Şimdi Ara

fx işlemcilerde fan sesini önleme yolları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkes gibi bende fx işlemcilerin fan sesinden rahatsız olanlardanım.
    kendimce biostan yapılacak bir kaç işlem ile bu sorunu minimize edecek yöntemleri gördüm.
    konudan muzdarip olan arkadaşların bilgisine. anakartım msi 760gm-p21

-önce biosa girmek için pc yi restart ediyoruz.
    açılışda del tuşuna bir kaç kez basarak biosa girdik.
    -H/W monitör seçeneğine geliyoruz.
    -Açılan sekmede CPU smartfan target seçeneğine geliyoruz.
    -burada 40C dereceyi seçiyoruz. seçimden sonra bir alt menü gelecek.
    -CPU min.Fan Speed seçeneğini %87,5 yapıyoruz. (kendi kullandığım seçenek)
    f10: save ile değişiklikleri kaydediyoruz.
    bilgisayarımız yeniden açıldığında devir hızının baştaki gibi, bios'un devreye girmesiyle yüksek devirden dolayı oluşan uğultunun kaybolduğunu göreceksiniz.

sonuç olarak yaptığımız işlem; %12.5 lik devir hızını düşürerek fan sesinden kurtulmuş olmaktı.

oc yapanlar için bu işlemi önermiyorum. yapılan yanlışlıklardan dolayı sorumluluk kabul etmiyorum.

• diğer anakartlarda çözüm yolları konuya eklenebilir.
    böylelikle 50-100 tl verilip extra fan alımı masrafı olmaz.
  • millet çözmüş bu işi, biz boş yere konu açmışız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

millet çözmüş bu işi, biz boş yere konu açmışız.

hocam süpersiniz ya , benim işime yaramıyor ama, amd işlemci kullansam yarardı elbet.

Emeğinize sağlık :D
  • Bende hiç ses yok.
    Hatta gece kalkıp bakıyorum çalışıyormu diye :D
    Benim fx6300 takoz çıkmadı.
    Fan olarakta takoz çıkmadı.
    Mis gibi kulalnıyorum.
  • Stok fanda yük anında ses olabilir ama kaliteli bir kule soğutucu alırsanız ses konusunda kesinlikle sıkıntınız olmaz, ben 8350 ile cooler master evo 212 kullanıyorum boşta yükte mümkün değil fan sesini duymak, benim kasada sadece 3 tane 14 cm lik fan ses yapıyor biraz, işlemci fanına sıra gelmiyor zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

herkes gibi bende fx işlemcilerin fan sesinden rahatsız olanlardanım.
    kendimce biostan yapılacak bir kaç işlem ile bu sorunu minimize edecek yöntemleri gördüm.
    konudan muzdarip olan arkadaşların bilgisine. anakartım msi 760gm-p21

-önce biosa girmek için pc yi restart ediyoruz.
    açılışda del tuşuna bir kaç kez basarak biosa girdik.
    -H/W monitör seçeneğine geliyoruz.
    -Açılan sekmede CPU smartfan target seçeneğine geliyoruz.
    -burada 40C dereceyi seçiyoruz. seçimden sonra bir alt menü gelecek.
    -CPU min.Fan Speed seçeneğini %87,5 yapıyoruz. (kendi kullandığım seçenek)
    f10: save ile değişiklikleri kaydediyoruz.
    bilgisayarımız yeniden açıldığında devir hızının baştaki gibi, bios'un devreye girmesiyle yüksek devirden dolayı oluşan uğultunun kaybolduğunu göreceksiniz.

sonuç olarak yaptığımız işlem; %12.5 lik devir hızını düşürerek fan sesinden kurtulmuş olmaktı.

oc yapanlar için bu işlemi önermiyorum. yapılan yanlışlıklardan dolayı sorumluluk kabul etmiyorum.

Güzel de yük altında illa o gürültü ortaya çıkacak. Saniyelik bile olsa bu yüke girmeler o ses mutlaka duyulacak. Çözüm sessiz hafif de oc yapılabilecek bir işlemci soğutucu almak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu fan yönü doğru mu?
    2 ay önce açıldı
    Cpu fanı çok ses çıkarıyor...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • halog kullanıcısına yanıt
    %87.5 devirden yukarı çıkmıyor fan. dolayısı ile uğultu kayboluyor. baştada 2 sn bios devreye girene kadar %100 de çalışıyor. o kadar da olsun..
  • şanslısın.

@donanımcı123

kesinlikle yükte verdiğin sınır devirin üzerine çıkmıyor. çıkamaz zaten. 40c derecenin üzerinde %87.5 ile çalış diyoruz..
  • up
  • Bende FX6300 alıcam Allah nasip ederse..
  • daha yeni gördüm güzel bir konu yararlı olacağını düşünüyorum
  • Boş iş 92 mm fanı kuş kadar bir alüminyum blok üzerine o bloğuda 95 watt ısı yayan işlemcinin üzerine koyarsanız eninde sonunda ses duyacaksınız.Tabiki faydası oluyordur ama ben oyunda girdiğimde veya render aldığımda fan sesinden gene durulmayacak
  • Voltaj düşürme de cok ise yarıyor. Genelde 0.1 v a yakın dusurulebiliyor stok hızda. 10C den fazla düşüş mümkün azalan fan sesi de cabası. Default hız için soğutucu bence gereksiz. Ha alana da bi şey demem tartışma çıkmasın şimdi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Boş iş 92 mm fanı kuş kadar bir alüminyum blok üzerine o bloğuda 95 watt ısı yayan işlemcinin üzerine koyarsanız eninde sonunda ses duyacaksınız.Tabiki faydası oluyordur ama ben oyunda girdiğimde veya render aldığımda fan sesinden gene durulmayacak

oyuna yada render işlemini yapıp sonuç yazman daha iyi olur. varsayımla olmuyor. daha önceden de devir hızı yükselmediği için fan sesinde artma olmadığını yazmıştım..
  • Ne büyük uğraşlar ya alın bi asus anakart asus suite II yükleyin fan xpertten slience moduna alın bitsin olay allah allah :) yada max power saving modunda kullanın hem 0.7v değerinde calısıyor :)
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    İyide fanın maksimum çalışma hızını azalttığınızda üflediği hava miktarı da azalacak bu yüzden işlemciden uzaklaştırılan sıcaklık azalacak ve buna bağlı olarak işlemci ısınacak.O fanın yüksek devirlere çıkmasının bir sebebi vardır mutlaka
  • quote:

İyide fanın maksimum çalışma hızını azalttığınızda üflediği hava miktarı da azalacak bu yüzden işlemciden uzaklaştırılan sıcaklık azalacak ve buna bağlı olarak işlemci ısınacak.O fanın yüksek devirlere çıkmasının bir sebebi vardır mutlaka

illa haklı olacaksan yazmayayım daha. ısı değerlerini felan hiç sormadan mantık yürütüyorsun.
    sence dediğin şeyleri yapmadan buraya konu açmasam gerek. ayrıca biosta öyle bir özelliğin oluyor olması da bir sebebe dayalı olmuş olmaz mı?
  • quote:

Yok 3000devirde dönen bir fan ısıyı uzaklaştırmaya yeter stok fanıda 3000devirde döndüğünde yeterli kalıyor Gigabyte anakartlarda özellikle ne kadar ayarlarsan ayarla arkadasın dediginide yapsan 5000in altına zor iniyor... Ne çektirdin be amd :)
  • ben kulaklığı takıyorum sesi açıyorum hiç ses seda yok sizede tavsiye ederim ya soğutucu yada kulaklık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.