystane kendini beğenmiş küçük piçin teki).
    - Kum Yılanları, Jaime ve Bronn’u Su Bahçeleri’nde pusu kurdukları sırada yakalıyor. Dövüşmeye başlıyorlar. Bronn, Tyene’i sakatlıyor. Nym kırbacıyla Bronn’u yakalıyor. Obara, Jaime’yi silahsız bırakıyor. İkisi de öldürülmek üzereyken Areo Hotah bu dövüşü görüyor ve buna bir son veriyor.
    - Jaime, Doran’a götürülürken, Bronn hapisi boyluyor.
    - Jaime, Myrcella’yı eve götürmesine izin vermesi için Doran’a ricada bulunuyor. Doran bunu, Myrcella’nın oğluyla nişanlı olması yüzünden reddediyor.
    - Yılanlar/Ellaria Jaime’nin öldürülmesini istiyor – Doran onlara çenelerini kapamalarını söyleyip sıfır yetkilerinin olduğunu hatırlatıyor.
    - Jaime, Myrcella’nın piç olduğunu itiraf edip onun bir işe yaramayacağını söylemeye çalışıyor, Doran yine de Trystane’in kızı sevdiğini söyleyerek hayır demeye devam ediyor.
    - Jaime’nin Myrcella ve Trystane’i ziyaret etmesine izin veriliyor. Kız ayrılmayı reddediyor. Kızın annesinin kolyesini taktığını görüyor ve Cersei’nin kendisini Dorne’a gitmek konusunda manipüle ettiğini anlıyor.
    - Jaime, Cersei’nin geri dönmesi ve kurtarması için kendisine yalvardığı bir mektup alıyor. Bronn’la yürekten gelen ateşli bir konuşmanın ardından Cersei’nin çağrısını görmezden geliyor.
    - Jaime ve Bronn serbest bırakılıp bir daha geri dönmemeleri söyleniyor.
    - Kum Yılanları/Ellaria, ikisini takip edip gece tuzağa düşürüyor.
    - Obara Bronn’u öldürüyor.
    - Jaime’nin gitmesine sadece Doran’ın buna müsaade etmeyeceğini bildikleri için müsaade ediyorlar. Ellaria kan davalarının bitmediğini açık bir şekilde söylüyor.

King’s Landing (p1):
    - Cersei, Margaery’yi zina ile suçlamak için Serçeparmak’tan yardım alıyor, Margeary’nin Baelish’in kerhanesine bazen gittiğini iddia ediyor.
    - İnanç’ın savaşçıları Margeary’yi zindana atıyor – Tommen dağılmış vaziyette ve Amca Kevan’ı onu geri getirmesi ve yardım etmesi için gönderiyor.
    - Cersei, Margeary’yi ziyaret ediyor, tartışıyorlar. Margeary, Cersei’ye “yalancı, hileci, kardeş-beceren orospu” diyor. Cersei, gülüyor ve yüzüne tükürüp orayı terk ediyor.
    - Loras, Olivar’ı kullanarak Lancel’i Cersei ile inanca karşı işledikleri suçları itiraf etmek konusunda zorluyor.
    - Cersei de hapise atılıyor. Qyburn aracılığıyla Jaime’yi kendisini kurtarması için bir mektup gönderiyor.
    - Kevan artık Kral’ın Eli, Cersei’nin batırdığı şeyleri toparlamayı başarıyor. Serçeparmak da kısa bir süreliğine konseye katılıyor.
    - Tyrell’ler serbest bırakılıyor.

