Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (1440. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.492.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14381439144014411442
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Güzel bölümdü. Gece Nöbeti gerçekten kutsal bir iş. Tüm krallıkların arkasını kolluyorsun ve hiç birinin ne çektiğinden haberi yok. Umurlarında da değildir sanıyorum. Bizim kızılı Tarly öldürür diye düşünüyordum ama, küçük çocuk öldürdü. Grenn'in ölmesi de üzdü. Daha önce söylediğim "Kit Harington'un dövüş sahnelerine biraz daha çalışması lazım" sözünü geri alıyorum. Gayet iyiydi Respect for Night Watch!

• quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

Tam olarak ne olsa tatmin olurdun. Ne eksik sence. Ne olsa vasatlıktan kurtulur dizi. Çok merak ediyorum yazarsan sevinirim. Açık ara en iyi sezon benim gözümde.

Dizi ve senaryo çok iyi kurgu açısından fakat takip etme ve yapbozu birleştirme konusunda bir takım eksiklikler var.

Eğer hikaye New York da geçiyor olsa sorun değil fakat bilin meyen bir dünya gezegende geçiyor aslında dizi kıtalar bizim dünyamız ile ayni değil.

Mesela tyrion Reisi kullandığı bir sıvı vardı adı neydi Çılgın ateş miydi neydi mesela bu var ama barut yok haliyle silah yok ama daha ileri ilmi bilgiler var.

Tüm bunları göz önüne aldığımızda konu bilmediğimiz bir dünyada bilmediğimiz yoğunlukta bir popülasyonda geçiyor.

Yazar ve/veya yönetmen kesinlikle bu bilinmez cevap vermiyor.

Kuzey diye bir yer var kitapta harita olarak görünüyor dizisinde başında ama orada kimler yaşar nasıl bir nüfus var insanlar ne yer ne içer.

Haa ne gerek var onlara şöyle ki bir şeyi izlerken empati kutup kurgunun içinde olmak istiyorsun;

Jon diyirki kuzeye 100 bin yabani gelecek. Kafam karışıyor yüz bin ciddi bir rakam mamutlar ve devler vs ama duvarın arkasında bize gösterilen 2 koy 1 inde sapık bir adam ve ön tane karısı ve kızı vardı.

Birde savaşçı yabancılar bizim kızıl yengenin olduğu. Nur içinde yatsın.

Geri kalan hakkında hiç bilgi yok.

Doğu toprakları mesela gördüğümüz insan sayısı düğün hariç 100 kişi etmezkrn birden yüzlerce lekesiz askeri ordusuna sahip oluyor.

Yani yeni bir olay olacağı zaman benim önden ongorude buluna bilmem gerekir.

Batman gotham şehrinde geçer gerçek dünyada olmayan. Olayları anlayabilmek için tüm polis teşkilatını yer altı çetelerini vs filmin başında algılıyoruz.

Belkide yazarın taktiği bu sadece o an lazım olan bilgiyi o anda uyduruyor kitabı yazarken.

Mesela kitapta adı geçen ama olayın hiç içine girmediği bir şehir var diyelim yazar kafasında şehri kurgulamiyor. Aklına bir savaş gelip o savaşı yazarken birden o şehirde x tane asker olsun diyor ve konuyu o anda nasıl isterse öyle yönlendiriyor.

Böylece yazabileceklrrinin sınırı ortadan kalkmış oluyor.

Belkide 4. Kitaba kadar devleri bir söylenti olarak tutuyordu.

Sonra zamanı geldiğinde jon u yüceltmek için dediki gerçekten dev koyalım.

Çünkü o anda komutan devleri gördüğü halde kocakari Masalı vs diyordu.

Ben bu yönünü sevmiyorum açıkçası. Belirsizlik heyecanı ve merakı kaybettiriyor.

Merak sadece küçük olaylara yönelik.

Mesela şimdi merak tyrion ölecek mi ölmeyecek mi.

Ama kuzeye suan ne kadar asker var stark ordusuna ne oldu. Diğer haneler ne yapıyor hiç bilgi yok.

Mesela şimdi sansanin olduğu yer hakkında hiç bilgi yok sadece delikli bir salonu olan şehir başka bir bilgi yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bu yabaniler niye ygritte'lerin tırmandıkları yerden tırmanıp duvarı aşmıyorlar da gidiyorlar kara kalenin ordan tırmanmaya çalışıyorlar?

