Şimdi Ara

FUJITSU-SIEMENS V2045 EKRAN KARTI HAKKINDA BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu V2045 Modelinde Ati mobility X300 ekran kartında bazı modellerde 64 Mb bazı modellerde 128 MB görünme olayına ben şöyle bir açıklık getireyim.
    Ati harici ram olarak kartların bir modelinde 32Mb, bir modelinde (bendekinde mesela) 64 Mb ram kullanıyor.
    Yanlız Ati ye özel hypermemory özelliği hafıza yönetim sistemi denilen bir teknik. Yani ati nin resmi sitesindeki açıklamalarda anlaşılacağı üzere; Ati 128MB hypermemory mobiliy X300 olarak sunulan kartta 64 MB Ram var, Ati 64MB hypermemory mobiliy X300 olarak satılanda 32 Mb Ram var.
    Ve bu ekran kartları sistemin ihtiyacını önce kendi üzerindeki ramden sonra sistem ram inden yada pc üzerindeki hertürlü ramden kullanabiliyor.
    Ekran kartlarında performans için minimum 512 MB ram öneriliyor. İleri derece ingilizce bilen arkadaşlar verdiğim linklerdeki açıklamalardan özet yazarlarsa memnun olurum. Saygılar, sevgiler...

Hypermemory açıklaması:http://www.ati.com/technology/hypermemory.html
    X300 Ekran Kartları :http://www.ati.com/products/mobilityradeonx300/index.html
    X300 Ekran Kartları özellikleri:http://www.ati.com/products/mobilityradeonx300/specs.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pıncır -- 24 Ekim 2005, 5:06:55 >

• Arkadaşlar bu konuda yorum yapacak yada bilgi verebilecek kimse yokmu?

Ayrıca Notebook bölümünde hermarkaya ayrı bir bölüm açılması bu model bilgilerinin derlenmesi açısından gayet güzel olur, forum yöneticilerinin bilgilerine...
  • Bu konuda birşeyler yazmak isteyen yok heralde, arkadaşlar diğer bölümlerde bu ekran kartının bir dünya tartışması yapıldı, lütfen bu konuyu dikkate alın ve FS üzerindeki 128 Kart ın harici olmadığını öğrenin, yanlız 64 MB teknosa tarafından satılanlarda harici 64 MB değil 32MB, burada teknosa başta, fijutsu-siemens türkiye, index ve albim bilgisayar cahilliklerinden olsa gerek çektikleri parti mallarının nasıl bir ekran kartıyla geldiğini bilmeden teknolojisini bilmeden 32 MB ları 64 diye 64 MB larıda harici 128 MB diye Türkiye ye satıyolar. Bu dikkate alınması gerek bence.Yani özetlersek FS V2045 alacaklar 64MB kesin almasınlar 128 harici diye aldıklarıda 64 MB harici olduğunu bilerek diğer modellerle bunu böyle kıyaslama yaparak alsınlar. X300 Ekran kartında Harici 128 MB yok.
  • yeter artık bu kaçıncı v2045 konusu
  • Bilgi paylaşmanın yeteri olmaz arkadaş, forum kurallarında varmı böylebir kısıtlama, Notebook bölümünde marka bazında düzenleme vardıda benmi yanlış yere yazdım bu bilgiyi? Boşuna msj yazmayın biliyorsanız bildiğinizi yazın bilmiyorsanız okuyup öğrenmeyi deneyin.
    quote:

Orjinalden alıntı: junglee

yeter artık bu kaçıncı v2045 konusu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pıncır

Bilgi paylaşmanın yeteri olmaz arkadaş, forum kurallarında varmı böylebir kısıtlama, Notebook bölümünde marka bazında düzenleme vardıda benmi yanlış yere yazdım bu bilgiyi? Boşuna msj yazmayın biliyorsanız bildiğinizi yazın bilmiyorsanız okuyup öğrenmeyi deneyin.
    quote:

bence doğru...bu ekran kartı olayı 2045 lerde önemli...bir nevi paylaşımlı sayılır...benim arkadaşımda 2045 var...bazı oyunlarda sorun yaşıyor..bendede msi 510 c var...onun sorun yaşıyan oyunlarını sular seller gibi oynuyorum..sebebini çözemedim bundan olabilir..
    ama fazla oyun oynamayanlar için 2045 iyi bir seçenek bence..

• BEN ÇOK ANLATMAYA ÇALIŞTIM BU KONUYU AMA KİMSEYE DİNLETEMEDİM.

http://forum.donanimhaber.com/m_4382820/mpage_3/key_/tm.htm :

ATI'NİN KENDİ WEB SAYFASINDAN ALINTILAR( DETAYLI BİLGİ İÇİN:http://www.ati.com/products/mobilityradeonx300/ )

Support for multiple mobile form factors:
    Discrete
    On-chip 32MB DDR (64-bit)
    On-chip 64MB DDR (64-bit)

HyperMemory™ is ATI’s innovative technology that enables a reduction in the amount of on-board memory on a graphics card without compromising its overall performance.

