Şimdi Ara

fx8150 ne yapsam soğutamadım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim imzamdaki gibidir.kasam linktekidir
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-vn47021w2ne-commander-700w--pencereli-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=56748#allImages

aldığım fan ise budurhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3040 birsürü masraf edip bilgisayarcıya fanı taktırdım 64 bit ultimate yi kurdurdum.amma Ve lakin batllefield 3 te işlemci halen ısınıyor ve ısı kasaya yayılıyor ramler de team Elitenin ramleri aliminyum kaplı imiş fakat soğutucusu yok sanırım oyunda ara ara kasmalar oluyor ve bu ısıdan kaynaklanıyor sanırım elimde proğramda yok ki işlemci ısısını ve anakart ısısını ölçebileyim.Şimdi size sorum şudur bu kasaya bu fan ucu ucuna sığdı nasıl bu ısıyı yok edebilirim battlefield kasa fazla ısınmadan önce donma yapmıyor lakin ekran kartıda iyi bir kart olduğu için bu donmanın sebepleri ve bu kasayı kesin olarak nasıl soğutabileceğim hakkında yardımlarınıızı esirgemezseniz sevinirim ..
    Paylaş:

• Bir arkadaşımdada aynı sorun vardı.Oyun donuyordu bir süre sonra.Anakartının chipseti Nvidia' mi önce bunu öğrenmek gerekiyor. chipseti ısınıyordur eğer nvidia ise . Sıcaklıklar nedir ?
  • ısı sorunu sadece oyundamı ortaya çıkıyor ?
    pc wizard 2012 indirip kurun ısılara bakın...
    hem yükte hemde boşta..hatta ss atın iyice bakalım emin olalım sonra oturur konuşuruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: suspect58

Bir arkadaşımdada aynı sorun vardı.Oyun donuyordu bir süre sonra.Anakartının chipseti Nvidia' mi önce bunu öğrenmek gerekiyor. chipseti ısınıyordur eğer nvidia ise . Sıcaklıklar nedir ?

ana kartımın çipseti hakkında bilgim yok hocam nerden öğrenebilirim markası asrock 990fx extreme 3 bu oyunda bir süre sonra olmaya başlıyor.sıcaklıklar battlefield 3 te 63 dereceye kadar çıkıyor oyundan çıkınca hemen soğuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

ısı sorunu sadece oyundamı ortaya çıkıyor ?
    pc wizard 2012 indirip kurun ısılara bakın...
    hem yükte hemde boşta..hatta ss atın iyice bakalım emin olalım sonra oturur konuşuruz..

hocam sadece oyunda çıkıyor ortaya ekran kartım vtx7850 fan aldım akasa 4002 hp battlefield 3 te 63-64 dereceyi vuruyor işlemci ısısı anakartın ısısı da o civarlara yaklaşıyor sizce sorun nedir sistem iyi ama donma oluyor
  • İşlemci ısınız normal ama anakart ısınız çok yüksek. Ekran kartı kaç derece oluyor peki?

Anakart için bu soğutucuyu kullanabilirsiniz;

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-cn881-porter-cn881-chipset-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46100

Ben kullanıyorum ve z68 çipsetimin 40 dereceyi geçtiğini görmedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 8 Ekim 2012; 2:50:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

İşlemci ısınız normal ama anakart ısınız çok yüksek. Ekran kartı kaç derece oluyor peki?

Anakart için bu soğutucuyu kullanabilirsiniz;

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-cn881-porter-cn881-chipset-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=46100

Ben kullanıyorum ve z68 çipsetimin 40 dereceyi geçtiğini görmedim..

ekran kartımın ısısını göremiyorum hocam speed fan proğramı mevcut boştayken kasa serin battlefield e girdiğim vakit baya bi ısınıyor anakartın hangi kısmına takılıyor hocam bu baya ısısını alır mı dersin ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• kadaşım sen şu dediğimi yapsana ısı değerlerini bir görelim .....millet ısı değerlerini görmeden ilaç yazmaya başladı....pc wizard 2012 indireceksin kuracaksın boştaki ve yükteki değerleri yazacaksın..beraberce değerlendireceğiz...bu kadar basit...yoksa her kafadan bir ses çıkar , paran bolsa hepsini dene..elbet biri çare olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazandeveli

kadaşım sen şu dediğimi yapsana ısı değerlerini bir görelim .....millet ısı değerlerini görmeden ilaç yazmaya başladı....pc wizard 2012 indireceksin kuracaksın boştaki ve yükteki değerleri yazacaksın..beraberce değerlendireceğiz...bu kadar basit...yoksa her kafadan bir ses çıkar , paran bolsa hepsini dene..elbet biri çare olacaktır

pc boştayken buz gbi kasa yükteyken yazmıştım zaten değerleri hocam sadece oyunda çıkıyor ortaya ekran kartım vtx7850 fan aldım akasa 4002 hp battlefield 3 te 63-64 dereceyi vuruyor işlemci ısısı anakartın ısısı da o civarlara yaklaşıyor sizce sorun nedir sistem iyi ama donma oluyor