• Arkadaşlar birisi sorduğum sorulara cevap verirse kitaptan spolier olarak cevap verebilir hiç sorun yok :)
    John Snow ne olacak ileride?
    Arya stark Jaqen gibi bir assasian olabilecek mi?
    Serçeparmağın akıbeti ne olacak?
    Ve Catelyn stark tekrar diriliyormuş sanırım o olay nasıl gerçekleşiyor?
    Kitabın yazımı hala devam ediyor mu?Belli bir son yok mu?
    Ve brann Stark sonunda ne olacak?Ağaç olacak falan diye okudum ekşi sözlükte fakat gerçekçi gelmedi.
  • bencede bu sezon en yavan sezondu , dizinin fantastik yönü aşırı derecede arka planda kalıyor biraz öne çıkarılmalı düşüncesindeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: age of empires köylüsü

arkadaşlar bu yabaniler niye ygritte'lerin tırmandıkları yerden tırmanıp duvarı aşmıyorlar da gidiyorlar kara kalenin ordan tırmanmaya çalışıyorlar?

Grrrrmartin oyle yazmis ondan dayi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bahsettiğiniz şeylerin tamamı ayrıntılar. Hikayelerin önceleri veya olaylar olurken o sırada başka yerlerde olanlar veya detay bilgiler vs. Bahsettiğiniz kısımları izleyiciye aktarsalar izlendiği zaman izleyici o evreni yalayıp yutmuş olsun bunlar çok güzel şeyler ama aynı zamanda ütopik. Teknik olarak kısıtlı zaman içerisinde koca bir evreni anlatmaya çalışan bir diziden bahsediyoruz. 50 dk 1 saat her neyse artık o kadar sürede birbirinden bağımsız ona yakın hikaye anlatılmaya çalışılıyor. Bunlara birde bahsettiğiniz detaylar eklenirse o vakit dizi amacından çok çok uzaklaşmış olur. Zaten aksiyon yok diye debelenip duran yeni nesile bu kez başkaları da katılır.
    Ayrıca zaten o evreni dediğiniz kadar ayrıntılı öğrenip deyim yerindeyse yalayıp yutmak istiyorsanız inanılmaz kaynaklar var. Teoriler, efsaneler, tarihi bilgiler, teknik bilgiler bunlar dediğiniz gibi muallakta değiller aslında. Sadece diziye koyup zaman israfı yapmak yerine meraklısının takip edeceği şeyler olarak bırakmışlar. Bence gayet isabetli de olmuş.

Asıl meseleye gelirsek hocam bu söyledikleriniz dizi eleştirisi olabilir ancak sezon eleştirisi kesinlikle olamaz. Benim yukarda açıklanmasını istediğim kısım bu sezonun neden vasat olduğuydu. Sizin anlattıklarınızın tamamı genel olarak dizinin işleyişi ile ilgili şeyler ve bu sezona özgü şeyler değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

Game of Thrones (2011 - 2019)

YAPMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

• quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

• quote:

Orijinalden alıntı: speedman

biraz abartı yok mu ?

http://i.hizliresim.com/P3WVOO.jpg

http://i.hizliresim.com/gl0GO0.jpg

spoiler yoktur..

Hem de nasıl.

• Kim ne derse desin bu sezonun en iyi bölümlerinden biriydi kesinlikle belkide en iyisi bazı yorumlara bakıyorumda utanmasalar yüzüklerin efendisi daha iyi diyecekler alt tarafı dizi arkadaş olacak az çok hatalar saçmalıklar her bölüm on üzerinden on olacak değil ya.
  • quote:

biraz abartı yok mu ?

spoiler yoktur..

Belki oku değiştirdi , daha iyisini buldu Veledin o sonda attığı bakış efsaneydi yalnız

• 4x9 alıntıdır

• Yoldayım denizde ara verip balık tutalım dedik
  • quote:

Orijinalden alıntı: doZerrr

quote:

arkadaşlar bu yabaniler niye ygritte'lerin tırmandıkları yerden tırmanıp duvarı aşmıyorlar da gidiyorlar kara kalenin ordan tırmanmaya çalışıyorlar?

Grrrrmartin oyle yazmis ondan dayi

• arkadaşlar diziyi nerden izliyorsunuz ?
  • quote:

Ygritte'ler güneyde, onlar ise kuzeyde oldukları için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stannis Baratheon

Yoldayım denizde ara verip balık tutalım dedik

Neredesin ?
  • Nights Watch'ın bu kadar yokluk çekmesinin sebebi ne? Adamlar yabaniler geçerse bütün Westeros elden gider. E koskoca Westeros'da kimse asker, cephane yardmı falan yapamıyor mu?
  • quote:

biraz abartı yok mu ?

spoiler yoktur..

Bu sahne beni tam sinir etti zaten hocam.

