Şimdi Ara

Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU] (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.219
Cevap
201
Favori
313.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
67. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Faturayı bulup foto çekmekle uğraştırmayın beni lütfen.
    5 Kasım Resmi siteden sipariş, 8 Kasım teslim.

Rakamla 28.499,05
    Yazıyla yirmi sekiz bin dört yüz doksan dokuz lira sıfır beş kuruş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ufs 4.0 olsa bende direkt hb den alacaktim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    Ufs 3.1 ile 4.0 arasındaki farki kullanıcı anlayamaz. S23 de ufs 3.1 kullandı samsung. Bence kağıt üzerindeki bir fark ufs değerleri. Kapasite olayı da one drive yıllık 100 gb 336 TL 3 yıl kullansan bin lira yapar. 256 gb da diretmenin bir anlamı yok. Fiyat farkı 1.000 - 1.500 bandında olursa düşünülebilir.

Hocam o farkı normal bir kullanıcı anlayamaz bence, zaman gösterir tabiki de. Bence mantıklı nihayetinde depolama hariç aynı cihaz herseyi. Ben yeğenime aldım zaten ona hayli hayli yeter kendim s24 ultra kullanıcısiyim

• @aydinkaragoz hocam ikinizde haklisiniz ama konuda sikayetler vardı ama 128de oldu su sorun 128de var bunds yok tarzi mesajlar var? Onlar daha cok kafami kurcaladi. Ben suan 128lik cihaz kullaniyorum video ve fotolari sd karta atinca hafiza sorunum yok ayrica google fotograflar kullaniyorum yedekliyor cihazi temizliyorum.

128 kullanıcısı daha çok o yüzden şikayetlerine denk gelme olasılığınız daha yüksek. Donanım olarak aynı cihazlar ufs den dolayı ısınma, donma, kasma, yavaşlama vs. olma ihtimali olacağını sanmıyorum.

• MegaX-1 kullanıcısına yanıt

Genel kullanıcı için önereceğim; ilk olarak yeni 0 bir google account oluşturmak. daha telefon kurulumuna başlamadan google a bilgisayardan girip güvenlik açıp ve veri kullanımı-paylaşımı ayarlarında ne varsa kapatmak. Bu herkese normalde gerekli değil ama etkisi şu: eğer ki google a bilmeden bağlamış olduğunuz bir hesap, senkronlanmasında problem çıkartabilecek bir bilgi veya uygulama eklentisi kalmış ise bunu telefon gibi güvenliği çok önemli bir aygıta aktarmamak. veri gizliliği için de: başta kapalı bıraktığımızda, en azından ilk girişte profilleyecek bir data olmayacak arkada çalışan.

Telefonu alıp kuruluma geçtiğinizde her adımda ve yeni uygulama yükleyip açtığınızda öncelik red olmalı. Mesaj uygulamasının kişi listesine erişmesi gibi durumları kabullenmek zorundayız tabi. Bu yeterli olmayacak.

Sıradaki evre uygulamaların arkaplanda çalışması. Arayüzü ingilizce kullandığımdan menü geçişleri detaylı yazma şansım yok ama basit arayüzde gördüğüm birkaç yetkisi var kapatmanız gereken. çevirisi muhtemelen uyku modu veya derin uyku modudur. aktif kullanılmayan ve arkaplanda whatsapp gibi bildirim sağlaması gerektirmeyen uygulamaları bu moda geçiriyoruz. sonrası wifi ve mobil veri için de normal hali açık bırakılmış tüm uygulamaları kapatmalı.

