Kasanda bir çok şey yanlış dostum. İlemci fanı yanlış yere bakıyor. Kasanda fan sayısı 1 adet . kablolarınıda biraz düzenlersen yemede yanında ayt olur :) Anakart chipsetinede güzel bir fan alırsan lokum gibi olur.
dostum işlemci fanına aşağı kısmına bi adet fan daha takıcam dediğin gibi kablolarıda düzenlicem arkada egzoz fan var havayı boşaltan birde sistem cok ısınıyor kapak kısmına bir adet fan takacam yalnız ramler çok ısınıyor normal değil gibi geldi bana
yukarda arkadaşlarında belirttiği gibi, doktor hastayı görmeden reçete yazamaz.... anakartın 60 derecelere çıkıyor demişsin peki bunu nasıl ölçtün? indir bir program (HWinfo64, google amcaya aynen böyle yaz ve indir) ekle bizlerde sana düzgün cevap verebilelim....
speed fan proğramı ile ölçtüm system yazan yerde 59-60 derecelere çıkıyor ağır oyunlarda
bi yapıştırsana değerleri görelim....
quote:
Orijinalden alıntı: mncs35
bi yapıştırsana değerleri görelim....
/>
quote:
Orijinalden alıntı: Afacan Dennis
quote:
Orijinalden alıntı: murtazafirat
YOK HİÇ DONMA YAPMADI SICAKLIK 75 DEREYİ GEÇMİYORDU TAM YÜKTE BOSTA 40-45 LERDE İDİ. KASANIN YAN KAPAĞI VE ÜST TARAFI FELAKAT ISINIYORDU. ŞU AN TEK ISI EKRAN KARTININ YAYDIGI ISI VAR ODA NORMAL KASADAN DIŞARI ATILIYOR RAHAT BİR BİÇİMDE...
kasa da budur hocam ısınarak kapanıyor şu an ramlerdenşüpheleniyorm
KASA FANINI ORADAN SÖK... KABLOLARI TOPARLA ÇOK DAĞINIK... İÇERDEKİ SICAK HAVACI DIŞARI ATMASI İÇİN EĞZOZ FAN TAK...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Afacan Dennis
quote:
YOK HİÇ DONMA YAPMADI SICAKLIK 75 DEREYİ GEÇMİYORDU TAM YÜKTE BOSTA 40-45 LERDE İDİ. KASANIN YAN KAPAĞI VE ÜST TARAFI FELAKAT ISINIYORDU. ŞU AN TEK ISI EKRAN KARTININ YAYDIGI ISI VAR ODA NORMAL KASADAN DIŞARI ATILIYOR RAHAT BİR BİÇİMDE...
kasa da budur hocam ısınarak kapanıyor şu an ramlerdenşüpheleniyorm
KASA FANINI ORADAN SÖK... KABLOLARI TOPARLA ÇOK DAĞINIK... İÇERDEKİ SICAK HAVACI DIŞARI ATMASI İÇİN EĞZOZ FAN TAK...
bu kapanma olayını ısındığı için yapıyor eminim gerekirse ramleri de değiştirip güzel bi soğutma yapıcam bütün tavsiyeleri göz önünde bulunduruyorum eyw
AYNI KASAYI SENİNLE KULLANIYORUZ... BEN ŞÖYLE YAPTIM.KASADAKİ FANI SÖKTÜM VE O FANI PSUNUN YANINDAKİ YERE VE YUKARIYA ÜFLEYECEK BİR BİÇİMDE YERLEŞTİRDİM.İŞLEMCİ FANLARI YATAY BİR BİÇİMDE DURUYOR VE HAVAYI SÖKTÜĞÜM KASA FANININ ORADAN ALIYOR.EKRAN KARTIM 6950 msI TW2 KASA KAPAGININ ÜZERİNDE IZGARA VAR ORAYA DA 1 ADET FAN TAKTIM.bÖLYECE EKRAN KARTININ ÜSTÜNE DİREK ÜFLEMEKTE. SONUÇ OLARAK SICAK HAVA ÜSTTEKİ IZRADAN DİREK DIŞARI ÇIKIYOR. ISINAN TEKŞEY EKRAN KARTI YÜK ALTINDA ODA NORMAL DEĞERİNDE FAN HIZINI YÜZDE 40-50 LERDE KULLANIYORUM OLDUKCA SESSİZ. SICAKLIK TAM YÜKTE 60-65 DERECE BEN BU ŞEKİLDE SORUNU ÇÖZDÜM. ŞUNU SÖYLEMELİYİM Kİ BU KULLANDIĞIMIZ KASA OLDUKÇA KÜÇÜK.ONUNDA ETKİSİ OLDUKCA FAZLA.BİDE ANAKARTIN HİÇ HOŞUMA GİTMEDİ.KEŞKE ASUS YADA GİGABYTE ALSAYDIN...
