Merhaba arkadaşlar inşallah haftaya eşimle birlikte senelik tatilimize çıkacağız.bodruma gideceğim ama hangi güzergahtan gideceğime karar veremedim,sahil yoluna çok kötü diyorlar yol çalışması varmış 400 km yolu 7.5-8 saatte giden var..hangi yoldan gitmek daha mantıklı olur yardımcı olursanız sevinirim...
konya yolunu kullansan daha mantıklı yollar geniş hız sınırı 110 kmye çıktı iyi tatiller
Direkt olarak Bodrum'a gideceksen ADANA-KONYA-(AFYON-DİNAR)BEYŞEHİR-ISPARTA-DİNAR-DENİZLİ[(AYDIN-ÇİNE-YATAĞAN)ya da(AYDIN-SÖKE-MİLAS-BODRUM)]-MUĞLA-YATAĞAN-MİLAS-BODRUM
Bu güzergahta bozuk yol yok.Yer yer tek şerit olarak çalışma var.Son derece düz.Sadece Kale ile Muğla arasında(40-50 km) çıkış-iniş ve viraj mevcut.Fakat bol oksijen varDenizli'den sonra istersen Aydın-Söke-Milas-Bodrum güzergahını da kullanabilirsin.Bu güzergah düz,duble,biraz daha uzun bir yol.
bu arada konya ovasında yol yer yer tek şeritten veriliyor yapım çalışması var ve bol radar var.
ayrıca-dinar-denizli arasında yoğun çalışma var dikkatli olmak lazım.
denizliden sonra aydına kadar yol çift çeit ama yine adarlara dikkat
Dinar-Çay arası yol nasıl?Hiç kullanmadım.
aslında bende hiç kullanmadım ama geçen seneki adana-denizli yolculuğum sonrası denizlideki akrabamız bu yoldan gelin demişti ben akşehirdenm sonra çay yolundan değilde dağ yolundan gelmiştik yani asıl kısa yol çay yolu imiş.
bu arada konya ovasında yol yer yer tek şeritten veriliyor yapım çalışması var ve bol radar var.
ayrıca-dinar-denizli arasında yoğun çalışma var dikkatli olmak lazım.
denizliden sonra aydına kadar yol çift çeit ama yine adarlara dikkat
Dinar-Çay arası yol nasıl?Hiç kullanmadım.
aslında bende hiç kullanmadım ama geçen seneki adana-denizli yolculuğum sonrası denizlideki akrabamız bu yoldan gelin demişti ben akşehirdenm sonra çay yolundan değilde dağ yolundan gelmiştik yani asıl kısa yol çay yolu imiş.
Eğerki Çay-Dinar arası köy yolları gibi dar değilse o yol kesinlikle tercih edilmeli.Ben de Adanalıyım ve Yatağan'da çalışıyorum.Gidiş-gelişlerimde Konya-Beyşehir-Isparta-Dinar'ı kullanıyorum.Afyon üzerinden Dinar biraz uzak kalıyor.Dinar-Çay yolu iyiyse orası daha kısa ve düz olur.
ben fethiyeye urfadan geldiğim güzegahı anlatyım....urfa-antep-adana-pozantı-eregli-konya-seydişehir-manavgat-serik-antalya-kemer-finike-elmalı-fethiye....seydişehir e ugramadan konyadan direk serik üzeri antalyaya yol var mı bilmiyorum varsa yol kısalabilir....
ayrıca cay-dinar arası yol dar ama güzel....basında biraz iniş cıkış var ama o kadar kasmıyor aracı...
5 günde geldim dinlene dinlene uzun gelmedi....
quote:
Orijinalden alıntı: fio48
quote:
Orijinalden alıntı: Hokka
En kısa yol bildiğin yoldur....
Gidilecek yol çeşitli güzergahları içeriyorsa ne olacak?Konuyu açan arkadaş tatil için belkide ilk defa gidiyor.Bu yüzden bilinen yol olmuyor.
