Şimdi Ara

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın) (62. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.397
Cevap
11
Favori
106.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar pmdg 777'de gösterdiğim gibi kırmızı çizgiler çıkıyor resimdeki yerlerde. Bunları nasıl yok edebilirim.

Başka bir sorun ise 777'yi livery control center'dan indirdiğim livery'lerle kullanınca belli bir süre sonra radar vs. hepsi sapıtıyor aşağı yukarı sağa sola dönüyor belli bür süre sonra hata verip kapanıyor. Fikri olan var mı?
  • sorunumu reinstall çözdü arkadaşlar tabi reinstall atınca ıvao dahil herşey gitti ben de ivao yu tekrar kurdum mtl nin hepsini kurdum ama online trafikleri göremiyorum dedim heralde bulunduğum yerde trafik yok ıvao web eye dan baktım almanya çok dolu bende almanyaya gittim yine hiçbir trafik göremiyorum bunu nasıl çözebilirm? şimdiden teşekkürler.
    .
  • arkadaşlar ben ıvao oynuyordum ve bizim kışlık evde bütün mtl leri indirdim bu mtl ler sim objects in içinde de çıkıyor.Ben de bu dosya ilerde lazım olur diye yedekledim ve lazım da oldu bilgisayara format attım ıvao yu tekrar kurdum ıvao mtl klasörü de elimde ben bunu sim objects e attım ama uçakları hala göremiyorum. Oyuna girerken connect kısmında yüklediğim bütün uçaklar ve bağlı olduğu havayolları var ama online trafikleri göremiyorum THY a321 dışında onu yeni yükledim. Şimdi de yazlıktayım internet kotalı ne yapmalıyım IVAO_MTL klasöründen umudu kesmeli miyim ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • Merhaba arkadaslar, bu bilgisayarla FSX oynamam mumkun mudur?

FS 2004-FSX YARDIM BAŞLIĞI-TÜM SORULAR BURAYA (Başka konu açmayın)

• nacnasah N kullanıcısına yanıt
    sanırım "çalıştırır"
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahfuzalbayrak

sanırım "çalıştırır"

Su an kurulumunu yapiyorum. Yaklasik olarak ne kadar surer ?
  • FSX i bilgisayarıma kurup etkinleştirdim. Ancak Acceleration pack i kurmaya çalıştığım zaman resimdeki hatayı alıyorum. Ne yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacnasah

FSX i bilgisayarıma kurup etkinleştirdim. Ancak Acceleration pack i kurmaya çalıştığım zaman resimdeki hatayı alıyorum. Ne yapabilirim?

orijinal mi? değilse etkinleştirmeden dene
    olmazsa, deluxe versiyondu sanırım, hepsini içeren, onlardan indir.

• GUERRA kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Sorunu çözdüm.
  • Merhabalar Tuş Konfigürasyonunda autopilot heading için heading bug var altitude içinde altitude bug var. Bunlar sayesinde istediğimm parametreyi klavyeden ayarlayabiliyorum. Fakat airspeed için böyle bir seçenek yok. Kısacası autopilotta hız ayarını klavye üzerinden nasıl ayarlayabilirim?. Mouse kullanmadan.
  • Arkadaslar merhaba benim 2 sorum var1. ben FSX oynuyorum ve ivao da uçuyorum bunda bir sorun yok ama kuleye baglanmadan önce yakit yükleme islemi yapiyorum yüklemem gereken yakita www.fuelplanner.com sitesinden bakiyorum ben hazirciliktan çok yakiti kendim hesaplamak istiyorum gerçek hayatta pilotlar nasil hesapliyor dispatche girmicem yani herhalde pilotlarda bu siteden bakarak yakit hesaplamaz kisacasi Gerçek hayatta pilotlar yakit hesaplamasini nasil yapar?

2.sorum alçalmaya veya tirmanmaya geçtigimizde en uygun vertical speed ne kadardir

bu sorulari kafami takildi cevaplariniz için simdiden tesek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7F03B9AEC -- 3 Temmuz 2014; 0:47:08 >

• Real Environment Xtreme 1'i kullanıyordum şu anda 4'ü download ediyorum. 4'ü kurmadan önce şu anda kullandığım versiyonu tamamen silmeli miyim????
  • quote:

Orijinalden alıntı: ac4

Arkadaslar merhaba benim 2 sorum var1. ben FSX oynuyorum ve ivao da uçuyorum bunda bir sorun yok ama kuleye baglanmadan önce yakit yükleme islemi yapiyorum yüklemem gereken yakita www.fuelplanner.com sitesinden bakiyorum ben hazirciliktan çok yakiti kendim hesaplamak istiyorum gerçek hayatta pilotlar nasil hesapliyor dispatche girmicem yani herhalde pilotlarda bu siteden bakarak yakit hesaplamaz kisacasi Gerçek hayatta pilotlar yakit hesaplamasini nasil yapar?

2.sorum alçalmaya veya tirmanmaya geçtigimizde en uygun vertical speed ne kadardir

Selamlar,

1. sorunun tam cevabını bilmiyorum ama yakıt hesaplamayla ilgili bu adreste bazı formüller mevcut. Göz atabilirsiniz:http://jetucak.com/ucak-benzin.html

2. sorunuza gelince ben Airbus X Extended A320 serisi uçakları kullanıyorum. Kalkışta Vertical Speed'i oto pilota bırakıyorum, kendisi ayarlıyor. İniş zamanında 10.000 feet üstünde -2000 ile -3200 arası değerler kullanıyorum. 10.000 ben feet in altında ise -1500 ü geçmiyorum. Çünkü daha fazla artırınca uçağın burnu öne eğiliyor, haliyle hızlanıyor ve 250 knot'u yani 10.000 feet altındaki hız limitini aşabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ac4

Arkadaslar merhaba benim 2 sorum var1. ben FSX oynuyorum ve ivao da uçuyorum bunda bir sorun yok ama kuleye baglanmadan önce yakit yükleme islemi yapiyorum yüklemem gereken yakita www.fuelplanner.com sitesinden bakiyorum ben hazirciliktan çok yakiti kendim hesaplamak istiyorum gerçek hayatta pilotlar nasil hesapliyor dispatche girmicem yani herhalde pilotlarda bu siteden bakarak yakit hesaplamaz kisacasi Gerçek hayatta pilotlar yakit hesaplamasini nasil yapar?

1.sorunun cevabını ben de bilmiyorum.(Araştırsam iyi olacak )

2. soruya gelince, bildiğiniz gibi FMC dediğimiz alet bu değerleri zaten kendisi hesaplıyor. Tabi ki bizim ilk önceliğimiz her zaman Atc'nin talimatlarıdır.

Teorik kısmıysa kabaca şöyle özetlenebilir. Tırmanma için uygun N1 değeri set edilir. 10000 feet altında 250 kts'u aşmayacak aşmayacak şekilde burun açısı trim edilir.

Alçalma konusunda ise iki temel soru var. Ne zaman alçalacağım ve ne kadar alçalacağım?

Ne zaman alçalmaya başlayacağımızı şöyle hesaplıyoruz: Diyelimki 28000 ft'den 4000 ft'e alçalacağız... 28-4=24 24x3=72 mil. Yani hedef noktamızdan 72 mil önce alçalmaya başlıyoruz. (3 sabit çarpan).

Alçalma için vertical speed' ise basitçe, Ground Speed x 6 formülüyle hesaplarız. Örnek: GS=400 kts. Vertical speed=GSx6 400x6=2400 fpm.

• joysticksiz oynanır mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

joysticksiz oynanır mı

Oynanabilir tabiki fakat joystick ile tadı başka oluyor
  • Uçuş simulatörleri için Joystick önerisi bekliyorum.

Bütçem 0- 150 max 200 TL .
  • Klavye için kontrollerin bir hassasiyet ayarı var mı?

arkadaş Joystick yok klavye ile sağ sol yapmak işkence uçağın kontrolünü kaybediyorum.

ils olmayan pistlere klavye ile inen varsa sırrını söylesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madao

Uçuş simulatörleri için Joystick önerisi bekliyorum.

Bütçem 0- 150 max 200 TL .

Logitech Extreme pro 3d. 4 Yıldır kullanıyorum banamısın demedi...
  • Oncelikle herkese merhaba arkadaslar ,

Ben 1-2 gun once flight simulator aldim fakat gorevlerde havalimanlari cikmiyor mesela 8. tutorialin videosunu izlemistim havalimani vardi ama bende heryer agaclik veya col gibi yerler bu sorunu nasil halledebilirim ?
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.