Şimdi Ara

FUJİ ELECTRİC LKC SERİSİ NASİLDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar evimde su anda sharp 18.000 bt
    u klima kullaniyorum fuji electric inverter klima ile degistirmeyi dusunuyorum , isitma olayi cok onemli tamamen isitma amacli alacagim bu LKC serisi nasildir tavsiye edermisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pascall35

selam arkadaslar evimde su anda sharp 18.000 bt
    u klima kullaniyorum fuji electric inverter klima ile degistirmeyi dusunuyorum , isitma olayi cok onemli tamamen isitma amacli alacagim bu LKC serisi nasildir tavsiye edermisiniz?

Sanırım İzmir desiniz,sakıncası yoksa neden Fuji Elec.düşünüyorsunuz.
  • Hocam en iyi isitan fuji dediler o yuzden fujiyi sordum , evet izmirdeyim kisin sharp ay-ap18gr klimam tam isitmiyor be cok yakiyor , inverter klima almak istiyorum ancak marka ve kapasite ne olmali tam bir fikrim yok

selam arkadaslar evimde su anda sharp 18.000 bt

Kaç m^2 oda için klima arıyorsunuz?

Hocam en iyi isitan fuji dediler o yuzden fujiyi sordum , evet izmirdeyim kisin sharp ay-ap18gr klimam tam isitmiyor be cok yakiyor , inverter klima almak istiyorum ancak marka ve kapasite ne olmali tam bir fikrim yok

Arkadaşım Fujiler tabiki iyiler arasında ama yok öğle en iyi ısıtan,+ ve - lere bakmak lazım.Reklamın sınırı yok.Kimi ben en az yakanım,kimi 1 numarayım,kimi Türkiye de 1 numara,kimi sessizlikte 1 numara,kimi tozu toprağı siler atar,

Önemli olan kıstas F/P.
    Mesela Mit.Heavy Populer seri Airfelde iken F/P süperdi,İklimsa ya geçti tekrar Fiyatlar çoştu.Alternatif çoğaldı.Bizim Zibro harbi Japon 17xx,20xx 1 sene öncesi kalite F/P süperinde üstündeydi,Japon yeni zıpladı geri gelmiyor Fiyat uçtu gitti,klima kalite ama fiyat çok yüksek.AC orta seğment iyi fiyatlar vardı oda kalmadı artık.
    Bütçenize bağlı olarak Airfel inv. Zibro Eco cahange İnv. 18 likler şuan orta üstü kalite F/P en ideallerden.

Fujiler çokta uygun fiyat değil.Alanınız ne kadar bilemiyorum ama şu an İzmir de 25-30 m2 ye kadar Pan. Ethera 15 ler iyi fiyatlarda Tabi yine F/P olarak.Listelerde 3800 lerde 3500 TL 12 taksit mümkün.Neden Ethera derseniz sınıfı üst gurup fiyatı diğerlerinden daha makul.Bütçe meselesi tabiki...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birol hocam klimayı 20m2 salon ve bu salona açılan 2 adet kucuk odayı ısıtmak için arıyorum toplamda 40m2 civarı oluyor , elimdeki sharp ı ikinci el verip üstünü tamamlayarak yeni bir klima istiyorum fiyatlar baya bi tuzlu bazılarının neredeyse doğalgaz tesisatına yakın fiyatları var , birde anlamadığım bir konu var annemler le aynı apartmanda oturuyoruz aynı daireler bizde sharp var annemde 10 senelik regal , regal kısın felaket ısıtıyor evi elinizi yakacak derecede sıcak hava üflüyor benim sharp yanından bile geçemez , bunun nedeni nedir ? fujiler falanda böyle olacaksa hiç almam daha iyi , anlıycan kafa biraz karışık ...

saygılar...

Hocam en iyi isitan fuji dediler o yuzden fujiyi sordum , evet izmirdeyim kisin sharp ay-ap18gr klimam tam isitmiyor be cok yakiyor , inverter klima almak istiyorum ancak marka ve kapasite ne olmali tam bir fikrim yok

sharp nasıl ısıtmıyor hayret gerçekten hemde daha iyi ısıtması lazım klasik makine çünkü.

fujğitsuların özelliği ille iyi ısıtması değil ağız çıkış sıcaklığı belki bir miktar yüksek olabilir. ona bağlanabilir. esas methedilen özelliği eski serilerinin değerleri.. söz gelimi 12000 btu klima alıyordunuz aslınd ao klima 16500 btu nominal ısıtması olan bir klimaydı e haliyle daha yüksek değerlere yükselebiliyordu.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=61511592 birkez daha bakınız sıcak fırsatlar bölümüne.. lcc serilerinden bahsettim. şayet aynı değerlerde bulursanız hiç kaçırmayın tabiki yakında arkadaş resim yayınlıyacağını söyledi.

hatta birol hoca aslında sen biliyormuşsun fujielectriclerin hangisinin lcc serisi olduğunu volkan koç demişti. çok iyi hatırlıyorum birol abi daha iyi biliyor demişti.. hadi bi diyiverde öğrenelim

• quote:

birol hocam klimayı 20m2 salon ve bu salona açılan 2 adet kucuk odayı ısıtmak için arıyorum toplamda 40m2 civarı oluyor , elimdeki sharp ı ikinci el verip üstünü tamamlayarak yeni bir klima istiyorum fiyatlar baya bi tuzlu bazılarının neredeyse doğalgaz tesisatına yakın fiyatları var , birde anlamadığım bir konu var annemler le aynı apartmanda oturuyoruz aynı daireler bizde sharp var annemde 10 senelik regal , regal kısın felaket ısıtıyor evi elinizi yakacak derecede sıcak hava üflüyor benim sharp yanından bile geçemez , bunun nedeni nedir ? fujiler falanda böyle olacaksa hiç almam daha iyi , anlıycan kafa biraz karışık ...

saygılar...

Arkadasim oncelikle agiz cikis isisinin yuksek olmasi klimanin cok iyi isitacagi anlamina gelmez. Hele regal hic olmaz. Belki dis hava 10 derece iken sicak ufler ama 3-5 derece oldumu hava cortlar. Sharp iyidir aslinda ,ama yakiti yuksek olabilir.

Yeni almak istediginiz klima ile ilgili kapasite secimi icin 20 ye 12 lik gerekir ,ama diger yerleri dusununce 18 gibi gorunur. Fakat sikinti su eger kapilar acilmazsa sikinti o zaman basliyor ,ozaman ilik ufluyor sicak uflemiyor diye sikayet edersiniz yani 18 lik alirsan kapi hep acik olacak. Bana gore 12 lik alacaksin kapatmadan 24 saat kullanacaksin. Yadqa suan piyasada pan.Ethera 15 ler var 350m TL civari satiliyor. Zibro 2041 ler tam ideal ama cok pahalandi. Yani ara seri 12 ile 18 arasi secin sikinti olmaz.

Sharpi change konusuna kimse cok sicak bakmaz ,siz degrlendirmeye calisin.

• ustad eşim ve ben çalışıyorum normalde klimayı gunde 8 saat kullanıyoruz akşam 5 gece 01 arası genelde klima açık olur hafta sonları ise yaklaşık 16 saat çalışır , bu durumda inverter mı almalıyım yoksa klasik a sınıfı bir cihaz işimi görürmü ? ben klimayı evde yokken kapatacığım için 12 lik makina ısıtmada sorun yaratırmı , kapatmadığımı farzedersek 24 saat çalışan bir 12 lik klima ortalama ne kadar yakar ? inverter ve klasik arasında ne kadar fark olur , airfel klima işimi görürmü ? fujiye gelince bir akrabam fujı elec. bayisi fiyatta yardımcı olabilir diye düşünüyorum , airfel ve fuji arasında ki fark çokmudur yani fuji veya muadili japonlara verilen paranın karşılığını alabilirmiyim ?

biraz uzun oldu kusura bakmayın , saygılar...

evin planı bu sekilde, paint'im biraz zayıf :)

http://i1193.photobucket.com/albums/aa347/salute2/Adsz.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pascall35 -- 31 Mayıs 2012; 23:39:35 >

• Siz oncelikle nerede kullacaginiza karar verin. 20 m2 mi 40 m2. Mi. Bence alin bir zibro sp 1735. 24 saat acik kullanin aylik ortalama 100-150 TL ye isinin iliginize kemeyinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pascall35 -- 31 Mayıs 2012; 23:54:38 >

çapraz karşısında kaldığından sadece ılıklaştırıyor. Yani soğunu kırıyor. Ben Zibroyu kullandığımdan tavsiye ederim.

ustad 40 m2 için istiyorum , yani evi komple ısıtsın , 2 tane küçük odanın kapıları açık olacak ...

