Şimdi Ara

Fulctrum'dan Şakacı Ryze Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
19.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • =============================================================================
    OUTDATED: SON GUNCELLEME TARIHI 12/8/2013

abi sınavım var diyorum çalışıyorum diyorum, hortlatıp durmayın şu konuyu insanlara 1 yıl öncesinin rehberini boşuna okutmayın. Oyun yeniden yazıldı gibi bir şey 1 yilda. OKUMAYIN
    =============================================================================

Önerilen Runelar:

Runelar oyuncudan oyuncuya değişir ama soloQ'da kullancağınız runelar aşağı yukarı böyle olmalı. Unutmayın ki bunlar Ryze'a özel hazırlanmış pageler. Eğer mevcutta hazır bir AP sayfanız varsa onunla da girseniz MS dışında pek bir eksiklik hissetmezsiniz. 2. Resimdeki sayfayı daha fazla tercih ediyorum, öneriyorum.

Fulctrum'dan Şakacı Ryze Rehberi Fulctrum'dan Şakacı Ryze Rehberi

Mastery Tree:

Mastery Page genelde sabit değildir. Runelar aşağı yukarı bellidir ama mastery page oyuncunun oyun tarzına göre değişiyor. Mesela ben midde lane'i ittirdiğim gibi gank atan bir oyuncuyum. O yüzden mobility benim için önemli. Bazıları lanede durup sadece gerekli olduğunda gank atar. Sadece karşındakine üstünlük kurmaya çalışır. Doğru ya da yanlış demiyorum 2 türlü sayfayı da vereceğim.

Utility Page:
    Midlane için genelde Utility ağırlıklı rune kullanırım. Utilitydeki sayfasındaki bazı geliştirmeler ryze için kritik önem taşıyor. Verdiği spellwamp, MS, CDR ve Mana regen.

Klasik APC: Çok nadir kullandığım bir sayfa. Eğer takım hasara aç olacak gibi gözüküyorsa alın. Bu sayfa Ryze için kötü değil fakat utility page varken bu alternatifi kullanmak pek akıllıca değil.

Skiller:

Arcane Mastery [P]:
    Ryze'ın yetenekleri maksimum manasıyla doğru orantılı hasar verir. Ryze her yetenek kullandığında cooldownları 1 saniye düşer.

Overload [Q]:
    Bu skill ryze'ın ana hasar kaynağı. Komboyu bu skill üzerine kuruyoruz. Harika bir hasar, kısa CD ve pasifinden gelen CDR çok işe yarıyor.

Passive: %2/4/6/8/10 CDR
    Damage: 60/85/110/135/160 (+0.4*AP) + (%6.5 Max. Mana)
    Cost : 60 mana
    Cooldown: 3.5 seconds
    Range: 600

Rune Prison [W]:
    Bu skill Ryze'ın sahip olduğu tek CC. Kaliteli bir yetenek. Kaçanları yakalamak ya da siz kombonuzu yaparken rakibin kıpırdamamasını sağlamak için harika ve kolay. Bu yetenek sayesinde melee rakiplere karşı çok rahat üstünlük sağlarsınız.

CC: Snare
    Damage: 60/95/130/165/200 (+0.6*AP) + (%4.5 Max Mana)
    Cost: 60/70/80/90/100 mana
    Cooldown: 14 seconds

Spell Flux [E]:
    Bu yeteneği kombo tamamlayıcı olarak kullanmak mantıklı. Tek başına harika bir hasarı olmayan bir yetenek. Ulti ile beraber kullanırsanız bir şeyler elde edebiliyorsunuz en fazla. Verdiği magic resist kırma rakipten rakibe sektiği için AP ağırlıklı takımlara ufak bir avantaj sağlıyor.

Damage: 50/70/90/110/130 (+0.35*AP) + (1% Max Mana)
    Magic Resist Reduction: 12/15/18/21/24
    Cost: 60/70/80/90/100 mana
    Cooldown: 14 seconds

Desperate Power [R]:
    Bu yetenek bizi bir single target burst şampiyonu olmaktan çıkaran yetenek. Bir LeBlanc ne kadar kasarsa kassın 1-2 kişiye ancak nukelayıp çıkar. Ryze bu yetenek sayesinde tek kişiye odaklanıp yanındaki 4 kişiye de acı çektirebiliyor. Mana costu da yok

Movement Speed: 60/70/80
    Spell vamp: %15/20/25
    Cost: No cost
    Cooldown: 70/60/50 seconds

Skill Sırası:
    >
    >
    >

Item Build:

Başlangıç:

: Sustain için güzel bir başlangıç. Zorlanacağınızı düşünüyorsanız alın.

