Şimdi Ara

Fujifilm FinePix A235 hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fujifilm FinePix A235 190 liraya buldum arkadaşlar birçok yerde 250 teknosada 300 :D 14 şubata almayı düşünüyorum sizce nasıl makine hiç araştırmadım ancak nette gezerken %35 indirim gördüm aklımı çeldi fotograf makinesindende hiç anlamam yardımcı olabilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: TT46

Fujifilm FinePix A235 190 liraya buldum arkadaşlar birçok yerde 250 teknosada 300 :D 14 şubata almayı düşünüyorum sizce nasıl makine hiç araştırmadım ancak nette gezerken %35 indirim gördüm aklımı çeldi fotograf makinesindende hiç anlamam yardımcı olabilirmisiniz?

burayı bir okuyun?
    http://forum.donanimhaber.com/m_35409235/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

quote:

Fujifilm FinePix A235 190 liraya buldum arkadaşlar birçok yerde 250 teknosada 300 :D 14 şubata almayı düşünüyorum sizce nasıl makine hiç araştırmadım ancak nette gezerken %35 indirim gördüm aklımı çeldi fotograf makinesindende hiç anlamam yardımcı olabilirmisiniz?

burayı bir okuyun?
    http://forum.donanimhaber.com/m_35409235/tm.htm

Verdiğiniz linki az önce okmuştum pixel density olayından bahsedilmiş. ne kadar düşükse , sensör alanı o kadar geniş demek galiba çünkü mp değerini gözümüze çarpıyorlar ama sensmr alanından bihaberiz buda pixel densityi değeri için gerekli bir bilgi doğru anlamışmıyım?.Bu da resim kalitesini etkiliyor. Sonuç olarak bu fiyata bu ürün kaçmaz denecek bir ürünmü yoksa 200 civarında daha güzel birşeyler bulabilirmiyim ? Mp benim için çok önemli değil bu ürünlerin 4-5mp sınırını aştıkları tarihlerde mp olayının yalan olmasada bu kadar önem verilmemesi gerektiğini öğrendim bende sony s40 var 3.1mp resim kalitesinden gayet memnunum ancak artık emekliye ayrıldı lcd panel bozuldu kendi kendine kapanıp açılıyor çok defa düşürdüm kafayı yedi desem yeridir 3.1mp olmasına rağmen resim kalitesi benim için yeterliydi gece çekimleride gayet iyiydi ama şu sıralar para versen bulamıyorsun o çözünürlükte 200 lirayı 6mpe verip daha kaliteli görüntü alacaksam hiç durmam vurun MP aşıklarına :D

• pixel density düşük olması gerekliliğini anlamışınız
    bende onun için siz a235 nasıl deyince onun yerine a170 tercih
    edin demek istedim.
    a170 f/p ve foto kalitesi açısından kendi sınıfında
    diğer makinalardan'da iyi tercih sizin
    daha iyisini isterseniz fujinin fserilerini inceleyin
    f30,31,40,47,50,60,100,200 gibi
  • quote:

pixel density düşük olması gerekliliğini anlamışınız
    edin demek istedim.

sonuçta ben fujiye sadece indiirmde denk geldiğim için araştırdım bende her digital makineden anlamayan insan gibi ancak sonyi bilirim :) sizin başka marka tavsiyeniz varmı ?
  • quote:

quote:

edin demek istedim.

sonuçta ben fujiye sadece indiirmde denk geldiğim için araştırdım bende her digital makineden anlamayan insan gibi ancak sonyi bilirim :) sizin başka marka tavsiyeniz varmı ?

size tavsiye ettiğim fserisi
    f30,31-14 MP/cm² pixel density
    f40-17 MP/cm² pixel density
    diğerleri-25 MP/cm² pixel density
    buradan inceleyin bütün markaları
    pixel density düşük konpak markalarda yeni çıkan modellerde hangileri var karar verin
    http://www.dpreview.com/reviews/specs/Sony/
    http://www.dpreview.com/reviews/specs/FujiFilm/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 2 Şubat 2010; 13:26:49 >

• quote:

quote:

quote:

edin demek istedim.

size tavsiye ettiğim fserisi
    f30,31-14 MP/cm² pixel density
    f40-17 MP/cm² pixel density
    diğerleri-25 MP/cm² pixel density
    buradan inceleyin bütün markaları
    pixel density düşük konpak markalarda yeni çıkan modellerde hangileri var karar verin
    http://www.dpreview.com/reviews/specs/Sony/
    http://www.dpreview.com/reviews/specs/FujiFilm/

verdiğiniz siteden gördüğüm kadarıyla pixel density oranı düzgün olan ürünler türkiyede yok bu f30 ne kadardır ve türkiyede nerden bulabilirim media markt bimeks vatan gibi teknomarketlerde varmıdır ?

