Şimdi Ara

G.Saray'da büyük kriz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • G.Saray'da büyük kriz! Yılbaşına kadar 32 milyon dolar...

     G.Saray'da büyük kriz!


    Ünal Aysal, Galatasaray'ı bilinmez bir maceraya mı sürüklüyor? Sarı-Kırmızılı camia futbol takımının son haftalarda aldığı başarısız sonuçlar ve kötü futbol ile sarsılırken asıl ekonomik kriz kapıya dayanmış durumda.
    Kadir ÇETİNÇALI, İstanbul, (DHA)

    Oysa Galatasaray, yeni stadı Türk Telekom Arena'ya geçerken ekonomik sorunlarını da aşacağını planlıyordu. Camianın başarısız olarak değerlendirip, neredeyse kulüpten koparttığı Adnan Polat'tan görevi devralan Ünal Aysal, futbol takımının üst üste gelen 2 şampiyonluğu ile takımı Avrupa'nın en büyük 10 kulübü arasına sokmaktan sözediyordu. Ezeli rakipleri şike sorunu ile uğraşıp, Avrupa Kupaları'na bile katılamazken Galatasaray 2 yıl üst üste şampiyon olmuş yeni stadla birlikte gelirlerini yüzde yüzün üstünde artırmıştı. Şampiyonlar Ligi gelirinin yanısıra, sportif ürün satışları artmıştı. Üstelik Ünal Aysal, Adnan Polat'ın birleştirdiği Sportif A.Ş. hisselerini yüzde 28'ini satmış, bununla kalmayıp sermaye artışına giderek 120 milyon TL daha gelir elde etmişti.

    YILBAŞINA KADAR FUTBOLCULARA 32 MİLYON DOLAR ÖDENMEK ZORUNDA

    Galatasaray bütün bu artan gelirlere rağmen ekonomik krizden sıyrılmak şöyle dursun resmen batağa doğru yürüyor. Futbol takımı her geçen hafta dökülürken, takımda arkadaşlığın kalmadığı, gruplara bölündüğü iddia ediliyor. Bunun üstüne Teknik Direktör Mancini en az 5-6 oyuncunun transfer siparişini yönetime vermiş durumda. Futbol takımının vahim durumu Aralık ayında gelen ödemeler ile iyece su yüzüne çıkmış durumda. Galatasaray'ın bu ay içinde futbol takımına birikmiş alacak olarak 32 milyon dolar ödeme yapması gerekiyor. Kulübün kasasında bu para var mı bilinmiyor!

    SPK'DA DUVARA MI TOSLANDI?

    Ünal Aysal yönetimi para sorununa çare olarak Sportif A.Ş. hisselerini sermaye artışında bulmuştu. İlk sermaye artışından elde edilen 120 milyon harcandı bitti. Kulübün kurumsal yapısı şimdi 2. sermaye artışı başvurusuna karşın SPK'dan gelecek yanıtı bekliyor. SPK, sermaye artırımına nakit olarak katılma şartı koydu. Bu nedenle Galatasaray, kulüp olarak Sportif A.Ş.'deki hisseleri için toplam 184 milyon nakit koymak zorunda. Ancak izin henüz verilmedi. SPK sermaye artırımı için izin vermek şartı olarak çağrı mecburiyeti koymak durumunda. Çağrı mecburiyeti konursa dışarıdaki hisselerin tamamını ortalama bir fiattan satın almak zorunlu duruma gelecek. Bu durumda Galatasaray 245 milyon TL daha bulmak durumunda.

    Sonuçta bu operasyon için Galatasaray, kulüp olarak 429 milyon TL koyarken, hissedarlarından ise 162 milyon TL toplayacak. İşin içinden çıkılmaz bir durumla karşı karşıya kulüp. Eğer SPK çağrı mecburiyetini koyarsa 245 milyon nasıl bulunacak? Bu sorunun cevabını vermek güç. Banka kredisi işi daha da zararlı hale getirebilir.

    Yaklaşık bir senedir sermaye artırımı operasyonundan gelecek 65 milyon dolar üzerine kurulan bütçe senaryosu facia hale geldi. Galatasaray bu durumun içinden nasıl çıkacak, tahminde bulunmak güç. Süregelen bu durumun sorumlusu doğal olarak başkan Ünal Aysal. Ancak Aysal bugünlerde ortalıkta yok.

    VAKIFBANK YALANI!

