Şimdi Ara

FujiFilm FinePix F300EXR ( 15x )ANA BAŞLIK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
19.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu f300 dede diğer f serileri gibi bir sürü eksik olcağına eminim.
    mesela
    1-diyafram yine kapalı olur
    2-uzun süreli pozlama diye 8 saniye koyarlar
    3-diyafram ve enstantane öncelikli çekim modları yine olmaz
    4-manuel focus filan zaten hayatta olmaz
    5-ekran yine kalitesiz ve az renkli olur

aslında saysan bu maddeleri en az 10 a çıkartırsın.bence fuji ne yaparsa yapsın canon g serisini ve panasonic lx serisini geçemez.koysunlar bi 60 saniye pozlama,koysunlar bi f2.0 gibi diyafram açıklığı ilk ben almazsam ne olayım.fuji f serisinin hep çok büyük eksileri var malesef
    ben çok merak ediyorum fuji f200 deki 8 saniye uzun pozlama ne işe yarar.
    çok ama çok abartıyolar f serisini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 12 Nisan 2010; 13:22:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: güney tan

fuji f serisi fazlasıyla abartılıyor.
    mesela

aslında saysan bu maddeleri en az 10 a çıkartırsın.bence fuji ne yaparsa yapsın canon g serisini ve panasonic lx serisini geçemez.koysunlar bi 60 saniye pozlama,koysunlar bi f2.0 gibi diyafram açıklığı ilk ben almazsam ne olayım.fuji f serisinin hep çok büyük eksileri var malesef

güney tan fuji sensör ve diğer sensör makinalar hakkında bilmediğin bir çok konu var
    ufak sensörlü kompak makinaya açık diyafram uzun pozlama koyuyorlarsa bir sebebi var.
    makinalara hd video olanları sensörü tembel yapmak zorundalar. uzun pozlama onun için ekliyorlar.çünki sensör tembel olduğu için ısınma süresi biraz gecikiyor.ama ıso perfonmansına gelince'de nanay demek zaten kompak ve likelerin bütün sorunu bu ışığın yetersiz olduğu yerde detay kaybı ve noiseli foto çekmek.
    mesela fujinin f200'ün diyafram açıklığının yüksek olması hem büyük 1.6 sensör ve önceki modellerde pikseli diğer markalarda hala
    kare halinde aldırırken fujinin kendi ürettiği özel fserisine uyguladığı pikseli 8gen şeklinde aldıran sensörü (exr bilmiyorum)
    diğer markadaki makinalara ıso perfonmansında fark atması demek.
    ekran renk çözünürlüğüne gelince mesela bu benim aradığım özellik değil benim için aksesuar.çünki foto kalitesine katkısı yok
    döner ekrana birşey demem.
    zor durumlarda çekime faydası olur.

şimdi gelelim f300 fuji bu makinada sensör 1,4 exr kullansın
    5x zoom geçmesin. diyafram aralığı f2,8 yapsın
    pikseli 12'den fazla koymasın.
    birde manuel ayar eklerse
    birde benim için olsada olur olmasada hd video eklesin
    f/p 'da iyi olursa bu makina yok satar

• quote:

fuji f serisi fazlasıyla abartılıyor.
    mesela

arkadaşım yanlış anlaşılmaya sebep olmazsa düşüncelerine sorularla bende kendi cevabımı vermek istiyorum

1. şimdiye dek kaç kez 10 sn üstü pozlamaya ihtiyaç duydun.
    2. peşpeşe çok fazla sayıda 10 sn üzeri şeklinde uzun pozlama yaparsan o sensörün hali nice olur?
    3.optik vizörün tadını aldıktan sonra o lcd ekran ne kadar kaliteli olursa olsun bi fayda sağlar mı? (amcam da ixus 85 vardı ve lcd ekranı benim fuji s6500 den kat kat parlak net olmasına karşın benim dijital vizörden bakarak çektiğim aynı kareler daha iyiydi.tamam biri ultra compact biri dslr-like )
    4.manuel focus iyi hoş fakat kimi arkadaş görüntüyü kademeli olarak yaklaştırmak istediğinden bu durum bi tercih meselesi olmuyor mu sonuça?
    5.diyafram ve enstantene öncelikli modları koyup koymaması satış stratejisi değil midir? sonuçta firmanın kendi tercihi.

ne markanın fanatiğiyim nede savunucusuyum nede herşeye muhalefet birisiyim bunu sizde biliyorsunuz.
    fuji rakiplerine nazaran daha bol ürün sunup kullanıcının aklını karıştırmakta ve tercihi ona bırakmaktadır. @netün ve siz bir sürü cihaz incelediniz fujiden ve çok ufak farklara sahip olduğunu sizde biliyorsunuzdur.

@bipekkan abinin dediği gibi kusursuz cihaz yoktur ve hiç bir zaman olmayacaktır dünyada. çünkü olsaydı firma başka ürün satamıcak ve üretmesine gerek kalmayacaktı. bunu doğrular şekilde s6500 un , fz50 nin , R1 in vb nin devamının gelmeyişinden anlayabiliriz. s6500 1-1.5 sene üretim bandında kaldı ve efsane oldu. ben ikinci el olarak almıştım ve hala aldığım fiyata ve üzerine satabiliyorum. R1 zaten kapanın elinde kalıyor çok farklı makineler düşünmedikçe satmıyor kullanan arkadaşlar.. keza fz50 de aynı şekilde 2. el fiyatları hala oldukça yüksektir çıkan onca hd videolu teleskop gibi zomm a sahip olan cihazlara rağmen.

sürç-ü lisan eylediysek affola

• @biolog_hakan,
    Bende imzamı atarım da.... 1 ve 4. md. şartlı itirazım var !
    10sn. hatta 30 sn +Bulb moduna daima ihtiyaç vardır yanında hediyesi tripod ile ile Şahsen bizim mahalleden o malum vatandaş gitsin ilk yapacağım Keçiören vadisinin özellikle yazın gece fotograflarını çekmek. Elimde dSLR' de olsa şahsen 100-200 ISO üstünü kullanmak istemem. Tabi bunu bir Compacttan beklemek gereksiz ama. Tabi burada vazgeçilmez ÇELİŞKİ ki sizde konu etmişsiniz tembel sensör - hassas sensör meselesi.
    4. md. deki manuel odaklama ve zoom örneğin benim için olmaz ise olmazım. Motorlu zoom Compact için hadi neyse ama bir like makine için resmen CİNAYET nedeni......
    Hatta her yöne hareketli LCD. Elbette ekran ebadını küçültüyor ama sağladığı avantajlar. Başta en az 1 mt yükseklik veya benim gibi eğilip bükülemeyenler için neredeyse 1.5 mt. eğilmeden pozlama. göremediğin giremediğin delikleri pozlama.... hangisini sayayım.
    Konu edilen Fuji zaten F serisi ve çok fazla bir şeyde özellikle kullanım çeşitliliği açısından beklememek lazım. Asıl benim merak ettiğim HS serisindeki fiyaskodan sonra HS' ye devam mı denecek yada S serisi üzerinden S300 xx denerek devam mı edilecek. Örneğin biraz derine inildiğinde 30X gibi absürt bir mega zoom da olsa son zoom kademelerinde objektifin alt kademelerde ve geniş açıya nazaran daha iyi sonuç vermesi ve geniş açıda fazla mor saçaklanma olmaması bu objektifin üzerinde biraz çalışılırsa ve zoom biraz aşağıya çekilerek, S6000 objektifi kadar belki daha iyi bir sonuç alınabileceğini gösteriyor. Tabi o berbat sensörü bir daha kullanmamak şartıyla.....
    quote:

Orijinalden alıntı: biolog_hakan

...........................

arkadaşım yanlış anlaşılmaya sebep olmazsa düşüncelerine sorularla bende kendi cevabımı vermek istiyorum

1. şimdiye dek kaç kez 10 sn üstü pozlamaya ihtiyaç duydun.
    2. peşpeşe çok fazla sayıda 10 sn üzeri şeklinde uzun pozlama yaparsan o sensörün hali nice olur?
    3.optik vizörün tadını aldıktan sonra o lcd ekran ne kadar kaliteli olursa olsun bi fayda sağlar mı? (amcam da ixus 85 vardı ve lcd ekranı benim fuji s6500 den kat kat parlak net olmasına karşın benim dijital vizörden bakarak çektiğim aynı kareler daha iyiydi.tamam biri ultra compact biri dslr-like )
    4.manuel focus iyi hoş fakat kimi arkadaş görüntüyü kademeli olarak yaklaştırmak istediğinden bu durum bi tercih meselesi olmuyor mu sonuça?
    5.diyafram ve enstantene öncelikli modları koyup koymaması satış stratejisi değil midir? sonuçta firmanın kendi tercihi.

ne markanın fanatiğiyim nede savunucusuyum nede herşeye muhalefet birisiyim bunu sizde biliyorsunuz.
    fuji rakiplerine nazaran daha bol ürün sunup kullanıcının aklını karıştırmakta ve tercihi ona bırakmaktadır. @netün ve siz bir sürü cihaz incelediniz fujiden ve çok ufak farklara sahip olduğunu sizde biliyorsunuzdur.

@bipekkan abinin dediği gibi kusursuz cihaz yoktur ve hiç bir zaman olmayacaktır dünyada. çünkü olsaydı firma başka ürün satamıcak ve üretmesine gerek kalmayacaktı. bunu doğrular şekilde s6500 un , fz50 nin , R1 in vb nin devamının gelmeyişinden anlayabiliriz. s6500 1-1.5 sene üretim bandında kaldı ve efsane oldu. ben ikinci el olarak almıştım ve hala aldığım fiyata ve üzerine satabiliyorum. R1 zaten kapanın elinde kalıyor çok farklı makineler düşünmedikçe satmıyor kullanan arkadaşlar.. keza fz50 de aynı şekilde 2. el fiyatları hala oldukça yüksektir çıkan onca hd videolu teleskop gibi zomm a sahip olan cihazlara rağmen.

sürç-ü lisan eylediysek affola

• öncelikle doğmamış bebeğe don biçilmez.fuji bi koysun 1/1.4 ccd yi de görelim.
    uzun pozlamada 10 saniyenin üstü gereksiz gibi bi laf etmiş bi arkadaş.bencede uzun pozlama süresi 30 saniyenin altında olan makinalar gereksiz.valla siz fujinin f serisinin canon g serisi ve panasonic lx serisiyle kafa kafaya olduğunu düşünebilirsiniz.
    bi sensör büyük diye makina iyi oluyosa amennah.
    uzun pozlama yok,diyafram kapalı,manuel ayarları full değil,ekran kalitesiz,cihazın malzeme kalitesi zayıf,hd video yok,çok övündüğünüz sensörüde rakipleriyle aynı boyutta.
    gerçi g11 ve lx3 fujinin rakibi değil.
    mesela fujinin rakibi kim olabilir?
    bence samsung s1050 ile rekabet etsin.ondada büyük sensör var fuji f serisi gibi.
    ben yeni lx3 aldım.2 ay önce kadarda f70 almıştım nişanlıma.
    istiyen olursa yarın foruma lx3 fotoları eklerim.isteyen arkadaşta benzer koşullarda benzer kareler çeker ve ekler.sağlıklı bi biçimde karşılaştırırız fotoları

• sevgili @güney tan ve @bipekkan

ben manuel zoom a ve 10 sn pozlamaya gereksiz demedim. kaç arkadaşımız sıkça kullanıyor ki bu özellik her makinede olmalıymış gibi gösteriliyor.bunu belirtmek istedim. yoksa bende zaman zaman 10 sn üzeri pozlamalar yapıyorum sensörü çok sıkıştırmadan zorlamadan ve bu fotoların tadına doyamıyorum
    manuel zoom da tercih meselesidir arkadaşlar için (bende manuel zoomdan yana tercihimi kullanırım getirdiği faydalardan dolayı. zoom motorunun bozulmasıyla karsılasmamak, pil tüketimini düşürmek, hızlı zoom yapabilmek vb nedeniyle).
    gönül ister ki her makinede parlak canlı ve hareketli ekran olsun fakat firmalar satış stratejilerinden dolayı türlü takla atıp satıcının aklını karıştırıyorlar.

güney fujinin rakibi kimdir kim olabilir bilemiyorum. bu fujinin ve rakiplerinin bileceği durumdur.

video olayıysa tamamen görecelidir ve defalarca konuşuldu o yüzden tüm arkadaşların fikrine saygı duyarım
    doğmamış çocuğa don biçmek değilde gönülden geçenleri kendi aramızda paylaşıyoruz

• bipekkan hocam gayet güzel özetlemiş (Konu edilen Fuji zaten F serisi ve çok fazla bir şeyde özellikle kullanım çeşitliliği açısından beklememek lazım.) diyerek.