King’s Landing (p2):
    - Cersei’ye iki seçenek veriliyor: Ölmek ya da günahlarını ve suçlarını itiraf edip utanç yürüyüşüne çıkmak. Lancel ile yattığını itiraf edip Jaime ile yatmadığını söylüyor. Ayrıca Margaery’ye tuzak kurduğunu da itiraf etmiyor. Sonuç olarak ortada bir yargılama olacak.
    - İnanç’ın askerleri Cersei’nin saçlarını kesip koparıyor, çırıl çıplak bırakıyor, sokaklar “günahkar” diye bağırırken onu kırbaçlıyorlar. İnsanlar bağırıyor ve ona taş ve bok fırlatıyor. Çok ağlıyor. (Bu sahne, Cersei’nin gerçek bir kalabalık önünde yer almadığını anlayabileceğiniz birkaç garip yeşil perde sahnesi dışında oldukça iyi çekilmiş. Ayrıca Lena Headey müthiş oynamış!)
    - Cersei Kızıl Kapı’ya ulaşıyor, burada Qyburn onu örtüp içeri alıyor. Gelecek yargılama için şampiyonu zırhlarla kaplı Dağ’ı Cersei’ye tanıtıyor. (Hayır yeni ismiyle “Ser Robert Strong”, ama Qyburn Dağ’ın artık tamamen farklı bir adam olduğunu açıklıyor).
    - Kevan ve Serçeparmak Westeros’un meseleleriyle ilgili iyi yazılmış bir muhabbet ediyor. Kral Eli’nin kulesine birlikte girdiklerinde Pycell’in göğsünde ok olan cansız bedenini buluyorlar. Varys, arkalarından elinde tatar yayıyla birlikte odaya giriyor. Kevan’ı vuruyor, kaçmaya çalışan Serçeparmak’ı da.
    - Varys ölmekte olan Serçeparmak’a, az önce yaptığı şeylerin Yedi Krallık’ı kaosa sürükleyeceğini ve Daenerys için tahta uzanan bir pencere açacağını söylüyor.
    - Dışarı çıkarken “Biliyor musun, kaos konusunda haklıydın. Kaos bir merdiven. Korkarım ki az önce bu merdivenden düştün, dostum.”

Winterfell (p1):
    - Sansa Leş’i görüp onun Theon olduğunu anlar. Korkar ve ona ne olduğunu sorar, Leş kaçmaya başlayıp çamurda ayağı takılır, kalkıp büvet ağacına doğru koşmaya başlar. Sansa onu takip eder.
    - Leş, bir çocuğun (belki de Bran?) “ne yaptığını biliyorum Theon Greyjoy” diyen sesini duyunca büvet ağacının arkasına saklanır. Ağaca dokununca birkaç saniyeliğine bazı görüntüler görür. Gördüğü şeyler bir büvet ağacı, gülen Robb Stark, Bran ve Rickon’un sahte yanan bedenleri ve hırlayan bir ulu kurttur. Görüntüler son bulduğunda hemen “ben Leş’im” demeye başlar.
    - Sansa, onu bulup konuşmaya çalışır, ona ne yaptıklarını sorar. Leş cevap vermez ve bunun Ramsey’in bir oyunu olduğunu düşünecek kadar paranoyak bir haldedir. “Ben Leş’im” der (Anladık Leş’sin!) ve kaçar.
    - Sansa, Ramsey ile evlenir. Düğün iğrenç ve amatörcedir. King’s Landing’teki düğünden çok farklıdır.
    - Ramsey, gerdek gecesi Myranda’yı yatağa davet eder, Sansa izlerken onunla seks yapar. İki kız da çok rahatsız durumdadır. Birkaç dakikadan sonra, çok içtiği için Ramsey kendinden geçer.
    - Roose, Ramsey’e Stannis ve onun Kuzey’i alma planları hakkında konuşur. Bu evliliğin Winterfell’deki durumlarını kuvvetlendirmek için ne kadar önemli olduğunu tekrarlar. Ramsey’i Myranda ile yatakta kendinden geçmiş bir halde, Sansa’yı ise odanın diğer tarafında giyinik bir halde bulduğu için, onun evliliği tamama erdiremediğine dair şüpheleri vardır. Ramsey yalan söyleyip, yaptığını söyler.