quote:
AYNI KASAYI SENİNLE KULLANIYORUZ... BEN ŞÖYLE YAPTIM.KASADAKİ FANI SÖKTÜM VE O FANI PSUNUN YANINDAKİ YERE VE YUKARIYA ÜFLEYECEK BİR BİÇİMDE YERLEŞTİRDİM.İŞLEMCİ FANLARI YATAY BİR BİÇİMDE DURUYOR VE HAVAYI SÖKTÜĞÜM KASA FANININ ORADAN ALIYOR.EKRAN KARTIM 6950 msI TW2 KASA KAPAGININ ÜZERİNDE IZGARA VAR ORAYA DA 1 ADET FAN TAKTIM.bÖLYECE EKRAN KARTININ ÜSTÜNE DİREK ÜFLEMEKTE. SONUÇ OLARAK SICAK HAVA ÜSTTEKİ IZRADAN DİREK DIŞARI ÇIKIYOR. ISINAN TEKŞEY EKRAN KARTI YÜK ALTINDA ODA NORMAL DEĞERİNDE FAN HIZINI YÜZDE 40-50 LERDE KULLANIYORUM OLDUKCA SESSİZ. SICAKLIK TAM YÜKTE 60-65 DERECE BEN BU ŞEKİLDE SORUNU ÇÖZDÜM. ŞUNU SÖYLEMELİYİM Kİ BU KULLANDIĞIMIZ KASA OLDUKÇA KÜÇÜK.ONUNDA ETKİSİ OLDUKCA FAZLA.BİDE ANAKARTIN HİÇ HOŞUMA GİTMEDİ.KEŞKE ASUS YADA GİGABYTE ALSAYDIN...
hocam bana bu kasaya uygun 2 yada 3 fan önerir misin boyut olarak kaç cm almalıyım çoğu yere fan takıcam senin de dediğin gibi benim ekran kartıda 71 dereceyi gördü tam yükte testte anakarttan bende memnun değilim ısınıyo ve cozutuyor hiç tavsiye etmem açıkcası gigabayte yada asus alabilirdim dediğin gibi bilgisayarcı bunu sipariş verince buna talim ettik bakalım performans olarak memnunum pc den yalnız ramler de de aşırı bir sıcak var fanla onuda çözebilirsem harika olucak yoksa g skil yada corsair ram almayı düşünüyorum bunun kadar ısıncağını düşünmediğimden oda.
Ramlari değiştirmene gerek yok dediklerimi yaparsan full performans alırsın şimdi bak;
2 tane fan zaten var kasanın kendiliğinden gelen diye biliyorum bir önden giren hava birde arkadan çıkan hava 2 tane daha yeni fan alırsan bu iş tamamdır. Maviler soğuk havayı içeri alıyor Kırmızılar sıcak havayı dışarı atıyor bu sayede başarılı bir hava akımına sahip olursun eğer fan almak masraflı geliyor ise dükkanıma uğramalısın elimde sıfır fan var 5 adet.
