Şimdi Ara

Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU] (397. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.944
Cevap
196
Favori
454.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş
    O cihazda şifre 0000 yada 1111 oluyor.fab ayarları yaparsan bu ikisinden biri açar.eğer diğer mesajda dediklerim ile çözemezsen fab ayarlarına dön.cihazda oturum aç ve hem cihazın hem Google play in güncellemelerini yap hocam öyle dene bi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Exynos'un modemi kötü, snapdragonlu model mantıklı benimde niyetim var s25+'a bakalım kısmet.

Pil tüketimi dışında çekim sorunu olarak exynos modemin ben kötü olduğunu düşünmüyorum neden derseniz arkadaşımda s22 sd var ben de s24fe exynos var ikimizde tarlada olsun farklı yerlerde olsun çok fazla karşılaştırma yaptık ikisi de aynı çekiyor benim daha önce ki cihazım s20fe sd idi s24fe yi aldıktan sonra 2 3 ay boyunca satmadım o da evde salonda 1 çizgi çekiyordu s24fe de 1 çizgi çekiyordu o da balkonda 100 ila 150 mbit veriyordu s20fe de o kadar veriyor. Bizim köyde hatlar çok kötü annem de mediatek redmi note 14 var ikimizin cihazda 4.5 g de doğru dürüst çekmiyor. 4.5g 0 çizgi çekiyor iki cihazda whatsapptan mesaj gönderiyoruz telefonu havaya kaldırmadan iki cihazda da whatsapp mesajı gitmiyor webde arama yapamıyor illa telefonu havaya kaldırmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan-39 -- 11 Ağustos 2026; 0:10:23 >

2 Adet sd samsung kullandım 3 adet exynos samsung kullandım açıkçası benim yaşadığım yerde fark gözlemlemedim. açık alanda tarlada da kullandım şehir merkezinde konser gibi kalabalık alanda da.

• otomobil için üretilmiş multimedya cihazlar her güncelleme ile daha fazla kısıtlama ile geliyor. Eğer herşeyiniz normal çalışıyorsa güncelleme yapmayın çünkü yarın bluetooth olsun araca bağlı telefon görüşmesi kaza nedeni sayılırsa o bile engellenmiş yeni sürüm çıkacaktır. Genelde multimedya cihazlar güncelleme için şifre istemez özel ayarlara erişim için şifre koruması istenir ki bu da o andaki saat rakamına bağlı değişkenler barındırır.

Telefonların çekmediği yerde çeken telefonların ortak özelliği daha fazla radyasyon üreten telefonlar olduğunu sanıyorum. Onu boş geçmeyin.

Araca hariçten bağlanan multimedya cihazlarda cihazın kullandığı gps sinyali alıcısı için özel bir anten olur. Eğer ses sistemi kuran yerlere multimedya cihazı bağlatırsanız, bu anteni ses sistemleri kuranlar doğruca radyo alıcısı olarak kullanır ki tüm radyolara erişim olsun ister. Bu haliyle radyo erişimi muazzam artar fakat araçtaki multimedya gps'i zerre çalışmaz. Belki bu şekilde kurulmuş anten parazit yapabilir diye düşünüyorum.

Telefon numaramı yeni değiştirdim ve sıfır reklam geliyor. Telefon numaramı buraya kaydettiğimde pazarlanmayacağından nasıl emin olacağım? Ve olası gelecek her bir reklam için nasıl bahane üreteceksiniz? AN İTİBARIYLA 02:20 14-08-2026 Telefon numaramı girmeden mesaj yazmama izin verilmediği için buraya yazıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hgurbuz50

Telefondan internet bağlayıp sistem güncellemesi kontrol ettim ama sistem güncel dedi.

Bende mcu protokol ve hizmet gibi yerlerdeki güncellemeleri yaptım.

Bir değişiklik olacakmı bilmiyorum ama sorun muhtemelen donanım sorunu ve sinyal kirliliği.

Bu yaptığım güncellemeler sonrasında artık ekran her seferinden baştan boot oluyor. Önceden demekki hiç kapanmıyordu. Kontak kapansa bile hazırda bekliyordu. Çünkü hemen ana ekran geliyordu.