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Sony/sony_dscn2.asp
    http://www.dpreview.com/reviews/specs/Sony/sony_dscw80.asp
    bu iki model sony ve pixeldensity görece düşük yani a170 36 iken bunlar 29 fiyat çok farketmiyorsa bunları tercih etmemiz doğru olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F65A60EA1 -- 2 Şubat 2010; 13:39:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi baktımda sonylerin fiyaları 600lira civarında bütçemi aşar f30 almak istersek nerden alabiliriz
  • quote:

şimdi baktımda sonylerin fiyaları 600lira civarında bütçemi aşar f30 almak istersek nerden alabiliriz

benim almak istediğim makina f31'de olur aynı makina
    makinayı ancak ikinci el bulunur 2005 modeli konpağın kralı ikiside
    sugarboy f31 satıyordu verdimi bilmiyorum.
  • quote:

quote:

şimdi baktımda sonylerin fiyaları 600lira civarında bütçemi aşar f30 almak istersek nerden alabiliriz

benim almak istediğim makina f31'de olur aynı makina
    makinayı ancak ikinci el bulunur 2005 modeli konpağın kralı ikiside
    sugarboy f31 satıyordu verdimi bilmiyorum.

Ancak 14 şubat için hediye alıyorum ikinci el almam çok hoş olmaz kendime alsam hiç takmam alırım ikinci el 3. el. Yani son söz olarak sony canon ıvır zıvır alacağınıza bulabiliyosanız f30 veya f31 alın yok bulamıyosanız a170 idealdir diyorsanız hiç durmayıp sipariş vereyim hepsiburadada hızlı gönderi istanbul içi teslimat durumunda şu anda kendisi

• hocam siz naptınız ya f30-31 biraz araştırdım da insanı a170 ten soğutuyor :D ikinci el ilanlarda bi tane f31 buldum ama 600lira
  • haydi beyler son bir cevap...
  • Ben de almak üzereyim a235i, amacım çok şaşalı bir ürün almak değil, günlük çekimlerde kullanıcam ancak bu çekimlerinde net olmayan minik bir el hareketinde kaymış olarak çıkan fotoğraflar olmasını istemiyorum.
  • bence canonlar kompakt makinalarda daha başarılı ancak onunda makinaları kalın ve fiyatları biraz yüksek
  • Benim anlamadığım olay 12,2 mp de 43 çıkarken pixel destiny, 10 mp de 36-35 leri görüyor bu makinalarda.
    Ben indirimde buldum a235 aldım bugün. Bir haftadır o mu bumu diye araştırdım 3 modele kalmıştım
    HB de size özel fırsat çıkınca bi de fiyat istediğimin de altında olunca alıverdim.
    Ben bu makinayı 5-7 mp aralığında kuullanırsam pixel destiny değeri oldukça düşecekmiş,en azından yazılan rakamlar veriler değerler öyle der.Ben yalancısıyım valla.
    Şimdi üstatlar ben fotoğraf makinasından anlamam, burada oldukça çok a170 samplesi var ve güzeller de gördüğüm kadarıyla. Ben a235 i düşük mp de kullandığımda 21 pixel destiny elde ederim sanırım.ve aynı kalitede resimler çekilebilir olduğunu düşünüyorum.Bilmem sizler ne dersiniz.
    Hem de 3,0' LCD de cabası a170 e göre....

• quote:

Orijinalden alıntı: AxeLnAreD

Benim anlamadığım olay 12,2 mp de pixel destiny,, 10 mp de 36-35 leri görüyor bu makinalarda.
    Ben indirimde buldum a235 aldım bugün. Bir haftadır o mu bumu diye araştırdım 3 modele kalmıştım
    HB de size özel fırsat çıkınca bi de fiyat istediğimin de altında olunca alıverdim.
    Ben bu makinayı 5-7 mp aralığında kuullanırsam pixel destiny değeri oldukça düşecekmiş,en azından yazılan rakamlar veriler değerler öyle der.Ben yalancısıyım valla.
    Şimdi üstatlar ben fotoğraf makinasından anlamam, burada oldukça çok a170 samplesi var ve güzeller de gördüğüm kadarıyla. Ben a235 i düşük mp de kullandığımda 21 pixel destiny elde ederim sanırım.ve aynı kalitede resimler çekilebilir olduğunu düşünüyorum.Bilmem sizler ne dersiniz.

birkere hayırlı olsun makinayı almışınız,
    yalnız pixel destiny,sizin tarif ettiğiniz gibi değil
    makina 2,3 ccd göre 12 piksel üretilmişse
    siz 6 piksele ayarlayıp çekseniz'de ccd 12piksel (43 MP/cm² pixel density)çekip 6 piksele ufaltır.
    onun için a170 daha avantajlıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 6 Şubat 2010; 16:48:01 >