Bende 8120 işlemci var boşta 13 derece enerji tasarruf modunda tabii normal perforsmansıyla boşta 26 oyunlarda ise 36 max 40 derece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esTFyz -- 5 Kasım 2012; 15:51:27 >
quote:
Orijinalden alıntı: esTFyz
Ramlari değiştirmene gerek yok dediklerimi yaparsan full performans alırsın şimdi bak;
2 tane fan zaten var kasanın kendiliğinden gelen diye biliyorum bir önden giren hava birde arkadan çıkan hava 2 tane daha yeni fan alırsan bu iş tamamdır. Maviler soğuk havayı içeri alıyor Kırmızılar sıcak havayı dışarı atıyor bu sayede başarılı bir hava akımına sahip olursun eğer fan almak masraflı geliyor ise dükkanıma uğramalısın elimde sıfır fan var 5 adet.
Bende 8120 işlemci var boşta 13 derece enerji tasarruf modunda tabii normal perforsmansıyla boşta 26 oyunlarda ise 36 max 40 derece.
hocam halen soğutmada sıkıntı olması şaka gibi şuan kasada 2 tahliye fanı var sıcak havayı tahliye ediyor biri arkada kasanın kendisiyle gelen fan diğeri ramlerin üstünde benim taktığım fan kapağa ve alt tabana takmayı düşünüyorum ama senin dediğin kadar bir düşüş olmayabilir.sistem boşta 39-40 derecelerde geziyor yan kapak ve alt tabana taktığımda bu kadar düşme olacağını sanmıyorum açıkcası
Bir dakika şimdi iki fan tahliye ediyor derken? İçeri soğuk hava alımın yok mu?
quote:
Bir dakika şimdi iki fan tahliye ediyor derken? İçeri soğuk hava alımın yok mu?
içeriye soğuk hava alımı yok hocam işlemci de sistemde maximum 60-62 derece oluyor normal değilmi sence?
Yanlış yapmışsın. Bir tane içeri al bir tane dışarı at.. Yukardaki fanı yan kapağa tak, ikinci fan eski yerinde yani kasanın arkasından hava çıkarmaya devam etsin.. İçeri soğuk hava sokmadan dışarıya sıcak hava tahliye etsene ne olur. Bilgisayar konusunda acemisin anlaşılan aklına takılan birşey olursa yanlış yapmadan önce sor pm at bana olmadı çünkü bu yaptığın düzen yanlış bir düzen boşu boşuna sırf takış pozisyonları itibari ile az performans alıyorsun. Ayrıca ben öne fan takılıyor diye biliyordum takılmıyorsa sorun değil bir yandan kapaktan birde alttan havayı içeri sokarsın 2 de çıkış sağlarsın olur biter. Min 5 derece fark edeceğini söyleyebilirim.
quote:
Yanlış yapmışsın. Bir tane içeri al bir tane dışarı at.. Yukardaki fanı yan kapağa tak, ikinci fan eski yerinde yani kasanın arkasından hava çıkarmaya devam etsin.. İçeri soğuk hava sokmadan dışarıya sıcak hava tahliye etsene ne olur. Bilgisayar konusunda acemisin anlaşılan aklına takılan birşey olursa yanlış yapmadan önce sor pm at bana olmadı çünkü bu yaptığın düzen yanlış bir düzen boşu boşuna sırf takış pozisyonları itibari ile az performans alıyorsun. Ayrıca ben öne fan takılıyor diye biliyordum takılmıyorsa sorun değil bir yandan kapaktan birde alttan havayı içeri sokarsın 2 de çıkış sağlarsın olur biter. Min 5 derece fark edeceğini söyleyebilirim.
aynen hocam acemiyim henüz birazdan yukarıdaki fanı yan kapağa alayım bakalım bir değişiklik olacakmı baktım halende kapanıyor 2 fan daha alırım 2 tanesi 24 tl zaten bayada sessiz
Bana göre 62 derece fazla gibi yani aynı işlemciyi kullanıyoruz sayılır, işlemci soğutucunun performansını bilmiyorum tabii ama peki boşta ne kadar?