Sonrasında uygulama yetkilerine girip önceden yüklenmiş uygulamalar dahil düzenlemek gerekiyor. Google bazlı dahi olsa uygulama yetkilerini kaldırmak gerekiyor. Yine arkaplanda kapalı olsa da yazılım geliştirme diye aktif kullanırken datanızı işleme yetkileri var. Windows ve ios tarafında da benzeri bulunur. uygulama içi ayarlarında ve uygulama veri işleme izinlerini kapatıyoruz. yetki-izin sürekli aynı şeyi teklarlamışım gibi geldiyse maalesef durum öyle değil. öyle tasarlamışlar ki bir yerden kapattığınızı sandığınız şey aslında kapanmamış. örneğin ağ veri gönderimini kapatmışsınız ama uygulama veri kullanıyor dolaylı olarak halen. Buraya kadar kısımları, genel kullanıcı menüleri gezip biraz zaman harcayıp halledecektir. Ek olarak uygulama içi linklere tıklama yetkileri gibi bir çok ayar var. çocuk youtubeda gezinirken veya biz twitter vs kullanırken yorumlardaki problem olabilecek linklere yanlışlıkla tılayıp açmayı engellemek gibi. Servislerin bazıları normal yolla tam olarak kapanmayacağı gibi aktif kullandığınız uygulamalarda problem yaşayabilirsiniz. O yüzden ihtiyaca göre servisleri tek tek araştırıp öyle engellemek gerekiyor. yedekleme, konumlama, yapay zeka , asistan servisleri vs bakıp en azından kullanmadığınız tarafı kaldırın. her şeyi kapatıp telefonu 3310 a döndürmenin de kullanmadığınız sesli asistana yetki vermenin de anlamı yok ona göre ayarlarsınız.

Genel kullanımda bu basit ayarlar ile zaten büyük ölçüde nefes alır rahat kullanırsınız. Bundan sonrası ise kedi fare oyunu.

Google ana servisler görünen yetkiler kapalı olsa dahi arkaplanda profillemeye ve iletişime devam ediyor. Bunu ya yönetici seviyesinde bir açık bulup engellersiniz. Ya da tabiri caizse servisi sakat bırakacak bir uygulama hatası yaratarak. 3. olarak da engeli telefondan değil yetkimizin tam olduğu internet ağından atmak. spesifik olarak ağı izleyip ayar yapmalı. tahmin edersiniz ki tamamen google servis engelleme interneti engellemek gibi olur. servisin dns-url bazlı çalışmasına göre yine farklı yöntem lazım. Bu son kısımların gözle görülür etkisi azdır yani bir zorunluluk değil. Yine de olmaması gereken şeyler ama bir data şirketine teslim olunca böyle oluyor.

İlk bölümdeki ayarlardan sonra ileri bir zamanda performans kaybı hissederseniz geliştirici modunu açıp windows görev yöneticisi gibi uygulama kullanımlarını görürsünüz hangi uygulama ne kaynak harcıyor.

Daha ufak tefek bir sürü şey var ama saymakla bitmez maalesef. ufak bir örnek smartthings uygulaması. samsung telefon olduğu için önden yüklü geliyor. durduk yere 1gb a yakın hafıza. kullanıcı merak edip baktıysa ağ kontrolü ve bluetooth yoklama da açıldı arkaplanda. Eğer ki aktif kullanım yoksa bu sorgulamalar aşırı düşük kullanım yapar, yani bir önemi yok seviyesinde. Ama neden 0.1 lik de olsa ihtiyaç olmayan işlem yapsın değil mi?

Android 15 one ui 7 ile görünüyor ki ios gibi basitleşme yönünde ilerliyorlar muhtemel ileriki güncellemelerde bu ayarlar basitleşecektir.

128 ile 256 sadece hız kapsamında bir değişim olarak algılanıyor fakat durumlar farklıdır.

Bunun kaba detayını yazmıştım daha önce forumda.

Linki bırakıyorum bilgi ihtiyacı olanlar faydalanabilir.Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU] 

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160982487

• NAKRESS55 kullanıcısına yanıt

Ek olarak rastgele okuma hızı ve %50daha az enerji kullanımı da var. rastgele okuma-yazma şimdi farketmesi imkansız gibi olsa da güncellemeler gelip sistemde baskısı artınca etkisi olur. yine enerji kullanımı zaten çok düşük olduğundan pilde çok farkedilmese de çipin kendi stabilliği açısından farkı yansır. son olarak (bu sadece benim teorim) tüm çiplerin aynı kalitede çıkmadığını biliyorsunuz. üretimde iyi çıkan partları muhtemelen yüksek kapasitedeki cihazlara eşliyorlardır. sonuç olarak 1tb cihazın arızalanıp geri gelmesi 128gb e göre daha fazla zarara sokacaktır şirketi. heralde biri bunun hesabını yapmıştır. yine de sadece teori.