Winterfell (p2):
    - Ramsey evliliğini tamama erdirmeye hazırlanır, Sansa’yı kendisiyle seks yapması için hareketlendirecekmiş gibi, yine o izlerken Myranda ile seks yapar. İşler planlandığı gibi gitmeyip Sansa ağladığında, Leş’e Sansa’yı soyup hazırlamasını söyler. (Evet, Sansa’nın tamemen çıplak olduğunu ilk defa görüyoruz. Neredeyse bakmak ayıpmış gibi hissettiriyor.)
    - Ramsey, Leş’i çekip yere yığıyor. Sansa’ya tecavüz etmeye çalışıyor. Sansa durması için yalvarıyor ve bağırıyor. Myranda da sandalyede ağlıyor.
    - Ramsey, Sansa’nın çığlıklarından sıkılınca onun boynunu kavrıyor. Leş’ten bir parça demir çubuk (kömür besleyici sanırım) istiyor. Sansa’yı susturmak için onu boğuyor.
    - Leş istenileni getiriyor ama duraksıyor. Ramsey “neyi bekliyorsun Leş?” diyor.
    - Leş ona bakıyor, daha sonra da demir çubuğu Ramsey’in başının kenarına geçiriyor. SERT. Ramsey yere yığılıyor.
    - Sansa ve Theon bir at çalıp Winterfell’den kaçıyor. (O gece nöbette hiçbir asker yok muydu? Lol)
    - Brienne ve Podrick ile karşılaşıyorlar. Dördü Jon Snow’un olduğu Duvar’a gitmeye karar veriyor.
    - Ramsey tepesi atmış vaziyette, Roose ise daha da sinirli çünkü Stannis yolda.
    - Ramsey, Myranda’nın dersini yüzüyor.

The Wall:
    - Tormund ve yabanıllar hala diz çökmeyi reddediyor, Stannis onlara yuvalarını hediye etse de.
    - Melisandre, Jon’a ateşte gördüklerini anlatıyor. Jon’un çok önemli olduğunu ama yabanıllara yardım etmeye devam ederse öleceğini söylüyor. Jon, ona inanmıyor.
    - Jon yabanıllara kuzeyde bir körfezde yer alan Hardhome’a doğru; yemek, erzak ve güney yolu için liderlik ediyor.
    - Stannis güneye hareket ediyor, Selyse, Shireen ve Melisandre’yi Duvar’da bırakıyor.
    - Hardhome Savaşı harika. Dizide bu zamana kadarki en karmakarışık ve görünür (woohoo!) savaş. Yine de önemli bir karakter ölmüyor.
    - Jon Kara Kale’ye döndüğünde, yabanıllara yardım etmek için duvarı terk etme kararından dolayı birçok yeminli kardeşi üzgündür.
    - Birkaç tanesi bir gece Jon’u ellerinde bıçaklarla çevreleyerek pusu kuruyor. “Nöbet için” demeyi tekrarlayarak Jon’u öldüresiye bıçaklıyorlar. (Bu sahne gerçekten ürkütücü ve bunaltıcı. Çok başarılı.)
    - Melisandre, Jon’u yeniden diriltmek için Shireen’i canlı canlı yakar. Selyse, yerde ağlıyor ve yalvarıyor.
    - Jon, ateşlerle çevrilmiş bir vaziyette, gözlerini açar. Gözleri artık soğuk açık mavi bir renktedir. Sezon bu sahneyle biter.

Yukarıda oldukça ağır olası 5. sezon spoilerları bulunmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azor Ahai -- 1 Mayıs 2015; 17:36:09 >

• Beyler kitabı okurken farkettim 2. kitaptayım Janos slynt denen adam joffrey'in sözünü dinleyip illyn payne ile eddard starkın idamında baş rol oynamışlardı janos slynt ihanet etmişti eddard starkın adamıyken bu sayede şövalye olmuş tyrion gelip adamı sur'a göndertiyor kadere bakınki 5.sezon 3. bölümde jon bu adamın kafasını uçuruyor farkeden var mı bunu
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.