Şimdi Ara

G20 ZİRVESİ İÇİN ÖNEMLİ TESPİTLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer seçimlerden bir koalisyon çıksaydı şu an oluşturulacak G20 masasında güçsüz, her söylenene biat eden bir Türkiye olacaktı. Durum tam tersi olduğu için elimiz şu an çok kuvvetli. Bu konuya yönelik çok fazla şey karalandığında bilirim ki okunmaz o yüzden Abdullah Çiftçi'nin hem bu konu üzerine hem de 1 kasım sonrası için yaptığı kısa analizi paylaşmak istedim.

Aşağıda yazılanlara elbette burun kıvıracak olan hazımsızlar her daim olacak. Bende onlar için diyorum ki her şey sizlerin tabiri ile yalan dahi olsa bu ülkenin bulunduğu jeopolotik konum her şeyden çok daha önemli. Bize bir tek bu bile yeter. Hele ki doğru kullanırsak bu gücü.. Aksini düşünenler Fuat Avni dizisi izlemeye devam edebilirler.

Tepsitler;

Antalya'da G20 zirvesi yapılacak. Ekonomik konulardan çok gündemde Suriye/Irak üzerinde Rusya ve Batının masa hesaplaşması olacak.

G20 zirvesi öncesi bugün Putin: Rusya ve Türkiye ortak önceliklere sahip diyerek, Ankara bağımsız duruşu ile saygısı hakediyor dedi!

G20 zirvesi öncesi AB: Türkiye ile yakında mülteci konusunda zirve yapacağız diyerek, Türkiye'ye sıcak mesajlar verdi!

Putin, G20'de Obama ile görüşme yok ama Erdoğan ile görüşme var dedi. Putin, Türkiye ile uzlaşı arayışında.

G20 Zirvesinde Obama ile Erdoğan görüşecek. Erdoğan, Putin, Obama, AB ile görüşecek.
    Erdoğan'ı izole edecekken Erdoğan'a el uzatmak!

ABD George Marshall Fonu’ndan Joshua Walker: Türkiye'de güçlü bir liderin/hükümetin olması ABD ile ilişkilerde iyidir diyor!

ABD'nin TR Eski büyükelçisi Ricciardone: Türkiye ve ABD “birbirleri için kritik önem” taşıdıklarının net bir şekilde bilincinde diyor!

Erdoğan: Türkiye'nin Suriye'de "güvenli tampon bölge" önerisine karşı çıksalar da bunu kabul etmek zorunda kalacaklar diyor!

G20 Zirvesinde, en önemli konu İŞİD ve Esad. Türkiye, hem Rusya açısından hem de ABD açısından en önemli ülke.

Uluslararası ve yurtiçi siyaset, değişen şartlara göre daima yeniden dizayn edilir. Haziran ve Kasım arasında neler konuşuluyordu?

Haziran'dan sonra "Erdoğan, Davutoğlu kapışır, Ak Parti karışır" diyenler, karışmayı CHP/MHP/HDP'de görüyor.

Almanya Erdoğan'ı izole etme düşüncesinde ilen Merkel "Kurtar beni Erdoğan" diyerek ayağına gelip diz çöktü!

Erdoğan ABD'de izole edildi, kimse istemiyor, görüşmeyecek denirken, Obama ile Erdoğan görüşecek!

Paralel örgütün lideri/müridleri, herkese korku salıp "Kasım'dan sonra Erdoğan kaçacak diyorlardı" Kendileri kaçtı/kaçıyor!

Küresel uzantılı medyanın kiralık kalemleri, Erdoğan'ın sonu şöyle olacak derken, "fabrika ayarlarımıza dönüyoruz" yalakalığı!

Küresel dedikodularla siyaset/anti-demokratik yollarla iktidar hayali kuranlar, daima Milletin önünde diz çökmeye mahkumdur!

Sözde özgürlükçü özde tefeci Soros'un üflemesi ile yön arayanlar, yönsüz kaldı. Soros, Erdoğan'dan randevu talep etmiş, reddedilmiş!

ABD/AB/Rusya için Türkiye vazgeçilmez hayati öneme sahip bir ülke. Türkiye bir arada durursa, hepsi anlaşma için gelecek

Türkiye'de siyaset yapan partiler, birinci önceliğini Milleti/seçmeni anlamaya verecek. İkinci olarak ta Türk tarihini iyi okuyacak!

Sosyal Medya seçmenin gözünü açtı. Artık "yurtdışı/yabancı destekle" oy hesabı yapanlar, sosyal medyada madara olmaya mahkumdur!

Küresel fırfırların planı projesi var ama bu toprakların da sahibi var.
    Başkalarının ne dediği değil
    bizim ne yapacağımız önemli!

• Çok doğru tespitler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yahu fed in faiz artiracagi dedikodusu bile tl ye %40 deger kaybettirdi. Afedersinde nasil guclu oluyoruz acaba. Dunya paradan onceki takas sistemine filan gectide bizim mi haberimiz yom.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cok yakinda -- 13 Kasım 2015; 18:06:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cok yakinda

Yahu fed in faiz artiracagi dedikodusu bile tl ye %40 deger kaybettirdi. Afedersinde nasil guclu oluyoruz acaba. Dunya paradan onceki takas sistemine filan gectide bizim mi haberimiz yom.

