Şimdi Ara

FULL Hakkında Yeni Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün işyerime Full'un İstanbul içindeki 3 istasyonunda müdürlük yapmış "eski" bir yetkili geldi ve işin iç yüzünü sordum.

Öncelikle aracın fazla yakmasını sordum, kendisinin de halen kullandığını ve böyle bir şeyi gözlemlemediğini söyledi.

Dizelde bayii+dağıtımcı kar marjı %14 iken benzinde %10,5 imiş. Bu yüzden benzindeki indirim dizele göre daha az oluyormuş.

Yönetim pek profesyonel değilmiş (ayrılmasındaki en büyük etken) ayrıca geçen hafta Doğan grubu belli bir oranda ortak olmuş. Gruptan şöyle de bir açıklama mevcut:

quote:

Doğan Şirketler Grubunun Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, doğrudan bağlı ortaklığı Doğan Enerji ile FULL Grubunu temsilen Asya Akaryakıt arasında, FULL Grubuˊna ait akaryakıt şirketlerinin ve/veya varlıklarının tamamının veya bir kısmının satın alınması veya söz konusu şirketlerde kontrol payına sahip olunacak şekilde iştirak edilmesi ve/veya işbirliği olanaklarının araştırılması konularında çalışmalar yapmak üzere 4 Mart 2012 tarihine kadar geçerli olacak bir münhasırlık anlaşması imzalandığı bildirildi.

Bu da gösteriyor ki bu satış gerçekleşirse Full mantar gibi türeyecek ve arkasına aldığı medya gücü ile imajını düzeltip satışlarını arttırabilecek.

Dönelim konumuza, akaryakıtın kalitesinden bahsedince dizel tedariğini Total ve Opet'ten yaptıklarını LPG tedariğini ise İpragaz'dan yaptıklarını söyledi. Yakıtlarının hiçbirinde yerli veya ithal bir kimyasal, katkı maddesi kullanılmıyormuş. Bu da Shell V-Power, Total Excellium gibi yakıtların performans farkını açıkça ortaya koyuyor. Ayrıca katkı bedeli olmadığı için indirimli satış konsepti bozulmuyor. İpragaz hususuna gelince 3 yıllık LPG tecrübem ve bu forumun LPG bölümü vasıtasıyla tanıştığım LPG sektöründeki etkin kişilere göre en kaliteli gazlardan biridir. Gerçekten oradan alıyorlarsa güzel bir haber.

İstanbul için merkez istasyon Davutpaşa istasyonu, daha önce Esenler Yüzyıl Köprüsü civarındaki istasyonmuş. Firmanın merkezinden alışveriş yapmak isteyen olursa diye bunu da ekleyeyim

Kendi adıma Full'den almayı bırakmıştım, Total'e olan gıcıklığım (malum mesele) geçene kadar tekrar almayı düşünüyorum Aynı arkadaş 1-2 gün içinde tekrar gelecek, sormamı istediğiniz bir soru varsa sorabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emtue -- 2 Şubat 2012; 12:00:48 >

• Ben Aydın Doğan el atarsa full opsiyonumuzda biter diye endişeleniyorum inş. çoğunluğu ele geçirmez doğan
  • Bu fullpet e bir türlü alışamadım bereçte bayileri var şimdi indirim kartlarıda varmış galiba bayağı insanlar ucuza alıyorum diye kırışıyorlar....
  • Vallahi ben LPG'yi uzun zamandır kullanıyorum maşallahı var diyeyim bir sıkıntım olmadı şimdiye kadar... Bunun yanında zaten indirimli satmakta birde Full card aldım daha da indirimli alıyorum bunun yanında yol yardımı hizmeti falanda var bildiğim kadarıyla. Hatta Full garanti diye bir sistem ile yakıttan doğacak zararları ödeyeceğiz diyorlar diye hatırlıyorum.
  • Benzin kullanıyor olsam alırdım.
    Dizel daha hassas bir yakıt,uzak durmak faydalı olabilir.
    LPG konusuna gelince.Emre;biliyorsun ki özellikle Milangaz başta olmak üzere bazı firmalar otogaz yerine daha düşük maliyetli,propan-bütan oranları farklı dökmegaz kullanıyor.Ben İpragaz da kullandım Full de kullandım,ikisinin aynı gaz olduğuna inanmıyorum pek.
    İpragaz'dan dökme LPG alıp kullanıyor olabilirler.
    Zaten özellikle İstanbul'da aynı fiyata ya da daha ucuz LPG satan yerler mevcut.

Full'ün tek sevdiğim özelliği de bu zaten,indirimi gittikleri her yere götürüyorlar.Bir cadde üzerinde 10 istasyon varken Full açıldıktan sonra hepsi indirim yapmaya başlıyor.
  • Bursa'daki bayinin müdürü petrol ofisinden aldılarını söylemişti. hepsi aynı yerden mi alıyor yoksa bayi ya da şehre göre değişiyor mu acaba?
  • Katkı maddesi falan yazmış arkadaşlar bende başka bir şeyler yazıyorum. Bu reklam değil. Deneyip kendiniz görebilirsiniz. Ben devamlı benzini OPET ten alıyorum. Aynı litre benzin ile en çok km yaptığım satıcı ise TEMDE AVCILAR ÇIKIŞINDA sağa Bahçeşehire dönünce önünden geçtiğiniz ARDIÇ EVLERİN BİTİŞİĞİNDEKİ OPET...Tam arkasında Bahçeşehir Üniversitesi kampüsü yapılıyor...İşte orası... Çok yerden alıyorum. En çok yol yaptıran yer burası...Eğer Topkapı cıvarında iseniz yokuşu inerken sağda MERTER ŞHELL var..Oradan depoyu fulleyin.. Bütün taksiciler oradan alıyorlar. Bir sebebi var...saygılarımla..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle gerekli bilgiler için teşekkürler , Yalnız lpg satışıyla ilgili birşeyi düzelteyim,