Şimdi her kontak açtığımda baştan Android ekranı geliyor boot oluyor açılıyor ve ana ekran geliyor artık. İlginç bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

3 tane exynoslu samsung, birde farklı marka 2 farklı qualcomm soc'li cihaz kullandım fark var. Hatta şuan en son kullandığım qualcomm cihazla aynı ortamda S24 FE'yi kullanıyorum. Bariz derecede kötü. Kapalı alan performansı çok kötü. Bir sebebide şu turkcell yüksek frekanslı bantları kullanmak istiyor. Diğer operatörler düşük frekansı kullandıkları için çekim sorunu azdır.

Ben trakya bölgesinde oturuyorum kırsal alanlarda çok bulunuyoruz sd den çekim olarak kırsal alanda fark gözlemlemedim İnternete meraklı biri olarak her tarlada hız testleri yapan biriyim köylerde hız testleri yapan biriyim sd cihaz kullandım 4 yıl 1 yıldır yine exynos kullanıyorum hiçbir fark hissetmiyorum. Sd s20fe de 5 6 saat ekran süresi veriyordu s24fe exynos ta 5 6 saat ekran süresi veriyor. Şuan evdeyim mediatek cihaz ile karşılaştırma yapıyorum aynı operatör ikiside

Şuan ev içindeyim tt hat mediatek çipsetli cihaz 3 çizgi çekiyor verdiği hız testi

Samsung Galaxy S24 FE [ANA KONU]

S24fe tt hat 5g 3çizgi çekiyor verdiği hız testi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan-39 -- 11 Ağustos 2026; 15:31:21 >

• Bu şekilde bir yere varmak pek mümkün değil. Ben de S20 FE Snapdragon'lu modelden S24FE'ye geçmiştim. Genel olarak bulunduğum lokasyonlarda çekim anlamında bir fark gözlemlemedim. O yüzden daha önceki paylaşımlarımda bir fark olmadığını da yazmıştım. Şu anda da S24 Plus kullanıyorum yine bir fark yok. Ama iş genel ortamlarda değil kritik eşiklerde ortaya çıkıyor. Şu anda S20FE'yi hanım kullanıyor. Çinko çatıya sahip hastanenin bodrum katında aynı operatörle S20FE hem çekiyor hem konuşturuyor ama internet desen yok tabii ki. Benim S24 Plus'ta ise "aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor" diyor. Biri eski model Snapdragon biri yeni model Exynos. Dediğim gibi fark kritik anlarda ortaya çıkıyor.

Bunu da şu SAR değeri verileri doğruluyor zaten. Kimine göre SAR önemlidir kimine göre değildir. Bu da tercih meselesi.

S20 FE Snapdragon: 0.857 W/kg (Baş)
    S24 Plus Exynos: 0.429 W/kg (Baş)

Şimdi bir de en pahalı marka telefonunda çekim gücü gayet iyi ama onun da SAR değeri 1.49 W/kg (Baş).

Belki diyeceksiniz Çin malı ucuz telefonum var, hepsinden iyi çekiyor diye. Onlarında belirtilen SAR değerlerine güvenmeyin derim. 

Konumuza dönecek olursak işin özünde genel kullanımda görünmeyen farklar kritik anlarda ciddi farklar oluşturabilir. Ben S24 Plus'tan genel olarak memnunum ama sırf bu hastanede yaşadığımız olaydan dolayı da S25 Plus'a göz kırpıyorum.

• bora_kalender kullanıcısına yanıt

Bu dediğinizi turkcell t70 de yaşamıştık şantiyede kimsenin cihazı çekmezken zte üretimi turkcell t70 4.5g çekiyordu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan-39 -- 11 Ağustos 2026; 18:1:27 >

Neyse aracın kontağını cevirince ekranda boot ekranı gelmemeli.bu birşeyin eksik yada hatalı yüklediğini gösterir.ben olsam sıfırdan format atardım.aç kapa yapınca android logosu geliyorsa herseferinde bir sorun vardır..

Ben olsam tekrar fabrika ayarlarına dönerdim biliyorum cansıkıcı birşey ama o ekran gelmemeli.birşey eksik yüklenmiş demekki..
    Cihaz yükleme yaparken kısa sürede olsa İnternetsiz gitmiş olabilirmi..

Neyse peki bunlara rağmen sorununuz çözüldü mü acaba..