: Başka bir sustain başlangıcı.

: Rahat bir lane yapabileceğinizden eminseniz alın. Melee rakiplere karşı önerdiğim başlangıç bu. Hem hasarınızı artırır hem de mana bakımından lanede daha uzun süre kalırsınız.

Core:

Ryze için yapılmış bir item bu. Verdiği flat mana ve mana regen değeri çok iyi. Upgrade ettiğimizde de işimize yarayan itemlara dönüşüyor. O yüzden kesinlikle alınmalı.

Verdiği HUGE HP ve Mana işimize çok yarıyor. Yanından da AP geliyor. AP ratiolarımız iyi olmasa da bu item gerekli.

3.10 ile gelen ToG değişikliği yüzünden artık önce muramana değil AA alıyorum. Neden diye sorarsanız Tearlar dolmuyoooor. Eskiden 30. dakikada 2 tanesini doldururken şimdi 25. dakikada ancak doldurabiliyorum bir tanesini. Gelen AD yerine de AP tercihim oluyor tabi.

Opsiyonel:

Armor, Mana ve CDR veriyor. Pasifi de kullanışlı olduğundan alınabilir.

Yaptığım düzenlemede karşıda çoğunluk Magical hasar veriyorsa Spirit visage alıyorum. Hem lanede rahat ediyorum (Alt itemını aldığımızdan MR geliyor) hem de Teamfightlarda sustaini artırıyor.

Arada bir alanları görüyorum. Alınabilir armor, mana ve biraz da AP veriyor. Slowu işinize yarayabilir.

Tercihiniz.

Alınınabilir. Armor, MR ve pasifi işe yarıyor.

Sadece oyun başında deli gibi snowball yapıyorsanız ve farmınız da iyiyse alın. Liandry satın alınmaya değe bir item değil. Sonradan satacaksınız. Pek önermiyorum.

Verdiği Spellvamp ve CDR güzel. Karşıda AD takım kompozisyonları olduğunda Revolver ile önce lanede rahat edersiniz, laning bitince de müsait bir zamanda tamamlarsınız. Zaten bu jungler itemlarını recipe costları bedava gibi.

Alınabilir. Karşı adc aşırı kasmışsa. Mana vermiyor, o konuda dikkat edin.

Oyun Sonu:

Oyun sonu buildini bu şekilde yapmak en kararlı olanı. Fullbuild statleri çok iyi, hasar iyi, sustain iyi. İçeri girip bir anda ölmezsiniz. Sizi kovalayanlara da kite yapa yapa can doldurabilirsiniz. En yararlı şeklinin şu olduğunu düşünüyorum:

1) 0 ya da 1 Magical Hasar Kaynağı Olan Takımlara Karşı:

Bu build ile oyunsonu statlerine bakmak için en aşağı inin.

2) 1'den Fazla Magical Hasar Kaynağı Olan Takımlara Karşı:

Bu build ile oyunsonu statlerine bakmak için en aşağı inin.

Skill Komboları:

Yeteneklerin dolma süreleri az olduğundan (en azından benim builimle %40) skilleri peş peşe yapıştırabiliyoruz. Belli sırada skilleri kullanmak avantaj sağlıyor. Aşağıda bu Komboların bazıları var:

1 - Team Fight Kombosu (%40CDR gerekir) - Q -> R (Q havadayken) -> Q -> E -> Q ->W -> Q

2- Lane Kombosu - W -> Q-> E -> Q

3- Kovalarken Kullanılacak Kombo - W -> Q-> E -> Q-> R (Q havadayken MS için açıyoruz) -> Q -> W

Summoner Spells:

Soloq'da çok işe yarayan bir spell. Özellikle Toplane'de oynuyorsanız almanızı tavsiye ederim.

Flash şart zaten.

Karşıda Swain, Master yi ve bunlara benzer oksijeni HP'ye çeviren (Küçük sustainler için almayın) champler varsa alın. Yoksa TP iyidir.

