Şimdi Ara

G.Kore vs Türkiye SS'li (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hocam liberal bir ekonomide yuzde 50 yuzde 60 vergi olmaz. Liberal bir ekonomide halkin bir yarisindan toplaman vergilerle herkese yardim adi altinda para sacilmaz. Liberal bir devlette herseye uzanan ceberrut bir devlet bulunmaz,



    Su an bizim devlet son 6 7 yildir liberalizmden yzaklasiyor iyice zaten cok yakinda degildi.



    Devletin yardim adi altinda kullandigi milyonlarda o kadar buyuk yolsuzluk yapiliyorki ulke fakirlesiyor.



    Ornegin liberal ekonomide olmamasi gereken issizlik fonunu ornek alalim. Halktan zorla toplanan paralar bizi fakirlestirirken fonda toplanan milyonlar akpnin secim kampanyalari yolsuxluk ve kullanilmamasi gereken yerlere akitildi.



    Liberal bir ekonimide trt vergisi gibi yuzde 10luk bir sacmalik olamaz.



    Bedava diye en ufak birseyde hastanelere kosanlar otomatik olarak devlet hastanelerinde insanlara dogru duzgun bakmadan ilac dagitanlar. Devasa sosyal guvenlik acigi.



    Hukumetin sosyal yardimlar adi altinda halktan zorla kestigi haraci yandaslarina dagitmasi.



    Bizim apartmanda fakir olarak 20 yildir belediye yardimindan yararlananlarin 1 evi ve 1 arabasi var yardimlari alanlarin cogu boyle,



    Ihracatcilar kar elde etsin diye liberal ekonomiye aykiri olarak dolarin firlatilip halkin ezilmesi.



    Kisacasi su an liberalizme zit olan ne varsa gerceklesiyorl Turkiye liberal ekonomiler endeksinde son 4 5 yilda 25 basamak gerilemis durumda ki eskiden beri yerimiz pek iyi degildi orada.



    Kisacasi Turkiye dinci hastalikli bir sosyslizme kayiyor malesef.,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 15 Ekim 2017; 17:29:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben Çin'de yaşıyorum, Çin Türkiye'den fersah fersah önde her alanda!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 1902 yılında japonlar rusya ile savaşa tutuştu ve 3 yıl çarpışıp kazandıktan sonra koreyi işgal ettiler, 35 yıl orayı baskı altında iğrenç taktiklerle sindire sindire yönettiler. 1945 yılında

    2. dünya savaşında amerikaya yenilince çekildiler ve rusya tekrar savaş açıp koreye kuzeyden girdi. Amerika ve Birleşmiş milletler de güneyden giriş yaptı.

    Rusya çin'e devretti, abd güneyde epey durdu bir ara kuzeydekiler güneye daldı işler kızıştı 2.5 - 3 milyon insan öldü vs derken kuzey kore ve güney korede ipler koptu.

    Güneyin yine bu seviyelere gelmesi amerika sayesinde yoksa işgal edilip komple dikta rejimi olacaktı. Bu Kuzey Kore'nin komunist yapısı dönemin komünist ulusları rusya ve çin'den kalmaktadır.

    Sanırım onca yıla rağmen savaş resmi olarak bitmedi, çünkü kuzey kore ile imzalanan bir antlaşma yok diye biliyorum.

    Amerika'nın k.koreye karşı saldırgan tutumu ve kıç acısı da buradan geliyor.

    Yanlışım vardır elbet ama ana hatlarıyla bilin istedim. Sağda solda konusu açılınca anlatırsınız +1 wisdom point gelir.




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Avustralya'da yaşayan insanların tamamı Avrupalı zaten. Esas Avustralya yerlileri siyahi gibidirler. Açıp bakabilirsin Ayrıca bayraklarında zaten İngiltere bayrağı da sömürge olduğunu sembolize eder. Bana yeni öğrendiğin bilgileri satma kısaca.

    İkinci olarak, Samsung tamamen Kore malıdır. İşlemcisine kadar. Açıp telefonun arkasında "Made in" diye başlayan yere bakarak mı çıkarım yaptın bilmiyorum ama ilk üretildiği yer Kore'dir. Sadece seri üretimi yapılan yerdir o gördüğün yazı.

