Şimdi Ara

FUJİ F100fd İLK TEST ÇEKİMLERİM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
1
Favori
53.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çogu kişinin piyasaya daha çıkmadan perfonmansını merak ettigi ve f50 karşısında ne yapacagı merak edilen f100fd ile yapmış oldugum ilk çekimlerim. Mekan İzmir, çeşme.

5X Optik Zoom. (P.F. bekledigimden öte çok iyi)

P.F TEST %100 Crop;

Saydam Mod;

Yüksek kontrast alanların oldugu bu sahneyi f100fd'nin P.F. perfonmansını görmek için çektim

P.F Test %100 Crop; (P.F dedigim gibi neredeyse mukemmel)

ISO 400;

Gece Çekimi;

ISO 800;

ISO 400;

2.9X Optik Zoom (ISO 400)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 6 Haziran 2008; 23:35:36 >

• sonuçlar gerçekten güzel. acaba f31f deyi satıp bundanmı alsak ? :)
    ne dersin pininfarina?
  • Yüksek ISO' seviyelerinden croplar da koyarsan iyi olur @pininfarina.. Sonuçlar hiç de fena durmuyor..
  • Pininfarina pili nasıl gidiyor? video kaydı nasıl? Bir de panasonic fx500 mü bu mu?Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tas7035 -- 5 Haziran 2008; 21:41:26 >
  • 800-1600-3200 ISO da fotolar koysaydınız keşke ayrıca şu pf nedir? M A S P manuel modları varmı gerçekten?
  • fotolar gayet başarılı fakat ıso 800-1600 da noise sorunu varmı?
  • işte üstad
    bi benim çekimlerime bakın bide üstadıma
    eline sağlık hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @pininfirina,
    Zaten imaging-resource' deki 2 ad. ön test fotogrfları sonucun bu olacağını adeta bağırıyordu. Ve kabullenin kabullenmeyin ağabeyi S100FS' yi açık ara sollamış.
    Bana göre mükemmel bir Contrast oranı- canlı renkler, net ve keskin fotograflar. Ne de mor saçaklanmalar var, nede renk dağılma ve sapmalar.
    Ban göre, "yaw benim kafamı manuel ayarlarla bulandırmayın-Kafa çalışma koşullarımı 2. vitesin üstüne çıkartmayın " diyenler için tek kelime ile mükemmel..... Hatta dSLR' sini yada like makinesini her yere taşıyamayanlar için yine mükemmel 2. bir seçim compact makine olur.
    Birde 800-1600 ISO' nun orjinal boyutlu gece gündüz farketmez "cc" ye yüklerseniz nefis olur....
  • quote:

P.F Test %100 Crop; (P.F dedigim gibi neredeyse mukemmel)

Hocam bu bahsettiğin foto, sanırım 3 mp den %100 crop.. Kapalı alan, iso 800, 12 mp den %100 crop foto, tam bir ölçü olur kanımca.. (Çok şey mi istedim acaba)

EDIT: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdish -- 6 Haziran 2008; 10:01:15 >
  • @magicboyguccino,
    Cihazin keskinligi ve renk doygunlugu neredeyse f31fd'den farksız ve daha onemlisi suan piyasada f31'e tek rakip compact diyebilirim. Şayet f31'deki A/S modlari senin icin bir anlam ifade etmiyorsa ve onun yerine 28mm geniş açı, çok iyi çalışan optik IS, 5X zoom, geliştirilmiş v3.0 face detection, yerine gore iyi iş çıkaran ve auto oalrakta ayarlanabilen %400'e kadar cıkabilen "Dinamic Range" özelligi, çok iyi (neredeyse sifir) olan p.f perfonmansı ve yuksek mp senin için daha fazla anlam ifade ediyorsa bence hiç dusunme direk f100fd

@EXcom_Zkko,
    Suan tatildeyim hocam ancak ilk firsatta yuksek iso seviyelerinde croplari koyacagim.

@tas7035 ,
    Resmi veriler ortalama 240 cekim soyluyor ama sanki bana daha uzun gidecekmiş gibi geldi. Cihaz iki gundur elimde, surekli oynayip duruyorum batarya hala full. Yinede kesin birsey soylemek icin henuz erken zira batarya tam perfonmansına ulasması icin birkac posta full charge/deşarj yapılması daha saglikli sonuclar verecektir. Bence panasonic fx500 ile f100fd kıyas dahi edilmez ve ayrıca bu makineyle (gerci her makineyle) video cekerek 8. nesil super ccd bu muhtesem sensöre yazık ve ziyan etme derim.