Nasıl Oynanır
    Oyun başladığında karşıya göre başlangıç itemlarını alıyoruz. Çok büyük ihtimalle Kristal+2pot ile başlarım ben. 3 levela kadar çok sakin oynamanız gerekiyor. Sadece lasthitleri alıp lane'i dengede tutun. 2 levelın yarısından itibaren sürekli AA yapmaya başlayın minionlar çabuk ölsün biraz ittirin yani. Eğer siz 3 olduğunuzda karşınızdaki 2 level ise FB alabilirsiniz büyük ihtimalle. 3 levelda Q W E Q kombonuz ile büyük miktarda can götürebilirsiniz. Eğer kaçmak için çok işe yarar yetenekleri varsa (Zed W gibi) komboyu yapıp bırakın. Zaten o aşamadan sonra üzerinde bir baskı ile oynamaya başlayacaktır.
    1500 goldunuz olana kadar geri dönmenizi tavsiye etmiyorum. Minionları olabildiğince kaçırmamaya çalışın. Kaçanlara da skill atmaktan çekinmeyin. Burada bir nokta var, mananız %25 civarı ise skill atmamalısınız. Olabilecek bir jungler ganki ya da süpriz bir saldırıda manasız kalmak istemezsiniz. 1500 goldu toparladıktan sonra base atıp Tear + Catalys the Protector alırım. Catalyst size lanede harika bir sustain sağlıyor ve verdiği statlar da güzel. Bu aşamadan sonra minionları Tear kullanılabilir oldukça skilleriniz ile öldürün minionları (AA ile öldürmek biraz zorlaşıyor bu aşamada).

Genelde her şeyin yolunda gittiği bir lanede item sıralaması şudur
    Sapphire Crystal + 2 Pot -> Tear + Catalyst -> Sorc boots -> Rod of Ages ve duruma göre devam eden itemlar

Lanede üstünlük kuramıyorsanız -AP- (Başta yine sapphire crystal ile başladığınızı düşünürsek)
    Sapphire Crystal + 2 Pot -> Tear + Catalyst -> Spectres Crowl -> Boots of Speed -> Rod of Ages ve duruma göre devam eden itemlar

Lanede üstünlük kuramıyorsanız -AD- (Başta yine sapphire crystal ile başladığınızı düşünürsek)
    Sapphire Crystal + 2 Pot -> Tear + Catalyst -> Boots of Speed -> Glacial Shroud -> Rod of Ages ve duruma göre devam eden itemlar

Muramana mı Archangel Staff mı?

3.10 Fix: Artık muramana almak pek mantıklı gelmiyor çünkü tearları doldurmak bir ömür sürüyor. Muramanayı erkenden objectiveleri toplamak için fazladan AD olsun diye alırdım. Diğer pasifi de işe yaradı şampiyonlar üzerinde ama artık 21. dakikada tear doldurmak imkansız gibi bir şey. 30. dakikada aldığınız muramana da 200 armor çıkmış rakipleri pek etkilemeyecektir. Artık ilk olarak archangel staff alıyorum. Ömrünüz 2. teara yeterse de alın yani bir de muramana. Muramana yerine alınan rod of ages çok daha iyi iş yapıyor gibi

Ryze is strong/weak against

Güçlü oldukları:
    - Özellikle range'i düşük ya da melee olan rakipler.
    - Squishy rakipler.
    - Nuke özelliği olan rakipler (Nuke yapamıyorlar çünkü)

Zayıf oldukları:
    - RANGE RANGE RANGE. Karşınızdakinin range'i ne kadar yüksekse o kadar zorluk çekeceksiniz. Sizi yanına yaklaştırmamakla kalmayıp uzaktan uzaktan işinizi bitirecekler.

3.10 Patch'i

Range yüksek oranda düştü. Her şeyi 600 (Q, W, E) range'e sabitlendi. Çok mühim bir nerf mü derseniz bana göre değil. Asıl büyük darbe Tear of goddess. Doldurmak yıllar sürüyor artık. 30. dakikada 5000 mana ile gezme işi geride kaldı yani. Ultisine gelen MS buffı da çok önemli bir şey değil. Dengesiz olan şampiyonu böylece dengelemiş oldular(!). Midde melee rakiplere acımadan q spam yapabiliyorduk, artık onlar da bize bir şeyler yapabilecekler gibi geliyor. Ryze'ı en çok etkileyecek şey banshee's veil'ın değiştirilmesi olur sanırım.

Oyun Sonu Statler

1. Build ile:
    Health: 3680 | Mana: 4120
    HP Regen: 7 per second | Mana Regen: 5 per second
    Armor: 189 | Magic Resist: 114
    AP: 344 | AD: 104
    Lifesteal: %3 | Spellvamp: %9
    Magic penetration: 23.75 | %8
    Movement Speed: 375
    Cooldown Reduction: %20 (SV) + %20 (FH) + %10 (Q Pasif) = %40 (capped)

2. Build ile:
    Health: 3208 | Mana: 4120
    HP Regen: 3 per second | Mana Regen: 7 per second
    Armor: 189 | Magic Resist: 59
    AP: 399 | AD: 104
    Lifesteal: %3 | Spellvamp: %29
    Magic penetration: 23.75 | %8
    Movement Speed: 375
    Cooldown Reduction: %20 (SV) + %20 (FH) + %10 (Q Pasif) = %40 (capped)

