Şimdi Ara

ga-ep41-ud3l 4 gb ram görmeme problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 4 adet 1gb 800 mhz ram var. 2 tanesini dimm 1 ve 3 e taktıgımda çalışıyor dual channel olarak. fakat dimm 1 ve 2 ye taktıgımda 1 gb görüyor. ilk sorum budur.
    Asıl problem ise şu; elimdeki 4 tane aynı marka aynı model rami taktıgımda hata sesi geliyor, açılmıyor.Böyle bir problemle karşılaşan arkadaşlar varsa en acilinden yardım bekliyorum.teşekkürler.

• bu bilgileri verirken en onemli bilgi atlanmis... islemci nedir?
  • Because of Intel chipset limitation, please use single-side memory module if four memory modules are to be installed.

Anakart özelliklerinde yazıyor.Bundan dolayı çalışmıyor olabilirmi?

http://forum.donanimhaber.com/m_20050001/tm.htm
    Bu konudada 4 modül ram sorunu var.s3k0 arkadaşın yazdığı doğru gibi. Yani tek tarafı dolu olan ram takmak gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Because of Intel chipset limitation, please use single-side memory module if four memory modules are to be installed.

Anakart özelliklerinde yazıyor.Bundan dolayı çalışmıyor olabilirmi?

http://forum.donanimhaber.com/m_20050001/tm.htm
    Bu konudada 4 modül ram sorunu var.s3k0 arkadaşın yazdığı doğru gibi. Yani tek tarafı dolu olan ram takmak gerekiyor.

evet
    yüzde 99 ondan dolayı..ramler double sided ve anakart ancak 4 parça ramde single side ram çalıştırabiliyor.chipsetin esprisi.

Anakartın kitapçığına bakarsak zaten görebiliriz.Şöyle bir tablo var.

ga-ep41-ud3l 4 gb ram görmeme problemi?

4 parça ram takıyorsanız single side OLMAK zorunda..double side takarsanız çalışmaz.

• teşekkürler arkadaşlar, inceledim ve ramleri değiştirmem gerek :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaTMiL -- 22 Ocak 2012; 9:47:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.