Bu arada AMD Güç profili kullan ne demek istiyorum; Masaüstü ekrannına sağ tıkla AMD Cataliy Programını aç Güç Yönetimi midir nedir ona gel oradan 1400 Mhz İle 3100 Mhz arasında full yeşil çizgi olacak şekle sok bu sayede pc yi kastırmadığın süre zarfında işlemci hızını düşürerek (voltajda düşüyor) ısın 10-15 derece düşer ve işlemcinin ömrü uzar ;)
quote:
Bana göre 62 derece fazla gibi yani aynı işlemciyi kullanıyoruz sayılır, işlemci soğutucunun performansını bilmiyorum tabii ama peki boşta ne kadar?
Bu arada AMD Güç profili kullan ne demek istiyorum; Masaüstü ekrannına sağ tıkla AMD Cataliy Programını aç Güç Yönetimi midir nedir ona gel oradan 1400 Mhz İle 3100 Mhz arasında full yeşil çizgi olacak şekle sok bu sayede pc yi kastırmadığın süre zarfında işlemci hızını düşürerek (voltajda düşüyor) ısın 10-15 derece düşer ve işlemcinin ömrü uzar ;)
1400-3300 mhz arası yeşil çizgi olabiliyor hocam öyle yaptım şuan boşta şuan 41 dereceye düştü hocam senin dediğini yaptıktan sonra performans olarak bi azalma olur ama ısınmıyacaksa pek sıkıntı yok benim için :)
Hayır olmuyor işte, olay ne biliyor musun eğer ki masaüstünde download falan yapıyorsan gece açık bıracaksan bu yüzden yada pc yi açtın ama 1 saat kullanmadın işin çıktı o saatler içinde işlemci belli bir seviyenin altında kullanıldığı zaman 1400' çeker ama işlem yapmaya başladığında atıyorum işlemci %15 ve üstüne çıktığında gerçek değerine çeker neyse senin gerçek değerin benimki 3400 Mhz.
Performans düşmüyor yani anında değişikliği yapıyor işlemci için bu sadece boş durursa tasarruf ettiriyor.
İşlemci fanının macununu falan sürdün dimi dostum takmadan önce işlemciye macun sürüyoruz hani... Ayrıca işlemci fanını anakartamı bağladın fan kontrolcün falan varmı ?
aida64 programı ile değerleri ss atınız..
quote:
Hayır olmuyor işte, olay ne biliyor musun eğer ki masaüstünde download falan yapıyorsan gece açık bıracaksan bu yüzden yada pc yi açtın ama 1 saat kullanmadın işin çıktı o saatler içinde işlemci belli bir seviyenin altında kullanıldığı zaman 1400' çeker ama işlem yapmaya başladığında atıyorum işlemci %15 ve üstüne çıktığında gerçek değerine çeker neyse senin gerçek değerin benimki 3400 Mhz.
Performans düşmüyor yani anında değişikliği yapıyor işlemci için bu sadece boş durursa tasarruf ettiriyor.
anladm hocam oyunlarda bir kapanma olacakmı bakalım şuan deniyorum üstteki fan sıcak havayı tahliye ediyor ama birde yana alayım bakalım gerekirse 2 fan daha alırım sıkıntı olmaz
quote:
İşlemci fanının macununu falan sürdün dimi dostum takmadan önce işlemciye macun sürüyoruz hani... Ayrıca işlemci fanını anakartamı bağladın fan kontrolcün falan varmı ?
işlemci fanlarının ikiside anakarta bağlı hocam yalnız yük durumuna göre hızlanıp yavaşlıyorlar macun sürmüşdür diye tahmin ediyorum bilgisayarcı ama sürmediyse günahı boynuna pekde güvenemiyorum aslında şimdi çıkarırsam macunda yok elimde sürüpde takamayabilirim