Şimdi Ara

Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.327
Cevap
15
Favori
34.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Özellikler güzel ama türk kullanıcılarının çoğu bu bahsettiklerinizi kullanamaz. Ayrıca faxmı kaldı bu devirde :)) anca abonelik iptal işlemini zorlaştırmak için kullanıyor firmalar..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Sizin için fax önemi yok.Corona yüzünden Home ofis çalışıyorum.Bana fax gerekiyor…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cos2021 C kullanıcısına yanıt
    Fritzbox modemlerin paketinde zaten bir adet dönüştürücü bulunuyor .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    DNS servislerini domein adresi size sağlıyor.Bunu fritzbox DNS kısmına girebilirsiniz.Bu sayede CGN aşabilir ve ev dışında kullanabilirsiniz.Ortak CGN ipsini kullanmadan domein adresinden bağlanıyor.Yanlız aylık 3 dolar masrafı bulunuyor.

    Bu aynı Myfritz mantıgı ile çalışıyor.Myfritz ücretsiz olduğu için CGN aşamıyor ..

    VPN kullanamazsınız .CGN olduğunuz için.Ama statik ip alırsanız sorunsuz kullanırsınız.OpenVPN profili oluşturmanıza gerek yok.. L2TP/IPsec bağlantısı çok daha basit..

    Yanlız VPN kurulumu biraz zahmet istiyor.Link üzerinden bakabilirsiniz .


    Fritzbox VPN kurulumu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 29 Ağustos 2021; 23:38:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • QRocKfire kullanıcısına yanıt

    benim VPN MyFritz ile calisiyor :D

  • Kablo TV kullanıp fritz kablo modem kullanan arkadaşlar varmı bilemiyorum.
    FritzBox kablo modeme universal versiyon yüklerseniz Türkiye’de kullanılabilir.Docsis 4.0 kadar destekliyor ..

    FRITZ! App TV,FRITZ! Box kablo modem için uygulama desteği veriyor.Bu uygulama, akıllı telefonunuzda ,android tv , telefon tabletüzerinden evdeki kablo sağlayıcınızdan tüm şifrelenmemiş programları gösterir …

    FRITZ! App TV Kablo TV kanalları ev veya dairenin herhangi bir yerinde izlenebiliyor.Kablo tv başka bir odada digital yayın izlemek için ikinci bir setup box almak zorundasınız ama kablo modem bu görevi üstleniyor ..

    Bu TV app Mobil vs. cihazınızın TV programlarını yüksek hızlı WLAN aracılığıyla evin her yerine dağıtan FRITZ! Box'tan gelen sinyalleri anında tanıyırc.Böylece mutfakta veya yatak odasında tablet veya akıllı telefonda TV programlarınızı ikinci bir kablo kutusu gerekmeden rahatça izletiyor …

    Kablo modem gerekiyor.Çünkü hem data hemde TV sinyalini direk tek kablo ile modem alıyor..

    Kablo setup box bağlanabiliyor.DVR özelliğini mobil uygulama kullanabiliyor.Kiraladığınız flimleri izleme şansıda veriyor..

    Fakat Türkiye’de koblo tv sağlayıcı izle öde ,DVR özellikli setup box veriyormu bilmiyorum ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 30 Ağustos 2021; 13:0:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • DVR benim bildigime göre henüz yok, muhtemelen güncellenecek, kablo yönden modeme entegre ediliyor. Türk kanallarida oluyormu bilmiyorum.

    Seneler önce sadece repeater DVB-C kullandim, acik kanallarda cok iyi calisiyor, bugün daha gelismistir, en son tv app baya bi güncelleme gördügünü biliyorum.

  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Public ipv4 olmadığından (cgn den ip aldığımızdan) çalışmıyor diye biliyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Fritz TV app de türk kanalları yok galiba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    Hayır servis sağlayıcınız neyi sağlarsa Türkiye’de onları izlersiniz.Fritz alman ürünü olduğu için tv kanalları otomatik reklamda uygulama tanıtımı için logoları var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Mi box var ona kurup deniyeyim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    VPN ve port açma eve uzaktan bağlanmak için IPv4 zorunluluğu yok.IPv6 üzernden yapılıyor.Tüm EU ülkeleri yıllardır bir kısım hızı 500Mgbis civarında olanlar CGN de. Dual-Stack Lite (DS-Lite) IPv6 ye IPv4 adapte ediliyor.