1. Yaylar aynı değil.
    2. O yay'ı o çocuğun germesi imkansız.
    3. Ok'un atılış açısıyla saplanma açısı aynı değil.
    4. Sırtta okun saplandığı yerde bulunan kemikler önden çıkmasına engel olacak kadar kuvvet sağlar. (Sonuçta çocuğun gerdiği bir ok ne kadar hızlı atabilir?)
    5. içeriye baskına girmişler asansörün yanında savaşıyolar. Ama miletten asansörden patır patır aşa yukarı inip çıkıyor.
    6. Ygritt kafasını çıkarıp atış yapıp saklanan kişiyi vuruyor sam ortada o cüsseyle geziyor çizik yok.
    7.
    8 diye gider bu liste

/>

Ulan millete 10 tane ok atıyolar hala yaşıyor kız 2 saniyede öldü gitti uyuz oldum.. Bir insanın kalbine ok saplansa bile en az 1-2 dakika yaşar. Yapılan araştırmalarda kafası bedeninden ayrılan bir insanın bile 5-10 saniye gözleriyle etrafı takip edebildiği kanıtlanmıştır. 1 Ok saplandı 10 saniyede öldü gitti kız anasını satim. Aksiyon sahneleri çok hantal. Biraz yetenekli savaşçılar görelim artık paranızmı yok?

Daha önce gördüğüm cevap alamadığım hatalar.

Benim için mantık hataları:
    1. Bilmiyorum kitap'da aynımı ama yağ varillerini ileriye atmanın mantığı nedir? Sana yakın olan bölümü yakarsın kimse gelemez.
    2. Aşağıya düşmeyen varile mızrakla vurup nasıl patlatırsın? 95 oktan benzin olsa öyle patlamaz bu neyin kafası?
    3. Dev'in demir kapıya omuz atma sahnesine uyuz oldum. Geldiğini biliyosunuz tamam anladık korkuyosunuz. Ulan ya az geride durup ok atın. Yada kapının gözünden kılıçları sokun hiç değilse omuz attığında darbe alsın. Siz savaşçıysanız ben hemşireyim.
    4. Asansör nasıl kendi kendine yukarı çıkabiliyor? Tamam aşağıya iniş yapılabilir. Ama yukarıya insan gücü olmadan nasıl çıkıyor?
    5. Yabanilerin hiçmi kafası çalışmıyor? Sonuçta bunlarda insan ve savaş kabiliyetleri çoğu bölgeden daha üstün. Saldırı için neden bir düzen kullanılmadı? Sonuçta kapı açmak için mamut getirmişsin. Bu mamutu ateşten oklardan korumak için birşey yapmayı kim akıl etmez?
    6. Bu duvarın sadece tek bir bölgesimi var? Kocaman duvar neden herkes aynı yerden saldırıyor? Sonuçta 100 bin kişilik ordun var. Birileri kapıyı kaldırmak için demiş ama kapıyı kaldırmadan önce farklı bölgelerden tırmanırsın. Orduyu göstermeden sessizce ilerlersin. Baskın yapar üstü temizler aşağıdan rahat rahat ilerlersin.
    7. Dev arkadaş hayvan gibi ok attı. Atılabiliyor yani. Yaparsın ipini zincirini bu dev arkadaş atar yukarıya. Sonra bununla tırmanırsın. Hatta mancınık sistemi ile duvara insan atarsın. Ellerinde duvara tutunmak için aletleri var zaten. Atarsın yukarıya hızı sıfıra düştüğü noktada saplar duvara tutunur. (Tehlikeli bilmemne dersen eğer. Adamlar zaten ölmeye gidiyor söylediğim sistem tırmanmaktan daha güvenli)
    8. Tırpanı salıyolar eyvallah güzel sahneydi. Ama birader adamların hepsi tırmanırken farklı yükseklikte olmasına rağmen tırpan sahnesinde aynı hizada olmaları bana ters.
    9. Tırpanı yeniden kurun dedi fakat tırpanı bulunduğu bölgeye tekrar çıkarmak için 2. bağlantı yok. Bağlı olduğu demiri çekersin (makara tarzı düzenek yoktu) Fakat çektiğin demir tam ortada durduğu için açı vermen gerekir aynı işlevi görmesi için.
    Bunu sağlamak içinde sağa sola taşıman gerekir. O ağırlıkta bir tırpanı taşımak yerine 2. bağlantı atıp direk açısal bölgeye çekilmesi mantıklı olandır.
    10. Son olarak hep filmlerde sırtından ok saplandığı için ölen insanlara sinir oluyorum. Ulan troys tarzında kalkanı kullanmadığında sırtına as hem korur hemde arkadan ölmezsin. Ağırlık falan filan demeyin bana adamlar zaten hayatımda gördüğüm en HANTAL savaşçılar.. Bu diziye bi legolas lazım.
    Matrix'de bile hata bulan insanım maruz görün. Mantık & Kurgu hatası gördüğüm an benim için olay bitiyor. Sen okadar olağanüstü olaylar koy. Ejderha devler mamutlar. Ama hiç birine akıl verme hepsi aptal zaten.

• 
Sayfa: önceki 14381439144014411442
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.