Şimdi Ara

Genel pnp olmayan monitör sorunu? Çözünürlük 1600 x 900 olmuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
45.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1 ay kadar bilgisayarımı plazmaya bağlamıştım şimdi monitöre bağladığımda 1600 x 900 çözünürlük çıkmıyor ve monitör olarak ''Acer X203H'' görmesi gerekirken ''genel pnp olmayan monitör'' olarak görüyor.Tahminimce plazmada güncelleme yapmıştım windowsu orda bu driverı yüklemiş olabilir. Yapmadığım şey kalmadı sürücüyü kaldırdım ama yinede olmuyor.En güncel ekran kartı driverını yükledim,Format attım yinede olmuyor... İşletim sistemim windows 7 32 bit

• Mümkünse orijinal kablo ile yapın. Sonra başka kablo kullanabilirsiniz. Çünkü ben projektör için bu işlemi yaptım. Orijinal kablo takılınca direkt görüyor olmasına karşın başka bir kablo ile bağlayınca el ile göstermek zorunda kalıyorsunuz. Başka kablo ile bağlayınca normalde çözünürlük desteği olmuyordu. Elle tanıtma derdi dışında sorunsuz çalışıyor.

Google önbellekten hala çalışır durumda. Linkler ile birlikte oradan alıntı yapıyorum;

Sadece bende oluyor zannediyordum bu sorunu genel pnp olmayan monitör veya monitörlerin gerçek çözünürlüklerinin çıkmaması gibi sorunlar. Formlara konu açarsınız ilk yorum Driver yükledin mi daha sonra driver güncel mi vs. gibi çözümler.

Ama hiç biri işe yaramıyor şimdi size bu soruna nasıl çözüm bulacağınızı anlatacağım.

Öncelikle bu programı (Phonenix EDID Designer) indiriyoruz.
    https://www.muratbutun.com/wp-content/uploads/2014/11/phoenix.rar

Programı çalıştırdıktan sonra Tolls > Extract EDID… sayfasına giriyoruz. Sorunlu monitörümüzü seçiyoruz ve Extract EDID diyoruz. Açılan sayfada kalem iconuna basıp File > Save EDID As.. butonuna basıp kaydediyoruz

İkinci olarak bu uygulamayı (moninfo) yu indiriyoruz.
    https://www.muratbutun.com/wp-content/uploads/2014/11/moninfo.rar

Yükleme işlemi bittikten sonra File menusunden Open deyip biraz önce kaydettiğimiz dosyayı seçiyoruz. Dosyayı seçtikten sonra yine file menusunden Create İnf e tıklayıp dosyamızı kaydediyoruz. Bu dosya artık bizim driverimız.

Son olarak Başlat > Denetim Masası > Aygıtları ve Yazıcıları Görüntüle > sağ tuş > Aygıt Yöneticisi > Monitör burada hangisi sizin monitörünüzse onun üzerinde sağ tuş yapıp Sürücü Yazılımı Güncelleştir > Sürücü Yazılımı İçin Bilgisayarımı Tara > Bilgisayarımdaki Aygıt Sürücüleri Listesinden Seçmeme İzin Ver > burada yine ilgili monitörü seçip > Disketi Var butonuna basıp son kaydettiğimiz dosyayı seçip tamam diyoruz işlem tamam restart atıktan sonra sorunsuz bir şekilde çalışacaktır.
  • Bu sorunun çözümünü bilen eden var mı?
  • Arkadaşlar bu konuyla ilgili fikri olan yok mu? 3 aydır çözemedim
  • Hocam aynı sorun benim samsung P2050N monitörümde de mevcut. Bayram öncesinde bilgisayarı açtım monitörden yanık kokusu geldi, masaüstü geldiğinde çözünürlük düşüktü. Ekran kartı çözünürlük kısmında 1600x900 görünmüyordu. Yetkili servis içindeki kartı değiştirdi. Tamir oldu diye aradılar aldım geldim yine aynı. Telefon açtım, ya yapın yada para iadesi istiyorum dedim. Tekrar götürmem istendi. Yarın bidaha götürüp baktıracam.
    Sorun ekran kartı, driver yada işletim sisteminde değil. Monitörün içinde ki çözünürlükle ilgili olan kısmın arıza yapmasından kaynaklanıyor. Eğer garanti devam ediyorsa yetkili servise gönderin. Geçmiş olsun.
  • @helvetia
    Arkdaşım ben sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum.Forumlarda 2 kişinin sorunu çözdüğünü gördüm.Bende yaptıklarını yapıyorum ama bende olmuyor maalesef.
    Eskiden Monitörün İsmi çıkıyordu bu kısımda.

