Bu normal bir şey. Burada bir çok kişi beter olsunlar vs diye kınıyor ama ellerinde olsa, yani galerici olsalar aynı şeyi kendileri de yaparlar %99 diyorum. Bizim insanımız içinde olmadığı bir şeye güzel sallar. Hatta galerici olmaya gerek yok bireysellerde böyle satmıştır. Öte yandan sizin dediğiniz gibi örnek veriyorum Passat aldı adam 2 milyon para bağladı. En az 80/120 bin kazanmayacaksa bu işten para bağlamanın mantığı yok. Galericiler böyle kazanır. Bu forumdaki bazı kişiler forumun Türkiye'den ibaret olduğunu sanıyor. Yani buradan tepki gösterirlerse ders alacaklarını, piyasayı etkileyeceklerini sanıyorlar. Starbucks depremde yardım etmedi/taziye sunmadı yok israil malı, almayın etmeyin vs dendi hep. Mekanlarda oturacak yer yok. Fare dağ'a küsmüş dağ'ın haberi yok misali. Araç piyasasına gelince: İşte şimdi piyasa daha da düşecek. Faiz artışı sebebi ile piyasanın normalleşme süreci 2024'ün, 3 çeyreğidir benim görüşüm. |
Galericilerin zor durumda kalması (-Araç satamıyoruz) (fiyatlar düştü ama satışlar artmadı) (2. sayfa)

-
-
Sizi de 3 kere tebrik edecekler :)
En lüks semtlerde dükkan satışlarına bakayım dedim. Hayatta satılmaz dediğin mekanları 25 ila 50 milyon arasındaki fiyatlarla satışa koymuşlar. Aylık kiraları 80 bin ile 120 bin arasında.
Şimdi siz bankaya 50 milyonum var diye gittiğinizde size özel muamele yapılır. Müdür odasında karşılanmalar, yemek davetleri vs. Sebebi var :)
Şimdi bankalar %45 faiz veriyor. 50 milyonum var dediğinizde size %50-52 civarında özel oran verirler o kadar para olduğu için. Şimdi 50 milyonun aylık faizini bana bir hesaplayın. 100 bine kiraya verdiği mekanın parası faizde olunca 1.5 milyon hatta daha fazla faiz alınıyor. Yani 2 ayda 200 bin aldığınız kirayı banka size 2,5 senede alacağınız kirayı 2 ayda veriyor. 3 milyon 600 bin.
Bu sebeple adam 2 milyon passat'a vereceğime aylık şu kadar faiz alınırım aracı da taksitle alırım düşüncesine girebilir. Diğer yandan araçları yatırım olarak görenlerde faiz cazipliği sebebi ile artık araç yatırımlık araç almayı bırakır. Hatta eldekileri bir an önce elden çıkarma yarışına girerler.
Şimdi hesap ortada iken, ezbere neye dayanarak bu yorumu yazdın dinleyelim sizi de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 24 Eylül 2023; 23:25:48 >
-
o sizin tercihiniz ama
"Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ağustosta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78,9 artarak 86 bin 454 adet oldu. Otomobil satışları yüzde 87,7 artarak 66 bin 131 adede, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 55,1 yükselerek 20 bin 323 adede ulaştı" AA
böylede bir sonuç var!
gerçeklerden kopmamak lazım.
galericiler araç satamıyormuşmuş:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 24 Eylül 2023; 23:33:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkesin kafasından geçen tek cümle;
“Beter olsunlar”
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Turkish repostingyoutube
Banane Amk Hahaha etiketler; banane amk diyen adam, banane amk ersin, banane amk diyen teyze, banane amk azad yılmaz, banane amk diyen kedi, banane amk tiktok, banane amk kısa, banane amk remix, banane amk denize atlayan adam, bunlardan banane amk, calisiyormusunuz banane amk, öl amk banane çukur, banane amk darbuka, banane amk diyen dayı, banane amk kutsal damacana, dracula banane amk, banane amk ersin korkut, banane amk edit, banane amk ses efekti, joker banane amk, banane amk kardeşlerim, banane amk kardeş payı, banane amk montaj, banane amk ne demek banane amk, banane öl amk, banane amk teyze, ayakkabımın altı delik banane amk tiktok, banane amk vine, banane amk videosu, kutsal damacana 3 banane amkhttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=X-8fKg14iIY
alakası yok
dürüst esnaf farkı ayrıdır
-
Çoluk çocuk konu açmış olmak için burada konu açıyor. Enkocaeli diye kıytırık bir siteden almış buraya atıyor.
-
Alamanya bizi kıskanıyor... Almanya'da 400 euro'ya fiat albea alıyorsun bizim ülkede 400 bin liraya enflasyon 10 numara şahlandık... RTE sözünü tuttu uçurdu bizi hakkını yememek lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
beter olabilirler
-
Kuru ekmeğe muhtaç kalırsnız inşallah.
İnsanlara parasıyla bile araba satmadınız rüşvet almadan, haksız kazanç sağlamadan. Sülalenizden çıkar hepsi inşallah.
