Şimdi Ara

Galerilerin sıfır araç satması yasaklanmalı ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
2
Favori
14.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
222 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • forumda baya al-satçı galerici varmış onu da gördük. Umarım kimse almaz o yığdıkları araçları. Bir mala piyasada ihtiyaç varken sen satış danışmanlarıyla anlaşıp vatandaş ulaşamadan piyasadan ürünü çekiyorsun, geriye vatandaşa satın alacak ürün kalmıyor ve vatandaş sana mahkum kalıyor. Bunun adı karaborsacılıktır, şerefsizliktir. Savunacak bir tarafı yok.

  • Konuya galerici tayfadan biri dadanmış, şöyle bi göz atın direk belli ediyor kendini..

  • Niye bu kadar komisyonculara karşı düşmanlık beslendiğini anlamadım bu forumda. Emlakçıya laf etmiş birisi. Kardeşim sahibinden al o zaman.

    Sahibi eviyle/arsasıyla kirasıyla yada satışıyla, müşterisiyle uğraşmak istememiş kimseyle muhattap olmak istememiş gitmiş emlakçıya vermiş. Emlakçı milletin yapmak istemediği işi hayrına mı yapsın? Mülk sahibi uğraşmazken emlakçı uğraşacak sana beğendirip pazarlayacak, sonra "emlakçılar bir şey yapmıyor haksız yere para kazanıyor." Ayrıca b

    en kendi ev sahibimi hiç görmedim. Gerek de yok. Ev konusunda kararlarını emlakçı kadar objektik şekilde mal sahibi veremez.


    Araç sahibi arabasından çok anlamamış piyasayla uğraşacak zamanı da yok sarı siteye ilan girip mezarcılarla uğraşmak istemiyor. Ivır Bey Zıvır Beyler tarafından dolandırılmaktan korkuyor. Arabayı görmeye geliyoruz diyen hırsızlardan gaspçılardan çekiniyor. Galericiye gidiyor veriyor. Galericiler de emlakçılar gibi mal sahiplerinin yapmak istemediği, yapamadığı hizmeti veriyor bir nevi. Galericilere çakal diyorlar çünkü aslında galericiler sürekli çakallarla boğuşuyorlar. 10 yılda bir araba satan adam gelmiş galericilere çakal diyor.


    Ancak sizin bu mentaliteniz işte "kadın dediğin evde oturur çocuğuna bakar" kafası kadar sığ. Kadın dediğin işine gücüne gidiyorsa çocuğuna bakıcı tutabilir. Aynı galerici/emlakçı mantığı. Kadının yapamayacağı bir durumda onun yerine o görevi para karşılığı hizmetini veren birisi sonuçta. Ne gerek var bakıcıya ne gerek var galericiye ne gerek var emlakçıya :D


    Galeri sahiplerine sıfır araç satılması yasaklansınmış. Adam zamanında kazanmış, başarmış, milyonlarca lira parasını yanına almış gitmiş bayiden hepsini bana verin diyip tırink para saymış, siz burada vatandaşa araba satmak yasaklansın diyorsunuz. Zaten ona yasak buna yasak diye diye bu hale geldik. Bayilere yetersiz araba gelmesinin sebebini, araba fiyatlarının bu kadar uçmasının sebebini araştıracağınıza nelerle uğraşıyorsunuz  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wardstone -- 16 Ocak 2021; 16:26:48 >




  • Arabanızı satarken serbest piyasa istediğim fiyattan satarım demeyi biliyorsunuz.


    Yalancı iki yüzlüler

  • Toyota Corolla yeni kasa 1.5 motor yapmışlar. Dün bakayım sarı siteye dedim. 3 tane var 3ude galeriden
  • Yasaklanmalı değil yasak zaten. Sen sıfır bir ürünü bayi olmadan nasıl satıyorsun? Bunun ithalatçısı benim, sıfır ilanı ile satamazsın diye distribütörün yakalarına yapışması gerekirken, kendi elleriyle galerilere verip sattırıyorlar. Bu arada plaka çıktığı için ikinci el olmasına rağmen sıfır diye satıyorlar, bu da normal bir durum değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anladığım galeriler ile otomobil bayilerinin satış temsilcileri arasında komisyon dönüyor. Bayiler gelen araçları büyük oranda müşteriye satmayıp birkaç bin lira fazladan kazanmak için galerilere satıyor.