    Ortağı falan da beni ilgilendirmez sonradan satın alınmış olabilir. Öyle iki satır okuduğun bilgilerle bana gelme. Buyur aç bak önündeki Vikipedi'yi oku. Sağa sola iftira atmak kolaydır. Sizin kitle bol bol kullanıyor bunu.

    Hadi yallah bir daha da cevap yazma bana sol üstte bildirim çıkıp duruyor seninle uğraşamam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: =PistoLeRo=


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    1985 lerde falan Kore bizden gerideydi şimdi adamlar ilk 10 a giriyorlar.

    bunun suçlusu da tayyip

    He kanka herşeyin suçlusu gılışdaroğlu.15 yıldır o yönetiyor ülkeyi canım
  • Vay be güney koreye bak hele

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güney Kore kim Türkiye kim. G. Kore teknoloji, ekonomi ve ahlak olarak Türkiye'yi döver. Bu kıyaslama ile G. Kore'ye hakaret etmişsin resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justaprogrammer


    quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    Almanya'da yaşayan 3M Türk var ve hiçbirisi ne Türkiye ne İng ne ABD ne başka yer yaşamayı, Almanya'dan kopmayı düşünmüyor. Bu yaz Almanya'dan tatile gelen komşularımız 22 yaşlarında oğulları dedi ki, bu seferki gelişimde Türkiye her zamankinden farklı. Nedir o fark? Kimsede para yok. İnsanlar belli etmio ancak para yok insanlarda. Bana anlattığı bu. Bunu anlatan içki sigara vs alışkanlığı olmayan cok akıllı fakat bi o kadar mütevazi bir Türk genci ve bazı vakit namazlara gidiyor ve namaz sonrası duruşu bakışı da değişmiyor.


    Türkiye'de bir akrabalarına misafirliğe gitmişler. Yemekte masada bir tabakta salam dilimleri vardı bir dilim aldım 2 dilim gelmiş fark etmedim dedi, dilimleri SİGARA KAĞIDI gibi ince kesmişler almanya'da onlar kalındır bir pakette 10 kalın dilimli salamı 2 Avroya (yani birim bazında 2 TÜRK LİRASINA) alıyorum dedi. Neyse o şekilde 2 dilim birden götürünce sofradaki diğer kişilerden biri salam yiyememiş cunku tam kişi sayısına göre konulmş, mahcup oldum utandım dedi.

    MIZRAK ÇUVALA SIĞMAZ.

    ET YİYEMİYOZ ET!

    Dur daha bitmedi. Bahsettiğim bu genç arkadaş bu gelişinde bir arkadaşı ile birlikte geldi. Baktım o da mütevazi düzgün biri. Fakat arkadaş onun için Tayyip destekçisidir ona göre dedi. Yav dedim sorun değii, ben sohbetlerimde Tayyip Beyi anlatmıyorum ki zaten, ülkenin yaşam koşullarını hayatı anlatıyorum. Neyse o arkadaşla sohbette Türkiye'de insanların parası yok, parasısız dedim, Tayyip destekçisi olan arkadaş 'AYNEN' dedi, insanların parasız olduğu ancak bunu pek belli etmediklerini söyledi yani Erdogan destekçisi arkadaşla o konuda hemfikir olduk.



    Şimdi 22 yaşlarındaki bu iki arkadaşa ben 'yav Türkiye'den gitmeyin burda kalın yaşayın' desem sizce ne derler? Cevap belli. Ancak ben ne öyle bir soru sormadan bu konuları açmadan onlar bana dedi. Türkiye bu yaz dönemi dışında yaşanacak durulacak yer deil diye. Bu durumlar kızılacak değil, durup biraz düşünülecek durumlar. vergiyi stalin'i merkel'i erdogan'ı hepsini geçelim, et yiyemiyoz et.