• Boyutlarına alışamadığım için 2 haftalık S24 FE 8/128 gri telefonumu iki kılıf, 1 ekran koruyucu ile birlikte satıyorum. Forumdan alacak arkadaşlara tek ve son fiyat 20.000 TL. Önceki mesajlara bakarsanız aldığım tarihi ve fiyatı içeren Amazon sipariş özetini paylaştım. Kılıf ve ekran koruyucuyu kutudan çıkar çıkmaz uyguladım. Sıfır hata, kusursuz cihaz. İsteyene sahibinden param güvende ilanı açarım. Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f_conq -- 2 Nisan 2025; 16:15:31 >

• f_conq kullanıcısına yanıt
    Malesef ben de alışamadım . Kılıfı da takınca tuğlaya döndü telefon. Komple kaplama yapsak en az 1.000 lira alırlar ona da.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salvador_Limones kullanıcısına yanıt

Tabi ki ileriye dönük farkı daha da hissedilecek aynı fikirdeyim.

Dediğin gibi ileri de güncelleme gelmesi yanı sıra ram yetersizliğinde de sanal ram kullanınca belleğe daha çok yük binecektir vs vs...

Bellek Boyut olarakta Sistem zaten ham olarak 23-25 gb kullanıyor.

Ben kullandığım programları yükledim 1 tanede futbol oyunum var gerisi resim/video ağırlıklı. 70 gb dayandı.

İleride android ve arayüz güncellemelerinin ne kadar alan yer kaplayacağı da muamma.

Yani birden şişebilir her türlü. Hele video çekme merakı varsa 128 pişman edebilir...

Hız olarak Google play da mesala 10-15 güncelleme aynı anda yaptığından bile fark hissediliyor.

Çerez gibi çok çabuk indirip yüklüyor. o yüklerken normal geziyorum iplemiyor bile. Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU] 

Tabi farkı hissetmek için benim gibi 128 256 kullanmış olmak lazım.

Yoksa hayatta kimse farkı anlamaz, nasıl anlayacak ki zaten Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU] 

Yazsak çok detay var. Ama kafa karıştırmaya gerek yok tabi ki.

kısaca 3 5 sene kullanayım diyen 256 gb tercih etmeli, 2 3 yıl takılır satarım diyen 128 alabilir.

Sorun yaratmaz kesinlikle.

• Arkadaşlar siparişler açılmış 3 lu artık ben hepsiburadadan aldığım için almadim

• Bu sefer de telefonun stoğu yok görünüyor. Sepete eklenmiyor

• Samsung, S24 serisi için 7 Nisan'da One UI 7 güncellemesi dağıtımına başlanacağını duyurmuş.
    Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU]
    YO ZILLYyoutube
    Samsung Galaxy S24 FE One UI 7 Update - OFFICIAL RELEASE DATE !!!
    https://www.youtube.com/watch?si=YDDeHN_IhOw1xgav&v=8vmSPrJ98no&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora_kalender -- 2 Nisan 2025; 18:12:32 >

• bora_kalender kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilmiyorsam s24 FE 17 nisan civarı güncelleme alacak. s24 den 1 hafta sonra olması lazım.

• aydinkaragoz A kullanıcısına yanıt

Telefonu ekledim sepet acilmadi sonra sirayla tum rebk stoklari yok yazdi. Nasil kampanyaysa artık hep bir eksik stok soluyor. Stoklarda hatali giriliyor heralde kulaklik bir stokta bir stok dışında

• NAKRESS55 kullanıcısına yanıt
    Videoda S24 FE için de 7 Nisan diyor. Ama bölgesel olarak bize daha geç gelebilir. Zaten hemen yüklememek lazım. Önce yükleyenlerin yorumlarına bakıp değerlendirmek gerek.

• Merhaba bugün itibariyle s23 fe den ayrılıp bende aranıza katılmış oldum :D

• bora_kalender kullanıcısına yanıt
    Biraz baktım da forumda paylaşmışlar. Sanırım dediğim gibi nisan ortalarında gelecek. Merakta etmiyor değilim. Yapay zeka destekli falan yazmışlar bakalım nasıl birşey olacak.

Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU]

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.