Full akaryakıt istasyonu ipragaz değil argaz satmaktadır.Aygaz değil Argaz. Bunu herhangi bir istasyona gidip sorarak teyit edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Katkı maddesi falan yazmış arkadaşlar bende başka bir şeyler yazıyorum. Bu reklam değil. Deneyip kendiniz görebilirsiniz. Ben devamlı benzini OPET ten alıyorum. Aynı litre benzin ile en çok km yaptığım satıcı ise TEMDE AVCILAR ÇIKIŞINDA sağa Bahçeşehire dönünce önünden geçtiğiniz ARDIÇ EVLERİN BİTİŞİĞİNDEKİ OPET...Tam arkasında Bahçeşehir Üniversitesi kampüsü yapılıyor...İşte orası... Çok yerden alıyorum. En çok yol yaptıran yer burası...Eğer Topkapı cıvarında iseniz yokuşu inerken sağda MERTER ŞHELL var..Oradan depoyu fulleyin.. Bütün taksiciler oradan alıyorlar. Bir sebebi var...saygılarımla..

Topkapı'da ki shell, Eresinin yanındaki shell mi?

• Mertere doğru giderken sağda , Merterdeki migrosa gelmeden e5 üzeri
  • açmayı düşündükleri iller nerleer varmış ?
  • Fullpet full degilmi ucuz yakit veren ::)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Fullpet full degilmi ucuz yakit veren ::)))

Aynen öyle :)
  • quote:

Dizel daha hassas bir yakıt,uzak durmak faydalı olabilir.

Adamlar içinde herhangi bir katkı maddesi olmayan Eurodizel satıyorlar, neden uzak durmak gereksin.

Babam mazotu artık Full'den alıyor ve çok da memnun. Herhangi bir sorun yaşamadı.

Full'den mazot alan bir sürü DH üyesi de var. Bütün bunlar sizi ikna etmeye ve 5 büyük akaryakıt firmasının kıskacından kurtarmaya yetmiyor mu?
  • Bende ilk açıldığı günden beri 97 oktan ve LPG alıyorum. Maşallah hiç bir sıkıntısı yok. Gayette memnunum.
    Yukarda bir arkadaşında dediği gibi geldiği günden beri diğer istasyonlarda da indirim olmak zorunda oluyor. Rekabet artıyor.
    Bazı özel günlerde (29 Ekim, Kandiller vb) ekstra indirim yapıyorlar ki gerçekten çok iyi oluyor.

Selamlar.
  • Ankara İstanbul yolu üzerindeki FULL'den yolum geçtikce doldururum depoyu, aynı zamanda anlaşmalı benzinlikler cozutunca, şuan bütün dizel şirket araçlarını FULL'den dolduruyoruz..

Benzinli araç sayısı zaten az şirkette, git gel maliyetini kurtarmıyo, çok fiyat kıramıyorlar :)

Sene başından beri bahsettiğim sisteme geçdik, bir zararını görmedik FULL'un.. Zaman göstericek bakalım..
  • Bende devamli yakiti fullden (dizel) aliyorum hatta bizim isyerine ozel indirim var %3 civari gayet memnunun daha once devamli opetten alirdim dizeli bana gore fullden aldigim yakitla daha fazla yol gidiyorum opete gore ayrica adamlar full kart aldiginiz zaman garanti kart veriyo yani sattigi yakita garanti veriyo
  • @sapultra

Ben abimin aracında FULL Lpg kullandım, dediğin gibi İpragaz ile alakası yoktu. Belki her istasyon kendisine yakın yerden yakıt alıyordur ya da propan-bütan oranıyla oynanarak 2. kalite gaz satıyordur.

@taşkafa

Merter'de bahsettiğiniz yer Çırpıcı petrol olarak geçer. Aynı yan yolun sonunda Shell Turkiye tarafından işletilen ufak bir Shell daha mevcut. Yakıtı güzel ama fiyat olarak da sarfiyat olarak da bana uymuyor.

@_ahmet_

Benim yakıt konusundaki teorim her istasyon ucuz bulduğu yerden alıyor veya ikmal noktası nereye uygunsa oradan alıyor. Fullpet reklamlara başlamadan önce Esenler şubesi Milangaz satıyordu sonra Bizimgaz satmaya başladı sonra zaten istasyon sayısını arttırma ve reklama başlayınca Full LPG olarak isim değiştirdi.

@26_____

Bu konuda Full'ün sitesine bakabilirsiniz, benim konuştuğum insan belirttiğim gibi eski çalışanı ve biraz da kötü ayrılmış biri. Dikkatimi çeken nokta ise yakıt kalitesini hala savunması oldu. Kendi adıma kötü ayrıldığım bir yerden övgüyle bahsedemezdim heralde.

@zeytinkoy

Söylediklerinize eklemek istediğim tek nokta katkı meselesi. Yararını-zararını bilemem fakat katkılı yakıtlar (dizel için) motoru daha sessiz ve sarsıntısız çalıştırıyor. Son 3-4 aydır taksici misali yol yaptığımdan bir suru yerden depo doldurup denedim ve Shell V-Power, Lukoil ecto, Total Excellium benim en çok memnun kaldıklarım oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emtue -- 2 Şubat 2012; 11:49:06 >

• Bu arada bugün (02.02.2012) gündüz 12:00 gece 24:00 arası indirim varmış mesaj geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sienaumut

Bu arada bugün (02.02.2012) gündüz 12:00 gece 24:00 arası indirim varmış mesaj geldi

Kar yağışından dolayı satışlar dip yaptı heralde
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.