    Aslında CGN bir özelliğini Türk ISS kullanmıyor.Normalde IPv6 ve IPv4 beraber desteği olmalı.IPv6 sizin ıp oluyor.Fakat IPv4 ortak havuzdan kullanıyor olmalı. Dual-Stack Lite (DS-Lite) kullanmalı.IPv4 Dual-Stack Lite (DS-Lite) ile birleştiriyor.Sizin IPv6 ip size özel oluyor kimseyle ortak kullanmıyorsunuz.IPv4 CGN IPV6 dönüştürüyor.Bu sayede IPv4 Dual-Stack Lite (DS-Lite) IPv4 aktarıyor..

    Almanyada ikinci yöntemde iki statik ip oluyor.Hem IPv4 ve IPv6 Dual-Stack olarak geliyor.CGN olmadan saf iki ip hem IPv6 ve IPv4 oluyor..


    CGN vpn ve port açma yapılabiliyor ve sizde IPv6 üzernden VPN ve eve modeme bağlanıyorsunuz..

    VPN ve özel port IPv6 çalışıyor.IPv4 CGN üzerinden IPv6 sizin ip oluyor.IPv4 sitelerde Dual-Stack Lite (DS-Lite) IPv6 ye IPv4 adapte ediliyor..

    Türkiye’de daha IPv6 yok. Dual-Stack Lite (DS-Lite) CGN sorun olmadan kullanıyor.Hız düşmesi olmuyor.Gbit hızları alabilirsiniz.CGN biri illeğal bişi yapsa bile IPv6 tesbit ediliyor .Güvenlik üst seviyede.

    Türkiye’de yanlış bir kanı var CGN sadece Türkiye’ ye özel sanılıyor..IPv4 sınırına ulaşıldığı için Dual-Stack Lite (DS-Lite) IPv6 ve IPv4 kullanımı var..

    1Gbits üstündeki hızı 3 veya 5Gbits D ve 1Gbits U kullanan müşteriler Dual-Stack kullanıyor.İki ip sahip IPv6 ve IPv4 statik kullanıyor.Bende Dual-Stack kullanıcısıyım.İki statik ip var.IPv4 ve IPv6.CGN değilim . Dual-Stack Lite (DS-Lite) kullanmıyorum..

    Bu arada fritzbox Dual-Stack Lite (DS-Lite) Ve Dual-Stack desteği bulunuyor..


    Bende Dual-Stack olduğunda iki ayrı ip var. IPV4 Dual-Stack Lite (DS-Lite) yazmıyor.CGN Kullananlarda Dual-Stack Lite (DS-Lite) yazar..Bende Dual-Stack olduğunda iki ip var statik.Örnek olsun diye resimledim.Evde değilim ama fritzbox bağlanıp görüntü aldım..



    Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü


    Son bir örnek ise modemde VPN kullanıcı adı yazar.Siz VPN bağlantıyı açmak için kullanıcı profili ve ip atarsınız ..QRocKfireTurk Benin VPN kullanıcı profilimin adı..Tüm bağlananları profll olarak modem arayüzünde görürsünüz..Kısıtlama yapabilirsiniz.Modemin içine girmesini engellersiniz.Sadece ev ip lokasyonunu kullanır..Kota sınırı bile koyarsınız.Günlük şukadar kotadan sonra VPN girmesin dersiniz..


    Fritz!Box Kullanıcılar Kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 30 Ağustos 2021; 13:55:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cos2021

    normal Analog-Telefon icin kabloda olabilir, illa TAE giris ISDN olmasi lazim degil.

    Ama Fritz Box Analog ve ISDN becerebiliyor. Hic Bir Modemde o kadar özel girisler görülmez, fritz box FAX bile yapiyo.


    @alibaba

    VPN icin Config yazman lazim, eger almanyadan <-> türkiyeye baglanti yapmak istiyorsan, cünkü Türkiyedeki IP'ler baska routerlarin arkasinda, public degil


    VPN icin dedigim gibi Public IP Olmadigi icin olmuyor.

    Özel Config ile oluyor, basit.

    Config olustur, her iki tarafta "import" yap, myfritz ile oluyor. (LAN to LAN)

    Normal Cihaz icin VPN de oluyor, oda özel config ile oluyor, onu yapmadim ama.