• Kullandığın kasa ve güç kaynagı nedir ? kaç adet fan var fanların yönleri neler . Muhtemelen hava akımı yoktur ?
  • quote:

Kullandığın kasa ve güç kaynagı nedir ? kaç adet fan var fanların yönleri neler . Muhtemelen hava akımı yoktur ?

http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-vn47021w2ne-commander-700w--pencereli-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=56748
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3040
    kasa ve işlemci fanı mevcut hocam birde kasanın kendine ait fanı var yalnız ram slotlarına yakın bir bölge baya ısınıyor ve az önce mafia 2 oynarken psyx özelliğini açık bırakınca ısınarak kapandı :S ben arkadaşlar size kasanın içinin fotosunu ekleyeyim en iyisi

• noctua dh14 al 2 adet kasa hava akışını düzenleyecek sessiz fan tak hiç bir sorun olmaz... ben de aynı sorun vardı böyle yaparak düzelltim.
  • mimaride sorun yok ama anakart bilmediğim bir marka. ben de imzadaki sistem var kuzey köprüsü oyunlarda 80i buluyo du 4 cm lik fan ve soğutucuyla 40 dereceye çektim donma falan yok gayet iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murtazafirat

noctua dh14 al 2 adet kasa hava akışını düzenleyecek sessiz fan tak hiç bir sorun olmaz... ben de aynı sorun vardı böyle yaparak düzelltim.

ısınınca oyunlarda donma yapıyormuydu peki hocam ? birde bütün fanlarım dışarı üflüyor içeri üfleyen sıcaklığı dağıtan bir fan lazım sanki
  • YOK HİÇ DONMA YAPMADI SICAKLIK 75 DEREYİ GEÇMİYORDU TAM YÜKTE BOSTA 40-45 LERDE İDİ. KASANIN YAN KAPAĞI VE ÜST TARAFI FELAKAT ISINIYORDU. ŞU AN TEK ISI EKRAN KARTININ YAYDIGI ISI VAR ODA NORMAL KASADAN DIŞARI ATILIYOR RAHAT BİR BİÇİMDE...
  • quote:

Orijinalden alıntı: murtazafirat

YOK HİÇ DONMA YAPMADI SICAKLIK 75 DEREYİ GEÇMİYORDU TAM YÜKTE BOSTA 40-45 LERDE İDİ. KASANIN YAN KAPAĞI VE ÜST TARAFI FELAKAT ISINIYORDU. ŞU AN TEK ISI EKRAN KARTININ YAYDIGI ISI VAR ODA NORMAL KASADAN DIŞARI ATILIYOR RAHAT BİR BİÇİMDE...

kasa da budur hocam ısınarak kapanıyor şu an ramlerdenşüpheleniyorm

fx8150 ne yapsam soğutamadım !!!

• Kasanda bir çok şey yanlış dostum. İlemci fanı yanlış yere bakıyor. Kasanda fan sayısı 1 adet . kablolarınıda biraz düzenlersen yemede yanında ayt olur :) Anakart chipsetinede güzel bir fan alırsan lokum gibi olur.
  • quote:

Kasanda bir çok şey yanlış dostum. İlemci fanı yanlış yere bakıyor. Kasanda fan sayısı 1 adet . kablolarınıda biraz düzenlersen yemede yanında ayt olur :) Anakart chipsetinede güzel bir fan alırsan lokum gibi olur.

dostum işlemci fanına aşağı kısmına bi adet fan daha takıcam dediğin gibi kablolarıda düzenlicem arkada egzoz fan var havayı boşaltan birde sistem cok ısınıyor kapak kısmına bir adet fan takacam yalnız ramler çok ısınıyor normal değil gibi geldi bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

quote:

Kasanda bir çok şey yanlış dostum. İlemci fanı yanlış yere bakıyor. Kasanda fan sayısı 1 adet . kablolarınıda biraz düzenlersen yemede yanında ayt olur :) Anakart chipsetinede güzel bir fan alırsan lokum gibi olur.

dostum işlemci fanına aşağı kısmına bi adet fan daha takıcam dediğin gibi kablolarıda düzenlicem arkada egzoz fan var havayı boşaltan birde sistem cok ısınıyor kapak kısmına bir adet fan takacam yalnız ramler çok ısınıyor normal değil gibi geldi bana

yukarda arkadaşlarında belirttiği gibi, doktor hastayı görmeden reçete yazamaz....
    anakartın 60 derecelere çıkıyor demişsin peki bunu nasıl ölçtün? indir bir program (HWinfo64, google amcaya aynen böyle yaz ve indir) ekle bizlerde sana düzgün cevap verebilelim....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.