Şimdi Ara

★★ GALAXY S3 (I9300) Yazılım & Kamera [ANA KONU] ★★ (398. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.093
Cevap
89
Favori
462.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 396397398399400
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Note2 nin bu kadar uygulamayı arka planda açık tutabildiğini görmek şaşırttı.S3 te multitasking için tabiri caizse kıçımızı yırtıyoruz note2 de adam aralarında mc4,temple run,subway surfers ,tarayıcı vb. 9 uygulama açtı ve cihaz bana mısın demedi.Diyecek söz bulamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bingbang

Note2 nin bu kadar uygulamayı arka planda açık tutabildiğini görmek şaşırttı.S3 te multitasking için tabiri caizse kıçımızı yırtıyoruz note2 de adam aralarında mc4,temple run,subway surfers ,tarayıcı vb. 9 uygulama açtı ve cihaz bana mısın demedi.Diyecek söz bulamıyorum.

yarama tuz bazma dostum :D. ben yine taktım sabahtan beri uğraşıyorum yok yine kapatıyor. kitlemekte istemiyorum. s3 mini de 1 gb ram daha iyi kullanılıyor gibi geldi yani sistem daha az harcıyor. ama bizim cihaza yetmiyor resmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: snow-leopard

En iyi stock 4.2.2 rom hangisidir omega wlite gibi bi kac tane daha var 4.2.2 rom hangisini onerirsiniz, bu romlar da sizinti surumdeki gibi israil uzantilari varmidir ?, sizinti 4.2.2 yi kurdugumda gec sarj olma sorunu baslamisti kablo degistirip halletmistim acaba yine olurmu gecersem ?

4.2.2 sürümleri arasından kesinlikle WanamLite v7 öneririm oldukça stabil ve hızlı Israil ile ilgili şeyleride kaldırmış adam rom'dan.
  • Omega v45 kullanıyorum. Çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcaytc

Omega v45 kullanıyorum. Çok memnunum.

Final sürümüne kadar kendime göre özelleştirdiğim v43.3 ile devam.

Tek derdim ram ve ekranın beyaz rengi tam verememesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

quote:

Ekran yüksek parlaklıkta beyazı veriyor da düşük parlaklıkta mavi renk veriyor resmen.

• quote:

quote:

quote:

Ekran yüksek parlaklıkta beyazı veriyor da düşük parlaklıkta mavi renk veriyor resmen.

Az evvel One ile yan yana denedim. Beyazlarda One önde ama renk ve tonlama olarak S3 katliam yaptı doğru düzgün bir ekran ayarı şart ama AMOLED ekranda o kadar olmuyor fiziksel yapısı gereği. Ama yanında başka bir cihaz yokken göze batmıyor.

• quote:

Note2 nin bu kadar uygulamayı arka planda açık tutabildiğini görmek şaşırttı.S3 te multitasking için tabiri caizse kıçımızı yırtıyoruz note2 de adam aralarında mc4,temple run,subway surfers ,tarayıcı vb. 9 uygulama açtı ve cihaz bana mısın demedi.Diyecek söz bulamıyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=Gx5_QgQ9gCs dediğin bu inceleme galiba.galaxy s3 resmen note 2 karşısında eziliyor.bu telefonları hiç bilmeyen ama telefondan anlayan birine sorsanız bunlar aynı yılın telefonu olamaz aralarında 2 jenerasyon fark var der.bu ram durumu canımı gerçekten çok sıkıyor.hele note 2 nin inanılmaz multitasking yeteneğini görünce küplere biniyorum.samsung ya s3 e 2 gb ram koyacaktı yada s3 e 1 gb ram koyduysan note 2 yede 1 gb ram koyacaktın.note 2 ye 1 gb ram yetmez diyenlerede ''yetiririz anam'' diyecektin.çünkü s3 kullananlara multitasking yaptırmayarak yetiriyorsun.4 ay arayla çıkan iki amiral gemin arasında bu kadar ciddi bir performans farkı olur mu ya ? s3 ün 4 çekirdekli olması ram 1 gb olduğu için hikaye.eğer s3 4 çekirdekli gibi çalışıyorsa note 2 8 çekirdekli gibi çalışıyor.note 2 nin inanılmaz bir multitasking yeteneği var.note 2 de sistem çok fazla ram kullanmadığı için bu telefon multitasking de s4 ü bile tokatlar.4.2.2 leak sürümünüde uzun süre kullandım.ram daha beter olmuş.zram felan hikaye doğru düzgün çalışmıyor bile.final sürümününde bundan pek farklı olmayacağını düşünüyorum.ram durumu yüzünden yaz sonuna doğru s3 ü değiştireceğim.

