Şimdi Ara

Fx 6300 ve R9 280X sisteme Fx 8350 almalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar onecelikle forumda yenyim neredeyse 1 senedir fx6300 kullanmaktayim ve gayet memnundum fakat islemcimin yeni cikan ve cikacak olan oyunlarda yetersiz kaldigini gordum (4.6 ghz 1.512v daha fazla denedim olmuyor :D) sorum su olacak ki sizce fx 8350 alinmali mi yoksa (cikacaksa) yeni modeller beklenmeli mi?

Sistem:
    Fx 6300(deepcool maelstrom 120k 2x cooler master jetflo 120)
    Msi 970 gaming am3+
    Sapphire r9 280x vaphor-x
    Kingston hyperx 8gb(2x4)
    Kingston hyperx 3k ssd 120gb
    Seagate 500gb hdd
    Nzxt hale82 v2 700w 80+ bronze

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeorgeArman -- 22 Mart 2015; 20:21:50 >

• 6300 'dan bütçeyi arttırıp h97-4590 veya z97-4690k geçebilirsiniz onun dışında değmez
  • Hayır geçme şuan için değmez DX12 gelsin duruma göre karar verirsin o zaman.
  • Hocam acikcasi anakarti yeni aldim onun icinde pek degistirmeye kiyamiyorum :D
  • GeorgeArman G kullanıcısına yanıt
    Kullan bu şekilde sorun olmaz fps takıntın yok ise.
  • 4.6 ile hangi oyunda yetmiyor?
  • assasin creed 19 fpslere kadar iniyor (optimizasyon ozurlusu oldugunun farkindayim) watch dogsta buyuk fps dusuleri (ayni sey bu oyun icinde soylenebilir) ve dying light ayni sekilde cok fazla detay gerektiren bolgelerde 20 fps lere kadar iniyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GeorgeArman G kullanıcısına yanıt
    söylediğin 3 oyunda optimizasyon kötü daha doğrusu ilk 2 oyunda rezalet dying lightta amd işlemcilerle pek iyi performans veren bir oyun değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: creative13

söylediğin 3 oyunda optimizasyon kötü daha doğrusu ilk 2 oyunda rezalet dying lightta amd işlemcilerle pek iyi performans veren bir oyun değil

yav hehe. nedense bu oyunlar hep amdye optimizasyon özürlü. intel-nvida ikilisinde niye sorun yok. kardeşim bunlar boş laflar geçin bunları. işlemciyi hiç boşuna değiştirme çünkü fx-8350ye geçsende hiçbirşey farketmez. eğer bütçen uygunsa i5-4590+h81 gamer+gtx 970. bunları yapmayacaksan hiç boşuna fx-8350 alma.
  • Hocam intelin cekirdek performansinda dahi iyi olduguna tartismaya gerek yok fakat burda tartistigimiz sey amd mi intelmi degil zaten, sadece fx 6300 den 8350 upgrede etmeye gerek varmi yokmu yinede cevaplar icin tessekurler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeorgeArman

Hocam intelin cekirdek performansinda dahi iyi olduguna tartismaya gerek yok fakat burda tartistigimiz sey amd mi intelmi degil zaten, sadece fx 6300 den 8350 upgrede etmeye gerek varmi yokmu yinede cevaplar icin tessekurler .

hiç gerek yok.çünkü zaten yazdığınız oyunların optimizasyon sorunu özellikle amd yönünde fazla. yani siz fx-8350 alsanızda bir şey değişmeyecek. sizin bu oyunlarda yaşadığınız sorunları fx-8350+r9 290 kullananlarda yaşıyor. ben i5-4690 kullanmama rağmen ekran kartım r9 280x olduğu için yaşıyorum.
  • spellfore103 kullanıcısına yanıt
    kardeşim bak o oyunun amd ile düzgün çalışmadığı her testten anlaşılıyor o oyunda g3258 bile 8350den yüksek performans verir ama diğer 2 oyunda ister amd kullan ister intel invidia sorun yaşarsın hele watchdogsta araba kullanırken ciddi sorunlar yaşıyorusn bu oyunla alakalı bir problem fan boyluğun lüzumu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: creative13

kardeşim bak o oyunun amd ile düzgün çalışmadığı her testten anlaşılıyor o oyunda g3258 bile 8350den yüksek performans verir ama diğer 2 oyunda ister amd kullan ister intel invidia sorun yaşarsın hele watchdogsta araba kullanırken ciddi sorunlar yaşıyorusn bu oyunla alakalı bir problem fan boyluğun lüzumu yok

heh bak şimdi oldu.bu şekilde söyle canımı ye. ama yinede nvidia kartlarda fpsler amdde olduğu kadar düşük değil bu oynlarda mutlaka 10-15 fps fark var. sırf bu oyunları çok oynadığım için r9 280den gtx 760a geçtim.bariz bir fark oldu
  • quote:

Hocam intelin cekirdek performansinda dahi iyi olduguna tartismaya gerek yok fakat burda tartistigimiz sey amd mi intelmi degil zaten, sadece fx 6300 den 8350 upgrede etmeye gerek varmi yokmu yinede cevaplar icin tessekurler .

belki biraz performans artışı sağlar fakat gerek yok onun yerine bu şekilde kullanın ilerde yeni işlemciler çıkınca broadwell skylake vs. gibi yeni intel işlemcilere geçersiniz
  • Alma boşuna para vermiş olursun biraz daha para biriktir işlemcini, anakartını sat intel'e geçiş yap.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • spellfore103 kullanıcısına yanıt
    watchdogs 3gb vram kullanan bir oyun eğer 2gb 760 alıp o oyunu ultrada rahat oynuyorum diyorsan inanmam kusura bakma muhtemelen amdde kullandığın driverda bir sıkıntı vardır yada bir arkadaş bios update yapınca fpsnin yükseldiğini söylemişti amd kartta onunlada alakalı olabilir
  • quote:

assasin creed 19 fpslere kadar iniyor (optimizasyon ozurlusu oldugunun farkindayim) watch dogsta buyuk fps dusuleri (ayni sey bu oyun icinde soylenebilir) ve dying light ayni sekilde cok fazla detay gerektiren bolgelerde 20 fps lere kadar iniyor.

Yazdigin ilk 2 oyun oyun degil bir kere onlar bitmeden piyasaya surulmus optimizasyon ozurlu para tuzagi oyunlar.( rahatladim ha )
    Neyse dying light da ki sorunun da islemci kaynakli gozukuyor ayni karti 4670K stok hizda beraber kullandim oyun 40 FPS nin altina nadiren iniyordu yuksek ayarlarda genel olarak 50 55 civarindaydi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dying light da butun ayarlar ultra, nvidia hbao vb acikken dusuyor :D
  • FPS seni üzmüyorsa hiç gerek yok DEVAM
  • quote:

Orijinalden alıntı: scicek35

FPS seni üzmüyorsa hiç gerek yok DEVAM

+1 hiç gerek yok.

geçilecekse bundan sonra intel kısmına geçilmeli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.