Seçim sizin o zaman 18 lik inv. alacaksınız. Baş ağrıtmayacak Min. fiaytla 18 lik inverter makinalar 2500-3000 TL aralığında.Zibro S 6550 eco change zam landı ama 2700 aralığında alabilirsiniz.AC ,Tos SKV,Airfel bu aralıklarda.
  • birol hocam ortalam o paralara airfel 24 binlik inverter var 24lük airfel alsam daha iyi olmazmı ? yani zaten su anda 18 lik kullandıgım için ve yetmediği için tekrar 18 lik alıpta ısınamamaktan korkuyorum ..

saygılar...

Orijinalden alıntı: muratoto

pascall35 Bende senin konumunda olup Zibro sp 1735 kullanıyorum. Klima bulunduğu odayı ve tam karşısındaki odayı gayet iyi ısıtıyor ancak diğer 2. oda

çapraz karşısında kaldığından sadece ılıklaştırıyor. Yani soğunu kırıyor. Ben Zibroyu kullandığımdan tavsiye ederim.

aynen hocam benım odanın biride çaprazda kaldığı için buz gibi oluyor , kışın 2 odayıda mecburen kapatıyorum ısınamadığım için , odalardan birine girip çıksam bile salon buz gibi oluyor birdaha ısıt ısıtabilirsen ...

birol hocam ortalam o paralara airfel 24 binlik inverter var 24lük airfel alsam daha iyi olmazmı ? yani zaten su anda 18 lik kullandıgım için ve yetmediği için tekrar 18 lik alıpta ısınamamaktan korkuyorum ..

saygılar...

Buyuk klima ile daha iyi isinilir diye bir sey yok,isinmak icin devamli kullanim daha onemli

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

birol hocam ortalam o paralara airfel 24 binlik inverter var 24lük airfel alsam daha iyi olmazmı ? yani zaten su anda 18 lik kullandıgım için ve yetmediği için tekrar 18 lik alıpta ısınamamaktan korkuyorum ..

saygılar...

Buyuk klima ile daha iyi isinilir diye bir sey yok,isinmak icin devamli kullanim daha onemli

evet klmayı yanlış kullnıyorsunuz.. birol usta detay yapmamış. be biraz açıklıyim. bakın sizin odanız çaprazda olsa. resminize baktım buraya alim
     FUJİ ELECTRİC  LKC SERİSİ NASİLDİR?

aslında 18lik dediğiniz sharp tam hakkı oranın yeterde artar bile. hemde inverterden çok daha iyi ısıtır anasını ağlatır oranın. tamam ok salon kadar çok ısınmaz odalarınız ama tirtremezsinizde.. tek sorun sizinde cebinizi ağlatır klasik olduğu için.
     FUJİ ELECTRİC  LKC SERİSİ NASİLDİR?

bakın ben bu alanda 12000 btu kullanıyorum hiçte fena değil. sizin tek hatanız klimayı kısa süreli çalıştırmak kendisini bile ısıtamaz klima.

bakınız burda murat oto yazmış. benzer konumdan bahsetmiş. zamanında bir topikte 12000 btu 1735 ancak 20m2 odayı ısıtır mevzuu olmuştu. nağber birolll demekki ısıtıyormuşş.

• Arkadaslar o zaman sunda karar kildim , mademki devamli calistirmak gerekiyor bu aleti 1 adet 12 binlik inverter + 1adet 9 binlik inverter yani tek 18 lik yerine bunlari almak daha mantikli sanirim , hem yazin direk 18 lik calisacagina 12 isimi fazlasiyla gorur kisin 9 luguda devreye sokarim , marka olarak sanirim airfel inv. Olacak digerleri butcemi asar tavsiyeleriniz icin tsk. Klimalarin kapasiteleri hakkinda fikriniz varsa alabilirim , hepinize saygilar ...

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.