Şimdi Ara

sql uzantılı metni nasıl açabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sql uzantılı bir dosya indirdim not defteri açmıyor.İnternette araştırdım bir kaç program indirdim yine açamadım.MySQL indirdim , program gibi bir şey yok.Tarayıcıdan filan mı giriliyor çözemedim.Nerde hata yapıyorum?

• Yapay Zekanın Yanıtı

SQL Uzantılı Dosyalar Nasıl Açılır?

SQL dosyaları, Structured Query Language (Yapılandırılmış Sorgu Dili) veritabanı yönetim sistemleri tarafından kullanılan metin dosyalarıdır. Bu dosyalar, veritabanlarında veri yönetimi için kullanılan sorgular, tablolar, görünümler ve prosedürler içerir.

Bir SQL dosyasını açmak için birkaç farklı yöntem vardır:

• Veritabanı Yönetim Sistemi (DBMS) Kullanma: MySQL, PostgreSQL ve Oracle gibi DBMS'ler, SQL dosyalarını açabilir ve içeriğini görüntüleyebilir. Dosyayı DBMS'ye sürükleyip bırakarak veya "Dosya" menüsünden "Aç" seçeneğini kullanarak yükleyebilirsiniz.
    • Metin Düzenleyici Kullanma: Notepad++, Sublime Text ve Visual Studio Code gibi metin düzenleyicileri, SQL dosyalarını metin olarak açabilir. Bu yöntem, dosyanın içeriğini görüntüleyebilmenizi sağlar ancak sorguları çalıştıramazsınız.
    • Çevrimiçi SQL Düzenleyicisi Kullanma: SQL Fiddle ve DB-Fiddle gibi çevrimiçi SQL düzenleyicileri, SQL dosyalarını açmanıza ve sorguları çalıştırmanıza olanak tanır. Bu yöntem, dosyanızı yerel olarak yüklemeden SQL sorgularını test etmek için kullanışlıdır.

Telefonda SQL Dosyası Açma:

Android ve iOS cihazlarında, SQL dosyalarını açmak için aşağıdaki uygulamaları kullanabilirsiniz:

• SQLDroid (Android)
    • SQLite Viewer (iOS)

Bu uygulamalar, SQL dosyalarının içeriğini görüntülemenize, sorguları çalıştırmanıza ve veritabanlarını yönetmenize olanak tanır.

SQL dosyalarını açarken, dosya uzantısının doğru olduğundan (.sql) emin olmanız önemlidir. Ayrıca, dosyanın bozuk olmadığından emin olmalısınız. Bozuk dosyalar, açılma veya sorguların çalıştırılmasında sorunlara neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: SalimT

.sql uzantılı dosya nasıl açılır? :
    http://uzmanim.net/soru/sql-uzantili-dosya-nasil-acilir/66312

burdaki gibi kardeş

Hocam microsoftun indirme ekranında sayfa bulunamadı hatası veriyor.Başka bir alternatifi var mı bu programın?İşletim sistemim XP.Laptopta biraz eski.

• ".SQL" veritabanı dosyası oluyor, yedek DB ayarlarını felan tutuyor, HeidiSQL, Navicat for MySQL ile açabilirsin ama içinden dosya felan çıkmaz, sadece yedeklenmiş veritabanı çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5FE94EB4E -- 5 Nisan 2016; 22:18:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cparty69

".SQL" veritabanı dosyası oluyor, yedek DB ayarlarını felan tutuyor, HeidiSQL, Navicat for MySQL ile açabilirsin ama içinden metin belgesi felan çıkmaz, sadece yedeklenmiş veritabanı çıkar.

İki programı da yükledim , görüntülemiyor dosyayı.Bu programlar veritabanı filan hazırlamak için galiba ya da farklı bir ayar filan mı lazım bilmiyorum.Benim dosyam şu fotoğraftaki dosya.
    Bu mesaja eklenen görseller:

sql uzantılı metni nasıl açabilirim?

• Bu dosya neden lazım sana ? yani bu isimdeki dosyalar kullanıcı için önemsiz sistem dosyaları oluyor. Hmm resimde şimdi gördüm 6 GB boyutunda, sen bu dosyayı birlikte aç deyip Winrar ile açmayı denesene, belki dosya uzantısında bir sorun vardır, winrar açabilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5FE94EB4E -- 5 Nisan 2016; 22:17:26 >
  • Firefox, Chrome boş sayfaya at açılır.

Emeditor adlı programla açılabilir.

Onun dışında metin düzenleyici programlar (notepad v.b) gibi açılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerseriGezgin

Firefox, Chrome boş sayfaya at açılır.

Emeditor adlı programla açılabilir.

Onun dışında metin düzenleyici programlar (notepad v.b) gibi açılabilir.

Salak gibi uğraşıyorum 2 saattir, tarayıcıya sürükledim açıldı.Notepad ile açılmıyordu boyut fazla hatası veriyordu.
  • Korkusuz Üye kullanıcısına yanıt
    kardeşim sadece açacaksan notepad, chrome, word bile yeterliydi. ben calistiricaksin die düşündüm
  • quote:

kardeşim sadece açacaksan notepad, chrome, word bile yeterliydi. ben calistiricaksin die düşündüm

Hocam açmıyor , yukarıda da 2-3 kere yazdım.Dosya büyük hatası veriyor.Tarayıcı açtı bir tek.
  • Korkusuz Üye kullanıcısına yanıt
    neyseki çözmüşsün sorunu sevindm
  • quote:

neyseki çözmüşsün sorunu sevindm

Hocam metin başta açılıyor gibi oluyor ama sonra tarayıcıda sayfa çöküyor.6,5 gb metin.Hızlı bir PC'de denesem olur belki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.