< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
GALERİCİ Mİ ? MAFYA MI ? (7. sayfa)

-
-
Herkes galeriden araba almam diyor ama kim alıyor bu galerileri zengin edenler kim ?
-
Bu konuyu açtığımda amacım ifşa etmekti ama millet direkt niye aldın niye gittin galericiden araba mı alınır saçma sapan benzetmeler hakarete varan sözler.
herkes galerici düşmanı ama her yerde sürü ile galerici var peki kim alıyor bu araçları adamlar kazanmasa galeriyi açık tutar mı ?
Ben elimden geldiğince mücadele ettim ve ilanı 6.gün avukata vereceğim diyerek apar topar düzelttirdim. artık aracın kusurları yazıyor ve başkası ne alacağını bilecek bu bile kazançtır benim için.
herkes sesini çıkarmaz bunlar böyle diyerek kabullenirse adamlar istediği gibi top koşturur.
-
Geçmiş olsun, inşaallah zararınızı en kısa sürede gönderir de hiç mi Türkçe bilgin yok kardeşim nasıl başlık açmaktır bu böyle? Soru eki -mi ayrı yazılır.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Tesekkur ederim masrafin pesinde degilim zaten arac sahibi ekspertiz ucretini gonderdi.
Basliga gelince stresle yazinca dikkatsiz davrandim. Sonrada burada yazilanlari gorunce destek yerine köstek olanlar hatta dalga gecenler olunca icimden duzeltmek gelmedi. Ama duzeltiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bütün konuyu özetleyen cevap burada yatıyor.
Aracımız diye başlayan her ilanı gördüğünüz anda direkt olarak almayı düşündüğünüz listeden çıkartmanız gerekiyor.
Maalesef ki Türkiye'de Galericilik mesleğinin büyük bir çoğunluğu bu işi hakkı ile gerçekleştirmemektedir.
Tabiki sahibinden satılan araçlarda kusur olmuyor mu ? Tabiki oluyor. Arkadaşım için bir araca bakmaya gittik. Arkadaşım ve ben araca dışarıdan baktığımızda gayet güzel ve sürme testi yaptığımızda araç hoşumuza gitti. Arkadaşım bir sonraki gün aracı Ekspere göstermek istedi ve gittiklerinde eksper yapan firma yetkilisi arkadaşıma " Abi arabanın sadece elektrik aksamı sağlam " diye söyledikten sonra arkadaşım şaşkınlık içerisinde arabayı almaktan vazgeçti. Konu ile ilgili araç sahibine durum hakkında görüştüğünde "ben bilmiyorum benden önceki sahibinde olmuştur" diye cevap verdiğini söyledi.
Burada ve farklı yerlerde de okuyup görebiliyoruz ama 2-3 bin tl fazla verip en azından Kurumsal Garantisi olan firmalardan ikinci el almak daha faydalı ve yararlı olacaktır.
İşin özeti ülkemizde namusu ile iş veya hayatını devam ettiren kişi sayısı hızlı bir şekilde azalıyor. Bu maalesef ki kötü bir durum.
Eskiden umudum vardı ülkenin bu sorunlu durumlarının düzeleceği ile ilgili fakat artık o umudu da taşıyamaz oldum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korsan Cenaze -- 17 Kasım 2020; 9:36:49 >
-
Adına sevindim. Çok iyi yapıyorsun. Hele bu zamanda hiç kimseye güvenmemek lazım. Adalet ancak TV lere çıkınca geliyor:) Adamı dövüp komaya sokanlar, çalan çırpanlar maalesef mahkemelerin arka kapısından çıkıp gidiyorlar. Polisler bile artık uğraşmak istemiyor.
Galericilerin hepsini kötülemek istemem ama mutlaka düzene sokulup bir sistem içinde yönetilmesi lazım. Sen eğer alsaydın tabiiki dava açıp kazanırdın..ama işte uğraş dur...
-
Gördüğüm kadarıyla genel olarak galericiler, kurumsal olmayan araba kiralamacılar ve yıkamacılar mafya gibi takılıyor. Bu işlerle uğraşan arkadaşlarım da var hepsi silahla falan foto paylaşır at hırsızı gibi gezer. Piyasaya düzgün adam girebilir mi girsede düzgün kalabilir mi bilemem
Exspermen kullanın.