    Galatasaray'ın yıllardır süren banka borçları içinde en meşhur olanı Vakıfbank idi. Özhan Canaydın döneminde alınan bu kredi yıllardır artan faizi ile kulübün kamburu olarak duruyordu. Bir dönem ödeme yapılmadığı için artan faizleriyle 400 milyon dolara çıkan Vakıfbank'a olan kredi borcu, Adnan Polat döneminde Işın Çelebi'nin gayretleri ile makul rakamlara çekildi ve ödenmeye başlandı. Ve ödeme süreci geçtiğimiz günlerde Ünal Aysal yönetimince tamamlandı.

    Vakıfbank'a 40 milyon dolarlık borcun faizleriyle birlikte kapandığı haberi duyuruldu. Oysa Vakıfbank'a borç biterken, Denizbank'a olan kredi borcu arttı. Denizbank'tan alınıp, Vakıfbank'a ödendi. Faizlendirme açısından kulübe avantaj kazandırıldı o kadar. Galatasaray'ın son olarak Denizbank'a borcu 100 milyon dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor. Üstelik bu borç nedeniylle Sportif A.Ş.'nin kulübün elinde olan hisselerin yüzde 40'ı rehin olarak verilmiş durumda.

    Kaynak:http://skorer.milliyet.com.tr/g-saray-da-buyuk-kriz-yilbasina/galatasaray/detay/1801824/default.htm







  • Daha ne kadar yazacaklar, bekleyip görelim..
  • Şampiyonlar ligini de alsak bu medya borç borç diye ötmeye devam eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih Terimi bitirme operasyonu tamam, şimdi sıra Ünal Aysal da. Durmak yok operasyona devam
  • Ödenir ödenir.
  • Hayır yani herşey bu kadar nasıl kötü olsun? En kötü zamanlarımızda bile bu kadar kötü senaryolar yazılmıyordu. Biraz sportif açıdan kötü gidiyoruz ya sağlı sollu vurun vurun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halime şükrettim, benden kötüleri de varmış. Geyik bir yana bu tip olaylarda benim anlamadığım konu, basın hep yalan yazar, biz yönetcilerden daha mı iyi bileceğiz deriz. Sonra yöneticiler çekip gider, olan bize olur. Türk kulüplerinin mali sorunları hep var zaten. Bunlar ne forma ne loca ne de cl gelirleri ile kapanmaz. Şimdi de A.ş. oldular bir cepten öteki cebe koyarak milleti uyutuyorlar. Başarı olmayınca da bunlar daha fazla öne çıkıyor. Ben diğer kulüplerin BEŞİKTAŞ'tan pek bir farkları olduklarını düşünmüyorum. Adamlar 2030 senesinin biletlerini gelir gösterip, maddi durumumuz iyi diyorlar ve buna %90'ımız inanıyor. Bu kulüpler dernekler statüsünde olmasalar, bir tanesi ayakta kalmaz. Yatsınlar, kalksınlar devlete ve bizim gibi alt tabakanın cebinden çalınan paralara dua etsinler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • qarakedi kullanıcısına yanıt
    aziz yildirim açiklammalari gibi bizi bitiriyorlar zart zurt.

    sen şike yap b.ku birilerine at sanirim bu yönetimde aziz yildirimdan bişeler kapmiş bizi engelliyorlarla başladi. aysalin enerji şirketinde enerji alanlarmi bitiriyorlar kim bitirmeye çalişiyor.

