Şimdi Ara

FX 8320 ile GTX 1070 darboğaz problemi yaşatır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fx 8320 işlemcim var , Ekran kartımı upgrade etmek istiyorum aklımda RX 480 / 1060 / 1070 kartları var.
    düşündüğüm kartlar için yeterli seviyede midir 8320 ?
    Herkese teşekkürler

• Hepsi için yetersiz. Oyunlar çok iyi ölçeklense dahi çekirdek performansı ve birim işlem hızı düşük bir işlemci. CPU'ya abanıldığı an performans çakılır, abanılmadığında ise keyifle oynarsınız. Yalnız fps düşüşleri olabilir onu da iyi bir soğutucu ile OC yaparak bir nebze tolere edebilirsiniz.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    sizce hangi kart/kartları tercih etmem mantıklı olur , öneride bulunabilir misiniz
  • bu sorunun cevabı işlemcide overclock olup olmamasına göre değişir.4.5 ghz seviyesinde oc varsa 1060 480 gibi kartlar uygun olacaktır ama oc yoksa bence 470 uygun olur.linkteki videoları seyredebilirsiniz.

https://www.youtube.com/results?search_query=8320+470
  • işlemcimi 4 ghz'de kullanıyorum, oc ile 4.5'a çekip 1060'ı besleyebilirim yani
  • 4Camenta kullanıcısına yanıt
    Şart değil şu halde GTX 1060 6 GB ile iyi bir ikili olurlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O işlemci ancak 4.5 ghz üzeri 1060 'ı ve 480 'ne yeter. Onda bile yer yer %10 darboğaz olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4Camenta kullanıcısına yanıt
    Kesin şu kart olur demem yanlış olur ama 480-1060 en makul çözümler gibi duruyor. 4.5-5GHz aralığına çekerseniz işlemciyi fazla göze batmadan keyifle oynarsınız. 1070 de alınabilir ve darboğaza durumuna bağlı olarak 480'in 1.5-2 katı kadar performans almanız da ihtimaller dahilinde olsa da çok fazla fps düşüşü, dalgalanma yaşayacağınız için pek mantıklı gelmiyor. 480 veya 1060 alıp işlemciyi de 4.5-5GHz aralığına çekip kullanmak ve yakın zamanda upgrade yapmak daha mantıklı olacaktır. Hatta yakın zamanda upgrade imkanınız olacaksa 460-470 bile alınabilir.
  • 1060 a hiç bi şekilde darboğaz yapmaz 1070 e yapar.Rx 480 de ise çok ufak miktarda olur ama kesinlikle rahatsız edici seviyede olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenfb1907

1060 a hiç bi şekilde darboğaz yapmaz 1070 e yapar.Rx 480 de ise çok ufak miktarda olur ama kesinlikle rahatsız edici seviyede olmaz

cahillik diz boyunda bile değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

quote:

1060 a hiç bi şekilde darboğaz yapmaz 1070 e yapar.Rx 480 de ise çok ufak miktarda olur ama kesinlikle rahatsız edici seviyede olmaz

cahillik diz boyunda bile değil.

bu yeterlimi yoksa başka cevaplarda istermisin ?

• erenfb1907 kullanıcısına yanıt
    sen o youtube videolarını senin gibi cahillere izlet bir iki cümlede kurdunmu belki inandırırsın
  • quote:

sen o youtube videolarını senin gibi cahillere izlet bir iki cümlede kurdunmu belki inandırırsın

tamam dostum ben cahilim sen bilgilisin.1050 ye bile darboğaz yapar 8320.takılacak en üst kart 750 ti dir.
  • erenfb1907 kullanıcısına yanıt
    Birincisi her sekilde rx 480 e de 1060 a da darbogaz yapabilir. Darbogaz yapmayacak oyunlari secmislerdir videoda sponsor aradiklarindan. Veya sansa denk gelmsitir bilmiyorum videoya bakamayacagim suan. Ama asil sorun su ki birbirleri arasinda %5 bile fark olmayan iki ekran kartini aralarinda ucurum varmis gibi soylediniz. Benim diyecegim sudur ki rx 480 de gtx 1060 da alinabilir ama iyi bir overclock cekilmesi lazim. Oyle de bazi oyunlarda ufak kayiplar olabilir. Yine de cok dikkat cekmez takmayin. Overclock potansiyeli zayifsa rx 470 iyi bir cozum olacaktir.

• Evet darboğaz olur ama ileride işlemci upgrade i düşünüyorsanız istediğinizi alın
  • Görende Pentium 4'e GTX 1060 takmasını tavsiye ediyoruz zanneder. FX 8320 ile GTX 1060 gayet uyumludur oyun keyfinizi bozacak bir durum olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

tamam dostum ben cahilim sen bilgilisin.1050 ye bile darboğaz yapar 8320.takılacak en üst kart 750 ti dir.

780 kullanıyorum fx 8350 ile 0 darboğaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikuru Asahina

quote:

quote:

780 kullanıyorum fx 8350 ile 0 darboğaz

Senin sistem dengeli tam sınırı yakalamışsın ama üstü darboğaz yapmaya başlar 970 390 gibi (8350 - 390 kullandım az bi darboğaz oluyordu oda 1,2 oyunda) arkadaş biraz abartmış

• Phenom x4 965 ile rx470 kullanıyorum darboğaz elbette oluyor ama oyun zevkini baltalayacak kadar değil ki arkaşta fx 8320 var rx 480le gayet güzel gider

• Yapar. Birisi de ayar vermiş gibi video atmış attığı videonun içinde en az 3 oyun darboğaz yapıyor. :S 2016 ve sonu çıkan oyunlarda üzmez yeni oyunlar daha fazla çekirdek kullanıyor 1070 alabilirsin o kart sende duracak o işlemciyle eksilmeyecek ileride işlemciyi değiştirirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.