Evet ilk defa gidiyorum güzel tespit yapmış arkadaşım
Çay dinar arasındaki Karaadilli kasabasında oturuyorum. Çay karaadilli-45 km Karaadilli-Dinar 50 km. Yolu boş ve tek gidiş tek geliştir.Bence en iyi yol budur.Diğerlerine göre daha kısadır.
ADANA-ANTALYA (Sahil Yolu veya Konya Üzerinden) artık ezberimde diyebilirim ama ADANA-KUŞADASI Konya'dan sonra bir ilk olacak. Hatta çekinmezsem dönüşte Balıkesir'e, Çayırhisar'a uğramayı bile düşünüyorum (Çok Proğramlı Astsubay Hazırlama Okulu, eski adı Teknik Astsubay Hazırlama Okulu), oradan da Bursa-Eskişehir-Konya-Adana ama bu biraz fazla gelebilir, otobüsün 17 saatte aldığı yolu bir oturuşta ("tek kontak") sindirmek zor olabilir.
Şu anda Soğutmalı/Havalandırmalı/Masaj Fonksiyonlu Ön Koltuklara sahip olmayı çok isterdim ama kalın bir havlu, soğuk su ve 2 saatte bir akaryakıt istasyonunda durmaktan başka çarem yok.
quote:
Orijinalden alıntı: erdil83
ben fethiyeye urfadan geldiğim güzegahı anlatyım....urfa-antep-adana-pozantı-eregli-konya-seydişehir-manavgat-serik-antalya-kemer-finike-elmalı-fethiye....seydişehir e ugramadan konyadan direk serik üzeri antalyaya yol var mı bilmiyorum varsa yol kısalabilir....
ayrıca cay-dinar arası yol dar ama güzel....basında biraz iniş cıkış var ama o kadar kasmıyor aracı...
5 günde geldim dinlene dinlene uzun gelmedi....
Finike'den sonra Elmalı'ya neden saptınız?Devam etseydiniz Demre,Kaş ve Kalkan'ı da da görüp Fethiye'ye varırdınız .Elmalı'dan sonra yol yılan gibi kıvrılıyor ve sürekli rampa çıkıyorsunuz. 40 km sonra Seki yaylasına geliyorsunuz İşte ben şu an kafa dinlemek için oradayım.
Normal şartlarda Fethiye'ye ,Adana-Ereğli-Konya-Beyşehir-Isparta-Burdur-Çavdır üzerinden giderseniz tam olarak Adana-Fethiye 860 km'dir ve yol çok düz ve geniştir.
quote:
Orijinalden alıntı: Taner Göde
ADANA-ANTALYA (Sahil Yolu veya Konya Üzerinden) artık ezberimde diyebilirim ama ADANA-KUŞADASI Konya'dan sonra bir ilk olacak. Hatta çekinmezsem dönüşte Balıkesir'e, Çayırhisar'a uğramayı bile düşünüyorum (Çok Proğramlı Astsubay Hazırlama Okulu, eski adı Teknik Astsubay Hazırlama Okulu), oradan da Bursa-Eskişehir-Konya-Adana ama bu biraz fazla gelebilir, otobüsün 17 saatte aldığı yolu bir oturuşta ("tek kontak") sindirmek zor olabilir.
Şu anda Soğutmalı/Havalandırmalı/Masaj Fonksiyonlu Ön Koltuklara sahip olmayı çok isterdim ama kalın bir havlu, soğuk su ve 2 saatte bir akaryakıt istasyonunda durmaktan başka çarem yok.
Ben yazları Fethiye'den Adana'ya sürekli olarak "Daha varmadık mı baba?"diyerek ağlayan bir kız çocuğuyla,"Adam niye mola veriyorsun?,çocuk durmuyor işte,sür gidelim" diyen eşle ve aileye yeni katılan ve sürekli ağlayan bebekle tek kontak gidiyorum ve gideceğim.
çay-dinar arası radar oluyor mu? güncel durumlara göre hangi yolu önerirsiniz arkadaşlar??
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme