Bildirim
FUJİTSU-SİEMENS RAM UPGRADE
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Bu konuda farklı konuşanlar var. Kesin emin olman için fs nin web sitesinden canlı chat ile (Türkçe) hemen veya bir yetkili servisi arayarak doğrudan bilgi almalısın derim.
Ama sanırım son noktada değişimi bir yetkili servise yaptırmaya karar verirsen garanti sorunu olmayacaktır diye düşünüyorum. Ve sanırım rami onlardan alırsan ekstra takma ücreti talep edilmiyor. Bu yolu seçersen artı bir avantaj da, laptop ramlerinden klavye altında olana ulaşmanın her modelde farklı olması ve bunun nasıl yapılacağının kolay kolay öğrenilememesi. Benim kendi laptoğum için bu bilgiyi elde etmem 2 ayımı almıştı, öğrendikten sonra yapması ise 5 dakka aldı. -
hocam bende fs amilo pro v 2045 var.
ramlerden biri kasanın altında ama 2. si klavye de onu nasıl değiştireceğim bilmiyorum. bir de burada servis yok. makineye de sürekli ihtiyacın oluyor. hocam 2045 lerin rami nasıl değişir? bir de 667 mhz lik ram takabilir miyiz? -
quote:
Orjinalden alıntı: mustisan
hocam bende fs amilo pro v 2045 var.
ramlerden biri kasanın altında ama 2. si klavye de onu nasıl değiştireceğim bilmiyorum. bir de burada servis yok. makineye de sürekli ihtiyacın oluyor. hocam 2045 lerin rami nasıl değişir? bir de 667 mhz lik ram takabilir miyiz?
667 mhz lik ram takabilirsin. klavyenin altındaki rami değiştirmek için klavyenin hemen üst kısmında bulunan açma kapama düğmesi wlan düğmesi gibi olan yeri ( uzun ince kuşak şeklinde olan yer) makinanın yan tarafından tırnaklayarak çıkartıyorsun klavye rahatça serbest kalıyor. gerisi sana kalmış. çünkü bende henüz değiştirmedim ramlari. kolay gelsin. -
abi şu klavyenin altındaki rami nasıl buluyorz (artık kose kapmaca oynuoz onla :) biraz ayrıntılı yazabilir msiin yani neresi çıkıyo tam olarak anlamadım.. kafayı yicem 1 haftadır arıyorum şu ram i.. -
quote:
Orjinalden alıntı: ufuq35
abi şu klavyenin altındaki rami nasıl buluyorz (artık kose kapmaca oynuoz onla :) biraz ayrıntılı yazabilir msiin yani neresi çıkıyo tam olarak anlamadım.. kafayı yicem 1 haftadır arıyorum şu ram i..
arkadaşım resimde anlattığım yerleri söküyorsun ama daha önce arka kapak altındaki klavye vidalarınıda sökmen gerekiyor sanırım. üzerini çizdiğim şeridi kaldırırsan klavye serbest kalıyor.
-
Muhtemelen laptopun alt yüzünde yanında K/B yazan bir vida olmalı önce onu çıkarmalısın.
Bu arada senin 1 hafta olmuş ben 2 aya yakın sürmüştü nasıl yapılacağı bilgisini elde etmek -
arkadaslar yardımlarınz için çk tsekkur ederim ama sanırım bn bu işi beceremicem şahsi kabiliyetimden dolayı.. bnm lapopun kasası eski hani karton kutudan farksız olan.. ve bu kasada yanlar resimdeki kasadaki gbi deil yani tırnaklayacak yer yok daha doğrusu o araya tırnak sığmıyo çok ugrastım :D bi de malzemesi de dandik zaten kırıcam die korkuyorum.. bu sefer kose kapmacayı ram kazandı ben pes ettim walla :D
yardımlarınız için çok tesekkr ederm ark lar saolun.. -
quote:
Orjinalden alıntı: ufuq35
arkadaslar yardımlarınz için çk tsekkur ederim ama sanırım bn bu işi beceremicem şahsi kabiliyetimden dolayı.. bnm lapopun kasası eski hani karton kutudan farksız olan.. ve bu kasada yanlar resimdeki kasadaki gbi deil yani tırnaklayacak yer yok daha doğrusu o araya tırnak sığmıyo çok ugrastım :D bi de malzemesi de dandik zaten kırıcam die korkuyorum.. bu sefer kose kapmacayı ram kazandı ben pes ettim walla :D
yardımlarınız için çok tesekkr ederm ark lar saolun..
