Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (121. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.493.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Y!g!T

Bayadir bu bolume fazla girmiyordum o yuzden bu dizinin varligindan bile habersizdim. Diziyi henuz izlemedim ama en yakin zamanda izleyecegim.

Konuyu okumadim o yuzden bahsedilmis olabilir ama bu dizi George R.R. Martin'in "A Song of Ice and Fire" isimli kitap serisinden uyarlanma. Hatta Game of Thrones'da ilk kitabin adi. Diziyi henuz izlemedigim icin dizinin ne kadar guzel oldugunu bilmiyorum ama kitap serisi inanin cok guzel. Diziyi begendiyseniz kitaplarini da okumanizi tavsiye ediyorum. Her kitap saheser resmen.

Su ana kadar yayinlanan kitaplar :

1)A Game of Thrones
    2)A Clash of Kings
    3)A Storm of Swords
    4)A Feast for Crows
    5)A Dance with Dragons

5. kitap daha yayinlanali 2 ay kadar oldu. Henuz onu alip okumadim ama en yakin zamanda onuda okuyacagim. Size de hepsini okumanizi tavsiye ederim.

Dizi ile ilgili soyleyecegim tek sey eger tum dizi kitaplara bagli sekilde giderse bu dizi ortaligi dagitir.

Usta seni kitap bölümüne davet ediyorum çok boş oralar

http://forum.donanimhaber.com/m_49683440/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51250697

• Diziyi daha tam bitirmedim ancak bazı sorularım var. Yanıt alabilirsem sevinirim.. :)

1- Khal Drogo , bi yerde yaralanıyordu tam hatırlamıyorum. Orada ölecek mi ?

2- Birde Khaleesi , sanırım 5. kitabı okuyanlar oldu. O Zamana kadar Khaleesi de sağmı, bunları öğrenmek istiyorum. Her ne kadar spoiler olsada. Teşekkürler şimdiden.

3- Birde bu Thaleesi'nin abisi vardı. Ejderler , ateşten etkilenmez. Ateş büyülerini kullanırlar.. Ama bu herif çakma targaryen sanırım. O araya nasıl karıştığı hakkında bilgisi olan varmıdır acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daikataNa~ -- 28 Ağustos 2011; 22:47:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjerkely

Diziyi daha tam bitirmedim ancak bazı sorularım var. Yanıt alabilirsem sevinirim.. :)

1- Khal Drogo , bi yerde yaralanıyordu tam hatırlamıyorum. Orada ölecek mi ?

2- Birde Khaleesi , sanırım 5. kitabı okuyanlar oldu. O Zamana kadar Khaleesi de sağmı, bunları öğrenmek istiyorum. Her ne kadar spoiler olsada. Teşekkürler şimdiden.

3- Birde bu Thaleesi'nin abisi vardı. ****r , ateşten etkilenmez. Ateş büyülerini kullanırlar.. Ama bu herif çakma targaryen sanırım. O araya nasıl karıştığı hakkında bilgisi olan varmıdır acaba.

Kitapla ilgili sormuşsun ancak Türkçeye çevrilmesine başlanmamış bir kitap hakkında dizi bölümünde konuşmak olmaz. Ama illa bilmek istiyorsan pm atarsın yanıtlarım. Ya da yukarıda verdiğim linkten yazarım.

1- Diziyi sonuna kadar izle

2- Pas geçiyoruz.

3- Çakma filan değil. Targeryenlar kendilerine Dragon diyorlar çünkü kendilerini Dragonlardan gelenler olarak tanımlıyorlar. Targeryanlar diğer hanedanların aksine Westeros kökenli değiller. Dar deniz ötesindeki Valyria'dan geliyorlar.(daha fazla bilgi için kitapları oku ya da kitap bölümüne yazabilirsin) Şimdi bazen bu Targaryenlar içinde ateşe karşı dayanıklı olanlar çıkabiliyor. Daenerys'de bunlardan biri. Viserys'in bu yeteneği olmaması onu Targaryen yapmıyor demek değil. Çok nadir görülen bir özellik bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 28 Ağustos 2011; 22:59:31 >

• prison break'den son izlediği en sağlam dizilerden. bir günde sezon 1'i bitirdim :)
  • Henüz resmileşmemiş olsa da edinilen bilgiye göre ikinci sezonda ''Rorge'' karakterini Andy Beckwith canlandıracak.