• bizim cihaz note1 gibi oldu ramde. s2 de yetiyorken note da 1 gb ram yetmemisti. s3 mini bile harika mt yapıyor. ekranın küçüklüğünden dolayi sanırım. s4 te gene ram kullanimi sıkıntılı. Note 2 biraz ince olsa alınabilecek en iyi ram yönetimli cihaz aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Okan9455

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=Gx5_QgQ9gCs dediğin bu inceleme galiba.galaxy s3 resmen note 2 karşısında eziliyor.bu telefonları hiç bilmeyen ama telefondan anlayan birine sorsanız bunlar aynı yılın telefonu olamaz aralarında 2 jenerasyon fark var der.bu ram durumu canımı gerçekten çok sıkıyor.hele note 2 nin inanılmaz multitasking yeteneğini görünce küplere biniyorum.samsung ya s3 e 2 gb ram koyacaktı yada s3 e 1 gb ram koyduysan note 2 yede 1 gb ram koyacaktın.note 2 ye 1 gb ram yetmez diyenlerede ''yetiririz anam'' diyecektin.çünkü s3 kullananlara multitasking yaptırmayarak yetiriyorsun.4 ay arayla çıkan iki amiral gemin arasında bu kadar ciddi bir performans farkı olur mu ya ? s3 ün 4 çekirdekli olması ram 1 gb olduğu için hikaye.eğer s3 4 çekirdekli gibi çalışıyorsa note 2 8 çekirdekli gibi çalışıyor.note 2 nin inanılmaz bir multitasking yeteneği var.note 2 de sistem çok fazla ram kullanmadığı için bu telefon multitasking de s4 ü bile tokatlar.4.2.2 leak sürümünüde uzun süre kullandım.ram daha beter olmuş.zram felan hikaye doğru düzgün çalışmıyor bile.final sürümününde bundan pek farklı olmayacağını düşünüyorum.ram durumu yüzünden yaz sonuna doğru s3 ü değiştireceğim.

Gül gibi S3 ümden soğudum..

• PureAudio modu kullanınca ses kalitesinde artış oluyor mu? Ben pek farkedemedim.

Uygulamaları external sd'ye taşımak için bir yöntem var mı? App2SD uygulamaları S3'te çalışmıyormuş sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamer91

PureAudio modu kullanınca ses kalitesinde artış oluyor mu? Ben pek farkedemedim.

Uygulamaları external sd'ye taşımak için bir yöntem var mı? App2SD uygulamaları S3'te çalışmıyormuş sanırım

Fark ediyor, seslerdeki temizlik ve mid kalitesi farkedilir derecede artiyor.
    O islem icin directory bind i kullanabilirsiniz

• quote:

quote:

Herkesin kendi zevki tabi ki ancak BENCE beyazlik pek onemli degil. Beyazlik panelin parlakliginin seviyesiyle alakali bisey, ancak siyah verebilmesi panelin kalitesiyle alakali. Beyaz icin diyotlari yuksek enerjiyle calistirmasi gerekiyor ama siyah icin diyotlari bagimsiz calistirmasi gerekiyor ve tv ureticilerinin en buyuk derdi bu. Plazmalardan sonra bu teknoloji nerdeyse yok oldu, onunda muadili oled ve full led tv ler, ancak full led cok pahali oldugu icin tercih edilmiyor, oledde zaten daha satista degil ama o da fiyattan dolayi satilmaz zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Dousk

quote:

Orijinalden alıntı: Okan9455

quote:

Gül gibi S3 ümden soğudum..