    O gerekli de degil, cünkü -> Almanyadaki Fritz Boxa Normal VPN ile baglanip, LAN to LAN oldugu icin, türkiyedeki Fritz Boxlara baglanabiliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos2021 -- 30 Ağustos 2021; 13:45:33 >




  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler üstad sayenizde yeni şeyler öğreniyoruz. Türkiye de servis sağlayıcılar DS-Lite dediğinüz sistemle dahi olsa IPV6 desteği vermiyor bildiğim kadarıyla. Araştıralım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cos2021 C kullanıcısına yanıt
    Benim bugüne kadar VPN ile hiç işim olmadı. Almanya apple da çalışıp TR ye görevli gelen bir arkadaşa bendeki fazlalık 7590 ı satmıştım. O şirket serverine VPN ile bağlanması gerekiyormuş. Tamam dedim bu kutu tam senlik. Baya uğraştı olmadı. Sonra Asus Router alıp 7590 arkasına bağlamış. Almanyaya gitti oradaki evindeki 7590 da bazı ayarlar yaptı vs halletti.

    Ben tüm bu olaylara fransız kaldım. Aslında tek yapmak istediğim dışarda iken cep telefonu ile modem arayüzüne erişmek. VPN işinin nasıl çalıştığını hala kafamda çözebilmiş değilim : )

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fritzbox üst model modemleri üctertsiz veriyor (250 ile 300 euro ) , üç ISS Vodafone Cabel , Vodafone Glasfaser , size GigaCombi paketi sunar .Diğee ISS Deutshe Glasfaser ( Almanya fiber ilk getiren ISS ) özel paket sunmaz . Telekom ( Alman telekom hizmetleri ) Telekom Glasfaser size magenta eins unlimited paketi sunar .

    Bu paketler neden var.Neden size indirimli paket sunup evlerimiz Fritzbox üst modemler ücretsiz sunuyor?

    Telekom magenta eins unlimited ve vodafone GigaCombi nedir ilk onu açıklayım.Evinize pay TV ( SKY ) ülkeler özel paket ( Türkiye TV pakedi ) Gigabits hızlarda internet ve kendi GSM hatlarında sınırsız 1Gbits D ve 500Mgbits U, sınırsız arama , aranma SMS pakedini 100 euro arasında sunuyor.Normalde bu paket sırf GSM 5G sınırsız mobile internet arama ,aranma SMS 80 euro normal kullanıcıya geliyor.Pay tv ( SKY ) ve Gbits internet kendi başına 100 euro .özet 180 euro komple pakedi 100 ile 110 sunuyor enayimi bu ISSler..

    Şimdi Fritzbox alakasına gelelim..Evde 1Gbits internet tv herşey var ucuza .Peki neden size kıyak var sizce?

    Basitçe anlatayım Hotspot var ve tüm almanyayı örümcek ağı gibi kapsayan bir network ve hızı kişi başı 20Mgbits ve sınırsız.Yürürken arabada bile 20Mgbit hotspot mobil internet pakedini kullandırmadan var?

    Bu hotspot pakedi sınırsız 30 euro genelde tüm gün iş için gezenler ve turistler kullanıyor.Güzel bir gelirde sağlıyor iki ISS.

    Ben size Fritzbox ilgisini anlatayım.Evinize birden 2Gbits internet geliyor iki ayrı hat tanımlı.Sizin 1Gbits paketiniz var.E peki 1Gbits nereye gidiyor?

    Fritzbox özelliği sayesinde Hotspot baz istasyonu oluyor ve 1Gbits Vodafone Hotspot veya Telekom Hotspot sinyali oluyor.İsimsiz görünmeyen bir wlan hattı oluşuyor.Tüm sokak ve caddelerde yüzlerce Hotspot baz istasyonu ücretsiz oluşuyor …
    ISS Hotspot paketi satın alıyorsunuz 3 cihazda sınırsız 20Mgbits kullanıyorsunuz ücretini ödeyip profil indirip yolda giderken baz istasyonu değişse bile otomatik bağlanıp keyfinize bakıyorsunuz …

    Bunu Fritzbox yapıyor.Modem sayfasında sadece kendi wlan sinyaliniz var kayıpsız 1Gbits geliyor.Peki bu Hotspot kanalı nasıl var.Moden ISS üzernden bir kanal açıyor ve 1Gbits fazladan gelen bağlantıyı dağıtıyor ve para kazanıyor …

    Size gelip Vodafone GigaCombi ve Telekom magenta eins unlimited 80 euro indirime veriyor.Sizde ISS Hotspot baz istasyonu kullanımı için Fritzbox açıyorsunuz..

    E peki Hotspot bağlanan kişiler illeğal bişi yaparsa benmi suçlanıcam derdi olmuyor.Hotspot satın alımda kimlik ve kullandığınız üç ağlerin mac adresi kayıtlanıyor.Zaten sizin ipnizden farklı bir ip atanıyor.İllegal durumda Hotspot kullanan kişi anında bulunun resmî makamlara iletiliyor..
    Federal ağ ajansı bu kullanım için ISS lisan veriyor yasal mevuata bağlı.Hiç bir donanım kurulum yapmadan komple Almanya’ya Hotspot vermiş oluyor.Sizin Fritzbox baz istasyonu oluyor ..


    Bu bağlantıyı tek Fritzbox destekliyor…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 30 Ağustos 2021; 15:1:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • QRocKfire kullanıcısına yanıt
    Vay be. Google ın trafik bilgisi için yaptığını adamlar hotspot için yapmışlar. Müthiş fikir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    1Gbits 50 kişi kullanıyor senin modemden 50 x30 euro 1500 euro senin sayende kazanıyor.Günlük paket sınırsız 10 euro genelde aylık alıyorlar..
    Sen zaten evde Gbits ve ev dışında 5G Gbit kullanıyorsun.Bu Hotspot meşkülde etmiyorsun.. Sana 80 euro indirim kendine 1500 euro kazanç .Fritzbox sağolsun ISS zengin ediyor bu özellikle..Tüm EU ülkelerinde var..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 30 Ağustos 2021; 15:9:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alıntı

    metni:
    Aslında tek yapmak istediğim dışarda iken cep telefonu ile modem arayüzüne erişmek

    @qrockfire

    yardimci olur.

    Anladigima göre sabit IP veya IPv6 ile oluyor.

    VPN Config ile de olmasi lazim, bu islem icin bende henüz mevcut degil, ama bir gün arastiririm belki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cos2021 -- 30 Ağustos 2021; 15:15:51 >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    Fritzbox MyFritz girip email adresi ile kayıt olun.Kayıt sonrası bir sayfaya atacak orda bir adres görünecek.Sizin hesap modemle eşleşecek.O adresten email şifre ile aktif olacaksınız ..

    Uzaktan modeme bağlanma çok kolay.Fakat CGN içinde iseniz modem bu iş için port açamaz ulaşamazsınız.Ben nasıl anlarım CGN deyim.Myfritz kayıt olup oturum açmayı denediğinizde bağlanmaz.Bağlanmışsa tebrikler CGN değilsiniz.Deneyin ve görün..

    Ben CGN ama modeme ulamam gerek çok önemli derseniz .İki yolunuz var birinci DNS servisine kayıt olup o size domein adresi sağlar.Aynı web’de sayfaya bağlandığınız gibi girersiniz.Aylık 3 dolar gibi maliyeti var.Ben olsam statik ip alırım Türk lirası bazında ucuz dolara göre.Sorununuzu çözersiniz.

    VPN olayı çok farlı bişi anlamalısınız.İp adresi atamayı kullanıcı ekleme gibi normal kullanıcıyoran şeyler var …

    Tutunuz sen yapsana statik ip var vpn kullanıp eve gireyim dediğiniz an VPN oluşturan kişi senin profili ip atadı kullanıcı adı şifre ,kullanıcı gurubu ve sır anahtarını otomatik bilecek.Profil atayacak..

    E peki yapan kişi sizin eve bağlanıp modem üzerinde tüm PC ve cep bağlantıları görecek içinde gezecek özeliniz yok…

    İsterse kutupta yaşasın sizin eve giriş anahtarı verdiniz.Profili silerseniz ki o kadar teknik bilginiz yok galiba..

    Üste Fritzbox VPN çalıştırma adımlarını anlatan link vermiştim bilgi edinip tüm sıralı yapacaklarınız var…

    Sakın ! ..
    VPN ayarlarını kimseye yaptırmayın siz yapın.Ev anahtarını yapana verdiniz.Misal online alış veriş parolanız , abonelikler adamın elinde …Notebook web kamera açıp sizi izler.Evden girilen tüm sayfalar onun emrinde …

    Normal VPN servisleri data center bağlı ve güvenlik var .Kullanıcı başka kullanıcıyı göremez Ama senin data center evin .Acaba benimi izliyor ?

    Psikolojisi insanı paranoyak yapar ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 30 Ağustos 2021; 16:10:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.