-
Piyasayı bu hale getirenler galericiler ile al sat yapan vatandaş. Bir ürünün fiyatı savaşta bile olsan bir kaç yıl içerisinde 15-20 kat artmaz. Benim arkadaşta arabasını satmaya çalışıyor yaprak kımıldamıyor.
-
2020 mart ile 2022 mayıs arasında
çelik endexi 3kat arttı
dolar 2 kat arttı
2022 mayıs ile 2023 eylül arası
çelik endexi %30 düşmüş
dolar 2 kat artmış.
yani
2020 martta 105tl (15x7) olan ürün
2023 eylülde 810tl (30x27) olmuş!
halen galerici diyorsunuz.
herşey aynı olsa bile alacağınız araç,
dövizden dolayı en az 4 katına çıkmalı! ki öyle olmuş.
üzerine birde emptia eklediğinde, araç fiyatları halen
çok ucuz!
Herkesin emlakçı ve galerici olabildiği bir ülkeden, görüldüğü üzere hiç bir halt olmaz
Ekonomiyi düzeltebilmek adına "resesyonumsu" bi ortam yaratacaklar maalesef.
Enflasyon kaynaklı "tüketim enflasyonu"nu frenlemek için bir yerde gerekiyor tabi ama herkesin bildiği suçlu yerine cezasını yine bizler çekeceğiz. 2 sene kadar böyle gidecek.
Sonrasında enflasyon-faiz bir yerde buluşacaklar ve denge sağlanacak, sonrasında da ikisi birlikte düşüşe geçebilir belki ama sıkı ve sağlam politika gerekiyor.
Daha "güven" ortamını sağlayabildiler mi o bile şüpheli.
Seçime kadar daha durun, asıl sonrasında çökecekler...
Ha bu süreçte galerilerin durumu... Hiç acımıyorum, en büyük fırsatçılığı kendileri ve al-satçılar yaptı. Öyle ki, alsatçılar bizi baltalıyor diye çok ağladı ettiler ama bir şeye yaramadı.
Hoş, bu durumun biteceği belliydi, parası olan bağladı aldı sattı vesaire ama o alanlar da yaptıkları yatırım sonrası harcamayı bıraktılar, yani o tüketimin de bi yerde duracağı, talebin yavaşlayacağı veya biteceği belliydi.
İlgili düzenlemeler de başta bir şeye yaramadı, arkasından dolaştılar paso, şimdi son gelen düzenlemeler ve planlananlar ile biraz daha sıkılaşabilir.
Bir de enflasyon-ekonomi vb de bir yerde dengeye gelecek beklentisi olunca insanlar "bugün 300'e alır yarın 500'e satarım" fikrinden uzaklaşmaya başladılar. Haa demek bugün alsam yarın kolay kolay satamayabilirim diyorlar şimdi.
Konutta da benzer durum var. İşte, zaten ağlamalar başladı bile. Birçok yerde bahsediliyor, bayiler "stok yok" derken, birden sağdan soldan arabalar yağmaya başladı. Mesaj atıyormuş bir bayi müşterilere, elimizde şu araçlar var, gelin bekliyoruz diye... E hani stoğunuz yoktu?
KKM'den çıkışlar başladı, son 4-5 ayın giriş toplamlarını geçiyor rakamlar. Neden, açıklamalar sonucu... Millet "haa bu iş devam etmeyecek, zarar edeceğim, çıkayım" diyor. Maksat zaten o algıyı yapmaktı, bitirecekler, çıkın diyorlar ufaktan. Otomobil ve konutta da olacak illa ki. Ancak sıkıntı hala alım gücümüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 26 Eylül 2023; 9:59:5 >
-
50 bin liraya alabildiğin arabayı 500 bin liraya alamıyorsun artık. Döviz 4 kat arttıysa bana araç fiyatlarının neden 15-20 kat arttığını açıkla.
-
Ayda 700-800k kaldırıp bir anda aylık 50-100K kar'a düşsem bende bi hüzünlenirim tabi. Allah gözünüzü doyursun be
kim diyor ya. neyin 10 katı?
0 honca civic-boş 2020 de 300binmiş
0 honda civic-boş 2023 de 1.500bin.
aç googlede araştır.
yani bir rakam veriyorsunuz ne altı dolu ne mantığı var.
-
2021 yılında şöyle bir haber buldum. Var sen bunu şimdi 2023 fiyatlarıyla karşılaştır. 2016'dan bugüne kadar % kaç artmış.
webtekno
Otomobil Fiyatlarının 5 Yıl İçerisindeki Değişimihttps://www.webtekno.com/otomobil-fiyatlarinin-son-bes-yilda-degisimi-h116839.html -
Harbi mi diyon lan??
-
okudugunuzumu anlamıyorsunuz?
ben 2020 den bahsediyorum.
2016 ne alaka!
edit;
ayrıca çok bilimsel bir hesap isterseniz,
2016 dan bugüne
emptia, döviz ve avrupa enflasyonunu hesaplayın.
2016da 100 birim olan ürünşuan kaçğara olur hesaplayın.
hepimizi aydınlatın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 26 Eylül 2023; 12:6:27 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X