    Turkiye ye zaten donmem. ben turkiye ile kiyaslamadim olayi.

    ben sadece ben bu ulkede adam gibi calisip vergisini odeyen bir vatandas olarak kalmak icin ugrasiyorum ama anladigim almanya bana saplama derdinde.

    ben suriyelileri ornek verdim. yahu vergi vermiyorlarmis. adam ustune 250 euro destek aliyor.

    hatirlarim bundan kac yil once alman bakani `keske yaslilar hemen olse` demisti. onlarin da maasini benim vergilerle kitliyorlar.

    yahu maasindan %14 saglik vergisi kesilir mi? ustelik yarisi firmaya yarisi bana kitleniyor. 1950 euro da bu para ne yapar ?

    http://www.brutto-netto-rechner.info/

    Tanri icin hesaplayabilir misin suradan ?

    1950 euro, krische vergisi odemiyorum. aylik tum vergiler dusunce klass 4 (1 cocuk var evli ) kalan para elime 1364 euro. buyur sen de hesapla dostum.

    benim demek istedigim ben ingilterede 2000 pound aldigimda elime 1650 euro geciyordu. ustelik ingilterede saglik hizmeti olan NHS bedava idi (kasner icin bile). bu almanya resmen sapliyor. illa buradaki almancilar gibi parttime 800 euroya calismak. 800 euro yapinca zaten vergi kesmiyor ustelik 420 euro ek gelir destegi saglayip cocuk parami 198 den 260 euroya cikaracak. boyle vergi mi olur allah icin sen ?

    İyi de burada niye ağlıyorsun o zaman! Git Almanya'daki hükümet yandaşlarına ağla. Buradaki T.C. vatandaşları değil oradaki T.C./Alman vatandaşları şu anki partilere oy basıyor. Önceki mesajınla -ki daha önce de böyle zırvalamıştın- aktroll'leri aratmıyorsun.




  • Güney Kore ye mi gitsek acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    1945'de misuri zırhlısı geliyor diye kerhaneleri badana ettirip sermayeleri bakıma alan, 1969 yılında limanımıza demir atan 6.ncı filayu kıble yapıp namaz kılan, 2000,li yıllarda defalarca amerikayı ziyaret edip yahudi cesaret madalyası bile alan, her yaptığımız sınır ötesi harekatı amerika istediği an bitiren, piyasadan amerikan doları çekildiği an döviz zirve yapıp ekonomisi batan bir ülke olarak biz bağımsız mı oluyoruz yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emekli65

    1945'de misuri zırhlısı geliyor diye kerhaneleri badana ettirip sermayeleri bakıma alan, 1969 yılında limanımıza demir atan 6.ncı filayu kıble yapıp namaz kılan, 2000,li yıllarda defalarca amerikayı ziyaret edip yahudi cesaret madalyası bile alan, her yaptığımız sınır ötesi harekatı amerika istediği an bitiren, piyasadan amerikan doları çekildiği an döviz zirve yapıp ekonomisi batan bir ülke olarak biz bağımsız mı oluyoruz yani

    namaz kıldılar dediğin yerde toplasan toplasan 50-60 kişi vardır flu bir fotomilyonlarca muhafazar halkın üstüne atmanda şahane....kadıköyde küçük öbek postal seviciler var darbe yanlıları dolanıyor tüm muhalafete darbecimi diyoruz o kural hep vardır güçlü olmak için güçlünün yanında durman gerekiyor ne yazıkki...



    abd yle çıkarlar ters düştü baktılar yine kuyumuzu kazıyorlar yine eksen değiştirdik olay o...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Ekim 2017; 13:23:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem


    quote:

    Orijinalden alıntı: emekli65

    1945'de misuri zırhlısı geliyor diye kerhaneleri badana ettirip sermayeleri bakıma alan, 1969 yılında limanımıza demir atan 6.ncı filayu kıble yapıp namaz kılan, 2000,li yıllarda defalarca amerikayı ziyaret edip yahudi cesaret madalyası bile alan, her yaptığımız sınır ötesi harekatı amerika istediği an bitiren, piyasadan amerikan doları çekildiği an döviz zirve yapıp ekonomisi batan bir ülke olarak biz bağımsız mı oluyoruz yani

    namaz kıldılar dediğin yerde toplasan toplasan 50-60 kişi vardır flu bir fotomilyonlarca muhafazar halkın üstüne atmanda şahane....kadıköyde küçük öbek postal seviciler var darbe yanlıları dolanıyor tüm muhalafete darbecimi diyoruz o kural hep vardır güçlü olmak için güçlünün yanında durman gerekiyor ne yazıkki...