• Netün hocam ve diğer bu işi bilen arkadaşlar beni anlamadığım birşey var. Eğer piksel density bu kadar önemli ise, yani düşüklük daha iyi demekse, şu panasonic'in son fotoğraf makineleri Lumix TZ10 vb. aletlerin piksel densityleri çok fazla (52 MP/cm2) bu Fuji a170 den bile kötü fotoğraf vereceği anlamına mı geliyor. Eğer değilse nasıl daha iyi foto verebiliyor. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 6 Şubat 2010; 17:48:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekorender

Netün hocam ve diğer bu işi bilen arkadaşlar beni anlamadığım birşey var. Eğer piksel density bu kadar önemli ise, yani düşüklük daha iyi demekse, şu panasonic'in son fotoğraf makineleri Lumix TZ10 vb. aletlerin piksel densityleri çok fazla (52 MP/cm2) bu Fuji a170 den bile kötü fotoğraf vereceği anlamına mı geliyor. Eğer değilse nasıl daha iyi foto verebiliyor. Teşekkürler.

evet aynen öyle foto kalitesi istiyorsanız piksel density düşük makina almaya bakın.
    bilhassa gece çekimlerinde ve ışığın yetersiz olduğu çekimlerde kendini fazla noiseyle belli eder.
    tz10 yeni çıkan makina tz7 zaten ıso perfonmansı iyi makina değil tz10'un foto'da ondan
    52 MP/cm² pixel density'le iyi olcağını zannetmeyin
    tz7 bölümüne a170'den çekilmiş birtane gece fotosu eklemiştim kıyaslansın diye
    bir bakın karar sizin
    http://forum.donanimhaber.com/m_31648445/mpage_19/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 6 Şubat 2010; 18:09:17 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AxeLnAreD

Benim anlamadığım olay 12,2 mp de pixel destiny,, 10 mp de 36-35 leri görüyor bu makinalarda.

birkere hayırlı olsun makinayı almışınız,
    yalnız pixel destiny,sizin tarif ettiğiniz gibi değil
    makina 2,3 ccd göre 12 piksel üretilmişse
    siz 6 piksele ayarlayıp çekseniz'de ccd 12piksel (43 MP/cm² pixel density)çekip 6 piksele ufaltır.
    onun için a170 daha avantajlıydı

Mantıklı doğrudur ancak a235 in de gerçek 12,2 mp çektiğini bana kim söyleyebilir.
    Ürünler 15 mp ye kadar çıktı sanırım compact olan makineler de bunları tümü üzerinde yazılı olan değerlere reel oranlarda ulaşırmı dersin
    Çünkü 12,2 mp lik bir aletin en fazla 7 mp si makinanın kendi lensinden diğeri işlermcisinin çektiğin resme olan zoom etkisinden kaynakladığını okumustum birkaç yerde.
    Aslında çoğu compact makine üzerinde yazılı değerin altında reel mp değeri vermiyormu?
    Senin demenle 12,2 oranı sabit olacak,üstat sensin bir yorum getir yada başka arkadaşlarda konu hakkkında fikir sahibi ise bu konuya açıklık getirilsin.

Buna göre bundan sonra çıkacak olan yeni nesil compact makinelerin tümünde bu pixel destiny oranı yüksek olacaktır.Çünkü pixel değerleri her geçen yıl biraz daha artıyor.
    O zaman buna göre 10mp de çok 5 mplik 3 yıl evvelki bir makinayı alsak amatör çekimlerde daha iyi sonuç alırız konu sadece pixel destiny ise.

Ben a235 i açıkcası kampanyası bir de 3,0' lik LCD ekranı için aldım.Yoksa bu kadar anlatılmış a170 varken onu almazdım.
    Forumda a235 kullanıcısı varmıdır acaba sample konusunda bize yardımcı olsa.Çünkü ürünün yeni olduğundan sanırım düzgün bir inceleme bile bulmak zor makina konusunda.

• AxeLnAreD zaten sorun ufak sensöre
    fazla pikseli sığdırmaya çalıştırdıklarından pixel density yüksek olmasına
    sebep oluyor.ve yüksek koydukları piksel
    hakkını veremiyor daha çok keskinlik,detay kaybına neden oluyor.
    ve ışığı yeterli alamadığı için renk kaybı ve ısoda
    iyi olmamasına sebep oluyor.

yorum
    O zaman buna göre 10mp de çok 5 mplik 3 yıl evvelki bir makinayı alsak amatör çekimlerde daha iyi sonuç alırız konu sadece pixel destiny ise.
    cevap
    bu aynen doğru eski makinaların kıymetini bilin
    yada yeni makina alırken kompak ve like makinalarda pixel density düşük olmasına dikkat edin
    dsrl makinalarda o sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 6 Şubat 2010; 18:45:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.