Şimdi Ara

fx8150 ne yapsam soğutamadım !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: klima5505

aida64 programı ile değerleri ss atınız..

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

quote:

Orijinalden alıntı: esTFyz

İşlemci fanının macununu falan sürdün dimi dostum takmadan önce işlemciye macun sürüyoruz hani... Ayrıca işlemci fanını anakartamı bağladın fan kontrolcün falan varmı ?

işlemci fanlarının ikiside anakarta bağlı hocam yalnız yük durumuna göre hızlanıp yavaşlıyorlar macun sürmüşdür diye tahmin ediyorum bilgisayarcı ama sürmediyse günahı boynuna pekde güvenemiyorum aslında şimdi çıkarırsam macunda yok elimde sürüpde takamayabilirim

Kesinlikle aç bir kontrol et bak sırf problem bu bile olabilir bu çok önemli bir konu. Macun aşşağıdaki linkte en uygun haliyle.

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-zub-xptp-1,5-gr-silver-tim-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=39121 8 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esTFyz -- 5 Kasım 2012; 22:36:07 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

quote:

İşlemci fanının macununu falan sürdün dimi dostum takmadan önce işlemciye macun sürüyoruz hani... Ayrıca işlemci fanını anakartamı bağladın fan kontrolcün falan varmı ?

işlemci fanlarının ikiside anakarta bağlı hocam yalnız yük durumuna göre hızlanıp yavaşlıyorlar macun sürmüşdür diye tahmin ediyorum bilgisayarcı ama sürmediyse günahı boynuna pekde güvenemiyorum aslında şimdi çıkarırsam macunda yok elimde sürüpde takamayabilirim

Kesinlikle aç bir kontrol et bak sırf problem bu bile olabilir bu çok önemli bir konu. Macun aşşağıdaki linkte en uygun haliyle.

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-zub-xptp-1,5-gr-silver-tim-thermal-macun/productdetails.aspx?I_ID=39121 8 TL

açarsam takamayabilirim diye korkuyorum hocam aslında şuan elimde de macun yok açıp kapatırsam üstündeki macunda gitmesin

• Açıp takmakla üstündeki macuna birşey olmazda takamam tekrar diyorsan ona birşey diyemem yarın bilgisayarcı ile iletişime geç macun sürdün mü diye muhakkak sor macunsuz soğutucu silahsız askere benzer o kadar diyim sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esTFyz -- 5 Kasım 2012; 22:51:38 >
  • quote:

Açıp takmakla üstündeki macuna birşey olmazda takamam tekrar diyorsan ona birşey diyemem yarın bilgisayarcı ile iletişime geç macun sürdün mü diye muhakkak sor macunsuz soğutucu silahsız askere benzer o kadar diyim sana.

hocam amd katalistten mhzleri arkadaşın dediği gibi yapınca ultrada da kapanma olmuyor artık
  • quote:

Açıp takmakla üstündeki macuna birşey olmazda takamam tekrar diyorsan ona birşey diyemem yarın bilgisayarcı ile iletişime geç macun sürdün mü diye muhakkak sor macunsuz soğutucu silahsız askere benzer o kadar diyim sana.

pardon hocam sen demişsin mhzleri güç yönetiminden ayarla diye ayarladım hocam şuan fanlar daha sessiz ve cihaz kapanma yapmıyor sıcaklık değerleri de baya farketti tam olarak ne yaptık şimdi biz buna allah razı olsun senden hocam
  • İşlemcin %15'in altındaysa Mhz 3400'de değilde 2700 2100 1400 arası gidip gidip geliyor eğer %20 falansa direk en üst performans olan 3400'de çalıştırıyor ama zaten %10 çalışan işlemciye neden 1.3 voltaj verip 3400 mhz de çalıştıralım zaten kullanmıyoruz, işte o esnada tasarruf yapmış oluyor bu vesileyle işlemci sıcaklığı 20 dereceye kadar düşebiliyor. Sen dediğim fanlama yöntemlerini de yaparsan çok daha iyi olucaktır
  • quote:

İşlemcin %15'in altındaysa Mhz 3400'de değilde 2700 2100 1400 arası gidip gidip geliyor eğer %20 falansa direk en üst performans olan 3400'de çalıştırıyor ama zaten %10 çalışan işlemciye neden 1.3 voltaj verip 3400 mhz de çalıştıralım zaten kullanmıyoruz, işte o esnada tasarruf yapmış oluyor bu vesileyle işlemci sıcaklığı 20 dereceye kadar düşebiliyor. Sen dediğim fanlama yöntemlerini de yaparsan çok daha iyi olucaktır

işlemcim 3.6 mhz şuan 1.4-3.3 arasına aldım dediğin gibi hocam birde fanlamayı yapacağım mutlaka 2 fan daha takabileceğim yer var rahatlıkla dediğin gibi zaten %15 ini kullandığını gördüm en fazla peki ben bunu 3.6 da çalıştırıp 2 fan daha taksam dediğin şekilde kapanma olur mu yine

• Macun var mı yok mu bak varsa 2 fandan sonra full ghz'de kapanma olacağını sanmıyorum şu anda fan sistemin zaten çok kötü 2 dışarı. Biz 2 içeri 2 dışarı yaparsak mükemmel bir hava akımı sağlamış olacağız ve ciddi derecede farkı olacağı kanaatindeyim. Pahalı fan almana gerek yok 20 30 TL ye bitirebilirsin 2 fanı hatta ikinci el dahada ucuza bağlarsın ;)
  • quote:

Macun var mı yok mu bak varsa 2 fandan sonra full ghz'de kapanma olacağını sanmıyorum şu anda fan sistemin zaten çok kötü 2 dışarı. Biz 2 içeri 2 dışarı yaparsak mükemmel bir hava akımı sağlamış olacağız ve ciddi derecede farkı olacağı kanaatindeyim. Pahalı fan almana gerek yok 20 30 TL ye bitirebilirsin 2 fanı hatta ikinci el dahada ucuza bağlarsın ;)

hocam şuan üstten sıcaklığı dışarı atan fan bu diğeri arkada kasayla gelen fanhttp://www.hepsiburada.com/liste/akasa-quiet-cool-mavi-ledli-12cm-ultra-sessiz-kasa-fani-ak-274cb-4bls/productDetails.aspx?productId=bd847221&categoryId=1125
    bu fandan çok memnunum hem ışıklı hem iyi üflüyor hemde sessiz 2 tane daha bu fandan yan kapağa ve altdan yukarı üfleyen şekilde monte ederim
    diğer işlemciyi soğutan fanda 2 tane var bunlardanhttp://www.hepsiburada.com/liste/akasa-viper-12cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-kasa-fani-ak-fn059/productDetails.aspx?productId=bd100259&categoryId=1125

yinede bir çıkarıp bakayım macun varmı diye zaten bu fanlar ucuz olduğu için 2. eline de gerek yok harika da performansı var gerçekten

• Birde şu coşkun görselini nerden buldun arkadaş koyucak başka birşey kalmadımı habire gözüm kayıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esTFyz -- 6 Kasım 2012; 4:34:52 >
  • quote:

Birde şu coşkun görselini nerden buldun arkadaş koyucak başka birşey kalmadımı habire gözüm kayıyor :D

ekolümüzün fotosu dostum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.