    adnan öztürkde diyordu habire bunlari ama sportif başari olunca herkes kulak arkasi ediyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Negatiwe dostum amacım işine karışmak değil de tabiki, bu konuyu gelip de bir BJKli'nin Gs forumuna açması garip durmuş. Sonra adamlar bizim foruma kışkırtıcı mesaj yazdıklarında da şikayet ediyoruz. Konuya gelirsek, Türk Medyası sonuçta çok da takmamak lazım. 2 sene üst üste şampiyon olmuş, CL'de çeyrek finale kalmış bu sene de CL'ye gitmiş bir takımın bu kadar maddi kriz yaşayacağını düşünmüyorum. İllaki sıkıntılar vardır ama abartıldığı kadar da değildir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen sene Drogba ve Sneijder transferleri yapildiginda bu isin sonu basariya baglidir demistik bir sekilde basari geldi acik biraz kapandi.
    Dünya kadar borcun var sen gelir gider dengesi saglamakta zorlaniyorsun bunlar yazilinca iste Gs karistiriliyor falan yorumlara gel.
    Bunlar gercekler divan yada mali kongrelerde zaten borc miktari aciklaniyor üstelikte bu aciklamalarda hep nedense 2 3 senelik gelirleri kar gösterip uyanikliky apilarak gösterilyior bu her takimda ayni aslinda.
    Kimsenin Galatasarayi karistirdigi yok Sen Sneijder, Drogba, Riera, Bruma, Amrabat, Selcuk, Burak vs vs gibi adamlara alirken ve sezon ici ödedigin paralar cok büyük rakamlar kombine satislari yüzüne sürekli stat gelirlerin patlamiyor avrupada tur bile gecsen sadece tur gecme parasi aliyorsun fazla ekstra gelirlerin olmuyor.
    Basarili dönemlerinde cok kombine satarsin, reklam ve pazarlamada satis ve pazarlik gücün artar, tv gelirlerin basariya endeksli daha iyi olur ama tersine döndümüde bu islerde tersine dönüyor.
    Süren, Canaydin, Polat simdide bu baskan döneminde siyasette yaptiginiz gibi itaat olaylarini birakip biraz düsünün her seye körü körüne inanmayi birakin ve kendiniz sorgulayin.
    Türkiyede Sampiyon olan takimlarin maksimum kazandigi gelir senelik 100 milyon euroyu 1 kurus gecmiyor oda en büyük rakam bu rakamda genelde Bjk gibi uzun vadede sampiyonluk yasayan takimlar icin patalam seklinde olan rakamlar.
    Kisaca Gs taraftari olmak demek yalan, dolan, karistirmak demekle olmuyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Glorious_

    Negatiwe dostum amacım işine karışmak değil de tabiki, bu konuyu gelip de bir BJKli'nin Gs forumuna açması garip durmuş. Sonra adamlar bizim foruma kışkırtıcı mesaj yazdıklarında da şikayet ediyoruz. Konuya gelirsek, Türk Medyası sonuçta çok da takmamak lazım. 2 sene üst üste şampiyon olmuş, CL'de çeyrek finale kalmış bu sene de CL'ye gitmiş bir takımın bu kadar maddi kriz yaşayacağını düşünmüyorum. İllaki sıkıntılar vardır ama abartıldığı kadar da değildir...

    Konuyu açanın amacı ortada garip bir durum söz konusu değil, huylu huyundan vazgeçmez.
  • Bu konuyu açan kişiyi zamanında bloklamışım. Keşke troll medyayı da bloklayabilsek.
  • iyide sizene ? alacaklı falan mısınız gidin beşiktaşın borçlarının hesabını yapın
  • Düşene vurma gibi garip bir huyu vardır medyamızın, 2 maç üst üste kazanılsın işler değişir ama.
  • borç hesaplanırken 5 yıllık oyuncunun 5 sene sonra alacğaı hesaplanır ama alacak konusunda sadece bu seneki alacaklar hesaplanır. o yüzden basın oraya buraya palavra atar çünkü yaptırımı yok. Başka takım taraftarı da bunu hemen gelir burada paylaşır. Ama taraftarı kızdırmak, birlikteliğini bozmak v.b. Kızınca da kötü bir şey mi yaptım, kimsenin paylaşmadığını gördüm paylaştım der ve basının istediği yerine gelmiş olur.. Bir kerede sizi ilgilendirmeye işe burnunuzu sokmasanız nasıl olur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Glorious_

    Negatiwe dostum amacım işine karışmak değil de tabiki, bu konuyu gelip de bir BJKli'nin Gs forumuna açması garip durmuş. Sonra adamlar bizim foruma kışkırtıcı mesaj yazdıklarında da şikayet ediyoruz. Konuya gelirsek, Türk Medyası sonuçta çok da takmamak lazım. 2 sene üst üste şampiyon olmuş, CL'de çeyrek finale kalmış bu sene de CL'ye gitmiş bir takımın bu kadar maddi kriz yaşayacağını düşünmüyorum. İllaki sıkıntılar vardır ama abartıldığı kadar da değildir...

    Konuyu açanın amacı ortada garip bir durum söz konusu değil, huylu huyundan vazgeçmez.

    Keşke sözünde durup futbol bölümünü bıraksaydın.

    Amacım neymiş niye boş konuşuyorsun.

    Gs bölümünde açığım son konu Ocak 2011 tarihli. Aralık 2013. Hala bıdı bıdı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Negatiwe

    quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Glorious_

    Negatiwe dostum amacım işine karışmak değil de tabiki, bu konuyu gelip de bir BJKli'nin Gs forumuna açması garip durmuş. Sonra adamlar bizim foruma kışkırtıcı mesaj yazdıklarında da şikayet ediyoruz. Konuya gelirsek, Türk Medyası sonuçta çok da takmamak lazım. 2 sene üst üste şampiyon olmuş, CL'de çeyrek finale kalmış bu sene de CL'ye gitmiş bir takımın bu kadar maddi kriz yaşayacağını düşünmüyorum. İllaki sıkıntılar vardır ama abartıldığı kadar da değildir...