    Aynı motor hacminde kademeli vergilendirme de olunca iş iyice çığrından çıktı. Galeri %50 ötv’yle aldığı aracı daha %80 lik vergi dilimine girmeden bayilerde araç kalmadığı için %80 ötv gibi hesaplayıp öyle satmaya çalışıyor. Er yada geç araç %80’lik dilime de giriyor.

    Galerilere sıfır araç satma yasaklanmalı derken kime göre neye göre sıfır? 500 km olsa sorun değil mi yani. Sıfır araç almaları engellense daha mantıklı olabilir ama galeri olmayıp al satçıları ne yapacağız? Onların sayısı artmaz mı.

    Ümidim yok ama en mantıklısı sıfır araç alımında vatandaşın 3-5 yıl araç satmama sözüne ötv indirimi yapılması olur. Sorunu büyük oranda çözer. Galerilerin ve al satçıların sıfır araç satması pek mümkün olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erosmarcos -- 16 Ocak 2021; 18:39:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yayın, çoğunluk bir profil var. Bakkalda, kasada, bankoda para üstünü bir lira eksik alsa kavga eder, belki cinayet bile işler. Kadını erkeği; çoğunluk.


    Ev, araba satarken bikaç yüz bin geçirseler, ama şöyle gidiyor, böyle sağlam, ben de başımı soktum ... der. No problem.  


    Kim ne soktu belli değil afedersin, bizim piyasa da böyle işte, kim kimi tutarsa. Sadece bizim ülkede de değil yani. Bizde ama orantısızlık var.

    Galericiyi değil müşteriyi analiz etmek lazım. Talep olmasa galerici zaten aç kalır, şey eder afedersin.

  • Sıkıntı galerilerde değil.Mesele herkesin al-satçı olması.
  • aserkang kullanıcısına yanıt

     

  • aserkang kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle sanki galericiler yeni ortaya çıkmış gibi davranıyorlar.Piyasanın bu hale gelmesinde en son konuşulacak konu galeriler.1 sene içinde araba fiyatlarının 2’ye katlaması olayından 10 yaşındaki çocuğun bile haberi var artık.Artık araçtan anlayanda anlamayanda araç alım satım işi yapıyor.Hiçbir vergi filan da yok.Galericiler vergisini veriyor ama.Al-satçılar piyasayı bambaşka bir hale soktular.Herkesin bildiği işi yapması gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yürüyen Hoparlör -- 16 Ocak 2021; 18:58:48 >
  • wardstone kullanıcısına yanıt

    Burada yazdıklarını anlayacak kapasitede insan çok az. Az sonra gelir, seni de galerici ilan ederler. Bu kafa Don Kişot kafası, sorunun kaynağı apaçık ortadayken düşman diye yel değirmenlerine saldırıyorlar.


    Ekonominin E'sinden de anlamıyorlar. Otomobili ekmekle, galericiyi fırıncıyla kıyaslayanı mı ararsın, karaborsanın ne olduğunu bilmeden galericiyi karaborsacılıkla suçlayanı mı ararsın, ne ararsan tekmili birden var.


    Galerici esnafını genel olarak ben de sevmem ama sevmemek başka şey, adamlartın hakkına hukukuna saldırmak başka şey. Lakin anlamazlar. Anladıkları tek hak kendi haklarıdır.


    Kapitalizmin en temel düsturunun ticaret serbestisi olduğunu da bilmezler. Bir ülkede ticaret serbestisini ne kadar kısıtlarsan, o ülkede o kadar çok işsizlik olur, ülke ekonomisi o kadar yavaş ve az büyür ama bu basit denklemi dahi anlayacak çapları yoktur.


    Maalesef son yıllarda bu forum böyleleriyle dolup taşıyor.