Game of Thrones (2011 - 2019)

İlk sezonun sonunda Yoren'in tutsağı olarak gördüğümüz 3 kişiden biri olan ''Rorge''( yüzü görünmeyen değil çünkü Jaqen H'ghar rolü çoktan Tom Wlaschiha'ya verildi.) böylece dizide ilk oyuncusu değişen karakter olacak. Ayrıca kitapta ''burunsuz'' olarak geçiyor fakat HBO karakteri kitaba uygun mu yapacak yoksa ilk sezonda bazı karakterlere yaptığı gibi değiştirecek mi henüz kesin bir bilgi yok.

• CNBC-E dergisi eylül sayısı Game of Thrones defteri veriyormuş. Yazasım geldi

quote:

13 Emmy adaylığıyla yılın dizisi Game of Thrones’un hanedanlık bayraklarıyla süslü defteri, dergi ile herkese hediye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherleon -- 29 Ağustos 2011; 22:00:36 >
  • sezon 2 ne zaman yayına girecek ?
  • 5. bölümü şimdi bitirdim,bu ana kadar biraz bilgi açıklama biraz da gerçekleşecek olaylara hazırlık evresiydi fakat bundan sonra dizi hızlanacak diye düşünüyorum.diziyi ben fantastik sopranos(her ne kadar pek izlemesemde) olarak algıladım kafamda.ne iyi ne kötü karakter var ve herkes her an her türlü şeyi yapabilecek konumda.hoşuma gitti bu.şimdilik diziden iğrendiğim bir şey oldu:

lord stark'ın eşi ablasının yanına gittiğinde ablasıyla çocuğunu gösterdiler.çocuğu 12-13 yaşında ama anne memesi emiyor,annenin yanında hala.resmen midem kalktı o sahnede,konuşmalar önemli olmasa direk atlardım.ulan böyle piskopatlığı nasıl düşünmüşler onu aklım almıyor.bir de 5. bölümün adı aslan ve kurt'tu.aslan lannister'ı,kurt ise stark'ı temsil ediyor.bölümde bunların savaşacağı söylendi ama bana çok mantıksız geldi.lannisterlar'da para ve adamdan bol bir şey yok,starklar neyine güveniyor çok merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

5. bölümü şimdi bitirdim,bu ana kadar biraz bilgi açıklama biraz da gerçekleşecek olaylara hazırlık evresiydi fakat bundan sonra dizi hızlanacak diye düşünüyorum.diziyi ben fantastik sopranos(her ne kadar pek izlemesemde) olarak algıladım kafamda.ne iyi ne kötü karakter var ve herkes her an her türlü şeyi yapabilecek konumda.hoşuma gitti bu.şimdilik diziden iğrendiğim bir şey oldu:

lord stark'ın eşi ablasının yanına gittiğinde ablasıyla çocuğunu gösterdiler.çocuğu 12-13 yaşında ama anne memesi emiyor,annenin yanında hala.resmen midem kalktı o sahnede,konuşmalar önemli olmasa direk atlardım.ulan böyle piskopatlığı nasıl düşünmüşler onu aklım almıyor.bir de 5. bölümün adı aslan ve kurt'tu.aslan lannister'ı,kurt ise stark'ı temsil ediyor.bölümde bunların savaşacağı söylendi ama bana çok mantıksız geldi.lannisterlar'da para ve adamdan bol bir şey yok,starklar neyine güveniyor çok merak ediyorum.