Its advanced memory management technology makes more efficient use of all the available memory in computers with PCI Express® technology. Graphics applications can share system memory and use fast on-board memory for real-time processing between the graphics card and the computer’s memory. This ultimately increases the affordability of ATI’s RADEON® graphics technology.

İNGİLİZCESİ YETERLİ OLMAYAN ARKADAŞLAR İÇİN NE ANLADIĞIMI SÖYLİYİM.X300 EKRAN KARTI 32 MB (64-BİT)VE 64 MB RAM( 64 BİT ) ON-CHIP ( GRAFİK İŞLEMCİSİ ÜSTÜNDE ) OLMAK ÜZERE 2 MODELDEN OLUŞUYOR. SÖYLENENE GÖRE HYPERMEMORY TEKNOLOJİSİ SAYESİNDE BİR UYGULAMA SIRASINDA İHTİYACI OLAN EXTRA MEMORY'İ NOTEBOOK'UN RAMİNDEN SAĞLIYO. ŞİMDİ BU NOTEBOOK SAHİPLERİ BANA GELİP ŞUNU SÖYLİCEKLER :'' EE AMA BEN BİLGİSAYAR RAMİME WİNDOWS ÜZERİNDEN BAKINCA HALA 512 ( VEYA 1024 ) GÖSTERİYO!!!!''...HAKLILAR,ÖYLE GÖSTERİCEK TABİİ ÇÜNKÜ O ANDA SENİN YAPTIĞIN İŞLEM EXTRADAN BİR MEMORY'İYE İHTİYAÇ DOĞURMUYOR YANİ O ANDA RAMİNDEN BİŞEY ÇALMIYOR. AYRICA SENİN ATI DRİVER KISMINA GİRDİĞİNDE ORADA 128 MB YAZIYOR OLMASI BU EKRAN KARTININ İHTİYACI OLDUĞUNDA 128 MB RAM'İ KULLANABİLECEK KAPASİTEDE OLMASINI İFADE EDİYOR. SÖYLEDİĞİM GİBİ BU NOTEBOOK BENDE OLMADIĞI İÇİN YAKINDAN İNCELEME VE BU SORU İŞARETLERİNİ KESİN OLARAK SİLME GİBİ Bİ ŞANSIM YOK. ANCCCAAAAKKK ATİ'NİN GLOBAL SAYFASINDA BU ÜRÜN HAKKINDA VERİLEN BİLGİLERDEN YOLA ÇIKARAK BU KADARINI SÖYLEYEBİLİRİM.

NOT : X300 On-chip 64MB DDR (64-bit) MODELİ İSE HYPERMEMORY SAYESİNDE ''İHTİYAÇ DUYDUĞUNDA'' MAX 256 'YA ÇIKABİLİYOR ( BAKINIZ ati.com ). ''BENCE '' BURDAN ÇIKARILACAK SONUÇ SİZDEKİLER x300 On-chip 32MB DDR (64-bit) .

AYRICA BUNLARI BU MAKİNEYİ ALAN ARKADAŞLAR İÇİN DEĞİL ALMAK İSTEYENLER İÇİN BİR ÖNBİLGİ OLUŞTURSUN DİYE YAZDIM.ALAN ARKADAŞLARA HAYIRLI OLSUN..GÜLE GÜLE KULLANSINLAR..BU FİYAT İÇİN İYİ BİR MAKİNE!!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zaman fs nin veya satıcıların 2045 için web sayfalarında paylaşımlı ekran kartı ibaresi kullanması gerekmezmi?
  • şunudoğru anlamışmıyım masaüstünde sağ tıklayıp özelliklere> ordan ayarlara >gelişmiş >bağdaştırıcı (atinin sekmeleri değil) geldim 128 mb yazıyorsa esasında 64 demek mi oluyor
  • bilgi paylaşmana kimsenin bişey dediği yok. bu kadar 2045 topici görmekten sıkıldık. git 2045 topicine yaz, bu notebookla ilgili birilerinin bişey öğrenmesini istiyorsan. artık gına geldi ya aynı konu için onlarca topic açılmasından

quote:

Bilgi paylaşmanın yeteri olmaz arkadaş, forum kurallarında varmı böylebir kısıtlama, Notebook bölümünde marka bazında düzenleme vardıda benmi yanlış yere yazdım bu bilgiyi? Boşuna msj yazmayın biliyorsanız bildiğinizi yazın bilmiyorsanız okuyup öğrenmeyi deneyin.
    quote:

• Forum kurallarında varmı böylebir kısıtlama, Notebook bölümünde Genel bir 2045 bölümümü açıldı? Boşuna msj yazmayın bence...

quote:

Orjinalden alıntı: emre d.

bilgi paylaşmana kimsenin bişey dediği yok. bu kadar 2045 topici görmekten sıkıldık. git 2045 topicine yaz, bu notebookla ilgili birilerinin bişey öğrenmesini istiyorsan. artık gına geldi ya aynı konu için onlarca topic açılmasından

quote:

quote:

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.