  • wardstone kullanıcısına yanıt
    Bir de bu forumda galeriden araba alınmaz diye bir söz dolanıp duruyor.Kimin nasıl işine geliyorsa gider ondan alır.Galericiler, burda yazılanın aksine gayet de iyi iş yapıyor.Bunlar her sahibinden, öğretmenden, yazılan araçları, gerçek binici aracı zannediyorlar.Otomobil ticaretinin yapıldığı yer galerilerdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    Ben de başka bir ders vereyim. Bir ürün veya hizmet üretmeden, aynı ürün ve hizmeti elden ele değiştirerek tüketiciye satmak maliyet nedeniyle ulaşma bedelini yükseltir. Temel ürün ve hizmetlerde bunu yaparsan ülke ekonomisinin ve alım gücünün altına dinamit döşemiş olursun.


    Herkes istediği gibi ekmek üretip satabiliyor mu? Ben bir fırındaki tüm ekmekleri satın alıp kendimce bir büfede satabilir miyim üstüne para koyarak? Bunu yaptığım takdirde benden ekmek alan herkes kendi ürünlerinin fiyatını yükseltmek durumunda kalacaktır. Bu da mevcut paran ile daha az hizmet ve ürün alabileceksin anlamına gelir. Ekonomik döngüde hiçbir katkı sağlamadan araya girerek ekonomik kayıp/ kaçak oluşturmuş olurum. Paranın azalan değerinden de ben sorumlu olurum.


    Madem almasalar o fiyata satamazdım şeklinde savunma yapamayız çünkü biliyoruz ki bayilerin elindeki araçları zamanında toplayan onlar, hiçkimseye satamazsam galerilere veririm diyerek burnundan almayan yetkili satıcıların sebebi de bu galeriler. Hatta onlar kazanacağına biz kazanalım diyerek abuk subuk paketlerle, türlü taklalar ile araçları liste fiyatının üstünde satılmasının da dolaylı yoldan sebebi galerilerin bu tutumu oldu.


    Sonuc olarak alım gücümüzün düşmesi sadece bir kısım değil herkesi etkileyecektir.


    Kimsenin gelirini kıskanmıyorum. Kapının önüne 300 binlik araba koyup ondan 30 bin kar etmek ancak köylü kurnazını mutlu eder. Ben 100 bin TL sermaye ile bir Ayda kazanıyorum o paranın. Ancak buna rağmen hepimiz bu değersizleşen para sorunundan nasibimizi alacağız.


    Ekonomide kaçağa yol verilmemeli.



    Alıntıları Göster

    100 bin sermayeyle 30 bin kar etmek?


    hayatım boyunca çalıştım, akp den tüyo alıp dövize para bağlayan kansızlar ve tefeciler dışında bu denli yüksek oranda para kazanan kimseyi görmedim, duymadım.


    sizin gibi mübarek ve özel bir şahsın forum diplerinde harcanmaması, insanlığın hizmetine sunulması lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • El Fuego kullanıcısına yanıt

    Ekran görüntüsü atarsam hesabini silecek misin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ne olacaktı denetim yok bisey yok ticaret ahlakı zaten yok , normal durum ülkemizde
  • Kimsede demiyor ki C sedan bir araba nasıl 300.000 TL olabiliyor?

    Boşuna demiyoruz. Türk insanının ticari, insani ahlakı YOK. Gelsin vergisiz, bireysel, sıfır - ikinci el araba ithalatı serbestisi.

    Zengin olmasın çalışanlarına en düşük maaşı veren, kolay para kazanan komisyoncu işveren ve vergiden başka bir şey bilmeyen israfçı devlet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet isterse bu şark kurnazlığı ve çakallığa (artık ne derseniz) çok kolay çare bulur ama zaten arabaların satılmasını istemiyor ki çözüm üretsin...


    Müteahhit cuntasına dolar ödememiz lazım o yüzden cari açığın artmaması için siz elinizdeki arabalara 20 yıl binmek zorundasınız... Konu kapanmıştır.

  • Vatandaşa bu araçları almaması için akıl dağıtılmalı bence :)
  • Eylülde araba aramaya başladım ancak aralık sonunda alabildim. Bu arada tonla zam geldi tabiki. Aynı paranın daha üstüne dizel yerine benzinli alabildik tabiki.

    Ama isteyen istediği fiyata malını satar da kullanırda. Buradakiler dahil bimden ucuza artic kulaklıkları alıp satan da normal. Her ülkede bu var. Arz az ise telep fazla ise karaborsa olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.