    abd yle çıkarlar ters düştü baktılar yine kuyumuzu kazıyorlar yine eksen değiştirdik olay o...


    merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söylermiş
    Sen de " güçlü olmak için güçlünün yanında durman gerekiyor ne yazık ki " dediğin gibi

    Bu da neden bugün güçlünün yanında olduğunuzu gösteren bir itiraftır aslında
    Derdiniz haklı olmak değil, güçlü olmak

    Yarın bu gider başkası gelir onun borazanını çalarsınız
    Tıpkı Barlas ailesi gibi




  • emekli65 kullanıcısına yanıt
    ne yazzıkki global gelişen teknoloji satan üreten dünyada abd ab eyle köprüleri tamamen atman demek o emekli maaşının yatmaması aç kalman demek ..mecbursun yani...babanın oğluda geçse mecbur hatta atatürkü fsm yi bile yerinden diriltsen boru belli güç belli......gelişmiş bir ülke olana kadar oyunu oynuycan kurallarına gore yoksa halkın aç kalır ülkende fakrirleşir tercih senin....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Ekim 2017; 13:41:1 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Güçlünün olmak için gerekirse güçlünün altına yatmayı göze alanlar en fazla güçlünün metresi olur
    Güçlünün ayağına gitmeden güçlü olmak isteyen ise 1923'de savaştan çıksa da 1937'de kendi uçağının sahibi olur

    İsmet Paşa gibi, Menderes gibi, Özal gibi, RTE gibi güçlünün yanına gidersen bırak uçak sahibi olmayı altındaki donundan da olursun
    Ondan sonra Allah'a dua edersin ki güçlü olan piyasadan doları çekmesin ki daha fazla batmayalım diye
  • emekli65 kullanıcısına yanıt
    altına yatmak ayrı şey güçlenmek için yanında durmak ayrı şey ilk once bunları ayır altına yattığın içinmi şu an kavga dövüşüz? adamlar darbeyle bile hükümet indirmeye kalktı...atatürkün üstte videosunu koydum izlemedin herhalde ha biz ona ülke çıkarına politika diyoruz işte..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Ekim 2017; 14:2:32 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Darbe yapanlarla yıllarca aynı yatağa birlikte girenlere sorman lazım bu soruyu

    Birlikte ergenekon yalanı ile Türk ordusuna darbe yapıp ben bu davanın savcısıyım diyenler sorman lazım

    Daha dün Türk ordusuna, yargısına beraber operasyon yapıyorken bugün neden düşman oldular diye sorman lazım

    Bunu sormak için de güçlünün değil haklının yanında olman lazım... Ama senin haklı ile işin zaten olmaz değil mi .....
  • Bunları yazacağınıza oturup çalışsa idik Samsung, Lg bizde de olsa idi burada Almanya vs Türkiye veya Fransa vs Türkiye yapmaktan başka ne iş yapıyoruz..



    Birisi çıkmış İTÜ kıytırık üniversite diyor diğeri çıkmış Tayyip şunu dedi diyor (beni akp li ilan edenler benden daha akp li adamın her cümlesini ezberlemiş bir şekilde konu açıyor diyecek söz yok)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    1985 lerde falan Kore bizden gerideydi şimdi adamlar ilk 10 a giriyorlar.

    Çünkü din din diye kafayı yememişler o yüzden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arçelık'e guvendıgım ıcın evdekı butun beyaz esyayı altustan aldım
  • NaturalBornKillah kullanıcısına yanıt
    Din ile ne İran ne Afrika ülkeleri ne Suudi araplar ne suriyeliler dünyada hiçbir millet bizim kadar din üzerine edebiyatlar, siyasetler, kurumlar, cami ve camialar, yapmıyor. Ve tahminen, cumhuriyet öncesi Osmanlı devletinde de bu kadar din gündem meşgul etmiyordu, neden acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.