@askan22, @EXIST, @bipekkan,
    İso 800-1600-3200 cekimlerini dedigim gibi ilk firsatta koyacagım. Ancak hemen soyleyim iso 800'de noise perfonmansı f31'e gore "nispeten daha hissedilir" ve iso 1600 ve 3200'de hala f31fd'ye bence rakip degil. Fakat buna ragmen iso 800'e kadar seviyelerde suan piyasada f31'in en ciddi rakibi oldugunu rahatlıkla soyleyebilirim. Ornek fotolari koydugumda daha radikal ve kişisel yorumlarda bulunubileceksiniz.

@askan22,
    P.F. "Purple Fringing" anlamına gelir ve yüksek kontrast (karşıt zıtlık) içeren parlak fotoğraflar çekerken ortaya çıkan sorundur. Türkçesi "mor saçak/hale" anlamına gelir. Ör, karanlık bir fonda parlak bir nesnenin yada aynı karade zıt renkli iki nesnenin (masmavi bir gökyüzünde siyah bir çatı kenarı gibi) fotoğrafını çektiğinde nesnenin kenarlarında oluşan mor/mavi sacaklanmalardır. Bu durum aynı zamanda "CA, Chromatic Aberration" olarak da bilinir.

@spirit of nature ,
    Evt hepsi 3 mp'den %100 crop. Kapalı alan iso 800, 12 mp den %100 crop fotolar bu akşam koyacagım orneklere tam bir ölçü olacak benimde kanımca. (Edit; çok şey istemedin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 6 Haziran 2008; 23:12:16 >

• @pininfarina hocam

Yeni bir efsane doğuyor diyebilir miyiz ???
  • 12 MP'DEN RE-SİZE, FLASHSIZ ELDE CEKİMLER;

(Tüm çekimlerde IS kapalıydı ve makine surekli olarak ekranda kırmızı "Blur Warning" uyarısı verdi! Benden tripod olmayacagı aşikar)

ISO 400;

ISO 800;

ISO 400;

ISO 800;

NOT; Dosyaların orjin boyutlarını upload edemedim bir turlu zira net baglantısı cok yavas ve sıkıntılı burada. İlk fırsatta orjinal boyutları upload edecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 6 Haziran 2008; 22:18:01 >

• vaybe!!! iso performansı çok iyimiş ya....
  • Resize edildikleri için kumlanmada azalma oluyor haliyle.. Crop veya orj. boyutta görmek gerek tam sonuçlar için.. Zahmet oluyor sana da @pininfarina
  • 10 saatte zar zor üç tanesini orjin 12mp'de upload edebildim buyrun;

http://img390.imageshack.us/img390/200/dscf2218fx9.jpg

http://img213.imageshack.us/img213/1313/dscf2227ka0.jpg

Bu da sonuncusu dördüncü denemede hata almadan ancak yuklendi

http://img373.imageshack.us/img373/6450/dscf2216yq4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 6 Haziran 2008; 22:20:30 >

• bir tane siyahından almak şart oldu uygun fiyatlı temin eden arkadaş varsa PM atsın lütfen, olmazsa ebay'dan Dzone2'den kendim sipariş verecegim
  • cenk hocam eline sağlık,ben gelen 2 tane f100 ü rafa kaldırıyorum biraz yıllansın bakalım kolleksiyonluk olucak anlaşılan
  • birini satayım bari pm attım
    quote:

Orjinalden alıntı: TrDr_22

bir tane siyahından almak şart oldu uygun fiyatlı temin eden arkadaş varsa PM atsın lütfen, olmazsa ebay'dan Dzone2'den kendim sipariş verecegim
  • Bu aletin agabeyi f100fs'ye oranla çok iyi hatta mukemmel olan P.F perfonmansı beni mesth ediyor! Her firsatta belki yakalar/gorurum mor sacaklanmalar diye inadina kontrast alanlar çekiyorum ama nafile! Cihaz "banamısın" demiyor ve her defasında mukemmel p.f. perfonmansına imza atiyor

5X OPTİK ZOOM;

6 MP DEN %100 CROP (Agabeyi f100fs'e inat mor sacaklanmadan eser yok makinede) ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 6 Haziran 2008; 23:34:53 >

• slm pininfarina ustad öncelikle hayırlı olsun şimdi sizin gibi ustadların (bipekkan ve Hirotaro ) illada f100fd dediklerini anlıyorum resimler gercekten mükemmel birşe merak ediyorum bu mor sacaklamayı nasıl anlıyorsunuz ve suan elinde olan p80 le bunu kıyaslaslıyormusun
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.