Jon Arryn ile Lysa evlendiklerinde Jon yaşlıydı baya. Ayrıca daha önce kimseyle evlenmemişti çocuğu yoktu. Robert Kral olunca, oluncaya kadar savaştıkları hanedanlar ile anlaşmalar yaptı onlarla dost oldu. Jon'a ise Catelyn'in kızkardeşi ile evlenmesi söylendi. Kan bağı olacaktı yani aileler arasında.(Gerçi Jon baba gibidir Robert ve Ned'e ama yine de ödüllendirmek gerek dimi)

Jon'un evladının olmaması Lysa'yı da etkiledi böylece çocuğun üstüne çok düştü diyebiliriz. Çünkü Jon yaşlıydı ve Arryn Hanesinin tek mirasçısı Robert'tı. Jon ölünce panik içinde eski kalesine döndü. Zaten paranoyak bir kişiliği var bu olay onu daha da paranoyaklaştırdı. Robert'ı tek kurtuluş olarak görüyor onun büyüyüp başa geçmesi için herşeyi yapıyor diyelim. Ancak Kadın deli sonuçta

Birinci sezonda ciddi görsellikte bir savaş yok. Küçük çatışmalar ve bireysel savaşlar var. O adı almasının sebebi bölümün sonunda ki mücadele ama o mücadele kitapta yok. Lannisterlar bütün hanedanlıkların en zengini ve en korkulanı. Ancak en çok toprak Starklarda. Ve Starkların geçmişi öyle yadsınacak bir durumda değil. Sancaktarları yeter bir kere

• quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

5. bölümü şimdi bitirdim,bu ana kadar biraz bilgi açıklama biraz da gerçekleşecek olaylara hazırlık evresiydi fakat bundan sonra dizi hızlanacak diye düşünüyorum.diziyi ben fantastik sopranos(her ne kadar pek izlemesemde) olarak algıladım kafamda.ne iyi ne kötü karakter var ve herkes her an her türlü şeyi yapabilecek konumda.hoşuma gitti bu.şimdilik diziden iğrendiğim bir şey oldu:

Starklarda yürek var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reklamı_Geç -- 30 Ağustos 2011; 17:47:44 >

• beyler yürek+toprak para+adama yenilir bencesaolun cevaplar için.
  • Arkadaşlar dizinin baş yazarları olan David Benioff ve D. B. Weiss bir söyleşi vermişler. Söyleşi biraz Emmy ödülleri üzerine ancak ikinci sezon hakkında konuşmalar da var. İkinci sezonla ilgili olanları dilimin döndüğünce çevirip paylaşmak istedim. Güzel bilgiler var çünkü.

Soru: İkinci sezonu çekmeye başlamışken ilk sezondan kitaptan adaptasyon olsun, bölümlendirme olsun, prodüksiyon konusunda olsun neler öğrendiniz?

Weiss: Genel olarak bütün kadro ile öğrendiğimiz hikayenin genel gidişatını bozmadan hırslı bir şekilde çabalayarak dizinin zorunluluklarını planlamak oldu. Asla pahallı çekimleri boşa harcamayı karşılayamayız. Bu yüzden biz de elimizden geldiğince ileriyi görerek şimdiyi hazırlamaya çalışıyoruz.

Benioff: Birinci sezondan öğrendiğimiz/aldığımız bütün dersler ikinci sezondaki artan zorluluğu hafifletebilir. Çünkü ikinci sezonda daha çok görünen karakter, daha çok görünen mekan ve daha çok görünen ejderha var. Keşke çizgimizi belirlediğimizi ve herşeyin basit olacağını söyleyebilsem ancak hala kendimi gecenin dördünde bunaltılı kabuslarla uyanmış halde buluyorum.

Soru: İkinci sezon kadrosu için Carice van Houten'ı Melisandre rolüne, Skins de oynamış olan Hannah Murray ise Gilly rolüne seçtiniz. Bu aktörler saygıdeğer rollerini elde etmek için ne yaptılar? Seçmelerde onlarda gözünüze çarpan nelerdi mesela?