Civiclerde sağlam göremedim nen şahsen. Kia falan alın hocam. Renolarda kötü kialarda temizler oluyor 😂
Araba alım satımı, galericilik vs o an kim daha fazla baskınasa o kazanıyor. Arabadan anladıkları (anlıyorlarsada salağa yatıyorlardır) için konuşmuyorlar karşımdaki kişiden ne kadar kar ederim düşüncesi var sadece araba hep ikinci planda. Ben bu arabayı almam diyen galerici yok denecek kadar az. Ben bu arabayı bu şekilde satmam denecek kadar az. Hep kar, iteleme odaklı düşünüyorlar arabalar falan hikaye. Sorsan hepsi bakımlı taş gibi arabalar. Kendileri alırken hurda alıyorlar sanki. Bu adamlarla ticaret alım satım yapıyorsanız bunu aklınızdan çıkarmayın sadece. Araba hikaye senden ne kadar fazla kar ederim derdindeler Türkiye de galericilik bu. Alırken de satarken de
Var kardeşim var. Düzgün esnafta var çünkü düzgün insanda var. Kendinden korkan, sattığı arabaya insan bineceğini bilen var. Sorun ucuz malın neden ucuz olduğunu sorgulamayanda. Ha diyeceksiniz hırsızın hiç mi suçu yok? E var. Ben galerici değilim ama esnafım, bu mantığa göre herkes dolandırıcı. Şimdi bu başaran motors 43 e bir bakın. Bu adama şehir dışına çıkmayı bırak, telefonla arama zahmetine girmem. Ama inş. böyle böyle bitecekler. Bu mu haraca bağlayacak. Gülerim.
Yıl 2020 ve galeriden arabamı alınıyor hala ? Eşek arabası verirler adama çünkü zaten bir çoğu at hırsızı. öyle mafya falan 1930 lu yıllardaydı. Anca serseri olurlar onlarda polisi görünce kedi olurlar..
-
Ben teşekkür ederim, geçmiş olsun tekrardan.
Oto galerilerden ve ticaretinden pek anlamam.
Sesli düşünüyorum ; Şu an bir oto galerinin önündeyim içeri baktığımda ortalama toplam değeri 10.000.000 tl lik onlarca araç görüyorum. Kendi kendime soruyorum nasıl bu sermayeye ulaştılar. Serbest piyasa şartları ve Sarı site gibi ikinci ek piyasasında oldukça çok kişisel satışın döndüğü ülkemizde bir Oto Galeri taş çatlasın %10 kar ile satış yapsa genelde imkansız o sermayeye ulaşmak çünkü dolar kurundaki sürekli artış ve enflasyon satış sürecindeki %10 karı eritecektir.
Sonra kendi kendime soruyorum bu kadar sermayeyi nasıl yarattı ?
İhtimal ; Piyasa değeri 100k tl lik bir aracın pert parçalanmış olanını bir şekilde 50k tl ye buldu ve pazarlık tamir masrafı ve değer kaybı bahanesi ile aracı 45k tl ye aldık. Ardından aracı başka çalıntı çıkma yada orjinal olmayan parçalarla çok çok ucuza tamiratı yaptık kayıt dışı olduğundan mesaj la falanda tespit edilemedi kazasız hatasız olarak ilana koyduk .
Sonuç ; 45k tl ye alınan arabayı 110k tl den satışa koyduk ve 100k tl ile 105k tl gibi bir fiyata sizlere satmış olduk.
Bu taktirde büyük karlar elde etmek ve sermayeyi 10 milyon tl lere ulaştırmak tabi ki mümkün olacaktır.
Azıcık ekonomi bilen iş yapmış bir kişi ne demek istediğimi çoktan anladı.
-
Vay be, milletin birbirine olan güveni sıfıra inince; herkes birbirine kazık atmaya çalışıp 50-100 geçirmeye çalışınca ortaya böyle bir platform çıkmış. Güzel iş yapmışlar helal olsun.
Yalnız üzüldüğüm nokta arada kaynayan temiz alıcı ve satıcılar, bunların normal bir şekilde kimseye bir şey ödemeden bir araya gelememesi. Milletimizin karakteri de kötüye gidiyor.
-
Bu tarz satıcılar nasıl olsa çok uzaktan gelecek, üç aşağı beş yukarı her türlü alır gider zihniyetiyle hareket ediyorlar.
Benzer bir olayı Trabzon'da yaşadım. Ankara'dan Trabzon'a gittim. Uçakla gidiş, otobüsle dönüş, yemek şu bu 500 liram gitti. Satıcı özür dileyeceğine bir de tribe girdi. Hey Allahım.