Monitörün windows 7 driverı yok,vista driverı var. Ben yinede onu yüklemeye çalıştığımda daha windows aygıtınızın daha güncel bir yazılımı var diyor.

Burada sorunu çözmüşler ama ben yaptıklarını yapıyorum ama yinede olmuyor
    http://www.toyotaclubtr.com/iletisim-teknolojileri/cozunurlugu-ayarlayamadim-!!!/

• Hocam tamam hadi makinada sorun var diyelim. Ancak denediğim diğer 20 küsur makinada da mı sorun var.
    Hiçbirinde 1600x900 çıkmıyor. Monitör önceleri PNP monitör iken 1600x900 çıkıyordu. Ayrıca ben Samsungun sitesinden orjinal driver indirip kurdum sonuç aynı , işletim sistemini yeniden kurdum aynı, ekran kartının driverini birçok versiyonu ile değiştirip denedim sonuç hep aynı. Benim sorunumun monitörden olduğuna kesinlikle eminim. Sende emin olmak istiyorsan monitörü başka pclerde denemelisin. Kolay gelsin. Umarım sorunun çözülür.

Saat 15:00 den sonra cevap yazamam sanırım. Çünkü monitör serviste olacak
  • Hocam ben bide ekran kartının driverından şüpheleniyorum.Windows otomatik kendisi yüklüyor İndirdiğim driverı bir türlü yüklüyemiyorum.Neyse şimdi 1 ay 15 CRT monitörle takılmak istemiyorum Bana garantiden sonra düzelirse sorunun banada bildirirsen bende hemen yollarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyler bendede aynı sorun vardı 2 ay uğraştıktan sonra sonunda çözebildim

Yöntem;

VGA kablo ile bağladığımda PNP olarak görüyordu. "DVI" kablo ile bağladığımda ekran kartı monitörü tanımıyordu fakat ismi gözüküyordu , sonra format attım ve düzeldi.Fakat sürücü GÜNCELLEMEMEYE çalışıyorum.VGA'da sürücü güncelleyince PNP olmuştu
  • Arkadaşlar benim sorunumda çözüldü ve hiç aklıma gelmiyecek şekilde aslında bütün herşeyi denemiştim format,sürücüyü kaldırıp yeniden yükledim vs. yine olmamıştı.Orjinal kablosu abimde kalmıştı bende buradan yeni bitane almıştım geçengün kargoyla yollattım ve artık 1600 x 900 çözünürlüğü görüyor

• Sorunun Çözüldüğüne sevindim. Adamın sinirlerini oynatan bir problem.

Bendeki sorun için monitörden şüpheleniyorum. Yolcu galiba monitör.
  • bende de aynı sorun vardı nvidiadan ya da atiden özel çözünürlük oluşturup 1440x900 ü bulabilirsin fakat bu geçici çünkü oyunlarda insanı fitil eden bir kasılma olacak ekran kartında ısınma veya zorlanma olmuyor ama iğrenç bir tekleme oluyor tavsiye etmem. yapmadığım şey kalmadı aygıt bölümünden monitörü tanıttım eski xp driveri ile fakat çözünürlük sayfasında
    maalesef gözükmedi ve aynı sorun devam. çözüm(en azından benimki böyle) vga kablosunu değiştirmek(kabloyu değiştirdikten sonra aygıt yöneticisinden monitörün üstüne gelip donanım değişikliklerini tara diyeceksin). ulaştığım sonuç vga kablo bilgisayara monitörün bilgisini iletmiyor sorun bundan kaynaklanıyor 3m altın uçlu baya kalın bir kablom vardı iyi diye aldım ama sorunlu çıktı. en ucuzundan bir kablo ile çözdüm sorunu. umarım senin sorununda bunla çözülür inşallah herkesinki çözülür. ben 1 yıl böyle kullandım 1440x900 ü ekran kartı driverinden AYARLAMIŞTIM umursamıyordum bilgisayarım kötü diye avutuyordum kendimi bilgisayarımın özellikleri de şu
    asus m3a78-cm anakart
    amd athlon x2 7750 2.7 ghz
    nvidia ZOTAC gtx275
    kingston 4gb ddr2 1066hz
    thermaltake 800w güç kaynağı
    2xraid0 wd 500 caviar black
    WİNDOWS 7 64 BİT
    PHİLİPS 190SW 19' MONİTÖR

