Şimdi Ara

Fx 6300 Gtx 1050 ti vs Fx 8300 Rx 470

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • FX 6300 işlemcimle GTX 750 Tİ ekran kartı kullanıyorum ve yakın zamanda 1050 Tİ ile sistemimi upgrade etme planım vardı. AMD ekran kartlarına geçmişteki sorunlarından dolayı önyargılı yaklaşıyodum fakat araştırmalarım sonucu AMD ekran kartlarında eskisi gibi sorunlar olmadığını gördüm. Ve RX 470 ekran kartını araştırdımda AMD tarafında bu ekran kartına darbağaz yapmayacak en düşük işlemcinin FX 8300 olduğunu gördüm. Ve tanıdık bi bilgisayarcı arkadaşım eski işlemcim olan 6300 ile birlikte üstüne 150 TL ile birlikte FX 8300 temin ediyor bana. Şimdi size sormak istediğim işlemcimi FX 8300 ile güncelleyip RX 470 mi alayım yoksa 1050 Tİ alıp 6300 ile mi kullanayım ? Tam sistem özelliklerimi paylaşıyorum;

Anakart=Gigabayte 970 A UD3P
    İşlemci=FX 6300
    RAM=Gskill 16 GB
    SSD=Kingston SUV 480 GB
    PSU=FSP Hyper 700 WATT

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fx 6300 u kullanmaya devam edip rx 470 elin forumda abartıldığı kadar darboğaz yaşanmıyor.
  • Eğer para sıkıntınız yoksa FX 8300 ile güncelleyip RX 470 alırsanız ,diğerine göre ortalama %30 daha performanslı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GAJU

Fx 6300 u kullanmaya devam edip rx 470 elin forumda abartıldığı kadar darboğaz yaşanmıyor.

Doğru abartıldığı kadar fazla yaşanmıyor ama stok hızda kullanıyorum ben işlemcileri çünkü oc yapmaktan anlamıyorum...Hem 8300 da bana çok pahalıya mal olmayacak ve fazladan iki çekirdeğin olması Dx 12 de avantajı olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hooke5

Eğer para sıkıntınız yoksa FX 8300 ile güncelleyip RX 470 alırsanız ,diğerine göre ortalama %30 daha performanslı olacaktır.

Hocam peki PSU nasıl ? 80 plus sertifikası yok fakat firmanın kendi vermiş olduğu 85 plus sertifikası var yeterli olur demi ?
  • erenfb1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam PSU'dan yana problem olacağını düşünmüyorum bence yeterli. Yine tabi diğer arkadaşlarda fikir belirtirse güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenfb1907

quote:

Fx 6300 u kullanmaya devam edip rx 470 elin forumda abartıldığı kadar darboğaz yaşanmıyor.

Doğru abartıldığı kadar fazla yaşanmıyor ama stok hızda kullanıyorum ben işlemcileri çünkü oc yapmaktan anlamıyorum...Hem 8300 da bana çok pahalıya mal olmayacak ve fazladan iki çekirdeğin olması Dx 12 de avantajı olur diye düşünüyorum.

Bütçe sıkıntısı yok ise tabiki 8300 + rx 470 yapın olmazsa 6300 + rx 470 yapın 1050ti a göre ciddi performans farkı olacaktır. PSU rahat çalıştırır o sistemi hatta çok eski değilse CF bile çalıştırır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 - GTX 1050 Ti
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Bütçe sıkıntısı yok ise tabiki 8300 + rx 470 yapın olmazsa 6300 + rx 470 yapın 1050ti a göre ciddi performans farkı olacaktır. PSU rahat çalıştırır o sistemi hatta çok eski değilse CF bile çalıştırır.

Anladım hocam teşekkürler..PSU yu alalı 4 ay oldu ve FSP markası 5 yıl kullanım ömrü vermiş kutusunda öyle yazıyor...Bu arada meşgul ettim ama son bi sorum daha var işlemciyi yeniledikten sonra format atmama gerek yok demi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Bu soruyuda ben cevaplayayim. Eger windows10 kullaniyorsaniz gerek yok. Zaten sistem hata vermeyecektir

Edit: ben komple anakart ve islemciyi amd den intele gecirdim sikinti olmadi.

Aynen Windows 10 kullanıyorum sağolun
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım hocam teşekkürler..PSU yu alalı 4 ay oldu ve FSP markası 5 yıl kullanım ömrü vermiş kutusunda öyle yazıyor...Bu arada meşgul ettim ama son bi sorum daha var işlemciyi yeniledikten sonra format atmama gerek yok demi ?

PSU ile hiç bir sıkıntı olmaz fsp en kaliteli markalardan biridir .

Format atmanıza gerek olmaz fakat ekran kartınıda değiştireceğiniz için çok uğraştırmayacaksa atabilirsin temiz bir kurulum olur.

• 3 alternatif yazcam bütçene göre uygula

1 - FX6300 + RX 460 4GB (1080P High)
    2 - FX8370 + RX 480 4 GB (1440P Ultra)
    3 - FX8300 + GTX 1050Ti/ RX470 (1080p Ultra)
  • FX 8300 + RX 470 en iyisi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler işlemci işini hallettim arkadaşlar...Şimdi sırada ekran kartını almak var yalnız dün Vatan bilgisayarın sitesinde Asusun Rx 470 modeli 970 küsürken bugün 1000 küsüre yükselmiş sizce ne zaman almak lazım sürekli dalgalanıyomu fiyatlar ?
  • erenfb1907 kullanıcısına yanıt
    Hangi işlemciyi aldınız ?

Alın gitsin bence beklemeye değmez.

• Amazondan alirsaniz rx470 800 liraya geliyor. Dusunun derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

Fx 8300 ü aldım hocam uygun fiyata geldi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, bu polaris serisindeki kartlar Doom çalıştırırken gerçek potansiyeline ulaştığı için daha çok ısınabiliyor. Dikkat etmek gerek, 470'te %33 ve 480'de ise %50 oranındaki birden artış kartlara zarar verebilir. Directx 12 eserlerde kullanıcıların bizzât güvenlik nedeniyle dikkat etmesi gerekiyor. Geliştiricisinden dinleyip zamanında ciddiye almadığım duyum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 8 Şubat 2017; 17:9:5 >
  • 6300 de 1050 ti ye darboğaz yapıyor. 8350 ve rx 470 iyi gider. Ama overclock yapman şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Rx470 ya da 480 alin. Islemcinizide fx6300 kalabilirsiniz. tavsiyem ya ryzeni bekleyin ya da intel tarafina yonelin. Fx serisi ile oyun oynamayin. Eger fx8.... serisi dedidiginiz gibi ucuza gelicekse dediginiz gibi gecmekte fayda var.Sonuc itibari ile siz gorsenizde gormesenizde fx serisinde darbogaz yasayacaksiniz. Ekran kartininizi alip bence fx6300 ile idare edip yeni nesil amd islemcilerini ve piyasadaki yeni islemci fiyatlandirma ve performanslarini gordukten sonra islemcinizi degistirin.

Sonucta fx islemciler 50 dolarlik intel islemcilerle bile oyunlarda mücadele etmekte zorlaniyor. Karar sizin.

ya gardaşım ne darboğazı şu dandirik sahte videoları buraya atıp durmayın yav yarın ryzenmidir zenmidir nedir o çıktığındada aynı çakma videolarımı paylaşacaksınız yapmayın Allah aşkına.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

Fx 8300 ü aldım hocam uygun fiyata geldi...

İyi seçim yanına RX 470'de aldınız mı tamamdır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.