Şimdi Ara

G-SYNC açma? ve Çift Monitör Lag Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nedir bu gsync? monitörün desteklemesi gereken bir şey mi?

Monitörüm Asus 144HZ 1ms 24inc
    Ekran kartım ise GTX1070

Bulamadım böyle 1 şeyi bir türlü.

( Monitörüm Desteklemiyor Çözüldü )

----------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar diğer bir problemim ise.

Asus 144HZ ve Asus 60Hz olarak çift monitör kullanıyorum.

144 Hz olan monitörümden 144hz alabilmek için monitör kutu içeriğinden çıkan dual link dvi kablosunu kullanıyorum. Sorunsuz bir şekilde 144hz alıyorum.

2. Monitörümde ise direk HDMI TO DVI Kablosu takılı.

İkiside ekran kartına bağlı fakat masaüstünde fare ile 60hz olan monitörüme geçiş yapınca yavaşlama-gecikme(lag) yaşıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 16 Eylül 2016; 3:46:57 >

• BR9 kullanıcısına yanıt
    Forumda G-Sync konusu var keşke bir girip baksaydın ama yinede açıklayalım.

G-Sync Nvidia'nın ürettiği bir teknoloji Vsync'nin diğer sorunsuz versiyonu da denilebilir. Oyunlarda ekran yırtılmasını önleyen ama bunu türevi Vsync gibi lag ve fps droplarına neden olmadan yapan güzellik. Kötü yanı monitörün içinde ki 200 $'cık ek bir çip maliyeti ile bizlere sunuluyor.

Bundan yararlanmak için G-Sync teknolojisi ile satılan yani içinde bu çip bulunan monitör ve nvidia marka G-Sync destekleyen üst model bir ekran kartına sahip olman şart. Unutmadan bu monitörler ne yazık ki tuzludur güzel ülkemin $ kuru sağ olsun. Ayrıca bunu bilmeyip G-Sync destekli monitör alıp, yanına Amd kart takarsan feci bir mal combosu oluyor yani monitör ve ekran kartı nvidia destekli olmalı. Bunun Amd tarafında ki karşılığı FreeSync ve daha ucuzdur çünkü Amd halkın ve fakirin hımmm neyse yani Amd kısmında FreeSync ile de bu güzellikten yaralanırsın tabi ekran kartında Amd marka olmalı. G-Sync vs. FreeSync hangisi iyi konusu çok tartışıldı ama paran varsa G-Sync'den şaşılmamalı daha işlevsel olduğu kesin (para ftw).

Örnek 1: Asus ROG Swift PG278Q 27" G-Sync

Örnek 2: Acer Predator XB281HKBMIPRZ 28" G-Sync

Örnek 3: Asus MG278Q 27" FreeSync

Daha detaylı G-Sync ve FreeSync anlatımı için birkaç video.

G-Sync

FreeSync

• @Balthier

Hocam çok teşekkürler. Kusuruma bakmayın konunun olabileceğini atlayarak konu açmışım. :)

Size son bir sorum daha olacak konumu düzenledim yazdığım şekilde size ileteyim.

Asus 144HZ ve Asus 60Hz olarak çift monitör kullanıyorum.

144 Hz olan monitörümden 144hz alabilmek için monitör kutu içeriğinden çıkan dual link dvi kablosunu kullanıyorum. Sorunsuz bir şekilde 144hz alıyorum.

2. Monitörümde ise direk HDMI TO DVI Kablosu takılı.

İkiside ekran kartına bağlı fakat masaüstünde fare ile 60hz olan monitörüme geçiş yapınca yavaşlama-gecikme(lag) yaşıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?

Diğer 60 hz monitörde hdmi to hdmi bir bağlantı yapın veya displayport to hdmi dönüştürücü ile iki monitöründe dp üstünden görüntü almasını sağlarsınız. Ayrıca 2 monitöründe Nvidia denetim masası içinden, Masaüstü boyutunu ve konumu ayarla kısmında ölçeklendirmenin Gpu seçili olduğundan emin olun.

Orijinalden alıntı: Balthier

Bağlantısal değişikliğe gidin derim. 144hz monitör için kartınız Gtx 1070 ise 2 dp girişi vardır ilk monitör için dp to dp ile bağlayın.

Diğer 60 hz monitörde hdmi to hdmi bir bağlantı yapın veya displayport to hdmi dönüştürücü ile iki monitöründe dp üstünden görüntü almasını sağlarsınız. Ayrıca 2 monitöründe Nvidia denetim masası içinden, Masaüstü boyutunu ve konumu ayarla kısmında ölçeklendirmenin Gpu seçili olduğundan emin olun.

Hocam ikiside GPU üzerinden çalışıyor Nvidia Denetim ayarlarında.

Bağlantısal değişikliğe gitmesine gideyim fakat Display Port kablom yok ve Türkiyede doğru düzgün satılmadığını duydum. Teknobiyotik vs dark display port satıyor ama önermiyorlar. Amazondan alıp o kadar beklemek istemiyorum.

Bende bu sorunun kablo ile ilgili olduğunu düşünmeye başladım çünkü fare gecikmesi yaşanan monitor DVI TO HDMI şeklinde çalışıyor. 144 Hz olan ise direk Dual Link DVI şeklinde çalışıyor.

İnanın bu 2. monitör fare gecikmesi sorunu çok gıcık 1 şey kullanamıyorum monitörü neredeyse.

Ek olarak 2.monitör aktif ve sistem 144 hz 60hz şeklinde çalıştığında ekran kartım boşta 1063 Clock şeklinde çalışıyor ve sıcaklık boşta 53 derecede geziyor ( Oyunlarda max 68 derece ) fakat 2.monitörü kapatıp 120 hz falan alınca 260 clock değerlerinde çalışıyor boşta sıcaklık 45-47 seyrediyor bu normalmidir?

http://www.teknobiyotik.com/dark-1-5m-display-port-kablo.html ( Almalımıyım bunu? )
    http://www.hepsiburada.com/flaxes-fdp-01-display-port-1-8m-goruntu-aktarma-kablosu-p-BS52216
    http://www.hepsiburada.com/s-link-slx-460-1-5m-display-port-m-m-kablo-p-BSUCZLKPC-2036
    http://www.hepsiburada.com/flaxes-fdp-01-display-port-1-8m-goruntu-aktarma-kablosu-p-BS52216

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 16 Eylül 2016; 6:39:30 >

• BR9 kullanıcısına yanıt
    144hz monitör ile alakalı bir sorun yok ama sonuçta o hıza ulaştıran en iyi bağlantı yolu dp to dp.

Ama sıkıntı yaşatan diğer 60hz olan olduğu için ve şayet monitörün dp çıkışı varsa onuda dp ile bağlarsanız bu lag vari sıkıntıdan kurtulursunuz gibi geliyor.

Diğer 144hz için dp'a geçmek sadece kafanız rahat olması için bir bonus niteliği taşır. 2. monitörde dp çıkışı yoksa hdmi to hdmi bu sorunun bitmesinde de belki yardımcı olabilir. Yada dönüştürücü ile 60hz olanıda dp to dp bağlantı yapma şansınız var, linklerde ki dp kabloları fena değil netsel önermiyorlar vs. çok kafaya takmayın işlerini gayet net şekilde yapar verdiğiniz linklerde ki ürünlerde.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.