Şimdi Ara

Futbolcu için antreman programı ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilk olarak başlığı görüp konuyu açanlara teşekkürler.
    Ben Vüsal 17 yaşındayım,futbolcuyum ve kariyerime Azerbaycanda Devam ediyorum.Şuan İstanbuldayım Geri dönüş sebebim YGS ve Akşam lisesi sınavları.Yaklaşık 3-4 aydır burada kaldım ne adam akkıllı programım var nede bir düzenim darmaduman oldum kendimi saldım sabahlara kadar bilgisayar başında kalıyorum ve dolayısı ile saat 2ye kadar yatıyorum.Nisanda geri dönücem kendimi toparlamam lazım hem fiziksel güç vede kondisyon olarak bana bilgisi olan arkadaşlar yardımlarını eksik etmezlerse sevinirim.Haftada Yanlızca 2-3 halısaha maçı yapıyorum ve son 2 gündür düzenli şınav,mekik ve bacak egzersizleri yapıyorum.

Not:Dışarıda top oynayacağım futbol sahası(betonve çim)
    Yüzme havuzu ve içinde bolca bodybuilding aleti bulunan bir sitede oturuyorum bunları yazmamın amacı program veren arkadaşların kullanmamı önerebilecek alet ve imkanların elimde olabileceğini göstermektir.

Teşekkürler.

• Kolay gelsin

http://www.teknoloji.kuark.org/
  • msjm bulunsun

ben de vaktiyle futbol oynamıştım,lisans çıkarma seviyelerine gelip bırakmıştım gerçi ama çok severim,çok deli PES oynarım vs

ama bi futbolcuda en olması gereken ve olursa en çok ileri çıkaran özellik şut yeteneğidir

ne yap ne et şutunu geliştir abicim

duvar bul bi tane,orda çeşitli noktalar belirle kendine onları vurmaya çalış
    yavaş yavaş uzaklaş her vurduğunda bi adım geri git mesela

o şekil

ronaldinhonun üst direkle yaptığı antrenmanı izlemişsindir,o seviyeye gelene kadar bırakma

o seviyeye gelince de zaten takımlar senin peşini bırakmıyıcak

You Never Know What's Coming For You

• quote:

Orijinalden alıntı: YeeHaw

hocam herşeyi geçtim
    kolay gelsin de

ben de vaktiyle futbol oynamıştım,lisans çıkarma seviyelerine gelip bırakmıştım gerçi ama çok severim,çok deli PES oynarım vs

ama bi futbolcuda en olması gereken ve olursa en çok ileri çıkaran özellik şut yeteneğidir

ne yap ne et şutunu geliştir abicim

duvar bul bi tane,orda çeşitli noktalar belirle kendine onları vurmaya çalış
    yavaş yavaş uzaklaş her vurduğunda bi adım geri git mesela

o şekil

ronaldinhonun üst direkle yaptığı antrenmanı izlemişsindir,o seviyeye gelene kadar bırakma

o seviyeye gelince de zaten takımlar senin peşini bırakmıyıcak

Onu yapıyorum zaten teşekkürler.Hayal kırıklığına uğratmak istmem ama ronaldinho fake

• yapman gereken bana göre öncelikle koşudur topla oyun yeteneğin varsa biraz alışkanlıktır.
    mademki body yapabileceğin aletlerde var kendine göre bir program belirle çünkü kendi durumunu en iyi sen bilirsin. ama bence günde en az bir yarım saat koşmalısın tempolu bir şekilde :) bende uzun yıllar top oynadım sonra sakatlandım ne olduk yalan olduk :) böle konuları görünce içim burkuluyor
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silverlight7

gel biz seni donanımhaberspora alalım

Ben zaten çocukken donanımhaberspor luymuşum Damarımı keserseniz zaten şey renk akar, ııı... , sizin renkler neydi abicim