Benioff: İki aktör için de konuşursam seçmeler bittikten sonra Dan ve ben birbirimize baktık ve ''işte bu'' dedik. Hannah, Gilly rolüne mükemmel uyum sağlayacak. Aslında karakteri biraz kaçırılıp yıllarca tacize uğrayan ve onu kaçıran kişinin kendisini en doğru kişi-mesih olduğunu zannetmesi için beynini yıkadığı film karakterinlerinden biri gibi. Hannah bu sezgiyi anlayabiliyor ayrıca Gilly karakteri sevimli, çekici ve sempatik bir karakter.

Weiss: Onu kadroya katabilmek için çok heyecanlanmıştık. Kesinlikle saygı uyandıran bir kalitesi var. Bundan birkaç yıl önce birisi bize Skins'in bir bölümünü yollamıştı ve Hannah orada bir anda ekrana çıkmıştı. Carice için konuşursak 5 yıl önce izlediğimiz Black Book filminden beri aklımızda hep öncelikli sıradaydı.

Benioff: Melisandre biraz incelik isteyen bir rol ve sadece birkaç kişi oynu oynayabilecek özniteliklere sahip: Gözkamaştırcılık? Var. Karizma ve şiddet dolu bir zeka? Var. Kötülük yayabilen tehditkar tavrı? Var. Carice’in ellerinde, Melisandre karakteri sanki Lady Macbeth ve üç cadısnın tek bedende birleşmiş hali gibi olacak.

Soru: İkinci sezon halihazırda çekilmeye devam ediyor. 10 bölüm ''Kralların Çarpışması''ndaki bütün olayları içermeyecek gibi görünüyor. İkinci sezonun senaryosunu hazırlamak ne kadar zor oldu ve senaryonun ne kadarını kitaptan farklı işleyeceksiniz?

Benioff: Spoiler vermektense daha çok izleyicinin ikinci sezonu izleyip kendisinin karar vermesi taraftarıyız.

Weiss: Hodor.

Soru: İkinci sezonda bir çok fanın favorisi olan karakterler göreceğiz: Melisandre, Davos, Gilly, Asha/Yara, Stannis, Roose Bolton, Jaqen H’ghar vb gibi. Senaryoyu yazarken hangi karakterin gidişatı size daha eğlenceli geldi?

Weiss: Brienne'yi sakın unutayım deme. Gwendoline Christie fantastik birisi. Karakterinin gerektirdiği fiziksel güce o kadar uygun ki. Ayrıca antrenman da yapıyor. Ve seni büyük ihtmalle bir güzel dövebilir halde şuan.

Benioff: Şu anda birçok Yara-Theon sahnesi çektik zaten. Ve Yara (Gemma Whelan) ile Theon(Alfie Allen)'un mükemmel bir kardeş ilişkisini yansıttılarını mutlulukla söyleyebilirim. Tom Wlaschiha, Jaqen rolüne büyük ilgi duyuyor. Carice ve Stephen Dillane'i (Stannis Baratheon)izledik ve ikisini birlikte izlemek sanki çok üst seviye bir oyunculuk izlemek gibiydi. Liam Cunningham bizim favori karakterlerimizden biri olan Davos Seaworth'a kişilik ve incelik katacak. Henüz Roose Bolton ile ilgili sahneleri çekmemiş olsak da biliyoruz ki Michael McElhatton mükemmel oynayacak. Ayrıca tanıdığım insanlar içinde en solgun gözlere sahip olan biri.

Soru: Ben şimdiden üçüncü sezonu düşünmenin çokta erken olmadığını düşünüyorum. Serinin kalın bir kitabı olan ''Kılıç Fırtınası'' sizce adaptasyonu sizi en çok zorlayacak kitap mı olacak? Sezonu ikiye bölmek gibi kendi aranızda yada HBO yetkilileri ile hiç konuştunuz mu bu konuyu?