PROBLEM BENDE BÖYLE ÇÖZÜLDÜ BENDE EN AZINDAN FARKLI BİKAÇ KABLO İLE DENEYİN NE KADAR UĞRAŞTIM ANLATAMAM EN SONUNDA MONİTÖRÜ KIRACAKTIM İNŞALLAH ÇÖZER SORUNUNUZU WİNDOWSA KIZDIM PHİLİPSE KIZDIM AMA KABLOYMUŞ PROBLEM

• merhaba arkadaslar ben vga portundan goruntu alamıyorum DVI dan bagladım monütörü ama ekran kartı hala vga portunda genel pnp olmayan monutor yazısı cıkıyor ve DVI baglantısını ikinci monütor yapıyor bu sebeten winXP den goruntu alamıyorum oturum acma sayfasına gelince goruntu gidiyor . Suan win7 ile idare etmeye calışıyorum ama bilgisayarımı kastırıyor.
  • Arkadaşlar ben ben biraz efamlıyımdır,vga kablom eskidi diye gittim yeni vga kablo aldım her iki ucunda yine filtresi var eskisi gibi,sevine sevine geldim taktım bide ne göreyim Genel PnP olmayan monitör yazıyor.Sonra eski kabloyu taktım hiçbir sorun yok acaba dedim kendi kendime kablolar arasında farkmı var çok ilginç bişey
  • aynı sorunu yaşadım arkadaşlar
    saatlerce uğraştım ama 1080p çözünürlüklü monitörü bi türlü 1080p çözünürlüğe ayarlayamadım
    uzatma kablosu diye kullandığım kabloyu çıkartıp orjinal kabloyu takınca sorun çözüldü
    birine faydası olur umarım aynı sorunu yaşarsa
    neden olduğu da çok garip hakikaten
    kablolarda versiyon mı var acaba?
  • arkadaşlar konu hort olacak belki ama araştıran arkadaşlara yardımım olsun 2 gündür bununla uğraştım ve sonunda çözdüm burda bir arkadaşın tavsiyesiyle özellikle ati chipsetli kartlarda bu sorun başınıza gelir çözümü çok basit monitörünüzün orjinal kablosunu kullanmak orjinal kabloyu taktığım gibi çözünürlük sorunum düzeldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimvermeyenizleyici

arkadaşlar konu hort olacak belki ama araştıran arkadaşlara yardımım olsun 2 gündür bununla uğraştım ve sonunda çözdüm burda bir arkadaşın tavsiyesiyle özellikle ati chipsetli kartlarda bu sorun başınıza gelir çözümü çok basit monitörünüzün orjinal kablosunu kullanmak orjinal kabloyu taktığım gibi çözünürlük sorunum düzeldi

verdiğim linkteki işlemleri uygularsanız herhangi bir kablo kullansanızda sorun çıkmıyor. Orjinal kablo kullanmak zorunda kalmıyorsunuz.
  • Mükemmel açıklanmış. Sorunuma temiz çözüm oldu. Teşekkürler.

Edit: Bildirim eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemgk -- 22 Ağustos 2013; 2:14:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemgk

Mükemmel açıklanmış. Sorunuma temiz çözüm oldu. Teşekkürler.

Edit: Bildirim eklendi.

İlk programı açtım kaydet dedim ama kay edemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

http://blog.muratbutun.com/genel-pnp-olmayan-monitor/

Çözüm burada arkadaşlar

Konu hortlayacak ama verdiğin linkteki dosya linkleri uçmuş başka yerde var mıdır acaba bu çözüm ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.