Maalesef senin gibileri bugün dünyanın süper gücü olan ülkeleri 10 senede bu hale geldi sanıyor ya da 10-15 yılda büyük değişim yaşanarak bunlar olacak sanıyor. Devletler için 10-15 yıl hiç bir şeydir. Bulunduğumuz konum itibari ile dahi bizlere muhtaç olan süper güçler söz konusu ve biz bu kozu para ya da teknoloji ile değerlendirmiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 13 Kasım 2015; 18:11:02 >
  • quote:

Yahu fed in faiz artiracagi dedikodusu bile tl ye %40 deger kaybettirdi. Afedersinde nasil guclu oluyoruz acaba. Dunya paradan onceki takas sistemine filan gectide bizim mi haberimiz yom.

2001 krizini bir araştır bakalım. Faiz bir gecede nasıl fırlamış. Hem de yabancıların hiçbirşey yapmamsına rağmen. Deprem olmadan tamamen kendi kendine çöken bir bina gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

quote:

Maalesef senin gibileri bugün dünyanın süper gücü olan ülkeleri 10 senede bu hale geldi sanıyor ya da 10-15 yılda büyük değişim yaşanarak bunlar olacak sanıyor. Devletler için 10-15 yıl hiç bir şeydir. Bulunduğumuz konum itibari ile dahi bizlere muhtaç olan süper güçler söz konusu ve biz bu kozu para ya da teknoloji ile değerlendirmiyoruz.

Tabi canim ben 5 yil ekonomiyi bosuna okudum zaten. ben cahilim zaten. Ben tekodan ekodan iktisattan filan anlamiyorum zaten.
    Neyse hicam tamam sen haklisin.

Bak rurkiyenin jeopolitik konumu bu denli onemli olmasaydi tayyip mayyip hikayeydi. Simdi bize almanya abd japonya ingiltere devletlerinden her hangi birisi ambargo koyip saldirsa sonuc ne olur tabiki kaybederiz. Ama niye yapmiuorlar. Cunku bizim uzerimizde rusyadan tut cine cinden tut abd ye kadar bir cok super gucun gozu var. Birbirlerinden cekindikleri icin saldirmiyorlar.

Bak suriye stratejik olarak onemli bir yeederdi sonuc ne oldu. Abd saldiriyordu rusya isinnicine girdi. Bak dun isidin elindeki en onemli halaalanini aldilar. Bugunde isidi cok stratejik bir yerden temizlediler.
    Daha ogreneceginiz cok sey var.

• Türkiye nin suriye konusunda izlediği yol haritası, politikası geç de olsa ne kadar yerinde olduğu anlaşıldı.

Tespitler çok yerinde olmuş. Ayrıca 1 kasımdan güçlü bir iktidar cikmasi da belirtildiği gibi elimizi daha da güçlendirecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • He yav he. dunya imrenerek bakiyor bize cok superiz. O kadaf superizki onlarda en dusuk gelir 3000 dolarken bizde aylik asgari ucret 300 dolar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi bakalım bu sırt sıvazlamaların altından neler çıkacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: digital_version

Türkiye nin suriye konusunda izlediği yol haritası, politikası geç de olsa ne kadar yerinde olduğu anlaşıldı.

Tespitler çok yerinde olmuş. Ayrıca 1 kasımdan güçlü bir iktidar cikmasi da belirtildiği gibi elimizi daha da güçlendirecektir.

Tabi çok yerinde batılılar bilmez o 3 milyon mülteci sayesinde işsizlik azalacak ekonomimiz güçlenecek uzun adam her şeyi planlamış valla tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

quote:

2001 krizini bir araştır bakalım. Faiz bir gecede nasıl fırlamış. Hem de yabancıların hiçbirşey yapmamsına rağmen. Deprem olmadan tamamen kendi kendine çöken bir bina gibi.

2001 krizini ciddi ciddi 1 gecede çıktığını mı sanıyorsun ? Allah bilir sen şimdi 1.Dünya Savaşı da Sırp milliyetçinin Avusturya Macaristan Prensini vurmasıyla çıktığını falan sanıyorsunudur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

quote:

Tabi canim ben 5 yil ekonomiyi bosuna okudum zaten. ben cahilim zaten. Ben tekodan ekodan iktisattan filan anlamiyorum zaten.
    Neyse hicam tamam sen haklisin.

Bak rurkiyenin jeopolitik konumu bu denli onemli olmasaydi tayyip mayyip hikayeydi. Simdi bize almanya abd japonya ingiltere devletlerinden her hangi birisi ambargo koyip saldirsa sonuc ne olur tabiki kaybederiz. Ama niye yapmiuorlar. Cunku bizim uzerimizde rusyadan tut cine cinden tut abd ye kadar bir cok super gucun gozu var. Birbirlerinden cekindikleri icin saldirmiyorlar.

Bak suriye stratejik olarak onemli bir yeederdi sonuc ne oldu. Abd saldiriyordu rusya isinnicine girdi. Bak dun isidin elindeki en onemli halaalanini aldilar. Bugunde isidi cok stratejik bir yerden temizlediler.
    Daha ogreneceginiz cok sey var.

Sen yazdığını bir daha okumalısın. Aynı şeyleri yazıyorsun ama ironi mi yapmaya çalışıyorsun nedir anlayamadım.

• iistikrar ve refahi bozmaya calisan

paralel yapi
    chp
    hdp
    pkk
    kck
    dhkpc
    fetö
    dogan medyası
    abd
    israil
    almanya
    fransa
    ingiltere
    imf
    bm
    nato
    cia
    mossad
    mi5
    17 25 aralik darbe girisimleri
    s&p
    fitch
    moodys
    fetiöye bagli medya gruplari
    geziciler

ve yedi duvele karsı ulkmeizi korumak ve isktarir devam ettirmek icin guclu bir iktidar kuruldu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.