hocam insanın note 2 yi görünce s3 ten soğumaması elde değil.bende geçen gün arkadaşın note 2 si ile multitasking testi yapınca samsung un kulaklarını güzelce çınlattım.önce rami temizledim ve 800 mb civarına düştü.sonra sırayla uygulamaları açıp arka plana aldım.10 uygulama açtım ve bunların 3 ü oyundu.sonra rame baktım ve 1.3 gb ram kullanılıyordu.3-4 dakika tarayıcıda gezdim ve tekrar rame baktığımda uygulamaların hiçbirisinin kapanmadığını gördüm.o anda telefondan çok etkilendim.ben şuanda s3 de aynı anda 2 oyunu 10 sn arka planda bekletemiyorum hemen 1 si kapanıyor.zram veya swap ayarlayınca multitasking biraz daha iyi hale geliyor ancak o zamanda performans gözle görülür şekilde düşüyor.ben telefonu touchwizle kullanıyorum ve işlemciyede undervolting ve frekans düşürme yapmadığım için performansın düştüğü rahat bir şekilde anlaşılıyor.nova launcher ve düşük frekanslı kullanımda performansın düştüğü net şekilde anlaşılmayabilir.eğer 2 gb ramin böylesine farklılık yaptığını daha önceden görseydim s3 ü satıp note 2 alırdım.note 2 her yönüyle s3 ten daha iyi bir telefon.tek eksi yanı boyutu.s3 ve note 2 ikiside cebime rahat sığıyor.tek elle kullanımıda zor olsada ben böyle bir telefon için katlanırım.ancak şimdi s4 çıktı ve note 2 almanının bir anlamı yok.yaz sonuna doğru güzel bir kampanya yakalayıp s4 almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan9455 -- 10 Haziran 2013; 15:20:41 >

• Ekran koruyucumun değişme vakti geldi. Bugün cebimden çıkarırken ufak ufak kırptığım yerinden açılmaya başladı.(23 Ocak'ta taktım, şimdiye kadar dayandı. Hatta daha da gider de neyse...) 2 tane yedek Ultra Nano Clear vardı onlardan birini takacağım. S4, One ve Note 2 ile bugün bayağı karşılaştırdım. Biraz kurcalayınca Note 2'nin ram tüketimi güzel olsa da bana hitap eden bir cihaz olmadığı için bir kenara koyuyorum. One, iyi güzel cihaz ama o kasa, kamera ve pil ile pek gideri yok benim için. Geriye S4 kalıyor.

Önceki denemelerimde S4'ü bayağı kurcalasam da pek beğenmemiştim ama bu sefer farklıydı. Cihaz sürümü değişmiş ve ram kullanımı biraz daha düzelmişti. ISO değeri best shot'ta 64'e düşmesi ve mümkün olduğunca düşük ISO kullanılmaya başlanmış, kamera konusunda biraz daha iyi olmuş. Göz takibi ile çalışan özellikler gelişmiş. Ama bu sefer de çok hassas olmuşlar. Air Gestures gayet güzel çalışmaya başlamış, hiç kaçmadan her seferinde düzgün çalıştı. -Gerçekten beğendim- Cihazın ekran kalibrasyonu güzel ama mükemmel değil. Parlaklık olarak benim S3 tokatlar, renk doygunluğu ve görüntü kalitesi(tarayıcı vs.) S3 karşısında oldukça zayıf. Yaptığım ayarlar neticesinde çok detaylı ve keskin görüntü vermesinin yanında kontrast ve renkler gayet güzel. Beyaz hariç. Beyazlar biraz yeşil, mavi, sarı gibi bir şey. Orada 5dk'da biraz ayarları düzelttim, beyaz daha iyi oldu ama yine de IPS, LCD paneller gibi olmuyor. S4'te de Samsung bir çakallık yapmış. Beyazlarda parlaklığı düşürerek doğru beyazı bulmuş. İyi güzel. Ama arkadaş o beyaz nasıl bir beyazdır? Son parlaklıkta bile adam gibi beyaz olduğu belli olmuyor, gözünüzü almıyor, nasıl diyeyim o parlaklık yok. Yine S3 gibi bir kernel ile düzeltilebilir diye düşünüyorum. Onları geçtim de S4'ün rami adam edilebilir hale gelmiş. O şişme falan yok. Kendimi övmek için demiyorum ama benim gibi birisinin elinde o cihazdan harika bir sonuç alınabilir. Birkaç dakikada ram tüketimini 700MB civarına düşürdüm. Ulan bizim S3 zaten 700'e hemen çıkıveriyor dedim içimden. 2-3 uygulama açsak biraz beklesek hangimizin 1GB ramli cihazı 700MB'ın altında kalabiliyor? Tamam arada olmadığı oluyor ama bizim cihazlar boşaltılmış, ayar yapılmış cihazlar. Oradaki S4 ise tamamen stok rom ve teşhir cihazı. Yani fazlasıyla şişirilmiş, dolu bir cihaz. Temizlenip biraz ayar yapıldığı takdirde o cihazın bellek tüketimi boşta ve açılışta S3 ile yarışabilir ama multitasking'te fazladan 800MB kullanılabilir ram ile S3'ü 2'ye hatta yeri geldiğinde 3'e bile katlar. Orada 5dk'da bile dişe dokunur şekilde düzeltilebilen bir bellek varken bu saatten sonra bir sorun olmadığı sürece bellek yönetimi kötü diyebileceğim cihazlar arasından çıkardım. S5'e ciddi ciddi niyetlenmiş durumdayım. Zira S4 benim için fiyatı sebebiyle geçilmeye değmeyecek bir cihaz. Ama 300 lira farkla geçebilirsem de geçmeyi düşündüğüm bir cihaz. Eksikleri var ve o eksiklerin farkındayım. O yüzden S5'i bekliyorum. Temiz bir S3 yanına bir iki aksesuar ile 950 liraya gidiyor. 1400-1750 lira aralığında da S4'lerin 2. el ve garantilileri var. Ya bir indirim zamanı vergi iadesi de alacak şekilde 1200-1300 liraya alacağım ya da S5'e kadar devam. Şu anda tek sorun fiyat.Acelem yok, bekleyebilirim. S3 ile ciddi olarak bir sıkıntım yok. MT kötü dediysem de 8-9 uygulama veya 2 oyundan sonra cihazda performans düşüyor. Çok fazla değer kaybetmeden S3'ü de değiştirmeyi düşünüyorum. Tabii zarara girmeyecek şekilde. Benim fikrim bu şekilde. Bu yaz telefon ile çok bir işim yok nasıl olsa. Neyin ne olduğunu, ederinin, giderinin ne olduğunu bildiğim için araştırmakla zaman harcama ihtiyacım yok. PC'e bir tane SSD alıp bu yaz biraz kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. Eksiklerimi falan düzeltmeyi planlıyorum.

