Şimdi Ara

Full HD Web Deneyimi Böyle mi Oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop ekran çözünürlüğüm 1366x768 ve bazen hdmi dan tv ye görüntüyü aktarıyorum. 1920x1080 yapınca web sayfalarının yan taraflarındaki boşluklar artıyor. En basitinden Youtube ve Sahibinden sitelerinde durum böyle.

Aşağıya örnek amaçlı internette bulduğum durumu özetleyen bir resim yüklüyorum. Tüm full hd monitörlerde durum böylemi? Tam da monitör alacakken bunu farketmem hiç iyi olmadı.

• Ekranın büyüklüğüyle alakalı olabilir bu durum.Ekran kaç inç?
  • BLACKTARIUS kullanıcısına yanıt
    Tv 55 inch ama sonradan ogrendimki 21 inch lik monitor olsa bile durum ayniymis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    hocam bende 1366x768 çözünürlüklü notebook kullanıyoum monitör almayı düşünüyorum 1920x1080 çözünürlüklü. Anladığım kadarı ile ekran bölemi olcak ondada sizdeki gibi ? Web sayfası oyun vb.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoricoDH

hocam bende 1366x768 çözünürlüklü notebook kullanıyoum monitör almayı düşünüyorum 1920x1080 çözünürlüklü. Anladığım kadarı ile ekran bölemi olcak ondada sizdeki gibi ? Web sayfası oyun vb.

Oyunlarda sikinti yok onlar tam ekran oluyor ama bazi sitelerde yanlarda bosluk meydana geliyor.

Hangi sitenin hangi cozunurlukte nasil acilcagini gosteren bir site var suan adi aklimda degil. Pc ye gecince eklerim onu buraya daha rahat gorursunuz bahsettigim farki.

• Monitoru ayni sekilde laptopla kullanacaksan ayni goruntu olabilir.ama masaustu varsa olmaz.

• BLACKTARIUS kullanıcısına yanıt
    Masaustunde de ayni. 1920x1080 monitor olmasi yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 29 Eylül 2014; 11:20:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu konu sanırım sitenin tasarımıyla alakalı, başka sitelerde de denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

bu konu sanırım sitenin tasarımıyla alakalı, başka sitelerde de denediniz mi?

Aynen sitenin tasarimiyla ilgili. Bazi siteler tam oturuyor ekrana. Bazilarinda.ise yanlarda ciddi bosluk..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    ben evdeki LG 42PCC1R (HDREADY) plazma tvye bağladım aşağıdaki çözünürlükte kaldı yükseltmeye çalışıncada ekran bozuluyor.

Acaba ekran kartındanmı dolayı yoksa tvdenmi sıkıntı ?
  • DoricoDH kullanıcısına yanıt
    Ekran bozluluyor kismini biraz daha acarmisin.

Driveri güncelledim düzeldi şimdide laptop ekranı kullanamıyorum sadece tv

• Benim leptobu hdmi ile baglayincada boyle oluyor malesef duzelmiyor

merhaba iyi bayramlar görüntüyü ayarlamanın tek yolu benim bildiğim yöntem Ctrl basılı tutun Sonra Mouse Scroll ile ileri doğru çevirin istediniz görüntü ekrana sığana kadar çevirin bırakın umarım işinize yarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: enja

merhaba iyi bayramlar görüntüyü ayarlamanın tek yolu benim bildiğim yöntem Ctrl basılı tutun Sonra Mouse Scroll ile ileri doğru çevirin istediniz görüntü ekrana sığana kadar çevirin bırakın umarım işinize yarar

Iyi bayramlar hocam. Zoom yapinca dediginiz gibi bosluk kalmiyor ama kalite dusuyor

evet normali bu zaten bir sıkıntı yok.

daha fazla görüntüyü ekrana sığdırdığı için sitenin şeklide ona göre ufak kalınca bu durum ortaya çıkıyor.

yani şöyle izah edeyim ; senin sitenin büyüklüğü 10 kare sen eskiden 15 kare sığdırabilen monitörün vardı 10/15 oluyordu şimdi 25 kare alabilen monitör alınca 10/25 oluyor. ama 25 kare büyüklüğü olan siteyide 25/25 tam açacaksın eskiden onu 25/10 açacaktın yani açamayacaktın sığmayacaktı sağa sola çekiştirmeye çalışacaktın sayfayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 6 Ekim 2014; 2:38:33 >
  • Maalesef oyleymis hocam. Sitelerin cozunurlukleri degismedigi surece bu boyle gidecek anlasilan. Suan bircok sitenin genisligi 1024 piksele gore ayarlanmis. 1366 biraz fazla geliyor. 1920 ise cok fazla..

Dedigim gibi zamanla daha duzgun hale gelecegini umit ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Maalesef oyleymis hocam. Sitelerin cozunurlukleri degismedigi surece bu boyle gidecek anlasilan. Suan bircok sitenin genisligi 1024 piksele gore ayarlanmis. 1366 biraz fazla geliyor. 1920 ise cok fazla..

alışırsın kardeş hiç takma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Maalesef oyleymis hocam. Sitelerin cozunurlukleri degismedigi surece bu boyle gidecek anlasilan. Suan bircok sitenin genisligi 1024 piksele gore ayarlanmis. 1366 biraz fazla geliyor. 1920 ise cok fazla..

alışırsın kardeş hiç takma.

Saolasin hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.