bır kere 3-4 aydır ıdman yapmıyorsan sıradan b ır ınsandan farkın kalmamıs demektır(sıradan ınsan derken futbol oynamayan)yaptıgın halı saha macklarındada kendını fazla uzmeden oynadıgını dusunuyorum yanı fazla kendını yormadan o yuzden once duz kosular yap.yapabılıyorsan gunde ıkı kere sabah aksam 3x10 dakıka ıle basla ıyı egsersız yap bır tarafın cekmesın..bu sureyı 4-5 gun sonra 3x15 - 3x20 - 2x25 falan cıkar.kılo aldıgını dusunuyorum uzun surelı kosular kılo vermek ıcın en ıyı yontemdır cunku vucut 20 dakıkaya kadar enerjısınden yakar 20 dakıkadan sonra artık yag yakmaya baslarsın..10 gun falan sonra sabahları fıtness aksamları kosularında devam et fakat kosuların bu sefer farklı olsun..mesela bır saha dusun uzun kenarlarında hafıf tempo yap kısa kenarlarında %80 lere falan cık bayagı zordur bunu mesela 2x5 tur seklınde yapabılırsın..zamanla bunun tam tersıne don uzun kenarları yuksek tempo kısa kenarları hafıf tempo yap bundakı amac ıse nefesının ıyıce acılması ve kondısyon dedıgımız seyın ıyıce gelısmesıdır..tek basına yapacagın ıcın bır takım ıdmanından uzak olacak yaptıkların ama en azından kendını ıyıce kuvvetlı hıssedersıneger halı saha maclarına devam edeceksen super cunku sabah ıdman ve aksam halı saha macı senı daha da toparlayacaktır..

unutma en ıyı ıdman mactır(halı saha macı degı tabıkıde ama sonucta o da maç) cunku ıcınde hersey vardır sut pas depar sıcrama kosu vs.vs

yetmez dersen veya uymaz dayanamam falan alternatıfler cıkabılır..bu benım hazıran dan temmuza kadar 1 ayda yaptıgım ıdman programının bır parcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xavi06 -- 3 Mart 2010; 10:01:31 >

• Bol bol fizik kondisyon çalış.
    İlk olarak koşuyla başla, sonra hafif ağırlık çalış ve arttır. Daha sonra topla birlikte çalışmalara başla.
    Yemeklerde de protein almaya bak.

Orijinalden alıntı: cryzpolo26

quote:

Orijinalden alıntı: Silverlight7

gel biz seni donanımhaberspora alalım

Ben zaten çocukken donanımhaberspor luymuşum Damarımı keserseniz zaten şey renk akar, ııı... , sizin renkler neydi abicim

Turuncu - Gri

/>

• quote:

Orijinalden alıntı: xavi06

kardes az cok bu işte bılgım vardır ben futbolcuyum yazın antrenmanlar baslamadan once kendım uyguladıgım plandan bır parca vereyım sana belkı bırazcık toparlarsın kendını..

bır kere 3-4 aydır ıdman yapmıyorsan sıradan b ır ınsandan farkın kalmamıs demektır(sıradan ınsan derken futbol oynamayan)yaptıgın halı saha macklarındada kendını fazla uzmeden oynadıgını dusunuyorum yanı fazla kendını yormadan o yuzden once duz kosular yap.yapabılıyorsan gunde ıkı kere sabah aksam 3x10 dakıka ıle basla ıyı egsersız yap bır tarafın cekmesın..bu sureyı 4-5 gun sonra 3x15 - 3x20 - 2x25 falan cıkar.kılo aldıgını dusunuyorum uzun surelı kosular kılo vermek ıcın en ıyı yontemdır cunku vucut 20 dakıkaya kadar enerjısınden yakar 20 dakıkadan sonra artık yag yakmaya baslarsın..10 gun falan sonra sabahları fıtness aksamları kosularında devam et fakat kosuların bu sefer farklı olsun..mesela bır saha dusun uzun kenarlarında hafıf tempo yap kısa kenarlarında %80 lere falan cık bayagı zordur bunu mesela 2x5 tur seklınde yapabılırsın..zamanla bunun tam tersıne don uzun kenarları yuksek tempo kısa kenarları hafıf tempo yap bundakı amac ıse nefesının ıyıce acılması ve kondısyon dedıgımız seyın ıyıce gelısmesıdır..tek basına yapacagın ıcın bır takım ıdmanından uzak olacak yaptıkların ama en azından kendını ıyıce kuvvetlı hıssedersıneger halı saha maclarına devam edeceksen super cunku sabah ıdman ve aksam halı saha macı senı daha da toparlayacaktır..

unutma en ıyı ıdman mactır(halı saha macı degı tabıkıde ama sonucta o da maç) cunku ıcınde hersey vardır sut pas depar sıcrama kosu vs.vs

yetmez dersen veya uymaz dayanamam falan alternatıfler cıkabılır..bu benım hazıran dan temmuza kadar 1 ayda yaptıgım ıdman programının bır parcası

Teşekkürler bende böyle birşey istiyorum bazı arkadaşlar ağırlık çalış falan diyorda ben program bekliyorum sizlerden. örnk(koşu günde 3x10.Dambıl 5 kiloluk 5x10 gibi yani PROGRAM.planlı

• quote:

Orijinalden alıntı: Vüsal

quote:

Orijinalden alıntı: xavi06

kardes az cok bu işte bılgım vardır ben futbolcuyum yazın antrenmanlar baslamadan once kendım uyguladıgım plandan bır parca vereyım sana belkı bırazcık toparlarsın kendını..