Weiss: İkinci sezon için haftada 100 saat çalışıyoruz o yüzden bize üçüncü sezon ya da daha ötesi için pek düşünecek zaman bırakmıyor. Ancak evet ''Kılıç Fırtınası''... Çok uzun ve yoğun olaylar içeren bir kitap.

Benioff: Kılıç Frtınası tek bir sezon olmayacak. Bunun ötesinde pek konuşmak istemiyoruz çünkü HBO üçüncü sezonu daha resmi olarak onaylamadı. Bu yüzden hakkında konuşarak büyüsü kaçsın istemiyoruz. Ne olur ne olmaz.

Soru: Henüz kitapları okumamış olanlar için yeni sezon hakkında ne söylebilirsiniz? Ve tabiki kitabı okuyanlar için onları ekran başında şaşırtacak şeyler hakkında?

Benioff: Tyrion fanlarını ele alırsak- ki kim Tyrion fanı değil ki zaten -izleyiciler ikinci sezonda Küçük Şeytan'ı iyi bir formda görecekler. Kral'a Sağ Kol olarak hizmet edecek ve Kral Şehri'nde olabildiğince yararlı olmaya çalışacak. Stark ailesi Ned yanlarında olup onları koruyamadığı için hayatta kalma mücadelesi verecekler. Daenerys ise büyük şehirlerde yaşamanın nasıl birşey olduğunu öğrenecek.

Weiss: Ve Theon. İzleyici Theon'u gerçekten çok sevecek çünkü çok cesurca hamleleri olacak.

Benioff: Doğru. Ayrıca Hodor o büyük monoloğunu kapacak. Shakespeare sırtını kollasa iyi eder.

--------------------------------
    Sürç-ü lisan ettiysem affola.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reklamı_Geç -- 31 Ağustos 2011; 0:38:15 >
  • @Ahmet.

Olağanüstü harika bir video.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet.

Çok iyi gerçekten.Ayrıca videonun spoiler içerdiğini de belirtelim.

• quote:

Hep derdim o mekanları nasıl yapmışlar evleri falan diye ... Kandırmış namussuzlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgü®

quote:

Hep derdim o mekanları nasıl yapmışlar evleri falan diye ... Kandırmış namussuzlar

Ben bile burdan tırstım hocam.. Hele ki "mord" u çağırdığı ve iteklendiği sahnede dibe kadar gelmişti..

Acaba oralar montajsız , gerçek bi yerde çekilse o kadar rahat oynanırmıydı ki :D

• Kitabı her şekilde paraya dökmeyi amaçlıyorlar. Film, oyun ve sanırım bir süre sonra sinema filmi çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theraptorx

Kitabı her şekilde paraya dökmeyi amaçlıyorlar. Film, oyun ve sanırım bir süre sonra sinema filmi çıkar.

Robert'ın İsyanı'nın filmi çıkarsa giderim kesinlike Aslında bir bakıma yapmalarında haklılar çünkü ilk kitap 96 da çıktı ancak bu sene bestseller oldu kitap. Bu kadar güzel bir seriyi bilen çok kişi yoktu. Takip eden çok kişi yoktu. Diziyle birlikte tekrar gündeme geldi seri. Sonuçta Martin de birşeyler kazansın değil mi daha 2 kitap var çıkacak. Rahat rahat yazsın adam

Oyun olarak M&B tarzında bi oyun çıkarsınlar bütün oyun dünyası sarsılır o derece söyliyeyim. Ancak daha çok strateji tarzı düşünüyor oyun yapımcıları ne yazıkki.

• Dün 3 bölüm birden izleyip bitirdim,tek kelimeyle harika bir dizi.

Bunu almayı planlıyorumda,sizce değer mi ?

http://www.ebay.com/itm/TV-POSTER-3-SET-GAME-THRONES-WIN-DIE-LOT-/370505927502?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5643dfcb4e
  • 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.