31/07/2013: 3.10 Patch notlarına göre yetenekler güncellendi, 3.10 Patch'i bölümü eklendi
    12/8/2013 Nasıl oynanır bölümü eklendi, Item build değiştirildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 7 Ekim 2014; 0:10:17 >

• Çok şakacıklıymış gülmekten okuyamadım.
  • Boş vaktimde okuyacağım ellerine sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arawnn47 -- 5 Temmuz 2013; 17:03:06 >
  • Uuu beybi. Çok yazmışsın, eline sağlık. Ryze oynamadan önce bakarım. Ama niye şakacı?
    Diksimaov

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haligarsi

Çok şakacıklıymış gülmekten okuyamadım.

hocam espriyi bir öğrenin bence

edit: Kimse bilmiyor herhalde . Forumda Şakacı Shaco diye fail (?) bir rehber vardı. Ben de rehbere isim bulamyınca hem böyle göndermeli olsun diye yaptım. Güzel olur diye düşünmüştüm. Hevesim kursağımda kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 5 Temmuz 2013; 17:05:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arawnn47

Boş vaktimde okuyacağım ellerine sağlık.

teşekkür ederim
  • Güzel olmuş rehber eline sağlık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ellerine sağlık , Okudum gayet başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hydrogena -- 5 Temmuz 2013; 17:07:51 >
  • Kardaşım rehber yapmış dur okuyam

Edit : Güzel olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi win8 -- 5 Temmuz 2013; 17:13:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fulctrum

quote:

Orijinalden alıntı: Haligarsi

Çok şakacıklıymış gülmekten okuyamadım.

hocam espriyi bir öğrenin bence

edit: Kimse bilmiyor herhalde . Forumda Şakacı Shaco diye fail (?) bir rehber vardı. Ben de rehbere isim bulamyınca hem böyle göndermeli olsun diye yaptım. Güzel olur diye düşünmüştüm. Hevesim kursağımda kaldı

Bence güzel bi rehberdi şakacı şako; kısa, öz.
    Bu da güzel.
    Üzülme
    Diksimaov

• Eline sağlık. Hem göze hoş gözüken hem de yararlı bir rehber olmuş. Counter'larına karşı oynarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini falan da eklersen 10 numara rehber olur bence.
  • Rehber değil ansiklopedi olmuş eline sağlık karşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emjey52

Eline sağlık. Hem göze hoş gözüken hem de yararlı bir rehber olmuş. Counter'larına karşı oynarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini falan da eklersen 10 numara rehber olur bence.

Onları ekleyeceğim de şimdi ezbere konuşmak istemiyorum. Karşıma bi orianna gelsin ona göre yazmak geçiyor içimden.

Teşekkürler yorum için

@Muck* sana da teşekkürler qnq

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 5 Temmuz 2013; 17:22:11 >
  • Güzel olmuş benim buildin aynısı birde yukarıda yazmışsın ama tp mi iyidir ignite mı ? Bir el tp almıştım laneler çok iyiydi hiç kullanmadım desem yeridir ama çok az canla kaçan adamlar oldu ignite olsa alabilirdim belkide , senin düşünlerin neler ?
  • guzel rehber qnq eline sağlık XD
  • pasifinin açıklamasına manasına görede hasar verdigini yazarsan iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: atisyu

Güzel olmuş benim buildin aynısı birde yukarıda yazmışsın ama tp mi iyidir ignite mı ? Bir el tp almıştım laneler çok iyiydi hiç kullanmadım desem yeridir ama çok az canla kaçan adamlar oldu ignite olsa alabilirdim belkide , senin düşünlerin neler ?

Aslında midlaner'ın görevi jungler gibi dengesiz lanelere gidip dengelemek o arada da snowball yapmak. Ama ryze bi kassadin gibi 2 saniyede bota gidemediğinden TP çok faydalı oluyor. Zaten MS runeların varsa kaçanları kovalamak çok kolay olacaktır senin için. Ignite'a alışıksan alabilirsin ama bota kadar yürümen lazım o arada ss veren mia veren olur tabi

• Eline saglik

• smartcast kullanımı,late game objectiveler hakkında da bilgi verirsen iyi olur.Ben artı olarak spirit visage da görmeye başladım son günlerde,banshee yerine tercih edebiliyorum muramana varsa.
  • Şakacı seni.

Ellerine sağlık
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.