-
hocam nereden alsın millet söyle
kurumsal dedğimiz firmalar 5 bin tl lik aksesuarı 15 bin tl diye zorla satıyor oda yetmiyor aracı kendi satış temsilcisine satıyor 500 km yol yaptırıyor ikinci el olarak daha yüksek fiyatlara satıyor.
Oda yetmiyor benim senin gibi halka yok çekiyor ama galericilere gel kardeşim araç hazır diyor ikişer üçer veriyor oda payını alıyor.
gelelim sahibinden satanlara onlarında yarısından fazlası al satçı olmuş kime güvenecek bu millet.
gerçek sahibi olup al sat yapmayan ama karşıdakini enayi yerine koymaya çalışanlardan mı alacak bu millet.
Evet herkes şikayet ediyor AMA BURADAKİ ASIL SORUN HERKESİN BUNU OLAĞAN NORMAL GÖRMESİ..
İNSANLARI KANDIRMAK TEHDİT ETMEK NE ZAMANDAN BERİ NORMAL GÖRÜLÜR OLDU. YANİ NORMAL GÖRÜNDÜĞÜ İÇİN ONLAR HAKLI ALAN HAKSIZ OYLE Mİ ?
SATICI SATTIĞI MALIN SORUMLULUĞUNU ALMAK ZORUNDA. TTK DA YAZDIĞI GİBİ SATAN BEN BİLMİYORDUM DİYE İŞİN İÇİNDEN SIYRILAMAZ.
O YÜZDEN ORADAN ALINMAZ BURADAN ALINMAZ DİYECEĞİMİZE HERKES HAKSIZLIK KARŞISINDA İSTER GALERİCİ İSTER MARKET İSTER AL SATÇI İSTER KURUMSAL İSTERSE BİREYSEL OLSUN YANLIŞI DÜZELTTİRELİM.
YANLIŞI DÜZELTTİRELİM Kİ BUNU GÖREN DİĞER SAHTEKARLARA İBRET OLSUN.
BEN BELKİ MASRAFLARIMI ALAMADIM ÖNEMLİ DEĞİL AMA O İLANI AVUKAT KORKUSU İLE DÜZELTTİRDİM Mİ ? EVET SANİYEDE DÜZELTTİ. ARTIK BAŞKA KİMSENİN CANI YANMAYACAK. BU BİLE KAZANÇTIR.
SEN BEN HERKES SUSTUKÇA HAKSIZLIK YAPANIN HUKUK YOLU İLE CEVABINI VERMEDİKÇE GALERİCİDEN ARABA MI ALINIR LAFI LAFTAN ÖTEYE GİTMEZ.
-
Abim galerici, araba alım satımı yapıyor. İşini düzgün yapan o istisnalar dan biridir.
quote:
Orijinalden alıntı: batuhanmm
Var kardeşim var. Düzgün esnafta var çünkü düzgün insanda var. Kendinden korkan, sattığı arabaya insan bineceğini bilen var. Sorun ucuz malın neden ucuz olduğunu sorgulamayanda. Ha diyeceksiniz hırsızın hiç mi suçu yok? E var. Ben galerici değilim ama esnafım, bu mantığa göre herkes dolandırıcı. Şimdi bu başaran motors 43 e bir bakın. Bu adama şehir dışına çıkmayı bırak, telefonla arama zahmetine girmem. Ama inş. böyle böyle bitecekler. Bu mu haraca bağlayacak. Gülerim.esnafın da biraz bu durumda meslektaşlarının durumunu takip etmeleri, kaliteyi, ahlakı belirli bir seviyede tutmak adına müdahale etmesi gerekiyor. tabi ki de esnaf var esnaf var. bu sektörde toplumda oluşan algı neredeyse hepsinin sorunlu olduğu yönünde güvenilmez alınmaz bulaşılmaz gibi algıları var. buraya da kendilerinin getirmesi bu tarz insanları aralarında tutması garip açıkçası. gün gelir vatandaş tamamen ilişkisini keser kendim ettim kendim buldum diyecek duruma gelebilirler.
millet çok mu memnun, gidip kendim bakayım, arabanın her yerine ekspere götüreyim, uğraşayım, gerçekten bir şeyi var mı falan diye kafa yorayım galericiler niye var o zaman? bu sektörün geldiği nokta üzücü.
işini düzgün yapana saygımız büyük ama durum böyle.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X