öncelikle doğmamış bebeğe don biçilmez.fuji bi koysun 1/1.4 ccd yi de görelim.

Zaten cihaz çıkmadan bir kaşık suda fırtınalar koparıyoruz maşallah. Bir de yazıya dikkat edin. Adam sensor için "possibly" demiş, yani "muhtemelen". Durun bakalım hele bir cihaz çıksın

küçük bir araştırma yaptım. Biraz bilgi sahibi oldum makineler konusunda şimdi niye sevindiğinizi anlıyorum

Orijinalden alıntı: su vari

@netün

küçük bir araştırma yaptım. Biraz bilgi sahibi oldum makineler konusunda şimdi niye sevindiğinizi anlıyorum

su vari nasıl sevinmiyelim kompak ve like makinalarda geçmiş senelerden beri koyuyarlar hap kadar sensörü,
    ondan sonra hiç olmassa dsrl foto kalitesine yakın foto alınmayınca tüketiciler hüsran oluyor.
    hiç olmassa bir marka kompak ve likelerde şu sensör ebatlarını büyütüp perfonmansı artırırsalar foto severleri memnun edecekler ve ihtiyaçları karşılayacaklar sevinmemiz ondandır

• dslr makinelerin sensörleri kaçtan başlıyor ?

Bir de bu makine kaç dolardan satılmaya başlanır ?
  • dslr cihazlarda aps-c , ff ve orta format olarak 3 farklı sensöz bulunuyor ve bunların fıyatları kendı ıcersınde oldukca degıskenlık gosterıyor ( ılk sensor tıpının adında yazım yanlısı olabılır )
    quote:

Orijinalden alıntı: su vari

dslr makinelerin sensörleri kaçtan başlıyor ?

Bir de bu makine kaç dolardan satılmaya başlanır ?
    photokino da mı tanıtılcak

Orijinalden alıntı: dt1907

bu cihaz 3, ceyrek derken hangi ayda satışa cıkacak
    photokino da mı tanıtılcak

Şu an sadece söylenti var. En iyi ihtimalle üçüncü çeyrek deniyor.

Orijinalden alıntı: netün

f300 yazılan şimdiki özellikleri bilgili bir Fujifilm temsilcisin'den geldiği yazılmış doğru olup olmadığını bekleyip göreceğiz

Mırrhabalar:)
    Ben nihayet fotoğraf makinası almaya karar verdim ve fujifilm finepix f80 ve 200 exr arasında kararsız kaldım. Ama şimdi bu başlığı görünce iyice kafam karıştı :s
    Açıkçası makinalar hakkında çok fazla bilgim yok o yüzden foruma üye olma konusunda da çekingendim. Ama bugün dayanamayıp üye olup bir bilene sormaya karar verdim.
    Ben veteriner hekimim ve çektiğim fotoğraflar genellikle bilimsel makalelere yönelik oluyor. Alacağım makinanın yakın çekim yapabilmesi gerekiyor. Genelde hayvan fotoğrafları çektiğim ve hayvanlar da bir türlü sabit olmadığı için çekim hızının anladığım kadarıyla yüksek olması lazım. Sürekli yanımda taşıyıp vaka kaçırmamak için de kesinlikle kompak bir makine istiyorum (Örneğin bir köpekteki tümörün gerilemesi ya da kedide 1.5 santimlik operasyon dikişin günlük olarak iyileşmesini fotoğraflamak gibi antirik kuntirik fotoraflar olacak çekilecek). Aldığım makina da nakit 500 lirayı aşmazsa beni fazla hırpalamamış olur:)
    Bu hafta Çin'den bir arkadaşım F70exr için 210, F200exr için de 250 dolar fiyat bildirdi. Ama aksilik oldu makinayı alamadan geldi. Şimdi sizce F300'ü beklemeli miyim? Yurt dışından tanıdıklar vasıtasıyla getirtebilme şansım var ama bazı tanıdıklar avrupadaki fiyatların avantajlı olmadığını söylüyor. Tanıdıklardan biri de pilot olduğu için farklı yerlerden getirtebilme şansım da söz konusu. Gördüğüm kadarıyla internetten zaten yurt dışından gelecek herhangi bir makina için de taksit şansı yok. Bana bir akıl fikir verirseniz mesut ve bahtiyar olurum.
    Mırrcakalıın:)

• Maalesef, Bilgilerin hepsi eski
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.