Çok fazla takılmayın. Elinizdeki cihaz gayet güzel. 4-5 uygulama aynı anda açık durabiliyor. Daha fazlası olması güzel olurdu ama malum nedenlerden bu N2, S4 kadar etkili ve verimli olmuyor. Dünyanın sonu değil. Cihazın diğer eksiklerini kapatmaya bakın. Dengelemeye çalışın yani. Moralinizi bozmaya, kendinizi yiyip bitirmeye değmez.

• Omega v43.5 kuracağım birazdan..Hangi kernelle kullanmamı önerirsiniz..?Şarjı biraz fazla gitsin istiyorum..Ayrıca cwm den zipi gösterip kuracağım di mi bu romu..?

Bir de bu omega files denen program ile romu özelleştirebiliyormuşuz..Google playde ücretli gözüküyor bu program..Romda direk yüklü halde geliyor mu yoksa satın mı almak lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lemans -- 10 Haziran 2013; 19:03:40 >
  • Arkadaşlar bu gün 4.2.2 sızıntı rom u yükledim,ama ingilizce root suz türkçeye çevrilemiyormuş,root yapmak istemiyorum imei klon olduğu için imei sorunu yaşarım diye acaba root suz türkçeye çevirme imkanım varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lemans

Omega v43.5 kuracağım birazdan..Hangi kernelle kullanmamı önerirsiniz..?Şarjı biraz fazla gitsin istiyorum..Ayrıca cwm den zipi gösterip kuracağım di mi bu romu..?

Bir de bu omega files denen program ile romu özelleştirebiliyormuşuz..Google playde ücretli gözüküyor bu program..Romda direk yüklü halde geliyor mu yoksa satın mı almak lazım?

Perseusla kurun. Evet cwm den kurcaksiniz. Omega files markette ucretsiz, pro versiyonu ucretli sadece

• Teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hssahin65

Arkadaşlar bu gün 4.2.2 sızıntı rom u yükledim,ama ingilizce root suz türkçeye çevrilemiyormuş,root yapmak istemiyorum imei klon olduğu için imei sorunu yaşarım diye acaba root suz türkçeye çevirme imkanım varmı.

mora locale 2 yi deneyin marketten.

• 
Sayfa: önceki 396397398399400
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.