    Konuyu açanın amacı ortada garip bir durum söz konusu değil, huylu huyundan vazgeçmez.

    Keşke sözünde durup futbol bölümünü bıraksaydın.

    Amacım neymiş niye boş konuşuyorsun.

    Gs bölümünde açığım son konu Ocak 2011 tarihli. Aralık 2013. Hala bıdı bıdı.





    Ben sözümde durdum 8 ay tek mesaj yazmadım bu bölüme, yazmama sebebimi de herkesle paylaştım. Şimdide haftada toplasan 4-5 mesaj yazıyorum. Eskiden günde 30-40 mesaj yazardım. Tabi bunlar seni alakadar etmez. İstediğim yere istediğim kadar post atarım. Konumuz bu değil.

    Senin amacını gayet iyi biliyoruz. Fanatizmle yoğrulmuş bir can sıkıntın var senin bence. Onu çözebilsen aslında matrak çocuksun. Arada o can sıkıntısı seni dürtüyor böyle gereksiz konulara giriyorsun. Arabana jant, kanat, difüzör, marşpiyer, body kit falan al onlarla vakit geçir. İstersen sana kıyak yapayım gelip arabana çarpayım servis, sigorta, kasko vs baya vaktini alır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Negatiwe

    quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Glorious_

    Negatiwe dostum amacım işine karışmak değil de tabiki, bu konuyu gelip de bir BJKli'nin Gs forumuna açması garip durmuş. Sonra adamlar bizim foruma kışkırtıcı mesaj yazdıklarında da şikayet ediyoruz. Konuya gelirsek, Türk Medyası sonuçta çok da takmamak lazım. 2 sene üst üste şampiyon olmuş, CL'de çeyrek finale kalmış bu sene de CL'ye gitmiş bir takımın bu kadar maddi kriz yaşayacağını düşünmüyorum. İllaki sıkıntılar vardır ama abartıldığı kadar da değildir...

    Konuyu açanın amacı ortada garip bir durum söz konusu değil, huylu huyundan vazgeçmez.

    Keşke sözünde durup futbol bölümünü bıraksaydın.

    Amacım neymiş niye boş konuşuyorsun.

    Gs bölümünde açığım son konu Ocak 2011 tarihli. Aralık 2013. Hala bıdı bıdı.





    Son konun 3 aralık 2013 saat 12:16:52


    Açtığın konu bizim aleyhimize. Üstelik her şeyi geçtim Milliyetin haberi. Eminim çok iyi niyetli olarak sadece durumun farkına varmamız için açmışsındır gerçekleri görmemiz için dimi? Sonra sen git kendi borçlarınla ilgilen diye ters bir cevap verince Galatasaray taraftarı sadece trollük yapıyor oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Negatiwe

    quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Glorious_

    Negatiwe dostum amacım işine karışmak değil de tabiki, bu konuyu gelip de bir BJKli'nin Gs forumuna açması garip durmuş. Sonra adamlar bizim foruma kışkırtıcı mesaj yazdıklarında da şikayet ediyoruz. Konuya gelirsek, Türk Medyası sonuçta çok da takmamak lazım. 2 sene üst üste şampiyon olmuş, CL'de çeyrek finale kalmış bu sene de CL'ye gitmiş bir takımın bu kadar maddi kriz yaşayacağını düşünmüyorum. İllaki sıkıntılar vardır ama abartıldığı kadar da değildir...

    Konuyu açanın amacı ortada garip bir durum söz konusu değil, huylu huyundan vazgeçmez.

    Keşke sözünde durup futbol bölümünü bıraksaydın.

    Amacım neymiş niye boş konuşuyorsun.

    Gs bölümünde açığım son konu Ocak 2011 tarihli. Aralık 2013. Hala bıdı bıdı.





    Diğer açtığım konular tahrik yüzünden kapandı, bir tek 2011 tarihli duruyor desene sen şuna.




  • Konuyu açan arkadaş kitabına göre oynar. Trollüğün alasını yapar, ama ceza almamak için kuralına uydurur. Birşey olunca da sütten çıkmış ak kaşık gibi ortaya çıkar. Uzun zamandır tanıyoruz kendisini.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.