kardeş tırnağı alta sokmuyorsun yani yara bantı flaster gibi yandan parmağının ucuyla açıyorsun tırnaklamak derken bunu kastetmiştim. ufak ufak kaldırarak açabilirsin ama gerçekten dikkatli olman gerekiyor, kırılıp elinde kalmasın -
servise sordum amilo pro v 2045 için 533 lük ram var dedi. ama 667 takılabilir mi bilmiyorum dedi? nasıl bi servis se? hocam bu arada alakasız olacak ama bu makineye ben dos ortamındaki ghost ile imaj almak istiyorum. ama bir türlü yapamadım. nasıl olacak bu? -
arkadaslar ben de Amilo Pro V2045'in bellegini arttirmak istiyorum fakat tereddutte kaldim. buradan bu modelin destekleyebilecegi max. bellegin 1 GB olduunu yazmis, burada ise 256 + 1 GB bellekle calistiini belirtmis. benim istegim 2 x 1 GB bellek takmak, alet gorur mu yoksa max. 1 GB'i mi gorur?? ayrica su an alette 2 tane 533'luk bellek takili, bunlari cikartip yine DDR2 fakat 667'lik taksam gorur mu, yoksa 533'luk mu olmasi gerekir??
-
quote:
Orjinalden alıntı: DJouneyt
arkadaslar ben de Amilo Pro V2045'in bellegini arttirmak istiyorum fakat tereddutte kaldim. buradan bu modelin destekleyebilecegi max. bellegin 1 GB olduunu yazmis, burada ise 256 + 1 GB bellekle calistiini belirtmis. benim istegim 2 x 1 GB bellek takmak, alet gorur mu yoksa max. 1 GB'i mi gorur?? ayrica su an alette 2 tane 533'luk bellek takili, bunlari cikartip yine DDR2 fakat 667'lik taksam gorur mu, yoksa 533'luk mu olmasi gerekir??
Maksimum 2 Gb. dır. Ben upgrade ettim. Kingston 1 Gb. 533 Mhz. lik Sodimm' leri tavsiye ederim. Ucuz ve kaliteliler.
-
@ Uzaykusu
bilgi icin cok tesekkur ederim!! peki 667'lik DDR2 taksam calisir mi?? 533 olarak gorecektir, sorun degil!! konu basligindan da uzaklasmamak icin, AMILO Pro V2010 / L7300 icin bellek degisiminin nasil yapildigini resimli olarak gosteren bir sayfa -
quote:
@ Uzaykusu
bilgi icin cok tesekkur ederim!! peki 667'lik DDR2 taksam calisir mi?? 533 olarak gorecektir, sorun degil!! konu basligindan da uzaklasmamak icin, AMILO Pro V2010 / L7300 icin bellek degisiminin nasil yapildigini resimli olarak gosteren bir sayfa
Rica ederim. Şimdiden hayırlı olsun. Ben daha yüksek frekans takmadım. Normal şartlarda uyumlu çalışması muhtemel. 533 olarak çalışır.
Ancak uyumsuzluk konusu biraz narin konu. Her ram her sistemde çalışmaz. Denemeden bilmek zor.
533 ler daha ucuz olmalı. Henüz almadıysanız 533 alın. Ya da değiştirin 533 lükle. En temizi ama bunlar mümkün değilse deneyebilirsiniz elbette. Ön bir test olması açısından önce alttaki kapaktan birini değiştirip deneyin. 533 ve 667 birlikte çalışırsa, 2x 667 hayli hayli çalışacaktır. Ama çalışmazsa iki ram' in uyumsuzluğu söz konusu olduğundan ikisini de değiştirip deneyin. O da olmazsa uyumsuz demektir. Birkaç gün boyunca test edin çalışsa da. Oyun falan oynayın 3D. Sistem mavi ekrana düşmüyorsa ya da kapanmıyorsa / reset atmıyorsa sorun yoktur, güle güle kullanın.
Önemli not : Değişimden önce elektrik kablosunu çıkarıp, pili sökmeyi unutmayın !!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaykusu -- 21 Eylül 2008; 21:45:24 >
-
@ Uzaykusu
bugun alacaktim 1 tane 667'lik denemek icin ama sonra vazgectim, olmazsa iadesi olmaz fln die. su an 533'lukler 667'liklerle ayni fiyatta oldugu icin soruyordum ama bosu bosuna heyecan aramamak icin en iyisi 533'luk almak gibi, hic olmazsa 2 x 1 GB DDR2 533 MHz sorunsuz calistigi bilgisi var -
Herkese iyi geceler, bende de fujitsu siemens amilo pi 1505 laptop var 1 gb ram var..