Not: android auto ile bağlandığınızda ekranda kullanılan zeis miydi neydi o tamamen değişti yeni versiyon olmuştu.onuda bir kontrol edin..Yarın haberdar edin bugün yoğundum unuttum bende ekrandan size fotoğraf atarım kontrol edin diye

daha doğrusu android auto ile telefonu bağlamadığınjz zamanlarda yani...arkadaş anladığım kadarı ile android auto ile bağlı iken GPS i kaybediyor.ki o zaman ekran telefondaki harita uygulamasını kullanıyor oluyor zaten.yani ekranın GPS antenine bağlı değil..

Şifre olayıda dediğiniz gibi güncelleme için lazım değil.ama fab ayarlarına dönerseniz cihaz ilk defa kuruluyor gibi olduğu için o kısımda şifre istiyor sadece başka yerde istemiyor

Hocam selamlar burada ufak bir düzeltme yapmam lazım. Ben Android auto ile bağlı durumda değil iken. Sadece telefon ile navigasyon yaparken sorun yaşıyorum. Telefonu yan kapı cebine koyuyorum sorun yok. Multimedya ekrana yakın bir yere koyuyorum. Hop GPS sinyali kayboluyor telefonda.

Öncelikle teşekkür ederim hocam. Henüz tam anlamıyla deneyemedim. Yarın deneme şansım olacak navigasyonu.

Her seferinde boot etmesi saçma geldi gerçekten.

Yarın bi fabrika ayarlarına yeniden çekerim.

Umuyorum ki yaptığım o küçük güncellemeler de gitmez fabrika ayarlarına çekince.

Hocam selamlar..ben de tam tersi anlamışım kusura bakma.senin ekran ile bir sorunun yok o zaman.telefonun GPS i gidiyor ekrana yakın koyunca..onun nedeni ni bilemiyorum ekran antenini nereye koydular çakışma mı yapıyor bilemedim.ben de ekranın GPS anteni ön en sağda mesela.ama belki sen taktırırken başka birşekilde bağlamışlardır.

Aslında ekran taktırdı isen android auto ile bağlan kullan yada telefonu hiç bağlama cevrimdışı harita indirip yine ekrandan kullanmak en güzeli..

Ama siz telefonun GPS inin gitmesine takılmışssınız ona ben de cevap yok maalesef.

Daha önceden dediğim gibi s20 fe ve s25 fe ile kullanıyorum cihazı ve sorun yaşamıyorum. Telefonların GPS leride gitmiyor hiç..bilemedim maalesef hocam

Google play den de haritaları güncelle.bir de cihazdaki haritalar kısmından cevrimdışı haritanı oluştur parmağınla cerceve yapıp sonrada keyifle ister teli bağla kuşlanmister hiç bağlama o haritaları kullan keyfine bak.

Kazasız belasız sürüşler öncelikle hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpion28 -- 13 Ağustos 2026; 18:40:5 >

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
    "Bismillahirrahmanirrahîm"
  • Scorpion28 kullanıcısına yanıt

Hocam hayırlı olsun diyeceğim ama, daha 2 yıl dolmadan yeni bir batarya taktırmak!

Yani bana enterasan geldi.Garanti dahilinde ücretsiz mi takdırdınız,yoksa extra cebinizden para mı verdiniz?

Orijinalden alıntı: turkelvis

Hocam hayırlı olsun diyeceğim ama, daha 2 yıl dolmadan yeni bir batarya taktırmak!

Yani bana enterasan geldi.Garanti dahilinde ücretsiz mi takdırdınız,yoksa extra cebinizden para mı verdiniz?

3100tl verdim rahatladım

pil kullandıkça eskiyen cihazın performansını etkileyen birşey hocam motoru her zaman dinç tutmak lazım

ben her 2 senede bir kullandığım cihazların pilini değiştiririm cihazın donanım teknolojisi eskiyene kadar uzun yıllar aynı cihazı kullanırım

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
    "Bismillahirrahmanirrahîm"
  • Scorpion28 kullanıcısına yanıt

3100'lira işçilik dahil yetkili servis için bedavaymış.Globalde yeni yasaya göre bir kaç yıl içinde tüm yeni çıkan telefonlar eskisi gibi çıkarılabilir batarya ile üretilecek diye biliyorum.Bakalım nasıl çıkaracaklar piyasaya...

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.