Teşekkürler bende böyle birşey istiyorum bazı arkadaşlar ağırlık çalış falan diyorda ben program bekliyorum sizlerden. örnk(koşu günde 3x10.Dambıl 5 kiloluk 5x10 gibi yani PROGRAM.planlı

kardesım program cok fakat sen ne kadar programlı calısırsan calıs takım ıdmanından farklı olacaktır bu benım soyledıklerım senı takım ıdmanına gırmeden once sakatlıklardan koruyacak nefesını acacak ve bırazda kuvvetlı yapacak ıdmanlar..dedıgım gıbı mesela ılk 2 gun sabah aksam 3x10 ıle basla sadece kos..bundan once tabıkı 5 dakıka hafıf tempo kosu yap sonra acma germe(egsersız) hareketlerı yap yukarıdan basla asagı dogru daha mantıklıdır...daha sonra 2 gun daha 3x15 yap.aynı sekılde 2 gun sonra 2x20 ye cıkar 1 gun ızın yap 1 haftayı bıtır..zaten kendınde kuvvet hıssedeceksın bırazda olsa..yukarıda arkadasın dedıgı gıbı beslenmene dıkkat et makarna ve beyaz et ye cogunlukla..ıkıncı hafta yıne 2x20 ıle basla 2 gun sonra 2x25 e cıkar en son ıkı gunde tek ıdman yap ama dırek durmadan 40 veya 45 dakıka koş..ıkıncı hafta sonunda yıne 1 gun ızın yap(ızınde dıkkatlı ol ama antrenmanlar ınsanı bıraz farklı seylere sevk eder testesteron falan.. cacık yapma el arabası..olayı başa döndürür)3 uncu hafta sabah agırlık aksam kosu yap kosuları degıstır uzun kenar kısa kenar seklınde yap yukarıda belırtmıstım onu..kısa zamanın var ıse bu programı uygula yook zamanım var dersen bu dedıklerımı gunde tek ıdman olarak dusunebılırsın..

NOT:agırlıktan sonra en az 15-20 dakıka koş yoksa tank gıbı agır olursun (burası en onemlı kısmı,)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xavi06 -- 3 Mart 2010; 17:33:01 >

• quote:

kardesım program cok fakat sen ne kadar programlı calısırsan calıs takım ıdmanından farklı olacaktır bu benım soyledıklerım senı takım ıdmanına gırmeden once sakatlıklardan koruyacak nefesını acacak ve bırazda kuvvetlı yapacak ıdmanlar..dedıgım gıbı mesela ılk 2 gun sabah aksam 3x10 ıle basla sadece kos..bundan once tabıkı 5 dakıka hafıf tempo kosu yap sonra acma germe(egsersız) hareketlerı yap yukarıdan basla asagı dogru daha mantıklıdır...daha sonra 2 gun daha 3x15 yap.aynı sekılde 2 gun sonra 2x20 ye cıkar 1 gun ızın yap 1 haftayı bıtır..zaten kendınde kuvvet hıssedeceksın bırazda olsa..yukarıda arkadasın dedıgı gıbı beslenmene dıkkat et makarna ve beyaz et ye cogunlukla..ıkıncı hafta yıne 2x20 ıle basla 2 gun sonra 2x25 e cıkar en son ıkı gunde tek ıdman yap ama dırek durmadan 40 veya 45 dakıka koş..ıkıncı hafta sonunda yıne 1 gun ızın yap(ızınde dıkkatlı ol ama antrenmanlar ınsanı bıraz farklı seylere sevk eder testesteron falan.. cacık yapma el arabası..olayı başa döndürür )3 uncu hafta sabah agırlık aksam kosu yap kosuları degıstır uzun kenar kısa kenar seklınde yap yukarıda belırtmıstım onu..kısa zamanın var ıse bu programı uygula yook zamanım var dersen bu dedıklerımı gunde tek ıdman olarak dusunebılırsın..

NOT:agırlıktan sonra en az 15-20 dakıka koş yoksa tank gıbı agır olursun (burası en onemlı kısmı,

bu işi ne zaman ayarlıycaz insanız sonuçta

• dostum ızın yapacagın gun olabılır yalnız ızınden oncekı gun ıdmanı yapıp ıyıce dınlen sonra ızın gunu yap olabılır..yalnız futbolda guzel bır soz vardır bu konuyla alakalı kafana kazı cccok onemlıdır..

1 yarar --- 2 karar ---- 3 ZARAR
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.