Pc wizard ile baktığımda bilgisayardaki ramler için "DDR2-SDRAM PC2-4300 (266 MHz) - [DDR2-533] " bilgisi yazıyor.. yeni ram alırken 266 mhz mi yoksa 533 mhz mi almam lazım ? yada 667 mhz sorun çıkarır mı? -
quote:
@ Uzaykusu
bugun alacaktim 1 tane 667'lik denemek icin ama sonra vazgectim, olmazsa iadesi olmaz fln die. su an 533'lukler 667'liklerle ayni fiyatta oldugu icin soruyordum ama bosu bosuna heyecan aramamak icin en iyisi 533'luk almak gibi, hic olmazsa 2 x 1 GB DDR2 533 MHz sorunsuz calistigi bilgisi var
V2045' ler 533 Mhz. de çalıştığı için fazlasını almak onun açısından bir avantaj sağlamazdı zaten çalışsa dahi. Kullanamadığı bir kapasite olarak dururdu. -
quote:
Orjinalden alıntı: thevagabond
Herkese iyi geceler, bende de fujitsu siemens amilo pi 1505 laptop var 1 gb ram var..
Pc wizard ile baktığımda bilgisayardaki ramler için "DDR2-SDRAM PC2-4300 (266 MHz) - [DDR2-533] " bilgisi yazıyor.. yeni ram alırken 266 mhz mi yoksa 533 mhz mi almam lazım ? yada 667 mhz sorun çıkarır mı?
DDR2 lerde 266 Mhz. yok. 533 Mhz. den başlarlar. Bu nedenle 533 lük alacaksınız. Oradaki 266 belirtimi farklı bir anlam içeriyor.
533 Mhz. lik ram' lerin çalışma frekansı saniyede 266 Mhz. dir. Ancak DDR' ın anlamı 'Double Data Rate' tir. Saat vuruşunun her iki anında da veri gönderir. Eski tip SD' RAM' lerde ise her bir saat vuruşunda 1 kez veri göndermekte idi.
Yani özetlersek, 266 Mhz. onun çalışma frekansı. Ancak veri gönderim frekansı 533 Mhz. (Standart çalışma frekansı x 2)
Siz 533 Mhz. lik olan ram' lerden alacaksınız.
Bir diğer bilgi de PC4200 ile PC4300' lerin aynı olduğu. Sadece değişik üreticiler değişik isimlendiriyorlar.
Sebebi de çalışma frekansları üzerine kurulu.
8 çarpan olarak üretildiklerinden;
533MHz (Saat frekansı) * 8 = 4.264 Mhz. Bu nedenle 4200 de diyen var, 4300 diyen de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaykusu -- 22 Eylül 2008; 12:52:22 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: Uzaykusu
DDR2 lerde 266 Mhz. yok. 533 Mhz. den başlarlar. Bu nedenle 533 lük alacaksınız. Oradaki 266 belirtimi farklı bir anlam içeriyor.
533 Mhz. lik ram' lerin çalışma frekansı saniyede 266 Mhz. dir. Ancak DDR' ın anlamı 'Double Data Rate' tir. Saat vuruşunun her iki anında da veri gönderir. Eski tip SD' RAM' lerde ise her bir saat vuruşunda 1 kez veri göndermekte idi.
Yani özetlersek, 266 Mhz. onun çalışma frekansı. Ancak veri gönderim frekansı 533 Mhz. (Standart çalışma frekansı x 2)
Siz 533 Mhz. lik olan ram' lerden alacaksınız.
Bir diğer bilgi de PC4200 ile PC4300' lerin aynı olduğu. Sadece değişik üreticiler değişik isimlendiriyorlar.
Sebebi de çalışma frekansları üzerine kurulu.
8 çarpan olarak üretildiklerinden;
533MHz (Saat frekansı) * 8 = 4.264 Mhz. Bu nedenle 4200 de diyen var, 4300 diyen de
Detaylı açıklama için çok teşekkür ederim..
-
Rica ederim, şimdiden güle güle kullanın.
Benzer içerikler
- laptop güç tuşuna basınca açılmıyor
- acer aspire 5742g
- pozitif teknoloji güvenilir mi
- monster bios güncelleme
- gta 5 altyazı açma
- huawei katlanabilir laptop
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- firmware nedir
- a101 lenovo laptop
- google öne çıkan fotoğraflar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X